Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 september 2018

Kistamördaren - en gång en Persbrandt-wannabe

[Det här skrevs på tisdagsmorgonen, innan "skådespelaren"/Kistamördaren erkänt sitt dåd. Namnet får stå kvar utstruket på kartan mest för att jag inte orkar göra om bilden. Det tar i vilket fall bara sekunder att googla upp rätt ställe på Flashback och någon minut att lokalisera förövaren.] 

Högerextremistiska aphjärnor på Flashback är åtminstone roliga att lyssna till i deras okunniga språkbruk. Som när de sticker in "kommunist" eller någon förmodad synonym så fort de vill kommentera sånt som inte passar deras svårt begränsade hjärnvolym:
MGM är nog mer en uppblåst, aggressiv jävel som Martin Jonsson (Lottas mördare) som lyfter skrot i något fallfärdigt Sovjetgym och pucklar på sin fru snarare än en kurdisk balkongkastare. Den enda hederskultur han känner till är sin egen.

En snabb koll av den identifierade mördaren som ströp sin asiatiska postorderhustru visar allt man kan begära av en måttligt begåvad människa med stinkande dålig karma. Jag väljer här en karta ur månens eller psykets perspektiv eftersom det uppenbarligen är en vanemässig hustrumisshandel som den här gången gick för långt och blev till mord.


Den "fallna" Månen i dödens tecken Skorpionen och angripen av sin egen disponent, våldsplaneten Mars här hiskligt illa placerad i 6e olycks- och fiendehuset. Att denna för sinnelaget tekniskt sett välgörande Mars inte alls fungerar är helt uppenbart och den hinduiska spelregeln att det är gynnsamt när en härskare tittar mot något av sina egna hemmatecken är ju rena dumheterna. Man måste förmoda att det är regler för totala nybörjare som sedan stegvis lär sig tolka symboliken medan man håller flera bollar i luften samtidigt...

Rasistsvinet på Flashback har dock rätt i en sak: heder inför andra eller konventionell och samhällsbetingad moral (10e huset) ska inte förväxlas med ett fungerande och gudomliga samvete (9e huset), men om samvetet har perverterats (dvs. själen är andligt skadad) då blir naturligtvis hederskoden också störd. Här är det just den fallna Månen-i-Skorpionen som äger 9e samvetshuset, och hur illa det är, förstår man strax:

I just detta fall är situationen extra kritisk eftersom sinnelagets aggression går hand i hand med Solen som viljan och utagerandet. Också Solen ligger i det onda 6e huset så att Mars dödande 210-gradersvinkel (motsvarande relationen 1a till 8e dödshuset) involverar individens egen inre natur (Solen). Så klart detta är prima för alla som hatar folk med bara en droppe arabiskt blod - han uppfyller alla aphjärnesvenskarnas fördomar!

Horoskopet är verkligen remarkabelt eftersom han en gång var en Persbrandt-wannabe och det begärsfyllda och onda sinnelaget som ascendent ger den psykiska fantasin om stor framgång en tydlig koppling till framgångsstjärnan Jupiter i det publika/offentliga 10e huset, och dessutom i Lejonet, dramatikerns tecken. Tydligen har han drivit någon litet produktionsbolag i en låg division efter att det egna genombrottet som skådis uteblev i ett av världens mest rasistiska och segregerande länder: Sverige.

Utvikning. Fram till några minuter före åtta om morgonen skulle Persbrandts Måne faktiskt också befinna sig i Skorpionen, men av en förvekligad och karaktärslös sort eftersom disponenten Mars ligger i den passionerat estetiserande Vågen. Mannens försök att spela tuff typ får mig att undra om svensk underhållningspublik är helt avknäppt och inte märker hur ytligt hans roller sitter, inte trovärdigt alls.

Utifrån månascendenten, sinnelagsascendenten, tycks självhat vara förklaringen till hans respektlösa övergrepp på en hustru han valde ut för att hon var lägst på statusskalan, någon för honom att ta ut sin aggression över att själv vara en mixad sort som ingen i Sverige accepterar, finnar var svenskarnas gamla strykpojkar och marockan efter 9/11 ska man bara inte tala om! 

Vilket grymt slut Sverige kommer att möta i sin oförmåga att hitta en människovärdig politik sedan socialdemokratin korrumperades och sålde Staten till Marknaden!




2 kommentarer:

Susanne sa...

Mördaren är född samma dag som Niklas Nordström, den svekfulla högersossen som gick näringslivets ärenden och via PR-byrån Prime försökte infiltrera partiet att gå högerut.
Det verkar vara en dålig tid att födas på de där dagarna... jag träffade för en tid sen en person född dagen efter, som alltså tveklöst har månen i skorpionen. Det var bara som hastigast, men jag fick "taskiga vibbar" - en negativ, sur typ som inte la två strån i kors. Därmed förstås inte sagt att det var fråga om en mördare eller förrädare...

Seaward sa...

Det är en lite svindlande tanke som här och var skymtar förbi när man hittar flera stycken samma dygn, att kortare perioder skulle kunna lida av något mindre "tillverkningsfel" så att de mänskliga livsöden som spottas fram - vad var det, med runt 300 födslar per dag i Sverige? - att alla dessa delar någon slags trubbighet. Och så förstås en handfull av öden som höjer sig över den grundläggande form som tecknats... Gårdagens inlägg med den hinduiska astrologen var sannerligen inget angenämt horoskop - både Månen och dess disponent klent placerade - men ändå en from och god människa. Jag noterar på hans hemsida att han ägnar uppmärksamhet åt frågor om att neutralisera familjens (Månen) negativa karma, inte alls opassande för en Måne i olyckans 6e och måndisponenten i "onda" 8e! Jag gick till atma karaka och hittade att den ver en personlig planet som ändå strävade mot gott. Men i Kistamördarens fall är - åtminstone ur den skorpioniska månascendenten det här horoskopets atma karaka Saturnus men som verksamt ond kraft... Dåligt förhållande till den patrikarkala rolltypen med andra ord och ströp sin hustru. (Jag har ofta använt formuleringen Saturnus tar "stryptag"...)