Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 15 september 2018

Den snåle hustrumördaren och den oekonomiske näringsministern





Det är bara 1½ år sedan jag häpnade över hur mördarpastorn Helge Fossmo och närighetsminister Damberg inte bara ser ut som bröder utan dessutom har mystiskt sammanflätade horoskop. 

Vid en snabbkoll av Expressens förstasida händer det igen, samma känsla av att universum verkligen har sina egna byggbitar bortom jordbornas grävande i myllan och upptäckt av dna-systemet... System länkar till system, något för morgondagens vetenskap att upptäcka...

Det roliga den här gången är hur båda illustrerar den perspektivlösa Räknenissen, en som bundit sig så hårt till det jordiska att förmågan att se perspektiven tynat bort. Efter att ha suttit av lång tid i buren gick staten med på att betala två tredjedelar av ett längre sommarlov för mördarpastorn, men Fossmo fick stå för den sista tusenlappen själv. Men Jungfrun är zodiakens kanske snålaste och mest egennyttiga tecken så Fossmo vill inte ens stå för sin del av den "subventionerade" ferien, han försöker pruta ner sin del av resan till en tredjedel! Är det konstigt att det är i Jungfrun bloggen hittat en tendens till främlingsfientlighet och tidigare förklarat att det enbart handlar om självisk ekonomism? 

Här bekräftas den här olyckligare sidan av symbolen återigen, men från oväntat håll. Damberg å sin sida, tiger som muren efter att regeringen Löfven tycks ha skapat en ny Nuon-skandal genom att medge Vattenfalls rekordbilliga avyttrande av den smutsiga brunkolen. Nu skrattar köparna hela vägen till banken när köpet värderas mycket högre. 

Damberg illustrerar en annan sida av problemet med att Jungfruns härskare Merkurius representerar bara jordisk men inte himmelsk smarthet. I sin iver att stycka upp tappar Merkurius lätt blick för helheten och snålheten bedrar visheten. Det är vad som verkar ha hänt här. Både Fossmo och Damberg möts med andra ord i Räknenissens tema, Jungfrun, och det kan vara värt att återbesöka synastrikartan för dem bägge som ett "par i brott". Den knappt kvartalet äldre Fossmo i inre kretsen och närighetsministern i den yttre:



Eftersom mycket är likadant på himlarna söker sig blicken till det som skiljer de båda männen åt, men för look-alike-fenomenet vill jag (åter) peka på dels, den allmänna likheten - Saturnus, Jupiter, Mars+Rahu delar samma tecken - och dels den intressanta korskopplingen mellan de båda "inomvärldsliga" Kräftan och Jungfrun. Dambergs Måne placerar sig i Kräftan där mördarpastorn har sin klaniska Sol-Kräfta och sen upprepas fenomenet: Dambergs räknenisse-Sol i Jungfrun har ett eko i Fossmos Mån-Jungfru.

Men varför den ene ägnar sig åt att förlora pengar och heder i sitt arbete för staten och folket medan den andre "förlorar" mänskliga liv som galen sektledare, det beror sannolikt på Fossmos störningar på en himmel som periodens övergripande positioner redan reducerat till en spelplan för "de halvdana". Det vill säga, oppositionen mellan Oxe och Skorpion utgör den "sataniska axeln" och drar ner medvetenhet till en ohälsosam kroppslighet eller materialism. I bästa fall nollställer kontrollens Saturnus expansionens Jupiter men eftersom tecknen är vad de är, betyder detta en kronisk låsning i det lägsta medvetandeskiktet enligt hinduismens lära om de tre gunas. Mycket hänger nu på intelligensskaparna Solen och intelligensens begripliggörare Merkurius.

Det står omedelbart klart att mördarpastorn har den mer störda himmelen. Solen är likt den hos Fredrik Reinfeldt nedsjunken i det ständigt hungriga Vattenelementet och den klaniska Kräftan. Men begripliggöraren och logikern Merkurius svarar mot denna Sol via Solens eget tecken, härskaren Lejonet, vilket gör att den minsta av de små "översätter" sitt liv som att man är menat att leda klanen. Således: sektledaren Fossmo. (Eller den fejkade landsfadern Reinfeldt). Att intellektets Merkurius översätter en Sol i Vatten kan tyda på en bristande realism eftersom Vattnet i den antika kosmologin uppfattas som en klar gradering av den "himmelska klarsyn" Eld representerar. Eld är originalet och Vatten bara naturens plagiat - mer eller mindre försämrat.

Och lägg nu till detta att Jord och Eld - brutal materiell verklighet och kognitionens andliga höjd - står så långt från varandra i verklighetens schema det går att komma hos Fossmo. Det uppstår alltid skärande friktion mellan dessa två element och ibland degraderar sig individen totalt. Fossmos lunära sinnelag, en ordinär medvetenhetsnivå som resonerar sig fram och kan tycks sig klartänkt - särskilt i ett merkuriskt tecken som Jungfrun, stör sig i detta fall med Merkurius i Eld. Resultatet blir en "andens brutalisering" som tydligen - givet alla andra tillkortakommanden på denna himmel - är vad som fick Fossmo att överskrida all anständighets gräns och sälla sig till kategorin mördare (låt vara att han - den förrädiska typen av Jungfru så typiskt - manipulerade någon annan att begå själva gärningen - han levde ju gudbevars i samma fantasi som Reinfeldt: att vara Ledaren!

I jämförelsen är Damberg rena mönstergossen! Ekonomismen förstör honom visserligen men astrologiskt "normaliseras" en del av periodens allmänt usla placeringar av att Merkurius nu "översätter" Solens rena intelligens på ett annat sätt. Ja det är naturligtvis fråga om en helt annan typ av filtrering av intelligensen. Inte längre mördarpastorns sektfixering (Kräftan, den lilla klanen) och Merkurius önskan att bossa över en liten grupp. Istället är Damberg närapå den perfekta osjälvständiga sekreteraren: både Sol och Merkurius i Jungfrun. 

Varför han slumpade iväg brunkolan så snabbt och obetänksamt kan bero på att han verkade inom regeringen Löfven där LEDARENS horoskop är ett under av grumlig hoppjerka och principlös ombytlighet. Men den underdåniga lojalitet Jungfrun kan visa sin överordnade är det inte konstigt att svenska folket belastades med ännu en ekonomisk skitaffär. Det hade åtminstone varit värt pengarna om man valt att förlora rubbet och sedan lagt ner brunkolsbrytningen - i miljömedvetenhetens namn. Men nu blev det varken hackat eller skuret.

Det finns också ett annat "väderomslag" högt upp i astrologins symboliska kosmos. När Damberg föds några månader senare har Formgivaren Saturnus ändrat karaktär genom att dess disponent Venus bytt tecken. Fossmo hade den värsta tänkbara kombinationen av stoisk Formgivare på ett vattnigt (impermanent) underlag: Venus låg i passionerat ombytliga sekttecknet Kräftan. Damberg föds med en alltigenom torrare och mer rationell grund att stå på: Saturnus alltjämt i materialistiska Oxen men Venus i härskarläge i Lufttecknet Vågen. Denna elementkombination har jag döpt till "rationalism" men eftersom den är allmänt välkammad och förnuftig gör den inte lika mycket väsen av sig som t.ex. den sprakande sensationalismen (Eld möter Vatten). 

Damberg skulle säkert ha kunnat gjort bättre ifrån sig i en annan regering än Löfvens. Han är ju en maskerad borgare som alla andra sossar numera och istället för att hyckla och skapa halvmesyrer borde svenska staten omedelbart införa diktatur och en arbetslinje gällande till dödsbädden vid vite av ... ja just döden. Det är ju ändå detta system som ligger dolt för den halvdana svenskens skumma blick. SYSTEMET släpper medborgarna när livet redan är över, ett brott inför Himmelen om något!

Det är den insikten om hur i grunden sjuk tillväxtekonomin och slaverisamhället är som ibland tittar fram i rubriker som denna:



Att jämföra med hur Etablissemanget har ordnat det för sig själva på massornas bekostnad:

 
Men ingen ska missta sig. Båda rubrikerna kommer från Expressen, Etablissemangets propagandaverktyg. Det är skatten för de rika man försöker reducera men det går inte att säga rakt ut. Istället söker man väcka opinion hos småfolket genom bedräglig journalistisk som "står på den lilla människans sida". Att avlossa Systemkritik skulle aldrig en större svensk tidning göra, för det vore att avskaffa sina egna privilegier, hämtade just genom den lilla människans slit nästan ända fram till graven.

8 kommentarer:

Susanne sa...

27 juli 1971 tycks vara dagen då avgrundsandar steg upp... ser på engelska Wikipedia att en Matt Hale föddes samma dag. Han är en nynazist och vit makt-människa som utnämnde sig själv till överstepräst i en "kyrka": World Church of the creator som har den vita rasen som "gud" och vill utrota "mud races" - ja det är hur sjukt som helst. Han dömdes för att ha försökt förmå en annan till mord på en domare till 40 års fängelse 2005 - året efter att Fossmo dömdes till livstid (efter att ha lyckats förmå en annan till att begå mord). F.ö. dödade Fossmo även sin första hustru genom förgiftning och fick det att se ut som en olycka. Och avsåg att via barnflickan döda även älskarinnans make, fast denne överlevde som genom ett under.

Seaward sa...

Fantastiskt tydlig parallell! Tack för din extraspaning och överloppsgärning. Det är sånt här bloggen borde innehålla mer av om bara tiden var obegränsad. För även om tallösa nya individer föds varje dag (orkar inte slå upp hela jordens födslotal), verkar det vara de som stiger fram i sin samtid som också bäst gestaltar dygnets omen (oftast gå goda ELLER onda, eftersom blandade omen, "normaliserar" individen).

Du uppmärksammar närheten i tid mellan de båda männens domar, vilket kanske visar att så pass många timmar skiljer deras födelse åt att det "kosmiska partituret" träffar dem i lätt otakt, men att det i princip är samma grundplan bakom båda födelserna. Här vore verkligen födelseklockslaget för bägge högintressant! Tack för en jätteintressant bekräftelse på astro-LOGIKEN!

Susanne sa...

Överloppsgärning = onödig handling enligt ordboken :-) Men tack själv.

Jag kollade lite mer om Hale och det visar sig finnas ytterligare en parallell - han blev starkt misstänkt för att ha legat bakom ett mord på två personer utförda av en meningsfrände, men kom alltså själv undan, trots att han beslagits med lögn ang sina kontakter med gärningsmannen. (https://www.splcenter.org/fighting-hate/intelligence-report/2003/world-church-creator-turmoil-after-leader-matt-hale-imprisoned) Detta hände 1999, samma år som Fossmo kom undan med mord på sin första hustru, trots att hon bevisligen var förgiftad (åklagaren visste inte vad 'toxisk' betyder!) och obduktionsprotokollet tipp-ex:ats i efterhand.
Så visste vore det intressant med födelsetid, men det verkar inte finnas för Hale, tyvärr. Fossmos är det inte ens lönt att leta efter.

Apropå det där om svenska fattiga pensionärer: Hörde just att Macron har Sverige som förebild, inte minst gillar han det svenska pensionssystemet (Finns en bok - Macron le suédois). Om nu karln är Fan själv är det ju självklart att han gillar det djävulska pensionssystemet vi har...)

Seaward sa...

Du läser en ordbok korrumperad av Satan själv! Om jag minns rätt är detta enligt kristendomen en berömvärd extra handling som bara de välsignade själarna bemödar sig om. Ögontjänare skulle aldrig bry sig om att "gå den extra milen" för att anknyta till NT där Jesus (eller någon som lägger orden i hans mun) förklarar det rätta sättet att bemöta landets romerska ockupationsmakt.

Nu har jag använt alla superlativer på de första parallellerna... "Politikern för de rika", Macron är svår att förstå, nu när han ber om ursäkt för Frankrikes jakt på och tortyr av kommunister under det algeriska befrielsekriget...

Susanne sa...

Macron: Ja, det var väl inte en dag för sent - det är ca 60 år sen...
Och han är i alla fall inte tillräckligt djävulsk för att tycka att det svenska skolsystemet med vinstdrivande skolor är något för franska skolbarn - där tittar han enligt radioinslaget istället på 'Finland, som ju har ett erkänt bra utbildningssystem.

Överloppsgärning: Jag har Norstedts, men nu har jag kollat även Saol och synonymer.se och alla är tydligen sataniskt korrumperade, för de säger samma sak...

Men oavsett om ordet har det bibliska ursprunget eller ej så var det i det här fallet av mitt eget intresse jag gjorde extraspaningen, så jag ska nog inte ta åt mig alltför mycket av de vackra orden... :-) Men roligt att det uppskattades förstås.
Däremot försöker jag väl att, även om det kostar möda ibland, strunta i bekvämligheten och verkligen 'gå en extra mil' för någon annan...

Jonte sa...

https://sv.wikipedia.org/wiki/Opera_supererogationis

Seaward sa...

Tack för uppslaget. Fast knuten till individ och handling påminner tanken (som beskriven i svenska Wikipedia) om hinduismens lära om avatarer. De behöver egentligen inte återfödas men gör det ändå, för att hjälpa övriga mänskligheten på traven...

Susanne sa...

Intressant - tack för den överloppsgärningen, Jonte!