Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 september 2018

Politisk borgerlighet är den niohövdade hydran



Jag lekte ett tag med det mytologiska vattenmonstret som symbol för näringslivets sjukliga hunger och den uppenbara kopplingen till det lidelsefulla begärets fas inom Vattenelementet: det som tecknas av Krabbans tecken, djuret som kommer till Hydras stöd när hjälten Herkules ämnar dräpa den Vegetativa Principen för att kunna upphöjas till gudomlig Eld-status. Hela 23 inlägg fick Hydra-taggen och här är ännu ett.

Vem vet, kanske har den politiska (m.m.) skribenten Kajsa Ekman sett något av inläggen eller, som det nu är med arketypernas värld själv fått nos på samma koppling. I sitt senaste åsiktsstycke, en ledare (faktiskt) i ETC använder hon den niohövdade Hydras symbolik fullt ut som beskrivning på den politiska borgerligheten. Så sitt vanliga skenbart naiva och klara sätt förklarar hon för läsaren hur det egentligen hänger ihop, även om upplägget passat långt bättre i Expressen än i organet för de redan frälsta...

Men ingen missta sig på den underliggande arketypen när hon konstaterar att borgerligheten (högern) måste dupera folk för att nå makt eftersom svenskarna inte bejakar massor av pengar åt några få och mycket mindre åt alla andra. Borgerligheten genomför bluffen genom att framträda med partier som var och en har sin accent och tilltalar en viss målgrupp. "Oftast", tillägger Ekman, "ser den till att vara allt på samma gång, genom att dela upp sig i olika partier som sedan går samman igen." Voila! monstret blir plötsligt synligt, som när Alliansen ledd av Fredrik Ruinfält demonterade det sammanhållna välfärds-Sverige. 

Och det kommer om några år att börja hagla fler angrepp mot svenska folket från Dem Som Har, allt för att svenskarna, och där har Ekman rätt, är som lättlurade barn inför okända farbrorn med godispåsen. Svenska folket har ansamlat dålig kollektiv karma genom att gäspande ta emot sin höjda levnadsstandard men inte brytt sig om skälen till att de inte ännu var livegna, som på 1800-talet. 

Därför kommer svenskarna nu ännu en gång att tvingas ner i förnedrande otrygghet och slaveri, för att deras själar ska MINNAS grundprinciperna - de grundprinciper astrologin lärt ut under årtusenden och finputsat genom såväl astrologin som den klassiska filosofin. T.o.m. bättre amerikansk underhållning som sci-fi-serien Star Trek är genomsyrad av den självklara insikten om att "de mångas behov går före fåtalets behov, eller ledarens behov". Detta är socialism i dess vackraste och klaraste formulering. Antikens ledare var alla - åtminstone idealt - folkets tjänare och inte som i Sverige penningmaktens handgångna män!

Idéhistoriskt verkar Hydra inte så lite besläktad med den begärliga norra månnoden (Drakhuvudet, Rahu i Indien). Månens bana relativt solekliptikan kan faktiskt uppfattas som en ringlande orm om man håller en LÅNG minnesbild i liv på näthinnan. 


Lik en sinusvåg slingrar sig månen mellan nordliga och sydliga latituder och påminner på det sättet faktiskt om det böljande havet och Vattenelementet och den astrologiska Månens ständigt fluktuerande begär, omöjliga att helt stänga av med mindre man praktiserar självintrospektion och låter förnuft styra över begär och sedan likt en Herkules finner att sätt att DRÄPA SAMTLIGA BORGERLIGA PARTIER PÅ EN GÅNG. Det går inte att ta sig an dem en och en, då växer bara ett nytt monsterhuvud fram, villigt att betjäna Dem Som Har (se SD)!

Men detta stordåd är inte givet den dödliga människan, den lilla svensken, att utföra. Detta är något som kräver intervention utifrån. Kanske en fruktansvärd naturkatastrof som väcker upp svenskarnas insikt om att t.o.m. de, sekulära, degraderade hyperindividualister, är ett kollektivt köttstycke, en varelse som högst påtagligt påminner om den månghövdade hydran...

PS. Den bitvis utmärkta ETC är en av de tidningar som i stressen inför valet inte ens mäktade ett "tack men nej tack" på min erbjudan av ett recensionsexemplar av boken Folksjäl. Redan Jesus ska nu ha sagt att "ingen blir profet i sin hemstad". Problemet är att Folksjäl handlar just om "hemstaden" vilket skulle göra den lika verkningslös som ETC:s eget predikande för kören. Sverige håller på att implodera, och det är uppenbarligen en naturlig och ödesbestämd process där aldrig så många ord från klarsynt folk som Ekman kan förändra nödvändigheten. De Som Har söker inbördeskrig i Sverige, eftersom också krig är en extremt lönsam bransch. 

Ekman nämner som i förbigående tungt armerade moderata förorter utan att se att detta redan är på väg att bli verklighet, röster på just Moderaterna eller ej. Den vulgära och omdömeslösa "Blondinbella" har suttit i panikrum hela natten i en rikemansförort till Stockholm därför att en psykstörd man drällt runt hennes villa och hojtat. Där är framtiden för Sverige: öppet (men till en början spontant och oorganiserat) krig mellan De Som Har och De Som Inget Har och kapitalismen är per definition omoralisk i sitt amoralisk fokus på "the bottom line" (kvartalsresultatet) och den som är skyldig till all denna ohälsa.

Inga kommentarer: