Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 september 2018

Homosexuella och lesbianer: oväntad slagsida i datat

Ägnade i veckan några timmar åt att renskriva otydliga taggar på medlemmar av HBTQ-gruppen. Syfte var att se om födda män och kvinnor skiljer sig åt i den här speciella formen av mild psykisk sjukdom. Frågan är om det var värt besväret eftersom den här gruppen hade uppnått runt 300 datapunkter, ett hyggligt stabilt underlag. Uppdelningen i flera grupper gör nu att vi är tillbaka vid så små datamängder att slumpvariationen får stort spelrum...

Antingen plockar jag väldigt selektivt från tidningsrubrikerna - till männens fördel! - eller också har visar resultat oavsiktligt att könsskillnaderna består enligt traditionell skiss även om individerna själva har fötts med problematisk karma i identitetsfrågan. Det visar sig nämligen att homosexuella män verkar ta mer plats och gör sig förmärkta i tidningsrubrikerna mycket oftare än lesbiska kvinnor. Det i sig ligger i linje med den gamla astrologiska läropunkten om den utagerande solen och den introverta månen, löst knutna till män respektive kvinnor, även om strikt talat Mars indikerar män och Venus kvinnor.

Kanske var övningen ändå mödan värd, för trots att de lesbiska kvinnorna är så få till antalet visar sig dessa "förklara" varför den fallna Mars i kvinnliga tecknet Kräftan genom flera år av långsam datainsamling visat en liten men konstant överrepresentation. Homo-männen har inget intressant alls att rapportera men Mars härjande i den lägre Vatten-naturen tycks ställa till det för kvinnor så att de aldrig vågar kliva ut ur Modern/Hemmets skyddande HAREM utan i könsmogen ålder börjar kladda på andra av sin egen sort. Lesbiska kvinnor tar det säkra för det osäkra och väljer "skyddad verkstad" för sin sexualitet (Mars). Det är intressant att just Mars är en främling på det traditionellt kvinnliga territorium som Kräftan/Hemmet/Säkerhet representerar.

Detta är ett tänkvärt fynd och jag lämnar till läsaren att bottna i Arketypernas mäktiga sätt att presentera "typbeteenden" i naturen...

Eftersom grupperna skiljer sig i storlek är bara de procentuella siffrorna inom parentes i tabellen av intresse, inte exakt hur många av planeten ifråga som placerat sig i zodiaktecknet.
 

211 homos.
(män)

68 lesbianer
(kvinnor)
(n) = ~% i
tecknet
21 (10) 18 (9) 22 (10) 7 (10) 7 (10) 7 (10)
22 (10) 10 (5) 12 (6) 8 (12) 10 (15) 5 (7)
22 (10) 11 (5) 17 (8) 2 (3) 4 (6) 4 (6)
15 (7) 16 (8) 24 (11) 5 (7) 2 (3) 12 (18)
13 (6) 23 (11) 21 (10) 6 (9) 5 (7) 5 (7)
13 (6) 19 (9) 17 (8) 5 (7) 7 (10) 3 (4)
20 (9) 22 (10) 19 (9) 9 (13) 4 (6) 4 (6)
14 (7) 22 (10) 21 (10) 4 (6) 8 (12) 9 (13)
13 (6) 25 (12) 15 (7) 4 (6) 2 (3) 8 (12)
20 (9) 10 (5) 16 (8) 8 (12) 8 (12) 3 (4)
13 (6) 14 (7) 12 (6) 5 (7) 6 (9) 2 (3)
25 (12) 21 (10) 15 (7) 5 (7) 5 (7) 6 (9)
Snitt:
17,6 (8,3%) 5,7 (8,3%)


Någon kanske erinrar sig att Mars, så "fallen" våldsplaneten anses i trygghetens tecken Kräftan ändå klassificeras som en verksam välgörare i de fall Kräftan ockuperar första huset! Men östra horisonten är i sig en utåtriktad position med tydlig koppling till Mars som Utbrytaren (det nyfödda barnet och kopplingen till 1a husets naturliga korrelat Väduren). Här som alltid misstänker jag en inre konflikt.

Mars i Kräftan ger goda effekter (verksam välgörare) men det förutsätter att den verkligen agerar, spräcker sin egen komfortzon och Modersfamnens Trygghet. Kort sagt: lesbianer behöver djupgående psykoterapi, behöver lära sig bryta ny mark för att rätta till vad som är en djupt sittande psykologisk hang-up, inte omöjligt ett trauma från ett tidigare jordeliv. Våldtäkt eller en livstid med en brutaliserande man är en typisk tidigare liv-möjlighet och Mars-Kräftan indikerar därför att själen återföds i en ny barnkropp med ett trauma (Mars) redan på plats i den djupa trygghetens tema, likt krabban inkrupen i sitt skal.

Efter uppdelningen i kön saknar gruppen homosexuella män markör, men jag har tidigare varit inne på att Saturnus i koppling till Solen kan göra tricket (särskilt i kombination med sekundära kombinationer som t.ex. ett skadad Venus = restriktivitet mot kvinnor eller t.o.m. kvinnohat). Men astrologin har många sätt att illustrera ett och samma resultat, en del är rätt otippade. 

Den statistiska verkligheten är en låtsasvärld som inte dömer någon enskild. Å andra sidan är enstaka fall ("anekdoter") mest putslustigheter. Likväl är en del historier så talande att man kan gissa att astrologin kom på bana just genom sådana grundläggande erfarenheter. 

Minns polisen "kapten Klänning" som fejkade engagerad feminist men i det fördolda förgrep sig på kvinnor. Han hade en stark och viril signal om maskulinitet i den utagerande Solen i Väduren. Utmärkt om man är nöjd med veckotidningstolkningen. Men Klänning hade Vädurens härskare Mars "fallen" i Kräftan, in i haremet, den skyddade platsen för kvinnor. Polletten trillar verkligen ner när man läser om styckmördaren i Boden som asperger- och adhd-störd nu plötsligt kommit på att han är kvinna i en manskropp och därför fått förflyttning till ett kvinnofängelse! Se Kajsa Ekis Ekmans debattartikel i Expressen:

https://www.expressen.se/debatt/-en-man-som-styckar-kvinnor-ska-inte-sitta-i-kvinnofangelse/

Det kan läsas som "släpp inte in den fallna mans- och aggressionsplaneten Mars i ett harem (Kräftan/Månen/4e huset) - det fredade området. Händelsevis är Ekman själv född med den solära principen i Kräftan och hon blir därför en aktivist i kvinnofrågor men synbarligen på en djupare och mer primitiv nivå än hjärntjatterfeminismens. Hon är lika äkta när det gäller kvinnans rätt till trygghet som Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt när han hyllade den näriga människans rätt att fylla sina förrådslador på de svagas bekostnad. Reinfeldt illustrerade den otäcka sidan av Naturen, där de usla fågelarterna smyger in sina egna ägg i annat bo och sen gör sig kvitt konkurrensen. Detta är naturen som Cancer (Kräftans latinska namn), det naturliga som Passionens kvalitet fast i ett sjukdomstillstånd, i blind frenesi börjar naturen kopiera defekta celler som slår ut de friska. 

Troligen var antikens astrologer cancercellernas beteende på spåren och de beskrev förloppet som "fallen Mars inuti celltecknet Kräftan". (Vilket, återigen, inte beyder att ALLA som föddes med den här placeringen kommer att drabbas av cancer!) 

Livet i naturen går vidare tack vare den onda fågelhonans påhittighet men det är ett perverst liv. Naturen är dock bara, som antikens tänkare insett, en halvdålig kopia på Idéernas högre verklighet och "här nere" frodas korrekta beteenden sida vid sida med sjukligheter. När ett helt samhälle anammar sjukliga värderingar, då dör det samhället ut - vilket är vad som kommer att ske med västcivilisationen.

Boden-mördarens födelsedatum tycks flera år senare vara raderat från vanliga söktjänster på nätet. Men jag slår vad om att det skulle ge någon liknande perversion som den hos Kapten Klänning, vars dubbelnatur blir extra tydlig om man väljer att se de tre kvaliteterna, Medvetenhet (Ljuset), Passionen (vinglar hit och dit) samt Dunkel Instinkt (Mörkret). Jag har givit Ljuset en smutsig kulör eftersom den utagerande solascendenten placerar de sattviska (ljusbringande) tecknen i onda hussektorer:


Den falska Satan (stjärnan Algol)
låtsas vara Venus, kvinnornas vän!

*****
*****

Transsexuella skildes också ut i som egen grupp i min åtskillnad av kvinnor och män, helt i linje med vårt sönderfallande västerland där den falska individualismen snart gör att all förmåga till övergripande kommentarer dör ut. Alla blir feta och störda egon och ser som Fredrik Reinfeldt för några år sedan inget som förenar något med något annat. Allt är bara enskilda eller enstaka fall för den som verkligen inte vill ta av sig skygglapparna och se sammanhangen... Var och en tvingas bli sin egen lyckas smed i det onda samhälle högern har lyckats skapa genom den talrika medelklass som borde testas i omvärldsorientering innan de fick lov att rösta. 

De transsexuella var bara 39 och det är ett för litet antal för att kommenteras. Den här gruppen innehåller drag queens och faktiska könsbytare, och en och annan som VAR transsexuell men tillfrisknade psykiskt och nu lever i heterosexuell relation. 

Här finns också extremt störda typer där flera tidigare liv verkar slåss om herraväldet så att, som ståupparen Eddie Izzard, de pratar om att vara en "lesbisk kvinna fångad i en mans kropp". Missa inte att Izzard har scenisk lejonascendent så det är oklart hur mycket som är överdrifter för dramatisk effekt... 

Sexuell perversion är högsta mode i västerlandet för närvarande så man skulle t.o.m. kunna misstänka att giriga människor som inte alls är störda maskerar sig som sådana för att det är så lönsamt (men också genomfalska typer som Boden-mördaren). Bögar verkar ha lägre intelligens och är ett lätt släkte att sko sig på. Se bara Aftonbladets aldrig sinande ström av kropps- och ytlighetsfixerade material.



Izzards horoskop tillhör den extrema årgången 1962 av Stenbocken, och med känd födelsetimma kan man se hur hela hans syn på Form (Stenbockens specialitet) är en enda stor sjättehusolycka! Och det som inte ligger där har hamnat i något av de andra onda husen. Se särskilt modersymbolen Månen "infrusen" i 8e huset för "dålig karma från tidigare liv" - där är hans "lesbiska kvinna", han som likt Jonas Gardell (apropå hans aktuell bok om sin gudinneförklarade mor) förmodligen aldrig lyckats spräcka moderns kraftfält och bli en egen individ. Det kan vara ännu värre i Izzards fall eftersom hans djupa identitet (Solen) står i självhatets position - i 6e huset med hataren Mars som här kastar en aggressiv 210-gradersvinkel mot den manliga Lejonascendenten.

Men trots ynkliga 39 mätpunkter kunde jag inte låta bli att kolla upp den fallna Mars-i-Kräftan här också. Genomsnittet skulle innebära 3,25 förekomster men gruppen transsexuella hade 0 stycken. Underskottet är suggestivt men förmodligen bara en följd av gruppens ringa storlek. 

I en ingivelse provade jag istället Mars i Skorpionen - en fruktad position i det gamla Babylon redan innan dagens astrologiska spelregler formulerats. Det som idag kallas Mars härskarläge i den negativa polariteten ansågs med andra ord vara en ren eländesposition för nästan fyratusen år sedan. Snacka om att senare astrologer "snyggat" till schematiken som för att inte stöta sig med någon. 

Hinduerna har dock många korn av sanning kvar i sin variant på originalet. Här representerar Skorpionens naturliga hemvist - 8e huset - oavslutad gammal dålig karma från tidigare liv. Bland de transsexuella dyker passande nog 6 Mars i negativt härskarläge upp, en symbol för fallna själar som är hårt bundna till sexualdriften eller naturen i dess blindaste och mest omedvetna tillstånd. Om det här var en slumpmässig spik kanske inte den här bloggen kommer att ge något svar på. Den här typen av undersökningar har pågått i nio år och tagit en hel del tid i anspråk. Ett bättre och snabbare jobb skulle en social vetenskapsman kunna göra, som har tillgång till dataregister.

Inga kommentarer: