Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 september 2018

Vanelögnaren Szyber och materialisternas låghet


Politikern som visade sig vara hyliker
 
När kristdemokraten Caroline Szyber först slingrade sig och ertappades med en lögn just inför valet, lät jag saken bero. Jungfruns tecken har sannerligen fått min beskärda del exempel såsom den Olyckans och självtjänandes princip den från tidig tid har varit. (En av Babylons få hittade BILDER på zodiaktecknen beskriver - cirka 2300 år gammal - Jungfrun exakt som idag, en kvinna som håller ett sädesax i sin hand - jordbrukarens näsa för rik avkastning eller profit på nedlagt arbete.)

Men när nu Szyber visar sig ha ljugit även under Aftonbladets undersökning framtonar något alldeles i hästväg. En patologisk lögnerska bland de folkvalda! Jag retade mig på kvinnans själlösa och döda blick på valaffischerna (redan innan AB uppdagade oklarheter), och detta bekräftas av födelsedagen: de levande och brinnande ögonen - Solen - befinner sig i konjunktion med dess ärkefiende - Saturnus - dödens och ytliga formalismens tecken. 

Att även drömmen om stora och lätta framgångar  - Jupiter - ockuperar självtjänaren Jungfrun är ett hämmande tema jag varit inne på tidigare. Alla drömmar om rikedom och lyx är av ondo för Jungfrun som huvudprincip (hus nummer 1) och Saturnus sparsamhet, ja t.o.m. fattigdom en dygd. Men i planeternas nära möte ställs två diametralt motsatta principer mot varandra och utgången blir oviss. Fattig men hedervärd eller rik och korrupt... Av historien inser man att Szyber valde det senare.



Även runt cirka 1961 stod restriktionens Saturnus och fria lyxflödets Jupiter samlade i ett annat Jordtecken, Stenbocken, och från den perioden har jag sett mycket förgrämd småaktighet av typen, "stjäla toarullar och hudcremer från arbetet för att skipa min egen rättvisa" - Stenbocken mår uppenbarligen illa av att bara vara underklass och söker därför hitta på sina egna lagar och för att kompensera sig! Helt nyligen ondgjorde sig ett av de här åldrande barnen i DN över att män byter till YNGRE kvinnor och kunde inte för sitt liv förstå varför. Nej, distansen är väldigt bristfällig när Saturnus och Jupiter låser sig mot varandra... Och DN-människan ska föreställa litteraturkritiker...

När man ser att Szyber, född 1981, har sitt hungrande sinne Månen i just Stenbocken och dirigerade av den FALLNA Mars i trygghetens och ombonade hemmets Kräfta har man exakt den FATTIGA FATTIGA själ som i ett lågstatusyrke skulle kunna bete sig som det fall jag just relaterade (ja, en föredetting för länge sedan, vars mentala nivå bekymrade mig och ledde till en snart avslutad relation).

Sedan kan man förstås också inkludera månnoderna i sin bedömning, äregirighetens Rahu med Mars i Kräftan ger förstås någon slags pervers ambition i 11e idealhuset (med Solen placerad som förstahusmarkör). Men halshuggningens södra nod står med kvinnans personliga Måne... Det är inga högre ideal som tecknas med självtjänandets Jungfru i 1a huset. Kräftan i 11e handlar enbart om att säkra sitt eget och gynna den egna klanen. Minns Fredrik Reinfeldt (med en känd födelsetid och en fysisk Jungfruascendent och den drivande Solen i Kräftan i 11e). Jag skulle återigen kunna åkalla närighetsminister Dambergs sorgliga horoskop, som också har paralleller med Szybers, men han kommenterades för bara några dagar sedan...

En stark Merkurius skulle kunna vara ett sunt korrektiv mot all denna dumhet. Ja,  ren och skär ointelligens hos denna riksdagspolitiker (hållen om ryggen i det längsta av Ebba Busch Busch) är ett möjligt utfall med Saturnus så nära Solen och den normalt lyhörda Månen dubbelt avknäppt genom a/ Jordelementet och b/ disponenten Saturnus blockering av det solljus Månen behöver för att alls kunna reflektera. 

I så här kritiska fall blir intellektets Merkurius helt avgörande, och minns att Jungfruns härskare lätt förfaller till en tjuv om den själv har problem. Här står Merkurius i balanskonstnärens Vågen, men dess disponent Venus (en välgörare för Jungfrun-i-första) landar tyvärr i ett svagt läge i Skorpionen och bildar därför en "dissociation" i förhållande till det intellekt den disponerar över. I det här fallet är resultatet solklart: kvinnan är så obegåvad att hon agerar på mikroskopiska förändringar av händelseutvecklingen (Jungfrun är ökänd för att gå ner på detaljnivå och tappa kontroller över helheten) - hon ljuger via dissociationen ihop en ny förklaring och flyttar därmed sig själv helt bortom det redbara för varje människa som behåller en historisk medvetenhet om hennes fega krälande för att söka dupera omvärlden.

Ett ovanligt sorglig fall av människobarn och obegripligt om svenska folket befinner sig på en så låg andlig och intellektuell nivå att de låter sådana här företräda dem. Problemet är att hela riksdagshuset är proppfullt av de allra sämsta horoskoptyperna, så nog verkar folket ha drillats till den degeneration det befinner sig i... Mer om den saken i min bok Folksjäl som jag sannolikt får plugga nästan helt själv i (begriplig) avsaknad av intresse från tidningarnas kulturredaktioner. Min slutsats om landet Sverige och det system som driver oss som kollektiv entitet är inte nådig, och ingen i elitens smet är oskyldig. Den kanske minst efterfrågade boken i Sveriges historia - det måste väl ändå vara något slags rekord! :-)

6 kommentarer:

Jonte sa...

Jag är själv född -81 och således med samma Jupiter/Saturnus-konjunktion i Jungfrun. Detta gäller ju även allas vår Zlatan, som ju bara måste ha Jungfrun/Jupiter/Saturnus i 10e eller liknande (=Skytt-ascendent?). Enorm succé (Jupiter) pga. hårt, fysiskt arbete (Saturnus/Jungfrun). Kanske får hans Jupiter också en extra skjuts av härskaren Merkurius i något lämpligt läge?
Som Våg-ascendent så hamnar motsvarande konjunktion hos mig istället i hemliga 12e vilket uppenbarligen ger helt andra, mindre synliga resultat ;)

Seaward sa...

Jag tror Zlatan varit på tal tidigare i ämnet, men det lär inte gå att hitta tillbaka i bloggens textmassor...

Med dessa märkligt motstridiga indikationer måste ett födelseklockslag till. Ett annat fall från årgången 1960-61 som jag känner till föddes med Skytten i öster. En kvinna med behagligt utseende och beteende (även Solen i Fiskarna jupiterisk). Men livet blev hårt och kantat av motgångar, ekonomiska och i relationer. Dels för att aggressorn Mars stod i 7e huset (åtminstone ett fyllo till karl, och någon annan som var våldsam).

De ekonomiska problemen - förluster vid t.ex. en investering i hoppet om Jupiters stora och lätta pengar som var en blåsning - kan nog tillskrivas dels Mars som "affärspartners" i 7e men Saturnus i negativt hemmaläge i Stenbocken i 2a huset är INTE vad den hoppfulla Skyttascendenten (eller dess härskare Jupiter) hade räknat med. Här tog svårmodets Saturnus över och "missfärgar" ascendenthärskaren.

Men människan var i grunden god, beskrev sig som en ordinär socialdemokrat. Olyckan var bara att lika andra i arbetarklassen låtit sig luras av drömmen om framgång och celebritet (Jupiter som lyftet som ger klassresan, att bara hårt Saturnus-knega ger skandalöst dåliga resultat i Sverige).

Den dubbelt onda Saturnus har en förmåga att begränsa Jupiters förmåga att göra gott eller till "tursamhet"...


Om man vill göra det lätt för sig kan man säga att din kombination i 12e betyder att detta var en kamp du redan utkämpat, kampen mellan tillväxt och återhållsamhet, i ditt föregående liv! I relation till detta liv skulle en ytlig kommnentar vara att "vinst och förlust" är ett nollsummespel och att det vore en förlust för dig i detta liv att luras in i kampen mellan dessa två principer.

Men eftersom de äger olika hus, kan man gå lite längre och kanske t.o.m. hitta sammanlänkningar mellan de områden de totalt fyra aktuella husen representerar. Alla kommer de att ha ett stänk av 12e huset som "försakelse" (eller frivilliga uppoffringar för de mer utvecklade själarna).

Jonte sa...

Faktum är att Zlatan är född bara 3 dagar före ditt studieobjekt i inlägget så deras horoskop har flera likheter, inte minst såklart Solen i Jungfrun tillsammans med nämnda konjunktion. Just eftersom Mr Z är en så extremt "klart lysande stjärna" ur sin generation så måste det ju vara något med husen som modifierar budskapen i extremt "positiv" riktning, åtminstone ur den här världens perspektiv.

Intressant med kopplingen mellan budskap i 12e och tidigare liv. Passar bra in på mina personliga erfarenheter och Våg-temat i stort; Mittens väg tycks vara den enda framkomliga. Konjunktionen i 12e ägs i mitt fall av Merkurius i Tvillingarna, vilket möjligen kan ge en liten "öppning" åt en ju annars ganska låst och lite svårtolkad placering. Det är nog så generellt att just Saturnus/Jupiter-konjunktionen blir extremt beroende av kontext, inklusive hus, för att kunna utläsas meningsfullt. Annars blir ju budskapet lätt "bara" +/- 0 :)

Havsörnen sa...

Fasaden till min lokala bank:

https://i.postimg.cc/C1dSmnDv/IMG_20180919_141111.jpg

https://i.postimg.cc/Xv4wG4FN/IMG_20180919_135614.jpg

Byggnaden togs i bruk i oktober 1943, då Merkurius stod i Jungfrun.

Seaward sa...

Jordens håvor, och banken håvar in... :-)

(Rättade texten, den första funna bilden var från cirka 2300 fvt, inget annat. Men ändå 400 år äldre än den första bevarade västerländska astrologitexten)

Seaward sa...

"kontexten" - just min tanke också.