Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 26 oktober 2018

IT-fascisten tvingade till sig sex, fick en förmögenhet av Google för att gå





Det har länge varit min misstanke att det blir IT-fascisterna som får civilisationen att braka ihop totalt och de största aktörerna i Väst levererar ständigt nya exempel på rötan i det kapitalistiska systemet. 

Andrew Rubin, skapare av mobila styrsystemet Android, är sannerligen en av teknologins tungviktare med ett förflutet på såväl Apple som Microsoft innan han landade som högteknologiskt proffs hos Google. (Notera hur branschens rovdjur rör sig fritt mellan konkurrenterna, enbart intresserade att gynna sig själva, dessa delar av den 1 procent nyrika äckel som vi medelsvenssons slaviskt lyder genom att köpa deras produkter.)

Robotfetischisten Rubin tvingade till sig en avsugning för några år sedan men när snacket började gå på firman höll Google höll tyst och betalade programmeringsgeniet 90 fucking miljoner dollar för att tyst lämna firman. Nu är skandalen likväl ute i det fria (Expr).

Som alltid när man ser besynnerligt obalanserade horoskop är en brasklapp på plats. Alla födda under liknande omständigheter kommer inte att degenerera som människor - de flesta kommer inte ens att komma i närheten av ett liv i sus och dus där rötan sätter in desto snabbare. De kommer att leva småliv och kanske uppvisa en del bedrövliga sidor men dessa är lätta att dölja i en rutten kultur som de sekulära västerländska där egoism hyllas som evolutionens senaste genidrag. I själva verket, vilket antikens tänkare visste, indikerar detta bottenskrapet av det som en gång var en gudomlig mänsklighet. Homo egoicus har under kapitalismens mörka era fått sin stund på jorden att visa hur illa det är när människornas andar parar sig med grisar och smarta men låga individer resulterar.

I Rubins fall ser den oheliga alliansen ut så här, och som vanligt är det Luftelementet som påminner om vårt liv som själar eller andliga varelser medan Vattenelementet betecknar Naturens lockelse och kombinationen ofta ger en "dissociation", en självförljugenhet där den ena handen inte låtsas om vad den andra gör, eller ren och skär lögnmentalitet:



Den här kartan saknar känd födelsetid men med intelligensens planet Solen placerad i första huset uppstår maximala omen för hög IQ - men en perverterad intelligens. I ett äkta horoskop, med känd fysisk ascendent (1a huset) väger man alltid in budskapen från det naturligt solära 5e kreativitetshuset för en uppskattning av begåvningen. Här visar sig den tillfälliga femtehusägaren vara intellektets Merkurius på plats i 1a huset. Oerhört tajt besked om ett höggradigt organiserat intellekt eftersom indikationen dessutom lägger sig på Luftens nivå. 

Men...disponenten till dessa förnämliga omen är en dubbelnatur, en gud och en demon samtidigt eftersom Vattenbärarens härskare Saturnus i just detta fall också spelar rollen som "den onda daimonen", tillfällig ägare till det 12 förlusthuset.

För en degenererad intelligens som skadats av den låga Naturens begärsfullhet att vara som de andliga gudaväsendena har vi sedan sexualitetens Mars "fallen" i Naturens eget tecken Krabban. Olyckligtvis lyckas omoralens (fortplantningsdriftens) Mars träffa både psyket (Månen) i rationaliserande Luft och därefter via sin långa hinduiska 210-gradersaspekt ("nådastöten") nästa Lufttecken, som just är intelligensens och ledarskapets soltecken! 

På temat den lägre begärliga Vattensjälen (Naturen som avundas de höga andeväsendena i "luftvärlden") gör den Stora Välgöraren Jupiter inte den här mannen något gott, trots att den har en primitiv och skenbart lyckad placering i 2a huset, egna plånbokens hus. Här samlas alltså Stora Förmögenheters Jupiter i en enskild människas plånbok men problemet är att SolVattenbäraren är antitetisk till en jupiterisk expansion på en lägre nivå (Vatten/Naturen) än den själv tillhör. Så denna ansenliga förmögenhet som Jupiter i aspekt med energiska Mars ansamlar (pengar tack vare omoral i 6e olycksaliga huset !!!) förvandlas med Vattenbäraren i 1a till en "verksamt illgörande" Jupiter. 

Kombinationen med Mars ger en formidabel varning för en illa kontrollerad begärsnatur och ett sjukligt sexliv! Och se hur väl detta fatala födelseomen nu spelat ut. Som jag sade inledningsvis: tillfället gör tjuven. Det finns en POTENTIELL sexuell förbrytare inskriven på denna himmel sida vid sida med omen om en hög intelligens. Den värsta sortens människa!

Den som följd den här bloggen inser genast vilket ruttet äpple alla de stora techbolagen haft i korten, ett ruttet äpple som säkert smittat ner många anställda. Men Rubin lär inte kunna göra slut på hela sin förmögenhet om han än lade sig till med saudiprinsarnas överdådiga vanor så hans karmiska "korrektion" kommer troligen att drabba den här själen i en senare jordekropp.

Inga kommentarer: