Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 september 2018

Johan Rheborgs svårtydda horoskop

Under en tillfällig psykisk mörkläggning tycker sig skådespelaren Johan Rheborg ha "sagt för mycket" när han på Instagram avslöjade att depression var en del av hans totala natur (Expr). 

Depressorn (nedtryckaren) Saturnus ingår nu i varje människas horoskop och konstitution. Saknar denna kraft får man ytliga idioter som snart nog bränner ut sig eller fångas upp av Lagens Långa Arm - Saturnus men nu i objektifierad form!

Ett återbesök till Rheborgs födelsedygn avslöjar att kartan helt enkelt inte går att använda eftersom just berättelsen om psyket skiftar just efter lunch. Det är knappast till någon tröst för den som har en besvärlig form av depression - gravallvar - att det är lika illa för förmiddagsfödslarna som för dem födda efter kl. 13.00. De tidiga födslarna ser Saturnus koppla sin långa trekvartsvarvsaspekt till Månen-i-Vågen. Men givet oppositionerna från den gnistrande Väduren mittemot skulle detta snarare kunna vara ett tecken på manodepressivitet än bara depression.

Jag provar därför en "fallen" Måne i Skorpionen hellre än den mer vitala psykpositionen i Vågen, och det till följd av Rheborgs orealistiska självcensur. Han tyckte han blivit "för" privat när han insåg att han skrivit rakt ur hjärtat. Denna konflikt mellan garderad rullgardin ner och öppen insyn ser man bäst efter (privata) Månens entré in i mörkläggaren Skorpionen eftersom det nu uppstår en skriande konflikt mellan den här abnormt höga integritetströskeln och Skorpionens (och Månens) ägare Mars som för tillfället befinner sig i sceniska och dramatiska "jag blottar allt"-tecknet Lejonet! 



Skorpionmånen som en sinnelagsascendent har också den "fördelen" att en synnerligen trög och bufflig fullmåne uppstår längs den sataniska axeln. I lätta tecken kan detta ge hyperaktivitet men i Rheborgs rollista finns tillräckligt mycket övermaga, dryga bufflar för att man ska kunna misstänka att han dras ner i minsta motståndets lag och bejakar dessa rollfigurer - som han faktiskt bär inom sig själv! 

En månskorpion i första huset ger också fler indikationer om depression. Saturnus hamnar nu i det onda (men reformerbara) tredje intellektshuset, vilket indirekt har en påverkan på sinnet. I sjätte olycks- och ohälsohuset hamnar sedan intellektsplaneten Merkurius med Venus, och även detta är ett separat omen om "låga livsandar" - den vanligen så sprittiga Väduren buras in i sjätte sektorn, som den inte är bekväm i.

Den erbarmligt långsamma sataniska axeln skulle också förklara varför han skjuter programdeltagande i ämnet depression åratal på framtiden. Först måste han göra "en resa", dvs. bottna i ämnet som han, den ytliga sataniska typen trogen, knappast alls reflekterat över. Sannerligen, det var en oavsiktlig felsägning på Instagram som han säkert bet sig hårt i läppen över. 

Solen, Månen och psykhärskaren Mars står alla i omedvetenhetens kvalitet Tamas guna (Mörkrets kvalitet) och tyder, precis som hos Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt, Sven-Otto Littorin, Anders Borg och de många andra politiker som har samma indikation, på människor som ligger efter genomsnittet i självinsikt. De är "vanans kreatur". Det häpnadsväckande och rätt talande för svenska folket är hur det tillåter sådana här att nå firade positioner eller maktpositioner, om och om igen... Ett är säkert, någon kunskapsnation är Sverige knappast, inte för alla i vilket fall, så demokrati man påstår att vårt styresskick kallas. (Se föregående inlägg om Staten som en nyckfull och brutal stenget.)

6 kommentarer:

Susanne sa...

Jag tror också på en skorpionmåne för Rheborg, för jag minns hans medverkan i Stjärnorna på slottet. I första avsnittet när alla anlände minglar de och bekantar sig med varandra, men Rheborg stod mest tyst vid sidan om. Jag minns det speciellt för det nämndes i tidningen dan efteråt också, så tillbakadragen han var. Eftersom han gör komiska roller trodde väl många att han skulle vara mer av spexare privat. I programmets idé ligger ju också att man på "sin egen dag" ska berätta sitt livs historia, och ofta blir det känslosamt. Jag minns inte, men troligen avslöjade han inte särskilt mycket tragiska el dramatiska saker där heller, och höll nog inne med depressionerna.

Seaward sa...

Som merkurier eller kvicksilver är jag väldigt känslig för människor jag umgås med. Din beskrivning av Rheborg matchar exakt min ungdoms kroghängande med en polare som på något sätt drog in mig i ineffektiv tystnad på krogen, vi var ett värdelöst radarpar som bara stod och hängde och dödade tid. Han hade en slags kommunikationsblockering via Merkurius (fallen i Fiskarna) i konjunktion med restriktiva Saturnus och, lika viktigt, Månen i sekretessbelagda Skorpionen! Den tystnadsauran kan också beskrivas som en energiparasit.

Susanne sa...

Jag hade också en bekant med merkurius någon grad från saturnus i fiskarna (och solen i tecknet dessutom). Och hon var så snacksalig att man knappt fick hejd på henne. MEN hon hade månen i väduren och mars i skytten - som alltså dessutom eldade på fiskarna...:-)

Seaward sa...

Tydlig påverkan från sinnelaget där! När jag granskade hinduismens världsbild i samband med nya boken noterade jag att Indien faktiskt lägger en hel del av "vardagsintellektet" under Månen. Det går alltså utmärkt att inte ha någon kontakt alls med det verkliga intellektet och ändå kunna prata på friskt bara genom att vara en ren sinnesmänniska à la Luna. Man kan tänka sig att samtalsämnena då stannar vid väder och vind och skvaller...

Susanne sa...

Fast det stämmer inte alls in på den här personen. Hon var tvärtom skärpt. Och livlig, energisk och högröstad :-)Men överjävligt noga med vissa saker. Det var väl Saturnus som spökade där...

Seaward sa...

Sinnelaget kan vara blixtsnabbt och jag har svårt att skilja en kvick Måne från Merkurius. Filosofiskt är Merkurius intellektet på en övermänsklig nivå, men Månen mottar alla som en vän och blir oerhört alert i den Eld du beskriver...