Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 juni 2020

Fler statyer av vita djävlar välta i USA

I det skenheliga Sverige där självbilder skyddar från alla obekväma insikter lär väl aldrig den uppblossade frågan bli mer än lösa artiklar om välta statyer. Samerna får några lågmälda ord i ration nån gång. 

Den underliggande frågan om att äga människor och utnyttja dem ligger alldeles för nära kapitalismen för att tidningsmän ska våga nysta på allvar. Det här är sprängstoff för hela den västerländska civilisationen och corona kan vara just den infektion som försvar Väst som att stora saker han hända.

The Guardian rapporterar om att en staty välts i Kalifornien av USA:s sista slavägande president, Ulysses Grant. Ännu mer intressant är att detsamma hände ett minne över den onde kristne missionärsprästen Juniperro Serra, som "tvångskristnade Indianer under vapenhot och sedan tvingade dem till hårt slavarbete på kyrkans missionsplantager." Där missionsstationerna en gång låg, finns inte längre någon urbefolkning kvar, berättas det, alla dog av de "kristna" markstölderna och den sjukliga arbetsbörda de ålade "guds underlägsna kreatur".


Slavägaren Grant först. Han var en suput och diversearbetare som lyckas bli president! Det låter som ungefär samma halvdana kvaliteter som svenska politiker. Inte undra på att så många i Sverige älskar det stora landet i väster! Det visar att också den som knappt ens är medelmåtta lyckas (varpå alla börjar skräna om sina "mänskliga rättigheter" i än den ena obetydligheten efter den andra).




Det står odresserad känsla eller ELDVATTEN (alkohol) över hela himmelen för den här presidenten och naturligtvis är det en total sänkare att födas med Saturnus i sitt fallna läge i egocentriska Väduren och dessutom stigande i den personegna östra horisonten. 

Månen i Krabban i 4e sektorn för Hemmet (där han hade sina slavar) visar mer en blindfläck för de inre angelägenheterna än grymhet. Grant frigav tydligen en (1) slav av alla dem han kontrollerade. Troligen bara utslag av en nyck.

Man kan också notera att Solen är väl placerad för en ruffig och armbågig typ som lyckas hävda sitt. Problemet är att Solens fiende står precis invid och Saturnus, Gränsdragaren, är "fallen" (ge aldrig makt åt egoperspektivet) förutom att vara Solens "fiende". MEN! Solen har hjälp från lyckobringaren Jupiter på sin andra sida. Kartan är som ett nollsummespel, och nog liknar den himmelen för statsminister Löfvens som också har mixen av ego/Väduren och känslomässighet/Krabban som dominanta teman. 

Löfven är som ett barn (Väduren, Debutanten) som råkat hamna i en åldrings kropp och inte vet varken in eller ut i frågor han förväntas spela förtroendeingivande. Han och Ulysses Grant t.o.m. påminner en smula om varandra...






*****



Betydilgt mer sinister och rent av sociopatisk är den spanske franciskanerprästen som tömde sin egen primitivism och hatiskhet över Kaliforniens indianer. Här är det samma attitydlåsta uppfattningar som hos Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och de många andra politikerhoroskop där Storkorset i Mörkrets kvalitet "förklarar" varför de tycks obotliga från sin kapitalistkramande psykiska sjukdom. 

Penningen står för trygghet alltsedan människan lämnade bytesekonomin (in natura) och när man undersöker de andra tre "fixerade" tecknen i korsen inser man hur fundamentala de är: Lejonet är t.ex. "liv" som sådant, Skorpionen livets negation och också den giriga avund Skorpionen representerar när man ser dess opposition till landinnehavets Oxe. 

Vattenbäraren är en konstant som motpol till livet (Lejonet) kan indikera hela folket och dess tankenivå om man ser på Lejonet som konungen eller källan till folkets upplysning och väl. I många horoskop spelar Vattenbäraren rollen av ideologi och i synnerhet mixen med Skorpion kan ge de mest häpnadsväckande variationer. Jag har mött samhällshatande sociopater tungt under tecknen och då är Skorpionen alltid nej-sägaren som backar ur folkgruppen och dess värderingar. Men ibland är individen utstött pga. personliga egenheter, t.ex. hudfärg, och då är det svårt att se teckenmixen som annat än "öde" som drabbar individen.

Men när alla fyra fixerade eller mörklagda tecken (axiom man inte ens tänker kring, dvs. attityder eller rent av instinktiva beteenden) är på gång samtidig, hänger allt på det som faktiskt fungerar intellektuellt i kartan. Annars får man folk som sagda moderater som förstörde Sverige bara pga. politisk ideologi.




Prästen Serra å sin sida tycks ha drivits av gammal hederlig kolonialism, Spanien var med i tävlingen om att sno åt sig så mycket av världens rikedomar möjligt och sätta ursprungsbefolkningarna i slavarbete, den billigaste formen av arbetskraft och inte olik regeringen Reinfeldts Fas 3 varigenom de svenskar som diskriminerande arbetsgivarna ratat kunde få betalt för att ändå ta dem. Och vem tackar nej till en stat som betalar för att hålla folk klistrade i ett system? 

Är det något staten fruktar är det sysslolösa människor - frihet eller frånvaron av tvingande struktur skrämmer ryggradslösa som ännu inte är självgående och saknar inbyggd heder utan söker sig till byråkratiska strukturer eller biffiga företag som förmedlar känslan av stabilitet. På det sättet slipper de ryggradslösa någonsin odla individualitet. Och politikerna... Så fort en individ övergår från att bli en av folket till en folkvald förvandlas personen. I värsta uppstår en vit djävul, inte olik prästen Serra. Märkligt, är det inte?

Kolonialismens slaveri är exakt den modell västerlandets kapitalistiska ekonomi alltjämt bygger på, vilket Karl Marx så klarögt pekade ut ifråga om mellanskillnaden mellan arbetarens lön och den marginal följande led lägger på varan. Detta är, med ett annat ord, slaveri eftersom den som utför arbetet bara får en bråkdel av den slutliga intäkten.

Tyvärr är planeten för illa däran nu för att Kooperativ ska kanna ersätta kapitalismen som befunnit sig helt oduglig i annat än att göra människorna till giriga monster. Naturens kommande hämnd kommer att tvinga fram ett långt mer frugalt leverne än västmänniskan är villig till även om de tar över hela produktionen och dumpar den onde rike mannen. 

Jag gissar att ett globalt kvotsystem kommer att införas via högteknologi någon gång efter den Stora Reningen av Jorden (med modernt språk: tiden efter att alla biologiska system nått sin punkt för hysterisk obalans. Den lilla människans oförmåga att ta värddjurets dödsskräck i hand ger kontrollfascism- värt att fundera över varför it-övervakning anlänt just nu i världen. Är det nu vårt segment Tid nått slutet och vi tydliggör vilka vi var under den förra tidsåldern?

I framtiden får varje världsmedborgare får finna sig i att fasta en vecka för varje utfall i frossat. Systemet kommer att erbjuda flexibilitet eftersom det även fortsättningsvis uppstår ögonblick som den rena Eld och Vatten-himmel som Ulysses Grant föddes under. Dessa människor klarar inte att leva helt måttfult - de behöver sin idrott eller andra färgsprakande och bullriga arrangemang. Eld och Vatten ger inte en lugn själ och de det går inte att avgifta en sådan här själ på bara en livstid. De kan behöva ett flera liv för att hitta jämvikten som öppnar för högre kognitiva gåvor.

Det finns mängder av "typer" i den kapabla astrologins register, men extrema mörkermän som Serra kommer lyckligtvis inte att ge uttryck åt sin inneboende sadism i framtiden. Förklaringen är enkel: det globala samhällets struktur kommer inte längre att bygga på diskriminering och förtryck av minoriteter (en annan variant på Skorpionen/Vattenbäraren). Det mörka Storkorset kommer därför inte att bli mer än en slumrande potential hos den enskilde, och dessa mörka själar kommer att vinna mycket på att återfödas i något som en del skulle kalla ren diktatur. Men så blir det. 

Välkomna till Vattenbärarens tidsålder, när mänskligheten får pli på sitt förvirrade väsen.



PS. Att ha kombinerat två europeisk-amerikanska vita djävlar båda tungt under Mars (härskaren över både soltecknen Väduren och Skorpionen) var en ren slump! 

Men betänk åter den ideologiska fanatikern Fredrik Reinfeldt och hans övertydliga version av den "svenska arbetslinjen". Han föddes med Mars stigande i Jungfrun i öster och den naturliga Lilla Illgöraren blir också en "verksamt ond" planet i just detta tecken. 

Det beror på att Jugnfrun representerar slavar eller tjänstefolk, så att stigma läggs till stigma i den astrologiska symboliken. Det enda goda man kan säga är att Mars är ytterst välplacerad och stark i 1a egohuset. Det betyder att Reinfeldt själv är en återfödd slav och nu ville han hämnas på något sätt. Han identifierade den socialdemokratiska staten som Slavägaren och sin egen Täby-medelklass som otursbarnen. Vi hade en galen statsminister!

Men regeringen Reinfedts borgerliga politik lyckades förvandla en stor del av svenska folket till skitar: alla vill de nu ha sig en billig städhjälp och statssubventionerade bostadsrenovationer. Borgarnas moderna slavar kommer från "Orten" som tidningarna kallar det. Men vad om slavarna börjar sätta plantagerna i brand och rymmer "hemifrån"? I det skenheliga Sverige skyddar självbilder från alla obekväma insikter.

Inga kommentarer: