Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 oktober 2018

Den onda Eliten och dess hejarklacksledare PM Nilsson




För en gångs skull läser jag en DN-ledare, kanske för att rubriken tyder på friska tankar: ”Varför borgerligheten måste hålla rågången mot SD”. Texten påminner mycket riktigt om vad jag betraktar som SD:s misstag: att inte som de gamla kineserna rasera en förorenad huvudstad och inviga en ny, ograverade av historiska skändligheter och inte fullt lika fylld av onda andar. Men dagens SD, som fångat 17% av landets mest klantiga proteströst-taktiker, valde inte att bränna sin nazism till grunden och starta om. Åkesson och hans råttpack är det falskaste som vuxit ur svensk mylla.

Men också det mest typiska för ett land som direkt efter den allmänna rösträtten 1919 ägnat sig åt att stöpa om den svenska folksjälen i riktning mot ogenomtänkt maggrops identifikation med den gamla Överheten. I boken Folksjäl såg jag något i nationalhoroskopet som inte förts på tal på bloggen (vad jag minns): den nära kopplingen mellan folkdjupets förstockade konservatism och staten själv. Om svenska medborgare hatar den betungande statsapparaten är det för att de hatar sig själva. 

Det finns ingen logik i det här, förutom för den som tror på kollektiv karma och att en kritisk massa av svenskarna levt ett tadelvärt tidigare liv och nu i klump reinkarnerat som svenskar. Ur djupa psykiska nivåer straffar sig svenskarna - betalar av sin dåliga karma - genom att kroniskt välja FEL politiker, ja faktiskt inte ens tillhandahålla sig någon duglig visionär ådra som skulle kunna göra Sverige till en verklig framgångssaga och inte ett hycklande eller fejkad PR-produkt.

Avsaknaden av rim och reson hos de 17% som röstar SD markeras i nationalhoroskopet av den onda stjärnan Algol. Sverige var, när den nya regeringsformen kungjordes 1974, ett land märkt av vad araberna i efterföljd av judarna som i sin tur importerat babylonisk astrologi, al-Ghul, Satans stjärna. Den här astrologiska signaturen förefaller varna för att missta sig på underliggande motiv och hamna i den naiva sinnesvärldens våld. Satan arbetar allt genom ganska enkelt genomskådat falskspel, men vad om man redan hamnat inuti detta gigantiska andeväsens räckvidd och är sövd? 

Intelligensen stympas starkt och man kommer att låta exakt som Jimmie Åkesson, nästan lite trög. Men också det kan förstås vara ett diaboliskt falskspel för att de sataniskt angripna ska ha en trygg och lååångsam människa, någon de kan identifiera sig med. För historien om Satan eller Djävulen hör ju att han är denna världens herre, och materien har en tendens att slöa ner själens blixtsnabba uppmärksamhet.

Men Algol har inte ensamrätt på att vara det diaboliska emblemet, även den hårda arbetsgivaren Saturnus kan, beroende på det enskilda horoskopets konstruktion bli bärare av det sataniska, för att inte tala om att grekerna uttryckligen såg ”den onda daimonen” driva sitt spel i horoskopets 12e hus. Faktiskt, varje tydlig svacka i födelseominat kan bli en ingång för Den Onde!

När jag i DN-ledaren läser att Dagens Industris PM Nilsson bejakar ett moderat och sverigedemokratiskt samröre behöver man inte ens granska horoskopet för att veta att Djävulen äger också denna man, men jag gör ändå en karta för födelsedygnet, i tanken att den som klättrat till position som politisk redaktör för Sveriges onda, rika Elit (boken Folksjäl reder en gång för alla ut hur gräddan av befolkningen bör klassificeras som, med SD-språk, en farsot som borde utrotas. Det är vår egen ekonomiska Överhet som skadar befolkningen, inte invandrarna!)

I föregående inlägg såg jag avsevärda intelligensproblem hos en amerikansk IT-entreprenör (nätbaserad utbildning). Han saknade helt enkelt smartheten att skapa förutsättningar för kortad arbetstid och svek likt Stockholms miljöpartister svek sina väljare de anställda när han återförde full arbetstid. 

Utifrån ett horoskop med det primära Ljuset (Solen) i 1a huset kunde man se hur begåvningen dränerades av den onda daimonens 12e hus, en självdestruktiv faktor vilket påminner om hur Djävulen visserligen inte kan motverka sin egen destruktivitet men väl lura andra att agera mot sina egna bästa intressen. (Undantag är de fall där 12e uttryckligen beskriver en medvetet fattad ”offerinstinkt” eller det i sekulära länder obegripliga ”martyriet”, beredskapen att till och med gå i döden för större frågor än egenintresse.) 

Det kommer inte som någon förvåning att också PM Nilssons horoskop påminner om den inte alltför begåvade IT-entreprenören. Kartan ritades upp 2014 och kommenterades i avsaknad av födelsetimma utifrån en sinnelagsascendent (Månen).  Den här gången väljer jag kognitionens symbol Solen och en solascendent. I Indien tjänar dessa bara som sekundärascendenter, ett andra utlåtande som kan stärka eller försvaga indikationerna i det verkliga horoskopet, men för tankeexerciser kan man gott låta en eller annan ta rollen som huvudhoroskop.

Dessutom visar sig sekundärkartorna ofta kusligt rättvisande när man studerar individer med makt i samhället, dem som armbågat sig fram. Det är, har jag sagt, som om dessa är "the cream of the crop", de individer under dygnet (eller annan kortare tidsrymd) som bäst realiserat stjärnhimlens potentiella löfte - eller varning!



Med Solen i 1a är risken alltid överhängande att intellektets Merkurius i nära omloppsbana landar i den onda daimonens 12e, att strikt saklighet och logisk överflyglas av andra faktorer. I sig är det därför ingen akut kris, många människor springer runt i en halvvärld och dagdrömmer men kan ändå fungera tillräckligt väl. Naturen normaliserar himmelens dramatiska budskap och får oss att på ytan likna varandra!

Ett sådant budskap som tar kontroll över PM Nilsson i avsaknad av stark intellektualitet är horoskopets enda hörnplacerade planet Jupiter (Solen räknas inte här eftersom det är just den vi använder som utgångspunkt). Brittiske stjärnastrologen Charles Carter valde astrologi framför en spikrak väg till Eliten via juridikutbildningen han avbröt sedan han insett att astrologin var en modern till allt rättstänkande. Hans omdöme var att just Lagens planet Jupiter i aspekt med Solen är en intelligensstärkande aspekt som knappast kan överträffas av något annat. 

I samtliga fall måste dock både 1a huset, dess tillfälliga ägare (här Vattenbärarens Saturnus) samt 5e solära huset och dess tillfälliga ägare vägas samman. I PM Nilssons fall faller nu berättelsen ganska omgående sönder, trots den behjälpliga välsignelsen från framgångens Jupiter - en Jupiter som därtill välsignas av kungamakaren Regulus. Solen och Jupiter är besläktade och planetära vänner och även om Jupiter sägs ha sitt världsligt svagaste läge i väster kan man ta lätt på det kriteriet eftersom solkartan ger ett "virtuellt" väster. Men en symbolisk indikation är det förstås.

Komplikationer för denna intelligens - är den frisk eller perverterad? - uppstår faktiskt redan i soltecknet självt. Vattenbäraren är en universell symbol som visar vad den grekiska filosofins Nous eller hinduismens Purusha är i den manifesta världen. Guds intellekt innefattar allt, både högt och lågt (och själar är som jag nyligen citerade den romerske filosofen Plotinus inte jämlika). Själar skapas (vilket också kristendomen menar) men bär från sin skapelse Skaparens odödlighet som sin födslorätt. Det här är ett synsätt långt ifrån vår tids hycklande och ansträngda försök att låtsa att vi inte alla är oerhört olika, ja unika. "Mänskliga rättigheter" är ett gott ting, men behöver kompletteras med hela bilden, den de sekulära nationerna i sin satanism bekämpat för att den Onde Rike Mannen skulle slippa moraliska hämningar för sin rovdjursdrift och önskan att äga hela världen.

Denna Onde Rike Man är exakt den grupp PM Nilsson betjänar och i sin smutsiga fantasi känner sig som del av. Han beskriver den mest genanta torsken på en materialistisk makttripp, även om han inte är mycket mer än en packåsna eller arbetsoxe för den onda Eliten. Så här kan man resonera för det perspektivet:

När Vattenbäraren - symbol för en lägsta skit till den noblaste medlem av människosläktet - stiger i öster (eller som här placeras i 1a huset) då har RAMEN satts. Den All-Inkluderande är verkligen gränsen, bortom denna är man inte längre medlem i gruppen - homo sapiens om det är så man väljer att sätta kött på benen på denna arketypiska Vattenbärare. Alla försök att gå bortom definitionen blir ur Vattenbärarens perspektiv av ondo och om så ledarskapets Sol minglar fint med den Högsta Kastens Jupiter, blir historien en annan om man ser till de universella symbolerna. Med Vattenbäraren - hela Folket - i 1a huset, blir gränsöverskridande ("mycket vill ha mer") Jupiter en verksam illgörare! 

Därmed kommer PM Nilssons dominanta indikation om intelligens att närmast kopiera Sverigehoroskopets budskap om en diaboliskt ond rik elit, smart på sitt sätt och framgångsrik men likväl en perversion av vad den allomfattande Vattenbäraren - Sveriges soltecken - skulle kunna ha inneburit om de Rika arbetat för att höja upp hela folket och inte bara för att säkra sina privilegier. Kort sagt, PM Nilssons hela kognitiva apparat är KORRUPT INTELLIGENS, han vet förmodligen om det (för inget kan radera den ypperliga Sol/Jupiter-aspekten) men väljer ändå att tjäna den ontologiska Ondskan, inte minst genom att för Rovkapitalismens räkning förorda Moderaterna och Sverigedemokraterna i samverkan. 

Granskar man den solära intelligensen via dess disponent är förvisso Vattenbärarens härskare Saturnus en "verksam välgörare", men se hur ringa dess verksamhetsfält tecknas av 2a ekonomihuset, grekernas "Porten ned i dödsriket". Också den här symbolen var nyss på tal i Sveriges fejkade Nobelpris i ekonomi och ännu en uselt vald pristagare. Normalt stannar man vid konstaterandet att den solära intelligensen backas upp av disponenten Saturnus som "gör väl" inom 2a ekonomihuset (som redaktör i Dagens Industri handlar allt bara om att säkra intressentens och arbetsgivaren Bonniers pengar). Men i det här fallet trycker en så massiv nästa nivå på, att det vore kriminellt att inte peka på en djupare kontext, en slags aldrig uttalad spelplan på vilken PM Nilsson driver sin ekonomistiska ideologi.

Hans 2a hus, vägen ner i Döden via penningtänkande - är så sjukt att jag knappt sett något liknande. Dels tappar den högre Luft-världens Vattenbärare totalt mark genom en Saturnus som går ner i den irrationella näringssjälens träskmarker (Fiskarna, Vattenelementet). Samma sågs hos penningkramaren Fredrik Reinfeldt vars ideologiskt begärsfyllda Måne i Vågen i 2a ekonomihuset stöttade en irrationell solär drivkraft i Vattentecknet Kräftan. Reinfeldts facit är nu känt och han var en ekonomisk klåpare som förstörde Sveriges grundstruktur av rent ideologiska skäl, utan minsta empati med den han likt en fascist kallade ett sovande folk och som han var beredd att tillfoga åtskillig smärta via ekonomisk strypning, enbart för att också han betjäna den Onde Rike Man som förtrollat PM Nilsson. 

Ja, jag är vänlig här, sanningen är att båda förefaller vara "lågnivåsjälar", sådana Guden skapat för att rasera samhällen och hela civilisationer som nått sin utmätta tid. I min bok är mot slutet mycket kortfattad om hur illa det kommer att bli i Sverige med start 2020 när vi går in i vår Onda Jupiter-cykel, den makthavare som Reinfeldt och Nilsson arbetar fram. Men sådan är dödsdansen när kapitalismens dagar nu är räknade. Det måste bli vansinnigt uselt för allt fler, innan de som röstade på Sverigedemokraterna slutligen fattar vilket brott de gjort sig medskyldiga till.

Varför det finns själ att gå ner på den astrologiska nivå där disponenten till disponenten till den solära intelligensen vävs in i berättelsen om en själs djupt ruttna inre mantel, är att tredje nivån från Solen just illustreras av Jupiter, samma planet som stimulerade Solen via opposition. Det är Jupiter som förfogar över 2a ekonomihuset och sporrar LM Nilsson att för Ond Rikedom gå ned sig i Hades och där mingla friskt med all den övriga demoni som just det här horoskopet innehåller på den punkten. Att hitta äregirighetens demon Rahu här tillsammans med en både naturligt och verksamt ond Mars är som att säga att PM Nilsson troligen är mediesveriges största krigare för en djävulsk samhällsordning, en sådan Bonniers och andra stora aktörer inte kan vänta med att återskapa, nu när folket degraderat till den nivå att de tror sig taktikrösta på ett invandrarfientligt parti. Det verkliga problemet är så mycket större än Sveriges kostnader för invandringen men ligger, som vi just såg, dold på den solära strålkastarens andra sub-nivå och därmed helt i skuggan av mediebevakningen. Till kategorin Ond Rik Man sorterar ju faktiskt medieägarna, så det är inte så konstigt egentligen.

När jag i slutet av boken Folksjäl sätter hoppet, inte till Sverige, men väl till världen och det bara för att Vattenbärarens tidsålder nu börjar skönjas i konturerna, chansade jag. För om den all-inkluderande Vattenbäraren betecknar morgondagens globala mänsklighet, alla inordnade under ett enande koncept, vad säger då att det inte blir de lägsta och mest kriminella elementen i denna mänsklighet som fortsätter att som nu sätta agendan? Hur stora kvantsprång är det egentligen rimligt att tro hela världens befolkning kan ta på ett århundrade? Men min tanke är att det är NOUS tidsålder som kommer att lyfta fram det nobla i mänskligheten och att morgondagens värld faktiskt blir postkapitalistisk och med människan själv som det primära. När allt kommer omkring är Nous den första manifestationen ur Den Ene - denna fullständigt obegripliga källa till existens som Platon också likställde med absolut godhet och skönhet.

Dagarna är räknade för män som PM Nilsson och de bör redan nu börja bekanta sig med de karmiska konsekvenserna (i kommande liv) för de ställningstaganden och de mål de valt i detta liv. Någon måste faktiskt börja tänka Stort och Rätt förr eller senare och de som aktivt trotsar den gryende morgondagen kommer att sitta riktigt pyrt till vid Bokslutet.

5 kommentarer:

Martin sa...

Hej skulle du vilja göra ett astroskop på mig? om du har nån mejl kanske!

Seaward sa...

Hej. Bloggen innehåller av och till en kvantitativ undersökning av astrologin som metod och därutöver många texter, som den här, där astrologin används som ett politiskt slagträ - men utan att göra våld på en sund tolkning.

Dessa är de områden som intresserar mig och den tid jag lägger på ämnet. Jag gör därför inte enskilda analyser, men man kan betrakta bloggen som en gigantisk exempelsamling på hur man kan använda astrosymboliken.

Martin sa...

Hej! Jag förstår. Det blir för mycket arbete.

https://horoscopes.astro-seek.com/calculate-sidereal-chart/?tradicni=1&send_calculation=1&narozeni_den=31&narozeni_mesic=12&narozeni_rok=1987&narozeni_hodina=01&narozeni_minuta=47&narozeni_city=%C3%96rebro%2C+Sweden&narozeni_mesto_hidden=%C3%96rebro&narozeni_stat_hidden=SE&narozeni_podstat_kratky_hidden=&narozeni_podstat_hidden=%C3%96rebro&narozeni_input_hidden=&narozeni_podstat2_kratky_hidden=&narozeni_podstat3_kratky_hidden=&narozeni_sirka_stupne=59&narozeni_sirka_minuty=16&narozeni_sirka_smer=0&narozeni_delka_stupne=15&narozeni_delka_minuty=12&narozeni_delka_smer=0&narozeni_timezone_form=auto&narozeni_timezone_dst_form=auto&house_system=placidus&aya=lahiri#dum-1

Här iaf mitt!

Seaward sa...

Utifrån mestadels suspekta kändisar har jag ibland kommenterat ett grundmönster på denna himmel och kallat det "negativ sensationalism". Utifrån enbart de antika 7 planeterna dominerar Eld (både Sol och Måne) men båda Ljusen har sina härskare (Jupiter resp. Mars) i Vattentecken. Djupt empatiserande (eller extremt sensitiv) och eldig (utagerande) på ytan. Som typ: "kännare" och "görare. Fundamentet Vatten ger en defensiv grund, t.ex. vilja att försvara/värna viktiga värden och Sol och Måne i Eld är väl alltid något av en aktivist.

Där har en ett sätt att börja närma sig kartan men det är bara ett första skrap på ytan...

Martin sa...

Det stämmer bra :) Men jag är mer av en tänkare än både kännare och görare. Men jag gör mycket av mitt tänkande, och känner mycket av mitt görande.