Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 oktober 2018

Ebba Busch Thor apropå påven om Djävulen



Redan före valet började Busch-Thor
indikera vad som skulle ske därefter...

Både Aftonbullret och Expressen berättar att påven ser Djävulen som ett existerande andeväsen och båda tidningarna gör som alltid i Sverige, serverar befolkningen fattiga och urvattnade versioner av den ursprungliga nyheten, här förmedlad av Reuters på engelska. AB förenklar historien och koncentrerar sig på den saftiga "klickbara" biten om att Djävulen skulle ha attackerat Katolska kyrkan som förklaring till dess massiva pedofilinfektion. 

Expressen gör den mer kompetenta sammanfattningen och väljer att inkludera Reuters passage om den hätska ordväxlingen mellan en tidigare ärkebiskop i Washington och påven. Å andra sidan inkluderar AB en översättning av påvens bön mot Satan för den som själv känner homo- eller pedofili komma krypande i sinnelaget. (Jag alluderar här till bloggens politiskt inkorrekta undersökning av möjliga astrologiska indikationer för själar i disharmoni med sina egna kroppar/kön.)

Nyheten har redan börjat sjunka ned i minnesgraven när "kristdemokraten" Ebba Busch Thor ånyo låtsas mörka sin vansinniga vilja till makt genom den oheliga alliansen mellan Satans f.n. primära verktyg i svensk politik som hon redan strax före valet sökt "vittvätta" (se bilden ovan). (Expr.) Varför är svensk politik så genomskinlig, så falsk och så illa utförd att t.o.m. en politisk idiot som undertecknad inte ens behöver använda intellektet för att se sammanhangen? 

I min bok Folksjäl hävdade jag att folkfördumningen alltid varit ett medvetet grepp från landets styrande för att behålla sin utstakade lilla areal av privilegier intakt. I boken antyder jag men säger det här rakt ut: revirinstinkten, att vilja freda sin egen trygghet och sitt eget välmående, befinner sig i ohelig allians med landets elit och eftersom trygghet på hemmaplan är en så grundläggande sak för det goda livet köper befolkningen vulgärbilderna av "invandringshotet". Därmed inte sagt att det inte är på riktigt, men som så ofta ligger verkligheten mittemellan borgerlighetens knappt längre ens maskerade främlingsfientlighet och "vänsterns" ideologiskt betingade och orealistiska öppenhet. 

Vänstern spelar här faktiskt bara liberalismen och kapitalismen i händerna med dess bejakande av en utfattig mänsklighet som driver runt i flockar på jorden för att hitta en plats att slå sig ner och erbjuda sitt arbete till lägsta möjliga kostnad - för den Onde Kapitalisten att välja och vraka mellan. Västerlandet kan komma att braka ihop rejält och våldsamt med den sataniska ondska som också denna sentida kapitalism uppvisar.

Om man undantaget stjärnan Algol med dess historiskt dåliga rykte har naturligtvis astrologin ingen specifikt symbol för Satan. Varje svag punkt i en människa kan tjäna som portal för sataniska och låga motiv för den människa som inte har vett att betrakta sig själv kritiskt och täppa till sin irrationalitet eller reformera tanke och handling. Nu är visserligen Algol en stark och träffsäker symbol, vilket Jimmie Åkessons Sol på rät linje med den onda stjärnan, men granskar man t.ex. den svekfulla och eftergiftsbenägna Ebba Busch Thors karta ser man några påfallande veka partier (hon utstrålar faktiskt feminin sårbarhet, hela hon, vilket i sig är en varning för att Djävulen kan finna henne ett lämpligt offer).

Med den partiella solascendenten (som egentligen bör studeras tillsammans med månascendenten som partsinlagor till den huvudsakliga ascendent som bygger på en känd födelseminut) uppstår följande egenheter:




Kristdemokraternas "mjuka värden" - familjepolitik - är ärligt och genuint representerade i partiledarens horoskop i formen av hemmets symbol Månen i sitt enda härskarläge, protektionismens och hemmets tecken Krabban. Att det är fullmåne indikerar att de mjuka frågorna stimulerar Busch-Thor, som själv är en makt- och positionssökande Stenbock (den passionerade bergsklättrarens tecken)! Men trots att hinduisk astrologi betraktar den tilltagande fullmånen som något gott - Månen eller sinnet växer i förmåga att härbärgera Solens fulla kognitiva kapacitet - måste man vara vaksam när fullmånen utspelar sig i den låga grad av verklighet som Jord och Vatten representerar. Det är såå materialistiskt! 

Busch-Thor har gjort utomordentligt illa ifrån sig som partiledare och tappat massor jämfört med föregångaren och det är möjligt att just den här fullmånen omvittnar problem med t.o.m. "de egna". Under en fullmåne gäller "bära eller brista" och här inträffar den i den negativa polariteten - "vägen ned" (mot synd, mot Helvetet, mot ett förkroppsligande på jorden som djur eller människa). Tendensen i fråga om ledarskap (Solen) och folkmassorna (Månen) är alltså uttalat negativ och depressiv. Hon var inte en ledare som kunde locka fram något gott eller ädelt och nu kämpar hon bara för sin och partiledningens position. Otäckt. Hur kan svensk politik vara bräddfylld av sådana här? Är det för att de faktiskt representerar folkets intellektuella snittnivå? Ett korrumperat folk märker inte dessa ting, de är så nerbajsade att de tar det mesta för att vara "normalt".

Bland diverse anonyma fall jag granskat genom åren med just denna fullmåne, finns fallet med den cyniskt kalkylerande statusklättraren från ett latinskt land, som lärt sig om paradiset Sverige och utnyttjade en utländsk man från Mellanöstern för en relation enbart för att få in en fot i Sverige. Det är så här Stenbocken - makthungerns tecken - är villig att gå över lik eller trampa på andra människor för att nå sina mål. Busch-Thors vekt feminina yta ger vikta för något helt annat om man studerar hennes kranieformer efter att ha noterat hur hennes Sol ägs av Solens fiende Saturnus i 11e huset för social gruppinstinkt eller ideal. Problemet är bara att Skorpionen i 11e inte är ett socialt tecken, utan i kombination med hackordningens och det stegvisa klättrandets Stenbock faktiskt är urtypen för en rasbiolog eller förespråkare för att olika människor är värda olika mycket. Eftersom Busch-Thor företräder nominellt kristliga värdering skulle hon aldrig kunna "komma ut", men för den med ögon att se, var det ändå uppenbart att hon smygfavoriserar det Jimmie Åkessons parti sysslar med.

Jag vill här föreslå att Satan trängt in i Ebba Bush Thor genom hennes analöppning (precis som med de homosexuella) och detta eftersom 11e idealhuset i detta horoskop är så motsägelsefullt:


  • Saturnus ÄR en verksam välgörare när Stenbocken ockuperar 1a huset.
  • Saturnus är dock ömsesidig fiende med Solen, så att Stenbocken alltid kommer att vara sliten av motsatta impulser, den diktatoriska och ägandehungranden och den solära, generösa och givande...

En verksamt god Saturnus i 11e ideal- och gruppsociala huset hade kunnat skapa en god idealism som motverkade det faktum att 11e huset oavsett ascendenttecken är en verksamt illgörande planet trots att grekerna kallade sektorn "den goda daimonen". Min teori kring vad som ser ut som en förvirring inom den astrologiska traditionen är att den goda daimonen är ett ideal och ideal - vilket Fredrik "visioner är farligt" Reinfeldt så väl visste, skadar alltid den bekvämlighetssökande ego-personligheten. Ur den förkroppsligade själens perspektiv, ur ascendenttecknets perspektiv, är alltid den goda daiomen något främmande och ont, något skadligt. 

Den vill något annat än ascendenttecknet och upplevs därför av "dödköttet" - den jordiska människan - som en illgörare. Berättelser om detta haglar i religiös litteratur (folk som brottas med änglar hit och dit) men för den sekulära svensken existerar ingen "högre själ" och folket degenererar därför till dödkött som går på gym bara för att hålla kroppen i trim bara för att kunna jobba flitigt åt han som håller i Piskan och bestämmer om du ska ha mat på bordet i morgon eller gå arbetslös. Svenska folket har sålt sig som den billigaste hora till ett System de inte ens kan förstå demonin i. Inomvärldsligheten var deras arvedel. Hur skulle ett sådant folk kunna slita makten åt sig, stuva om allt, och införa direkt demokrati? Som jag skrev i min bok: det lär komma en intervention utifrån som ger Sverige nådastöten som befriar oss ur den labyrint vi så ohjälpligt gått vilse i...

Problemet med Busch-Thors idealhus är dels att Skorpionen saknar idealitet - det är ju för bövelen den blinda sexualenergin. I relation till Stenbocksascendenten ser man nu varför stengeten är en sådan maktspelare, det är inga högre sanningar som driver den att söka stånga sig till en plats högst upp på bergstoppen, detta är bara ett av Naturens kreatur, driven av dödsdriften (Skorpionen). Dessa två tecken representerar mellan sig den ondaste av världar som går att tänka, den materialistiskt sinnade patriarkala värld som handlar om att konkurrera, tvinga bort andra och tillvälla sig makt och lägga vantarna på alla resurser! 

Stenbocken är gammal och världsligt vis och vet att skorpiondöden är ofrånkomlig i denna värld och inriktar sig som den själlösa cyniker den är på att samla världsliga rikedomar att skänka till sin avkomma, bygga ätter som ärver makten. Stenbocken i 10e makthuset illustrerar perfekt de drivkrafter som skapar ojämlika samhällen och Busch-Thor tillhör en av det onda samhällets byggare, i valet av Moderaterna visade hon sig sakna allt det som utmärker en god kristen som enligt Nya testamentet faktiskt lever i full kommunalitet - kommunism - med sina medmänniskor och delar allt gott.


  • Det som knäcker Busch-Thors 11e idealhus är den som alltid verksamt onda tillfälliga ägaren, här alltså naturens primala sexenergi. Om en "verksamt god" Saturnus i 11e verkligen är effektiv, beror på hur 11e husets tillfälliga ägare själv beter sig. Här hittar man Mars i Offrets 30e och sista grad, men Offret (Fiskarna) är ett negativt polariserat tecken och det betyder i termer av planetens mognad (avastha-läran) att krigaren står nyfödd snarare än döende i tecknets slut. Busch-Thors idealitet är bara i början av "konsten" att lära sig dö eller göra avkall på sitt goda.

Om läsaren tappat sikte på vart detta ska leda är det fullt begripligt! Kristdemokratens horoskop är ett haveri av vaghet och förvirring. Inte konstigt att Folket ändå någonstans har kvar en känsla för att det här partiet inte representerar något alls... Idealhusets signifikator Mars står i Fiskarna, tecknet som är ett offer i världens onda spel eller självmant väljer att offra sina världsliga ambitioner. Men detta går som sagt helt emot SolStenbockens maktambitioner! Fatta hur sliten i delar kvinnan är!  Och i såriga sprickor tränger Djävulen in... Ska man vara mer specifik är den här kvinnans mottaglighet för Satan lokaliserad till Mars fysiologiska regioner: anus och vaginan, men det är kanske att ta ner symboliken på en alltför literal nivå.

  • En ytterligare indikation i det ONDA 3e intellektshuset (dock reformerbart enligt hinduismen - den baksluga och lögnaktiga tänkaren kan lära sig tänka i linje med Sanningen), är att Jupiter är hemma i sitt negativa härskarläge, en Jupiter som i martyriets tecken Fiskarna frigör den högre själen från den orena lägre och världstillvända själen som bara vill det jordiskt goda. Men återigen: utifrån den pådrivande Solen i världsherraväldets Stenbock blir Busch-Thors 3e intellektshus ett fiskstim av pirayor! En versksamt ond Jupiter - särskilt i 3e kommunikationshuset - blir en hycklare, en verksam illgärningsman och den har här den demoniska girighetens Rahu (norra månnoden) med sig! Fiskarna är kända för en inherent tendens till motsägelsefullhet så det förvånar inte att Busch-Thor som ledarfigur (solascendent) haft problem att vinna välja via kommunikation.

Allt tal om offer och kristna värderingar är falskprat i den mån hon överhuvudtaget ens tilltalar den krympande gruppen av svenska väljare. Kvinnan har knappt ens börjat orientera sin själ mot det kristna Offret av världsliga värderingar. Samtidigt är idealhusets tillfälliga ägare Mars horoskopets atma karaka - vad själen åtrår att göra med detta liv. Nu blev det ännu mer komplext! Paradoxalt är Mars en så långt fortskriden atma karaka samtidigt en klen influens, även om också den negativt/världsligt polariserade Solen i Stenbockens 29e grad är i princip lika vek. Båda är nyfödda utifrån avastha-läran.

Å andra sidan anses Jupiter i Fiskarnas 2a grad döende - kan kvinnans oförmåga att lyfta partiet ha med mängden av svaga avastha-placeringar att göra? Jag övergav studiet av avastha efter det måhända förhastade konstaterandet att Nobelpristagarnas solplaceringar inte föreföll ge något stöd åt läran, det rådde ingen brist på pristagare med Solen i endera den nyfödda eller döende teckenändan. Tidigare på bloggen noterades dock allmänt sympatiska Jennifer Aniston (och med åren slutligen en hyfsad skådespelare) och mediernas mångåriga fixering vid hennes partnerstatus efter att Brad Pitt övergivit henne. Aniston hade en anmärkningsvärd mängd planeter i zodiaktecknens ändlägen.

Själen i kroppen Busch-Thor verkar i det förkroppsligade tillståndet förstå väldigt lite av kristendomens väsen. Troligen valde själen detta liv för att i kontakt med en andlig lära åtminstone börja lösa upp de eländiga karmiska knutar som en så här konfliktfylld karta indikerar... Tänk vilken dramatik som kan dölja sig i den "andliga världen" - det yttre skenet bedrar verkligen och ett dummare folk än Sveriges journalister får man leta efter. 

För några år sedan beskrevs Busch i medierna som en ny fräsch politiker som i kraft av ett fördelaktigt utseende "gick igenom tv-rutan" - underförstått satt på en nyckel till framgång om hon bara var redo att prostituera sig. Nå, den med det astrologiska verktyget hade direkt kunnat se att vägen till makt inte skulle komma med mindre den här partiledaren sålde sin själ till Djävulen, till Ulven Kristersson och Jimmie Åkesson. Och det är förstås det hon nu inkompetent söker mörka - alltmedan det antidemokratiska efterspelet till det löjeväckande svenska valet pågår.


Inga kommentarer: