Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 oktober 2018

Född i fel kropp? Transsexuella horoskop undersökta.


Den uppsminkade mediebilden kontra
den solkiga verkligheten...

För en tid sedan slog det mig att kanske även homofenomenet uppvisar olikheter, precis som alla vet - utom genderteoretiker som söker övertyga sig själva och andra om att kön bara är inlärt beteende - att en biologisk mans- och kvinnokropp fungerar olika och ger upphov till typiska attityder. Astrologin kodar detta genom att t.ex. knyta skyddsinstinkten till Månen (kvinnan) och utagerandet till Solen (mannen). 

Mer könsspecifikt kallas Venus kvinnans egen planet och Mars mannens, och liknande resonemang har kopplats till dessa två. Venus står för jämvikt och harmoniering - det krävs en kvinna för att skilja två ettriga hanar och gjuta olja på vågorna. Mars är just den framfusiga och våldsamma baggen: planeten härskar över Väduren som i Babylon under namnet Dagverkaren, de korta påhuggens tecken då baggen har viss likhet med adhd, ger stirrig ettrighet i avsaknad av konsekvensanalys (den senare hittar man istället i överflöd i motsatta tecknet Vågskålarna).

Efter den här senkomna ingivelsen separerade jag manliga från kvinnliga homosexuella och gjorde upptäckten att den statistiskt signifikanta överskottet av fallna Mars-i-Kräftan i HBT-gruppen helt utgjordes av lesbiska kvinnor. De transsexuella fick nu bli en egen och besynnerlig grupp, men de uppgick bara till 45 och därmed kanhända alltför liten och för "slumpbrusig" för att avslöja en eventuell typisk astrosignatur.

Men så är det dags för nästa propagandavåg för könsförvirring i svenska (och utländska) medier - det är en tidsålders sammanbrott vi bevittnar när individer inte längre klarar att integrera sig med sina värdkroppar i ett sjukt och mentalt försört civilisationssystem. Istället för att gå till rätta med den Onde Rike Mannen väljer de förvirrade istället att angripa sina egna kroppsfordon.

I linje med tidsandan hyllas i SvD en bok av en man-till-kvinna om hans/hennes knaggliga livsväg. Som alltid i Sverige när någon ska argumentera sin sak parodiskt kort (160 sidor och säkert med generöst tilltaget radavstånd). Det är som om alla stämmer in i en självdestruktiv spiral av ekonomi i sitt tänkande som kommer att sluta med att svenska folket bara klarar av att höra läsböcker och knappa in en av fyrtioelva emojjer på mobilen. Är vi då folket som i vår önskan om komfort runt husknuten gick med på att bli psykiskt lobotomerade? Här kan man verkligen tala om formande miljöfaktorer snarare än biologi. IT:s enkla distraktioner i förening med svenskarnas stugsittande visade sig en mer förödande kombination för ett folks intellektuella självmord än någonsin propagandaapparaterna public service och senare de kommersiella kanalerna.

Men nyfikenheten var väckt och jag återvänder nu till de här 45 namnen som innehåller en hel del personlig tragedi som vittnar om att transsexualitet är en sjukdom som långtifrån fixas med ett kirurgiskt könsbyte. Här finns fallet av individen som bytte kön två gånger - fram och tillbaka! - utan att hitta ro i själen. Här finns historier om homovärldens bedrövliga ostyrighet och våldtäktsmentalitet, sidor av Berättelsen som homolobbyn i svenska medier av naturliga skäl inte finner det tjänligt att inkludera. 

Kanske finns ändå i denna lilla grupp indikationer på astrologiska egenheter som kan motivera framtida uppföljningsstudier. Eftersom perversion och desinformation numera är Sveriges varumärke har jag lagt ett par timmar extra på det här inlägget och inkluderar också en hyggligt noggrann granskning av kontrollgrupper och resonerar kring fynden.


*****

Till skillnad från de simplistiska studierna av Sol och Måne och i homokategorin också Mars, återvänder jag här till de planetära aspekter som visat sig så svåra att locka fram som FAKTORN bland myllret av indikationer. Bland mördare kunde man t.ex. ha förväntat sig att aggressionens (och sexualdriftens) Mars skulle angripa t.ex. individens eget psyke (Månen) i högre grad än normalt för en labil individ som lätt går upp i varv. Men inget sådant syntes. 

Ändå visar astrologin i praktiken så ofta vad det handlar om: bloggaren Blondinbella sägs vara en entreprenör med adhd och orent blod - åtminstone har hon blivit fälld för smygreklam på sin blogg åtskilliga gånger och i begynnelsen tror jag det gällde bl.a. något preparat för hudproblem i samband med förorenat blod. Månen regerar över allt som flyter, inklusive blodet och Mars är en mörk och destruktiv planet. Så typiskt att hitta Blondinbellas blodplanet Månen i sitt fallna tillstånd i Mars-styrda Skorpionen och angripen av just Mars i opposition (i Oxens tecken). Orent blod = dåligt tänkande = hon var talesperson för Reinfeldts Nya Moderaterna under en tid. 

I följande uppställning handlar det om isolerade planetaspekter och oddsen är i de flesta fall 12:1, bara från ett av zodiakens 12 tecken kan planeten Y "drabbas" av inkommande aspekt från planeten X. "Syntaxen" den som används för sökning i astrologiprogrammet ZET.


Pilotstudie: 45 transsexuella

so.<.mo (mot nymåne)
25
mo.<.so (mot fullmåne)
20


Hinduisk astrologi säger att psyket/Månen är verksamt gott när dess ljus tilltar (på väg mot fullmåne). Bland transsexuella är Månen på väg att "slockna", vilket skulle kunna antyda ett negativt orienterat psyke (gnällspikar som ser problem i allt), men skillnaden är så liten att vi kan avskriva den lärosatsen som en tänkbar signatur för den här psykologiska åkomman. Dessutom är det uppenbart att verkligheten inte alltid stämmer med kartritningen. Fullmånar, tekniskt så klarvakna, kan vara hejdlöst ostyriga om de t.ex. infaller i Passionens kvalitet samtidigt som Mars angriper endera Ljuset! 

Jakten på bekräftelse av astrologins "funktion" via undersökning av enskildheter är kanhända inte det bästa sättet och därmed skiljer den sig från normala vetenskaper där döda ting undersöks och förväntas ge samma mätvärden från ett tillfälle till nästa. I astrologin gäller istället "hela havet stormar" och allt betingar allt annat!

Saturnus är astrologins Formgivare och i samband med manlig homosexualitet har jag flera gånger genom åren reagerat på att Saturnus som en strypare, begränsare eller kanaliserare har kontaktat identitetssymbolen Solen i horoskop för manliga homosexuella. Men var det bara enstaka iakttagelser som blev till ett förhastat antagande? Det finns mycket kvar i astrologin som inte har testats kvantitativt...

Även straighta människor tycks bli extremt fixerade och smalspåriga med den här aspekten. De går likt dem med tvångsmässiga fixeringar djupt in i ett område och kan därför i kraft av tålamod och envetenhet göra upptäckter som rastlösa "adhd-typer" aldrig skulle hinna fram till efter att nästa ytliga trend lockat deras uppmärksamhet i en ny riktning. I termer av sexualitet verkar dock Saturnus lägga en patriarkal fixering till Solen som identitetsmarkör så att man kan misstänka att homosexuella mes Solen strypt av Saturnus har någon djupt liggande låsning till fadern. 

Bland dem som önskar sig en annan kropp kan man minnas att Saturnus inte bara betecknar själens form (dvs. intellektet) utan också kroppens form. I någon av de gamla städerna invid floderna Eufrat och Tigris (minns inte vilken) har det grävts fram en trappstegsbyggnad i sju avsatser som korresponderar med någon slags planetär kosmologi. De sju stegens stenar har rester av färgkoder. Intressant här är att den yttersta och långsammaste planeten, Saturnus,  utgör pyramidens lägsta nivå, basen, och var svartfärgad. Det påminner starkt om frågan om Jesus syftade på Djävulen när han varnade för att ge sig i lag med "denna världens härskare". Om så skulle Nya testamentets Jesus vara åtskilligt mer "gnostisk" än kristna teologer är beredda att medge, eller i värsta fall slingra sig ur problemet genom att stryka det uttalandet och kalla det ett "redaktionellt tillägg" senare i historien... 

Saturnus som astrologins Stora Illgörare har onekligen beröringspunkter med Djävulen vilket påtalats många gånger i historien, och astrologin är kufisk såtillvida att Saturnus kan symbolisera två så vitt skilda ting som Djävulen och det lägsta kroppsligt-materiella riket såväl som det högsta himmelska medvetandet eller Intellektet (grekernas Nous). Dessa båda och enligt den gnostiska dualismen väsensskilda saturnusar bor granne med varandra i zodiaken - den Låga (Saturnus är depressionens planet) härskar över Jord-tecknet Stenbocken och den höga Saturnus blir mer exakt den sjunde himmelen som vetter ut mot världsrymden - jag har tidigare föreslagit att Vattenbärarens urna är en container, dvs ett rymdmått vilket skulle passa perfekt med den antika kosmologin.

Med bara 45 datapunkter och en tolftedels chans för planeten Y att bli träffad av en viss av X flera aspekter, är genomsnittet 3,75 horoskop med aspekten ifråga. Redan i första gruppen - Saturnus (formen) som hämmande faktor för Solen (identiteten) sker dramatiska ting. Frågan är förstås om den häftiga avvikelsen inom denna grupp bara är en slumpvariation, men kontrollgrupperna som redovisas mot slutet kanske kan svara på den saken:

sa.0.so
4
sa.60.so
10
sa.180.so
1

sa.270.so
4
 

0 grader i första resultatet symboliserar inte en gradexakt konjunktion eftersom programvaran ZET är inställd på att på antikt sätt räkna ett helt zodiaktecken som en konjunktion. Resultatet, helt i linje med genomsnittet, skulle kunna symbolisera att Form och Identitet indikerar "det är som det är", dvs livets naturliga gång och inte mycket att orda om eller uppröra sig vid.

Problemen visar sig i nästa resultat. Saturnus korta sextil-aspekt mot Solen. Den här aspekten verkar upplevas problematisk för de som upplever sig fängslade i fel kropp! Nästan tredubbla mängden, men det förhållandet kommer naturligtvis att minska med mer data. Frågan är om det bara är ett tidigt falsklarm eller om aspekten verkligen säger något? Den mest effeminerade man jag någonsin arbetat med och under några år umgicks med utanför arbetet, hade vald en dominant och manhaftig kvinna, älskade att stå i köket och laga mat och gnällde konstant över sina chefer på jobbet (Saturnus = auktoriteter). 

Han hade en besynnerlig fallenhet för banal popmusik och med tiden märkte jag en viss preferens för artister som samtidigt var gayikoner. Han kastade ibland en kvinnas blickar på mig och bitvis insåg jag att det här kanske var en yrkesrelaterad vänskap som såg annorlunda ut ur hans perspektiv än mitt. Till följd av människans dåliga val av politisk hemmahörighet (moderat) dog bekantskapen så småningom ut. Det fanns extremt många tecken på att Saturnus begränsade och fixerade den människans förmåga att resonera förutsättningslöst, och hade han haft en uppsättning kvinnokläder i garderoben hade jag inte alls blivit förvånad... I synnerhet den hårda Saturnus som håller själen i kort ledband via sextiogradaren passar hans eviga gnäll över att ledarskapet inte var bra (och det var samma sak i vilket projekt människan än arbetade - problemet/ödet följde honom uppenbarligen vartän han gick som uthyrd projektledare).

Men om Saturnus sextil skulle kunna vara en signatur för människor i attitydmässig konflikt med sin egen kroppshydda (ibland projicerat som ett analt missnöje över chefer, mat, eller prylar - individen var en ofattbart kräsen figur, som om ingen under uppväxten lärt honom att bita ihop och sluta blöda över så mycket), då är det tredje resultatet istället en "vaccination" mot dessa negativt uppfattade bindningar. Med bara 1 Saturnus i opposition till Solen skulle denna "öppna konflikt" vara en hälsosam strid i det öppna som därmed bearbetas och resulterar i mindre av ett dramadrottningsaktigt byte av själva kroppen. 

Saturnus långa 270-aspekt (specifik för hinduisk astrologi) hamnar i linje med genomsnittet. Vågar man spekulera i att aspekten är så "avlägsen" att den formande, tvingande faktorn inte blir något huvudnummer? 

En ytterligare tanke kring den tydligt representerade korta 60-gradaren ges om man betänker att den naturliga zodiaken har inbyggd Saturnus korta aspekt i pressande läge mot 1a egohuset/ascendenten. Det grekerna kallade den goda daimonens sektor (11e huset) representeras i grunden av Saturnus som alltså pressar den blott naturliga ego/kroppskombinatet. 

I sekulära kulturer tror man allt kring det egna jaget är normalt och okej, men antikens tänkare visste att det finns en högre instans inom människan som alltid är i strid med det syndiga dödköttet. (Inom Platons akademi debatterades kroppens och materiens grad av ondska friskt och frågan om var anledningen stod att finna till att själarna om och om igen drogs ner i inkarnation.) Är det faktiskt denna inbyggda motsättning mellan själens högre aspekt och den simpla kroppen som slagit slint i gruppen transsexuella? Bara en tanke...


*****

Saturnus kontrollerande, formande eller hämmande inverkan på Psyket (Månen) är en lika intressant men potentiellt ytligare aspekt. När Saturnus rör vid Solen (identiteten) handlar det om en tyngre känsla som vidrör livet. Saturnus kan påverka Månen genom övergående känslor av hämning eller nedslagenhet, men det är just bara övergående tillstånd. I linje med teorin hittas heller inga intressanta avvikelser i denna sektion:

sa.0.mo
1

sa.60.mo
3
sa.180.mo
5

sa.270.mo 
3

Nu kommer en grupp som skulle kunna vara intressant för frågan, Naturens blinda sexualdrift i diverse attacker mot andra planeter. Mars är också den personifierade Olyckan och jag läste någon transperson kalla livet i en hatad kropp (Mars=hat) vid att vara inspärrad i helvetet (Mars=den mörka, tamasiska elden)
 
ma.0.so
4
ma.90.so
9

ma.180.so
3
ma.210.so
3


ma.0.sa
4
ma.90.sa (= sa.270.ma)
10
ma.180.sa
3
ma.210.sa
6

Hur märkligt att mitt omfattande mördartest INTE röjde något märkligt medan den här lilla gruppen transsexuella direkt accentuerar den välkända kvadraturaspekten! I hinduisk astrologi är den extra lömsk om hatet riktas mot formplaneten Saturnus eftersom den senare då besvarar med sin långa hämmande 270-gradersblick! Ensam var den senare harmlös i frågan, både när den riktades mot Sol och Måne, men så inte i detta fall. 

Under många år har de ringaste personer i nyhetsflödet ibland haft den här dubbla katastrofen mellan astrologins två naturliga illgörare och det förvånar inte att den nu dyker upp i samband med en psykosomatisk missanpassning som får individer att kalla sitt liv i kroppen som att befinna sig i helvetet. Tydligare än så här kan man inte begära svar från "därovan". Här är en signatur för psykisk sjukdom, för Infernos (Mars) vägran att anpassa sig till världens gång, gränser, formalia och det faktum att man nu fötts att träna på mans- eller kvinnorollen, vilket som nu är fallet. Mars är en bråkmakare och dessa människor skapar själva olyckan och misären i sina liv. 

Frågan är om de hade några valmöjligheter eftersom det formligen stinker payback time för gammal mycket gammal (Saturnus) dålig karma. Dessa är forna förövare som nu finner sig fångade i offrets typ av kropp och ogillar det. Den sekulära kulturen gör allt den kan för att urholka den karmiska "korrektionsåtgärden" och frågan är om denna förlåtelsens kultur lär något nytt och gott till de själa som släpar med sig något brottsligt liv i bagaget eller om den sekulära normlösa kulturen bara sinkar själen som sedan kommer att återfödas på nytt med samma karma obearbetad... De metafysiska frågorna spinner snart ur kontroll, för vad vet man egentligen? Men den ömsesidiga konflikten mellan Förbrytaren (Mars) och Lagens Långa Arm (Saturnus 270) är naturligtvis högintressant eftersom Mars skänker svart sexualenergi som ligger i konflikt med kroppens form (Saturnus). Detta är, som sagt, dålig karma i sexfrågor så det bara stinker om det.


*****

Utifrån föregående fynd skulle man kunna vara redo på liknande dramatik när omoralens och den medvetslösa Naturens sexualdrift angriper den sociala jämviktens Venus. Och mycket riktigt. Här producerar även konjunktionen (kombinationen inom samma tecken) ett högre antal förekomster än genomsnittligt. Men främst den ökända kvadraturen som verkligen är extrem bland transsexuella!

ma.0.ve
8
ma.90.ve
13

ma.180.ve
1
ma.210.ve
3


Utfallet motiverar definitivt uppföljningsstudier med större datamängder. Om även om skillnaderna planar ut, kan ingen ta ifrån den här pilotstudien den märklighet att Mars ökända kvadratur visade sitt fula tryne precis där man kunde ha misstänkt att den gör mest skada, ifrågor rörande hat och sexualitet.

Romerska filosofen Plotinus vacklade en smula men var under perioder övertygad om att själen skadas i själva nedstigandet i Naturen (physis). Den tidiga kristendomen anammade istället den mörkast tänkbara syn som de "lånade" från vissa hedniska filosoferna: det är KROPPEN själv som är bärare av det onda, inte Naturen i sig, där många andra livsformer existerar, av vissa en del enbart verkar gott. (Eftersom Gud Skaparen funnit världen god kunde en kristen inte gärna placera det onda i Naturen själv! Det fick bli det "syndiga köttet" istället.)


*****

Slutligen ville jag se om den Stora Välgöraren (Jupiter) perverteras (som den kan anses perverterad i Sverigehoroskopet - se min bok Folksjäl) när aggressionens, omoralens eller den blinda sexualdriftens Mars angriper:

ma.0.ju
2
ma.90.ju
9

ma.180.ju
4
ma.210.ju
2


Återigen är det kvadraturen som höjer sig över mängden. Vad är det då med Mars enligt hinduerna särskilda släktskap med den räta vinkeln? Eftersom astrologin påvisar AXIOM går det inte att ytterligare förklara dem. Här är, om man så vill, gudomliga UPPENBARELSER, tecken på "hur det funkar". Men om man likt fallet Saturnus går till den naturliga zodiaken och använder 1a huset som alla manifestationers grundbult, kommer Mars att träffa 4e huset med sin mest aggressiva kvadratur. I termer av zodiaktecknen kan man dessutom tala om att Mars knivhugger 4e sektorn i ryggen, en sektor som representerar trygghet, hemmet, själens rofylldhet och förnöjsamhet med sig själv. Inte minst intressant är Mars attack mot 4e som Modern att kvinnan enligt Bibeln straffades av Gud genom att "föda i smärta" som en följd av syndafallet. 

Den naturliga zodiaken illustrerar precis samma sak via sin intrikata symbolik: Väduren motsvarar 1a huset och är Debutanten eller Barnet som framträder som en ny morgon, en ny soluppgång. 1a huset - den (pånytt)födda - ligger 10 steg från Modern och 4e och indikerar graviditeten som i antiken ansågs pågå i 10 månader (konceptionsögonblicket var första månaden). Det är alltså Barnet/Väduren (vars härskare är Mars) som förorsakar Modern/4e detta knivhugg av smärta, och också detta resonemang har tycks ha viss bäring på det transsexuella traumat - att uppleva en smärta över den man är som inte går att sudda bort och som bara dåraktiga kulturer söker fixa genom att ändra på den yttre kroppen. På djupet sitter alla problem kvar vilket några gräsliga livsöden ÄVEN EFTER KÖNSKORRIGERINGEN som jag råkade stöta på under datainsamlandet påvisar. 

Genom att stanna kvar i skyddad, regnbågsfärgad verkstad, kan säkert den djuppsykologiska störningen skylas över i någon mån, men som jag noterade i min bok Folksjäl är detta inte den svenska agendan (och redovisar där RFSL:s födelsehoroskop som fullständigt dignar under Mars-problematik likt den här ovan). Nej, i Sverige ska folket övertygad om att det sjuka är normalt, allt för att vår tidsålder fallit in i ett stort och normlöst mörker där "tolerans" används för alla de mest tvivelaktiga uppsåt. Krämarna i synnerhet bör skämmas för att de utnyttjar psykisk sjukdom för att öka sin omsättning. Läs Folksjäl för en mer nyanserad framställning.


Bonusspaning

SvD:s bokrecension gäller Bögtjejen av Aleksa Lundberg, född son till en våldsam far. Redan i de kort citaten hör man någon som skriver om sina minnesbilder utifrån ett transperspektiv, vilket är lite sorgligt men bekräftas av horoskopets extrema fixering vid tillrättalagda schabloner, i synnerhet Månen-i-Stenbocken är känd för emotionell alienation och en brist på empatisk inlevelse (här med den egna pojkkroppen, kanske till följd av negativ prägling angående det maskulina via fädernesinflytandet).

T.o.m. den aggressiva manstypen/fadern står inskriven som en förklaring till att den unga pojkens väg in i mandom tycks blockerad av ett illvilligt öde (=dålig karma). Missa inte att flera av pilotstudiens fynd återfinns i ett och samma horoskop - ett tecken på ett ganska allvarligt fall (vilket tydligen självbiografin omvittnar).


Saturnus håller den solära identiteten låst medan Mars angriper den solära identiteten i den ökända kvadraturaspekten (och dessutom från den älskande Faderns tecken Lejonet - ett dåligt omen). 

Jag har några gånger återkommit till den "ondaste" horoskoptyp jag kunnat föreställa mig och då misstänkt kombinationen av Skorpionen och Stenbocken, båda behärskade av de naturliga illgörarna Mars och Saturnus, och båda tillhöriga den döda kroppsliga regionen (Vatten och Jord). Författaren matchar väl denna misstanke och min enda miss tidigare tycks ha varit att glömma den alltid nödvändiga brasklappen om att det onda i många fall ser ut att komma utifrån och drabba subjektet. Men detta är bara en själens projektion, karmans sätt att rigga ett nytt scenario med "ombytta roller". Någon gång var själen själv göraren av det som man nu möter som t.ex. en kärlekslös och t.o.m. våldsam far. "What goes around comes around" som t.o.m. de amerikanska bönderna fattat. 

Om detta är livets gång, "hur det funkar", kommer vi alltid att ha bögar och flator runt oss, gamla psykologiska tölpar och förövare som Livet ger en ny chans att förstå lite mer om Psyket. Men i Sverige får de inte den chansen eftersom landets officiella materialism förnekar  alla de mest elementära insikter om vad en människa är för slags väsen.


Kontrollgrupperna


Dominansen av Mars kvadraturer i samtliga undersökta grupper var anmärkningsvärd, men för att att vara säker på att inte jubla över slumpmässiga avvikelser klippte jag ut 3 kontrollgrupper om 45 slumpmässigt skapade födelsedatum ur en större samling med 1000 st. Sedan - tristess! - upprepade jag samtliga sökningar inom var och en av kontrollgrupperna. 

Som framgår nedan är slumpvariationerna rätt yviga och några aspekter blir helt utan representation medan några få når högre värden. Men ingen av avvikelserna från medelvärdet når de värden jag pekat ut som anmärkningsvärda i transgruppen.

Mycket nöje att plöja dessa tabeller, den som verkligen inte har något bättre för sig! Jag menar att kontrollen tyder på att det verkligen är något särskilt med Mars aggressiva kvadratur i transgruppen... Pilotstudien bekräftar för första gången (på den här bloggen) att det tycks finnas fog för det dåliga rykte som vidhäftar Mars kvadratur i den astrologiska traditionen (västerländsk och hinduisk).


Kontrollgrupp 1 (45)

sa.0.so
6
sa.60.so
5
sa.180.so
2
sa.270.so
6
sa.0.mo
1
sa.60.mo
5
sa.180.mo
3
sa.270.mo
7
ma.0.so
3
ma.90.so
6

ma.180.so
2
ma.210.so
0

ma.0.sa
2
ma.90.sa (= sa.270.ma)
4

ma.180.sa
2
ma.210.sa
7
ma.0.ve
5
ma.90.ve
5

ma.180.ve
3
ma.210.ve
2
ma.0.ju
3
ma.90.ju
5
ma.180.ju
5
ma.210.ju
4


Kontrollgrupp 2 (45)

sa.0.so
3
sa.60.so
3
sa.180.so
2
sa.270.so
2
sa.0.mo
1
sa.60.mo
3
sa.180.mo
3
sa.270.mo
2
ma.0.so
7
ma.90.so
3

ma.180.so
2
ma.210.so
2

ma.0.sa
5
ma.90.sa (= sa.270.ma)
6
ma.210.sa
2

ma.180.sa
2
ma.0.ve
5
ma.90.ve
3

ma.180.ve
0
ma.210.ve
1
ma.0.ju
2
ma.90.ju
3
ma.180.ju
6
ma.210.ju
4


Kontrollgrupp 3 (45)

sa.0.so
4
sa.60.so
4
sa.180.so
1
sa.270.so
4
sa.0.mo
0
sa.60.mo
1
sa.180.mo
3
sa.270.mo
1
ma.0.so
8
ma.90.so
3

ma.180.so
1
ma.210.so
1

ma.0.sa
6
ma.90.sa (= sa.270.ma)
5

ma.180.sa
0
ma.210.sa
2
ma.0.ve
8
ma.90.ve
2

ma.180.ve
2
ma.210.ve
1
ma.0.ju
4
ma.90.ju
3
ma.180.ju
0
ma.210.ju
6


Närmast transstudien kommer tredje setets konjunktion mellan Mars och Solen samt Mars och Venus med 8 förekomster var. Vågar man ta tre stickprov som tecken på att slumpvärdet sträcker sig hit men inte längre? Då blir serien av 9-13 förekomster för Mars attacker mot Venus, Jupiter och Saturnus, än mer remarkabel. 

Mars, symbol för hatet (och självhatet), naturens blinda fortplantningsmekanism (sexualitet) och gruppers krig mot varandra pga. att bara vara oförlösta människoapor, ännu inte i besittning av verklig insikt om människans verkliga natur som enligt alla trovärdiga källor är varken man eller kvinna utan ett mystiskt andeväsen. Låt oss som vanligt visualisera ett rosenkindat barn med vingar (en kerub) eftersom vi är så omogna att vi bara kan använda kompositbilder från vår egen värld för att beskriva den gud som bor inom varje individ. 

Ord saknas också för att beskriva hur lågt Sverige fallit i Skapelseordningen som inte längre förmedlar ett uns av den eviga visheten till sina medborgare. 

(ounce, ålderdomlig viktenhet, se Etymonline.com)


PS. För den seriöst intresserade i astrologins sanningsanspråk är här en engelsk artikel på en nivå som får lobbygrupperingar som Humanisterna, Vanföreställning och Obildning (VoF) och inte minst agendadrivna magasinet Illustrerad Vetenskap att framstå som just de byfånar vi tyvärr också är, lite var till mans...


Inga kommentarer: