Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 september 2018

När Riksdagen röstade bort Löfven





En snabbtitt på himlavalvet när Riksdagen senare denna morgon förväntas rösta bort Svetsaren efter år med en alltför högervriden socialdemokratisk regering för att någon - någon! - skulle kunna känna sig nöjd med Sveriges fortsatta sjunkande ner i barbari och själviskhet. 

Pengaväldet (ni vet deras namn) har ägt politikerna i många år nu, men efter år 2020 - enligt prognosmetoden Vimshottari dasha - kommer det verkligen att vara de Rikas tid i Sverige. Jag fungerade mycket över om jag borde ha skrivit mer om den ännu oskrivna framtiden i min bok om folksjälen, men nöjde mig med några svepande riktlinjer utifrån planeternas skiftande egenskaper i nationalhoroskopet.

Ett är säkert även vid en flyktig koll på kartan: hybrisdemonen Rahu (norra månnoden/Drakhuvudet) har i sin ständiga baklängesvandring genom zodiaken plågat Stefan Löfven en längre tid - med lite beräkning skulle man kanske kunna upptäcka att det är samma tid Wolodarski och DN bedrivit smutskastning mot hans regering i syfte att rubba valresultatet. (Hur SD och extremhögern kletar ner allt runt sig med ordet "kommunism" är så lågt att det inte är värt att kommentera, men detta är ett givet och behöver inte spåras till stjärnornas indikationer.)

Jag har inte tid med beräkningar på varje liten händelse i samtiden utan nöjer mig med att notera hur Rahu - äregirigheten som alltid siktar för högt - passerade Stefan Löfvens SOL (identitet, ledarskap) för en kort tid sedan, men alltjämt ligger kvar i den inre trygghetens tecken Kräftan. 

Det intressanta är att attackplaneten och olycksbringare, den hatiska Mars i just dessa dagar gått in i oppositionsläge mot denna skyddade verkstad som är Lövens favorittema i detta liv. Upprorets Mars angriper dels Lövens ledar-Sol och kort därpå även den transiterande Rahu. Här bildas därför ett enormt krig på himlavalvet och som Löfven dras in i. Det handlar om galningar ur folkdjupet och deras vilja till makt.

Den sociala hackordningen tecknas ju av axeln Kräfta (trygga hemmet, folkdjupet) och Stenbocken (staten, patriarken) och eftersom axeln tillhör Passionens kvalitet ligger någon slags ståndscirkulation underförstådd. Det är en simpel materialistisk axel (Jord och Vatten) helt utan högre eller gudomlig sanktion. När omoralens Mars och överdriftens eller den gränslösa ambitionens Rahu inkluderas i berättelsen, får man en bild av sekularismen i all dess tarvlighet. Låga materialistiska kryp som likt cancerspridande krabbor söker ta sig uppåt mot mer makt och position. 

Jag blev faktiskt så tagen av att än en gång (och än djupare) spåra tendensen och riktningen i Sverigehoroskopet att jag är efter ha blivit klar med boken känner mig tom och utbränd på det här landet. Det blir kanske inte så många fler inlägg om svenska politiker och makthavare. Leif Östlund, f.d. Svenskt Näringsliv har ju nyss producerat ännu en episk groda och en gång för alla visar vilken inavel som råder i den svenska Eliten.

Jag har insett att inget gott kommer att komma från det här landet (sett ur den globala arenans perspektiv) och ber till gudarna om en minst hundraårig timeout och sedan en återfödelse i en mer högrest kultur, en där it-fascisterna inte aktivt söker frånta folket det sista lilla de har kvar av sin tanke- och skrivförmåga!



Jag menar, med den ohanterliga textfunktionen i mobilen sattes Operation Fördumning av folkmassorna igång och medierna stödde processen genom sin intensiva bevakning av Apple och redan dessförinnan vänliga och positiva smeknamn som "nallen" på detta Överhetens kontrollverktyg från helvetet. 

Om redan laptoppens tangentbord var förkrympt (=svårarbetat) och försåtligt drev folket till att minimera antalet tänkta och skrivna ord (hör hur illa svenska journalister låter i radio idag, inte en preposition är längre korrekt eftersom den här generationen är uppvuxen med "teknikstöd"), då kommer svenskarna, givet sitt okritiska omfamnande av allt nytt (om det inte gäller legitima invandrare) att snart ha berövats all förmåga att värja sig mot de allt värre levnadsbetingelser Överheten har i beredskap, SD som par i brott eller ej.

2 kommentarer:

Susanne sa...

När jag använde mig av Planetaryposititions.com (som det den här bloggen haft länk till) hamnar Asc i början av Vågen istället. Då hamnar ledarskapets sol i 12:e och folkmassans måne i 6:e fiende- och olyckshuset. Och den som varit ledare offrades ju idag, kan man säga.
Och det är nog en hel del riksdagsledamöter som inom sig svär över att folket röstat på det sätt de har, så att SD blivit vågmästare, och därmed orsakat den kaotiska och komplicerade situationen för regeringsbildningen... :-)

Seaward sa...

Du har så rätt. Jungfruascendenten resulterade av den inre ringens Löfven-karta. Jag råkade av misstag knäppa av Röstningens ascendent (Vågen) innan jag tog en skärmdump på kartan. Felet smög sig förbi eftersom jag inte alls diskuterade ögonblickets transit utan bara de mer trögflytande planettransiterna i relation till Löfvens karta.

Löfven i inre ringen var referenshoroskopet men kastar man om ordningen och lägger röstningen som referens hanmnar förstås ledarskapets Sol i 12e förlusthuset och Löfvens egen Sol ställer sig i Tidens eget 10e hus för en Ledare under attack / insyltat med Tidens Mars/Rahu-spänning!

Tack för påpekandet! Det finns alltid mer man kan utläsa ur en karta och i detta fall symboliskt viktig info.

Jag köper din