Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 september 2018

Arnaulds och Frostensons logiktrotsande band




Likt countrysångerskan Tammy Wynette i hennes reaktionära redneck-låt Stand By Your Man, befinner sig Katarina Frostenson i ett stockholmssyndromsliknande tillstånd av irrationell solidaritet med hennes förmodade sexförbrytare till partner, Kulturprofilen. Pär Wästberg kommenterar det som att de båda tycks ha ett "mystiskt kontrakt" och att Frostenson helt enkelt ignorerar mannens mörka sidor. (Expr)

Det är rätt lätt att identifiera det "mystiska kontraktet" om man gör en synastrikarta baserad på den naturliga zodiaken (med Väduren vid starten i sektor 1).



Det är naturligtvis sammanförandet av de väsensskilda Luft- och Vattenelementen - på bloggen döpt till "dissociationssyndromet" - som låter båda två leva i en självförljugen dubbelvärld där den ena handen inte vet (eller åtminstone inte låtsas veta) vad den andra gör.

Dissociationssyndromet stärker här antagandet att Kulturprofilen verkligen föddes med Månen just i slutet av Vattenbäraren eftersom detta bildar en klassisk partnermatchning med Frostensons Sol i samma tecken. 


Att detta låter sig göras kanske beror på att också Frostenson har en dissociation på just den här punkten, den fjärde sektorn för "privatliv". Härskaren till hennes undertryckande Ketu i irrationella känslo-Vattnet befinner sig i rationaliserande Lufttecknet Vågen, vilket påminner om den djupt självförljugne Fredrik Reinfeldt som hade Solen i Kräftan, baserad på Månens rationaliseringar i Vågen. 

Kulturprofilens karta är dessutom dubbelt skruvad då hans ömsesidiga reception - Månens disponent Saturnus i Månens eget tecken Kräftan och Månens disponent Saturnus i Kräftan - DUBBLERAR dissociationen eller främlingskapet inom hans psyke.

I det internas tecken Kräftan har för sin del Frostenson avmätthetens demon Ketu (södra månnoden/Draksvansen) med dess spelade eller äkta indifferens. Hon ger således Kulturprofilens dubbelt sinnessjuka agerande (Solen, aktören) gott om utrymme att driva sitt spel.

På ett annat plan och med Arnault bortkopplad, visar Frostensons Sol i Luft och Måne i Luft en alltigenom intellektuell och distanserad natur (Saturnus nära hennes Måne gör henne extremt statusmedveten och statustänkande distanserar alltid, trots att Saturnus anses välplacerad i Vågen). 

Med hennes klena Våg-härskare Venus i ego-tecknet Väduren - handlar det aldrig om närhet i relationer efter en första uppblossande passion, Frostensons Våg är primitiv enligt Venus-i-Väduren och allt hon bryr sig om är ett inre navelskådande, ett utforskande av sin egen balans/Venus. Det kan vara ett annat skäl till att hon inte verkar bry sig om vad Kulturprofilen gjort, hon är det kanske mest själviska stycke människa Sverige frambringat på lång tid. 

Solen i Vattenbäraren råkar händelsevis matcha Elitens symbol i Sverigehoroskopet - och om den handlar det mesta i min bok Folksjäl... Hade jag haft tid och råd att skriva 1000 sidor om landet hade säkert Frostenson inkluderats bland exemplen på prominenta svenskar i synergi med nationens "självsvängning" - i synnerhet som hennes psyk-Måne anknyter till Sveriges ascendent i jämlikhetens tecken. Eller fick hon ett omnämnande i boktexten? Jag har redan glömt vad jag skrev under två feberheta sommarmånader! :-)

Inga kommentarer: