Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 5 juni 2020

Löwengrips imperium har rasat och allt säljs ut

Aftonbladet berättar att Isabella Löwengrip har "outat" sitt pyskiskt trakasserande och alkoholiserade barndomshem och hennes mor svarar genom att anmäla Sveriges Radio till en granskningsnämnd.

Intressant nog gör modern sitt motdrag till dotterns terapi mitt i offentligheten under den ibland substansmissbrukande och ibland hedonistiska fullmånen mellan Skorpionen (toxiska tillstånd) och Oxen (pengar, mat, njutningsmedel). 

Denna axel kopplade den här bloggen för många år sedan enbart till "Blondinbellas" dåvarande besatthet av oren hy: Månen står ju för blod, men i Skorpionen och under angrepp från Mars en typisk signatur för "orent blod" till följd av självefterlåten och osund kosthållning. 

Klicka för läsbarhet

En naturlig slutsats av oppositionen naturligtvis (eller borde ha varit för bloggaren) att ana problem redan i barndomshemmet (Månen). Dessutom har Löwengrip en medfödd DUBBLERING av det dåliga ominat kring hemmet och med detta risken att själv få ett förorenat sinnelag (Månen) som söker tröst i mat, pengar, sex eller ogrundade fantasier om vara/bli en extremt framgångsrik kvinna...

Klicka för läsbarhet


AB-nyheten om moderns anmälan visar återigen Månen i Skorpionen medan Mars verkar som ett knivhugg i ryggen på Solen (rampljus, offentlighet). Det går att läsa denna härva som att modern ser en dotter som försöker tjäna pengar (strax efter sin imperiekollaps) på lite gråtmilt outande av sin hemska barndom, för att vinna tillbaka förlorade sympatier. 

Till stöd för en sådan tolkning är Löwengrips sinnelagshoroskop som placerar de egna karriärstegen/Solen i 12e huset för världsliga förluster men också mytomani eller okontrollerade fantasier. Allt detta är förstås spekulation, särskilt som det exakta födelseklockslaget saknas och en månascendent inte nödvändigtvis beskriver annat än det inre livet. Men här tycks verkligen de inre föreställningarna leda till att karriären (Solen) går åt pipan (12e förlusthuset), kanske just pga ohejdade framgångsfantasier. Kvinnan har t.ex. dömts flera gånger för att smyga in textreklam på sin blogg. 

***** 

Varför föds så många under så illavarslande stjärnor? För att människosläktet är ett misslyckat experiment av en lägre gudom. Så sade i vilket fall de egyptiska gnostikerna som blandade Platon med judiska föreställningar. Platons världsformare, Demiurgen, blev hos gnostikerna en lägre gud och gnostikernas antikosmiska ångest utgick från en helt negativ utvärdering av planeternas snärjande inverkan vid födelsen. 

Ambitionen måste vara att transcendera (intellektuellt, andligt) den förbannade "sjuan" och nå den åttonde kretsen, stjärnhimlen bortom vårt kosmos. Det är svårt att idag avgöra hur man ska uppfatta denna uppmaning, men troligen var det ren och skär symbolik.

Men som människorna regredierat i förstånd i samma takt de predikat att de och deras samhällen utvecklats framåt, så blir det till sist bara "barnsagor" av antikens djupa vetande, sagor om att återvända och "blir en stjärna på natthimlen". 

Det är inte antikens fel, det är nutidsmänniskan som under teknokratins människoföraktande välde avslöjar sin imbecillitet och ljumma ointresse för det mänskliga projektet, vare sig detta instiftades av Demiurgen eller någon underhuggare just där evigheten möter tidsströmmen. Någon halvgud som mixtrade lite med apornas dna för att bättre passa de inkommande själarna som alla luciferiskt kastade sig ner mot avgrunden. Se det var en ingenjörskonst som mänskligheten lär hinna ta död på sig själv innan den förstått hur skapande på verkligt intelligent nivå går till.

Den stundande Vattenbärarens tidsåldern har en annan dna-struktur föranstaltad och den kommer effektivt att hålla låga själar borta från planeten Jorden. Det kommer i vilket fall inte att finnas levnadsbetingelser för värst många människor. Frågan är om någon som levt sitt liv i den övergödda västvärlden kommer att ges något ytterligare inresetillstånd? Den kommande världen sägs, enligt många gamla texter, vara reserverade för vad judarna kallade "Guds vänner"...


10 kommentarer:

Havsörnen sa...

Hej Siwert! "Snus är snus och strunt är strunt" sa Palme nyss i GW-dokumentären på SVT. Undrar om det blir ett antiklimax på onsdag kl. 09:30 när Krister Petersson ska lägga fram sin tes. AC i Kräftan med horoskophärskaren Månen i Palmes soltecken Stenbocken, där även solsystemets båda giganter för närvarande befinner sig. Solen f ö i Christer Petterssons måntecken Oxen.

Tittade in på bloggen någon dag efter dess återuppståndelse då jag kände på mig att det kunde bli ett Coronainlägg. Själv har jag varit utan jobb och inkomst sedan den 23 mars, då jag jobbar på Arlanda och man inte får ta in extrapersonal medan de fastanställda är permitterade. Jag har jobbat i tjugo år, men är timmis sedan många år av eget val. Så nu har jag sökt grundersättning från Alfakassan och måste börja söka jobb. Personligt år 9 innebär avslut, förluster och utrensning. Dessutom lade transiterande Saturnus (från kommunikationens tredje hus) sin långa aspekt gradexakt mot min Sol från sista arbetsdagen. Eftersom Saturnus är Rx så gnager den sig kvar där och när Mars når Fiskarna så lägger också den sin långa aspekt mot min födelse-Sol. Inget blir väl som det var förut, men det är heller inte meningen.

Jag var beredd på en stundande global finanskrasch, men visste förstås inte att monopolkapitalisterna skulle använda sig av ett virus för att iscensätta sin transhumanistiska teknokratdiktatur. "Har du inte tagit dina 78 vaccin i år? Det är förstås frivilligt, men vi kan naturligtvis inte låta dig kliva på bussen."

Var det inte Rudolf Steiner som sade att "viruses are simply excretions of a toxic cell"? Kary Mullis (död förra året) som fick Nobelpriset 1993 för PCR-testet som nu används till att diagnostisera Covid-19 sade att det inte är avsett för användning vid infektionssjukdomar.

I onsdags var jag i Gamla Stan när BLM-demonstranterna skanderade "I can't breathe!" vid Riksdagshuset. Det påminner om alla de äldre under Corona som förvägrades syrgas och fick morfin och ättestupan i stället.

Vill också tipsa om en intressant intervju på temat vem var Shakespeare med Richard Allan Wagner, som jag hittade en tid efter bloggen somnade in. Podcasten från Fascinating nouns är inte längre tillgänglig, men jag har den sparad. Har försökt ladda upp den på diverse sajter som tar stora filer, men det händer ju inget när man klickar på upload. Har du något tips?


https://thetruthaboutshakespeare.com/

Seaward sa...

Hej igen! Om staten lättar på sin kriskassa med tanke på hur många som förlorar jobben i dessa tider (The Guardian har lyft frågan om inte tiden för medborgarlön har kommit), är det inte dumt att studera mer än konspirationsteorier på nätet" :-) Jag söker jobb men det finns så lite inom min kompetens att det ger tid och ro att hinna bättra på vetandet, om man när nöjd med att vara fattig som en kyrkråtta (vilket jag är).

Visst föder covid-19 frågetecken. Är det ett en generalrepetition inför värre ting, som du antyder? Eller bara så enkelt som att mänskligheten gått över naturens outtalade gränser. Det kräver visserligen att man tror på en intelligent existens, och sånt avskyr materialister att höra om. The Guardian innehåller generellt mer intressanta åsiktsstycken än tyckandet i svenska medier (i bästa fall kommer nån svensk kopia en vecka senare). Det slår mig hur mycket mer radikal den brittiska tidningen är för att vara mitten-vänster än någon svensk dagstidning. Britter vågar hårddra sitt tänkande medan svenskar slänger in ”lite” överallt och förvandlar allt till ljummen smet.

Visserligen har britterna också spridning på ålderdomshemmen, och att Sverige och G.B. turats om att toppa statistiken över flest döda per miljon invånare ett tag nu, får det att klia lite i mina fingrar att undersöka deras planetära cykler. För verkligheten kunde inte stämma bättre med att Sverige genomlever sin Mars-i-8e-korruptions-och-dödhuset när den här cirkusen drog igång, plus att ålderdomsplaneten Saturnus faktiskt har Ketu invid sig i Sverigehoroskopet. Dvs. en "kunde inte bry mig mindre"-attityd till samhällets gamla (eller regler huggna i sten). Tycker mig svagt minnas att jag skrivit något om Saturnus i Sverigehoroskopets 9e om hur svensken i utlandet beter sig som att världen ska forma sig efter honom, dvs är dålig på "when in Rome"...

Uttrycket du tillskriver Steiner har jag inte hört, men tanken är fascinerande att människan själv skapar sitt eget gissel t.o.m. på cellulär nivå.

Jag tittade nyligen som hastigast på kl.9.30-kartan för Palmekonferensen, men hittade inget vettigt, inte i sig eller i relation till Palmehoroskopet, så jag tippade också på antiklimax.

Havsörnen sa...

"Är det ett en generalrepetition inför värre ting, som du antyder? Eller bara så enkelt som att mänskligheten gått över naturens outtalade gränser."

Det ena utesluter inte det andra! :-)

Jag undrar sa flundran, om Petersson kommer att lägga fram Skandiamannen som gärningsman. Men då måste man väl ha hittat ett vapen. Tittar på denne Stig Engströms karta för första gången nu och han har ju Månen och Ketu i Kräftan med alla andra planeter, utom Jupiter, i Stenbocken och Vattumannen! Detta är sannerligen ett saturnaliskt år.

I alternativmedia presenterade en anonym kvinna nyligen en spännande teori, där hennes sedan länge avlidne man är gärningsmannen. Motivet skulle vara att Palme skulle skriva på ett avtal med Moskva om att göra Sverige till en kärnvapenfri zon, vilket inte sågs med blida ögon av NATO. Exmaken gick under smeknamnet Hertigen av Schleswig-Holstein och var religionshistoriker, hade flera bälten i japanska kampsporter och skrev böcker om yoga och kabbala. Sammansvurna var militära officerare, Tempel Riddare Orden på Kammakargatan 56 och präster ur Swedenborgskyrkan där intill. Mannen ska ha gömt något på vinden i parets villa i Spånga. Hon gick enligt egen utsago ut med detta för att hon tror att Krister Petersson kommer att presentera fel gärningsman.

Eller vad sägs om Claes Hedbergs galna teori, där Palme fick AIDS av Catrine da Costa som därför styckmördades. Man ordnade ett teatermord med skådespelaren, tillika Palmes tennispartner, Jan-Olof Strandberg på Sveavägen med en pruttkudde med blod innanför rocken, medan Palme smugglades ut via Skandiahuset och kördes i ilfart till Dala airport, där Mitterands regeringsplan väntade på att föra Palme till ett av Rotschilds slott i Frankrike. Obduktionen är trots allt hemligstämplad, Palmes obducent och hans fru giftmördades och inga bilder finns på Palme som död.

Konspirationsteorierna avfärdas totalt av den pensionerade polisinspektören och tidigare Palmeutredaren Kaj Hahne, som vidhåller att allt pekar på den s k 33-åringen, Victor Gunnarsson, som avled i USA i december 1993, efter (som Hahne uttrycker det) "en mycket kraftig blyförgiftning" i samband med ett svartsjukedrama. På Victor Gunnarssons nytvättade jacka, som legat nedpackad i hans förråd fram till morddagen, fanns spår av krutgas som matchade spår på Palmes kläder. Gunnarsson fick släppas då Holmér inte begrep hur en vittneskonfrontation måste gå till. Men han hade ju ändå snöat in på att det var kurder. Hahne avslöjar emellertid att Palme hade mängder av älskarinnor och att både Hans Holmér och hans älskling Ebbe Carlsson dog i AIDS. Kulorna som upphittats kommer inte från mordplatsen, utan ifrån det s k Regeringsgatsgänget som påtända och glada tidigare skjutit salut på andra sidan gatan. Kulorna har gått rakt upp och rakt ner. Ja, vad ska man tro?

Och Shakespeare, då? Bacon var alltså son till Elizabeth I och hans musa var Pallas Athena, "the shaker of the spear". En högeligen intressant figur som du nog behöver omvärdera. ;-)

Seaward sa...

Människan har nog av sin inbyggda tendens att vilja bräcka gudarna. Läser dina återgivanden intresserat men utan kommentar. Jag försöker (som jag sagt tidigare) hålla nätinfo på armlängds avstånd. Det leder å andra sidan till att det man istället läser passerat radaktörers granskande ögon och kan vara pk i överkant (eller "peer reviewed" vilket ibland är samma sak). Hur man än vänder på sig är man bara en tänkande blobb i ett gungfly av Berättelser! Det är människans lott till hon öppnar en kanal till sitt högre medvetande (hus 9 i astrologin, grekerna kallade det Gudens Hus - Zeus/Jupiter äger ju huset i den naturliga zodiaken).

Minns att du redan för flera år sedan föreslagit Bacon-teorin. Jag glömde, apropå PK-eller-inte besvara dig om Sh., trots lustig synkronicitet. Synkroniciteten bestod i att jag började fundera över Edward de Vere på nationaldagens morgon. För första gången sedan jag stängde Sideriska. Hade raderat mejladressen som varslar om nya bloggkommentarer och såg din kommentar först framåt kvällen. Men igår morse upptäckte jag att ett par svenskar redan tycks ha plöjt samma böcker som jag och 2006, tre år före mitt första bloggomnämnande, summerat dem på svenska. På Fina Förlaget minsann:

https://www.albertbonniersforlag.se/bocker/157751/tacknamn-shakespeare/

Teorin om Edward de Vere som drottningens barn (efter en våldtäkt) drivs bl.a. i en av de böcker jag kommenterat flera gånger ("Shakespeare's Lost Kingdom" av Charles Beauclerk, 2010) men tanken fanns tidigare som en minoritetsåsikt bland "Oxfordianerna".

Drottningen kan mycket väl ha fött oäkta barn, bakom sin officiella roll som orörd "Jungfru-drottning", men efter min nattliga dröm nov 2005 om någon "Oxford" där en engelsk kör hördes mässa "Queen -- Mother" om och om, hittade jag inom ett par minuters googlande just tesen om Elisabeth som Ox biol. mor (en bok av någon kvinna vars namn jag glömt). Jag förkastade idén varefter jag läste mer i ämnet.

När du nu nämner Bacon googlar jag igen och ser att Baconianerna hade försökt mor-son-motivet tidigare. Först därefter tycks en mindre klok skara Oxfordianer "lånat" idén och relanserat med aningen mer plausibilitet. Dock inte min bag eftersom min dröm (när jag väl fattat att den rymde historisk stoff) antyds att drottningen tillika var mor - men inte till mig/drömmaren/Oxford utan till det oäkta barn som teatermannen Hank Whittemore pekar på: Sonetternas inledning är en enda uppmaning från far till son, men fadern kan inte uppge sin rätta identitet (till bortadopterade Henry Wriotheseley). Om allt detta har jag bloggat mer än en gång.

Det här ser ut att vara ett perfekt historiskt mysterium utan direkta bevis och som därför drar tlll sig spekulationshågade. I mitt fall alls inte så utan en dröm i ett ämne jag inte ens kände till att det existerade. Det store huvudbryet som jag delat mig på på bloggen av är att finna nära matchande pusselbitar från egna barndomen och uppväxten - som om jag varit flugan på väggen och bevittnat saker i ett annat århundrade. Det ger antingen bara själavandring som förklaringe eller bloggens tidigare hypotes att människors liv efter döden blir psykisk mylla, går ut på allmänningen och kan nås av dem som av en eller annan anlednning är på "samma våglängd". Att djupskådande Shakespare-forskaren Hank Whittemores horoskop matchar Edward de Veres så väl (tidigare redovisat på bloggen) är en illustration av jag man kanhända menar med det där otydliga uttrycket, "på samma våglängd".

Havsörnen sa...

På tal om synkronicitet. När jag läser "på samma våglängd" hör jag direkt en radioröst i huvudet stämma upp till samma uttryck. En snabb googling ger vid handen att det var ju ett programinslag Kjell Alinge hade i Eldorado. Klickar på en länk till ett avsnitt av Eldorado som ligger på YouTube och i kommentarerna skriver någon att Rupert Hine, som komponerade vinjettmusiken till programmet, avlidit i fredags.

Rupert Hine 1+9+4+7 + 09 + 21 = 51

"på samma våglängd" = 51

Seaward sa...

Allt är sammanhang, nästan mer spännande är de som jobbar häcken av sig att hävda att allt är unikt och helt befriat från relationer. Vilka orealistiska typer!

Din spöklika numerologi får vi avhandla i ett annat liv. Jag är diskalkyliker i detta och har ingen kontakt med siffror. Siffertrixandet troligen avknäppt detta varv pga. ett tidigare liv som låg (troligen falsk) månglare...eller något. Medan en överdrift är bortkopplad kan andra perspektiv göra sig hörda.
:-)

Havsörnen sa...

Särintressen, personligt ansvar och isolerade företeelser, som en f d landsfader skulle uttryckt saken. :-)

Jag noterar till sist att senaste inlägget handlar om gränsvakten Saturnus och eftersom din födelsedag är dagen före min lade transiterande Saturnus sin långa aspekt exakt också mot din Sol just när bloggen återuppstod. Ett par dagar innan jag blev av med jobbet.

Seaward sa...

Det märkte jag inte ens, ständigt ansatt sedan födelsen av Saturnus som sträng sparringpartner till månen!

Men västastrologen Charles Carter var förvisso bestämd: bara de transiter som eggar någon medfödd konfiguration ger tydliga händelser vid transit. (En "västsanning" i delvis konflikt med detta är ju att de långsamma planeterna bortom Mars sägs tydligt _märkbara_ när de transiterar allsköns befolkade ställen i födelsehoroskopet - även ingresser i husen).

Enligt hinduiskt synsätt saknar min sol och Sat relation eftersom deras planeter aldrig tittar bakåt (Sat ett kvarter före Sol vid denna tid), så den transiten var verkingslös för mig. Med Tvillingascendent hade Sat börjat vandra i 8e dödshuset så corona/död var möjligen en trigger på det sättet.

Men...jag noterade nyligen på bloggen att en introduktinsbok håller Rahu/Ketu för epidemi-axel. Vad som hände den 20 mars (Världshoroskopet 2020/corona) var att den backande Rahu exakt strök förbi min Tvillingascendent i 10e graden! Där har du astrologisk precision så man baxnar. Det är mycket möjligt att massuppsägningar (ditt fall) snarare ska sökas under månnoderna som rör stora folkförändringar. Kolla om de aktiverar på något sätt.

Carters allmänna tips "triggar en grad innan" låter mer som en helgardering pga. astrologisk svajighet. Men kolla detta: den backande demonen i 10e Tvillingarna opponerar min medfödda Saturnus i 9e Skytten. Och Saturnus är filosofi- och utforskningshusets herre för de med Tvillingascendent.

Således: Pandemiplaneten Rahu mitt i nyllet kickar igång ambitionen (Rahu) att kommunicera "filosofiskt" (astrologi) igen, särskilt som transiterande Saturnus själv nått dödshuset. Och första inlägget blir om döden/corona/världshoroskopet.

Havsörnen sa...

Veckan då jag fick reda på att det inte skulle bli mer jobb tills vidare började så här...

https://i.postimg.cc/k50XpT5x/Screenshot-20200607-182353-com-android-chrome.jpg


:-)

Seaward sa...

Alla astrologer med självaktning brukar förr eller senare uppfinna en egen metod, heter det. Här lanserar du en variant på världshoroskopet nedbrutet till 52 personliga veckor. Det är en remarkabel laddning i 2a huset för inkomster med Jupiter tillbaka i tecknet, noderna omkastade och transiten säger: "massorna utan huvud" (månen, ketu) vid 10 grader om jag ser rätt. Tydligt omen när man vet vilken typ av symbolik att titta efter. Fler (månen) än du fick tydligen på båten vid samma tillfälle. Månen äger nionde huset för långa resor, så vardagliga månen knyter ihop det minskade resandet med ditt ekonomihus, men det är så vanligt att det är Jupiter och nodernas förehavanden som - gissar jag - indikerar något speciellt.