Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 2 augusti 2020

Tv-drottningen Oprah och verktyg för hjärntvätt



Radions P1 repriserade just välgjorda 50 minuter om Oprah Winfreys remarkabla liv. Eftersom hennes horoskop kommenterades på bloggen redan 2011, tittar jag en gång till på kartan och den här gången med särskilt intresse av Merkurius, medieplaneten. Hennes framgångssaga genom radio och sedan tv är rätt osannolik!


Precis som astro.com säger stämmer den födelsetid Oprah själv hört sedan barnsben perfekt, och detta trots att sajten använder den västerländska zodiaken (tropisk). Förklaringen är att Oprah tillhör den minoritet som råkar få samma Skyttascendent (expansion!) oavsett vilken zodiak som används, och astro.com använder ett husdelningssystem som ”råkar” placera ascendenthärskaren Jupiter i samma hus. (Jupiter = framgång, stor rikedom, men i bästa fall också livets stora frågor, vilka Oprah når sent i livet – efter alla pengarna). Huset är nr 6 SLAVENS eller arbetsträlens hus och inget kunde stämma bättre. Hon bokstavligen föddes till den vita mannens arbetshjon.

Uppenbarligen var inte den här usla positionen för Jupiter i stånd att ta henne någonstans i livet. Bloggaren har samma oansenliga sjättehusjupiter och har genom köp av en trave tröglästa filosofiska böcker förberett sig för ett pensionärsliv i svensk nyfattigdom (mycket pga. en såväl rasistisk som åldersdiskriminerande arbetsmarknad, vars förmåga att utvärdera kompetens för arbeten under de högre chefspositionerna är närmast obefintlig.)

När Oprah väl börjat få luft under vingarna och blir istället Jupiter i 6e huset en tillgång, För vad symboliseras om inte ”framgång med USA:s alla slavar”, kort sagt hela befolkningen förutom den i  hippa urbana centra. Radioprogrammet kommenterar flera gånger att Oprah visserligen gjort flera usla beslut om sin tv-show men att hon var allmänt skicklig som entreprenör. Hon valde sannolikt att börja tv-showa för att fånga Mellanvästerns ”enkla folk” och undvek att positionera sig i  New York eller Los Angeles. När hon uppnått seger och fått den kritiska massan blev till slut Oprah en angelägenhet  ”från kust till kust”.

Missa inte hur ”många bäckar små” gäller för Oprahs karta, hennes rikedomsplanet stimuleras av alla de hushåll som på minsta vis kunde identifiera sig med Ophras förflutna. Månen och olyckans Mars i djupt nedgångna Skorpionen i 12e huset för världsliga försakelser - antingen frivilligt som i fallet av människor som åsidosätter sin komfort för att hjälpa de mindre lyckligt lottade, men oftare som påtvingad onåd från ”den onda daimonen”, som grekerna kallade det 12e huset.

Detta 12e försakelsernas stimulerar Oprahs personliga Jupiter (ascendenthärskaren) så att NÖD som affärsidé blir hennes biljett till Jupiters rikedom. Radioprogrammet noterar dock att bakom varumärket fanns alltid god vilja: bilar och kapitalvaror som lottades ut i Oprahs show var i själva verket fejk. Det var redan beslutat att särskilt fattiga familjer i publiken fick produkterna som vräktes ut från scenen.

Oprahs övervikt förklarades ha dragit upp gång på gång under hennes karriär och det är uppenbart att hon ”åt sina känslor” av olycka – Månen och Jupiter i opposition längs den sataniska axel som så ofta tror det världsliga goda är den bästa vägen. Men också Jupiter som ”uppsvullnad” från 6e huset för ohälsa och i aspekt till den objektiva framtoningens Sol – som händelsevis står i födointagets och pengarnas 2a hus! Astro.com såg eller kommenterade inte dessa detaljer som avslöjar hur fattigdom TRÄLBINDER de fattigas sinnen och strävanden så att mat och pengar är allt de kan tänka på. Och så utnyttjar vita djävlar som norska ägaren till Aftonbladet sina enkla läsare med en aldrig sinande ström att material som håller deras intellekt fjättrade i denna sataniska axel där allt handlar om hunger  eller mättnad.

Oprahs horoskop är ett slående exempel på hur dikotomin Oxe/Skorpion fastnar i ett antingen-eller-tänkande, och bara kan tänka i termer av lust-olust.
Som tur är pågår det mer på Oprahs himmel och 2011 hade jag inte ens börjat nämna horoskopets verkliga härskare: det hinduerna kallar ATMA KARAKA (själens signifikator). Ascendenthärskaren, som västerländsk astrologi håller så högt, är nämligen bara det falska egot och den fysiska kroppens härskare och den markören är inte individen själv utan bara en beskrivning av värdkroppens tongivande attribut. Saturnus i 1a huset kan t.ex. resultera i en olidlig självcentrering (och detsamma gäller i viss mån aspekter från Saturnus till egot, möjligtvis undantaget oppositionen som egot tidigt börjar opponera och som blir som en sparringpartner för egotillväxt).

Jupiter är som "Stora  välgöraren" en mycket svag kroppsindikator i 6e oturshuset (överkonsumtion) och att nära släkt utnyttjade henne sexuellt redan som barn är väl allt som behöver sägas om det. Hennes eget blod (asc.) som hennes sjättehusfiende!

Men själen var inte i denna misshandlade kropp för att betala egen dålig karma från ett tidigare liv som t.ex. hustrumisshandlare eller slavägare. ATMA KARAKA, den planet som uppnått högsta gradtalet av dem alla är medieplaneten Merkurius i 26e graden (Stenbocken). Den ger också Oprah en intellektuell läraktighet och i Stenbocken handlar det bokstavligen om att vinna eller försvinna. (Stenbocken = den strebrande bergsgeten som vill uppåt.)

Och se vilka hus Merkurius råder över! 7e huset för partner eller den allmänna sociala instinkten att närma sig och känna samhörighet med andra. Oprahs förmåga att knyta an till människor behöver inte ordas mer om. Och framför allt: det 10e huset för social klättring och anseende inför andra ("stenbocksbeteendet"). Här har medieplaneten – vad Oprahs själ ville med detta liv – verkligen riktat in sig på rätt världslig plattform.

Kartans två orangefärgade tecken visar Passionens kvalitet (Oprahs empati fick henne att gåta lätt med öden och omständigheter), och här också en ömsesidig reception mellan husägarnas tillfälliga härskare.

Det häpnadsväckande är att denna urstarka typ av aspekt inkluderar ägaren till soltecknet Saturnus verksam via "den goda daimonens" 11e sektor samtidigt som den goda daimonens representant Venus står i det saturniska teckeet och i pengarnas hus.

Eftersom jag nyligen (här och här) gick igenom "den högre själen" som människans "bättre vilja" (alltid fiende till ego-ascendentens snäva synsätt) kommer här nästan direkt en illustration av hur mycket mer komplex astrologin blir i samma ögonblick man lämnar introduktionsnivån med enkla "kokboksrecept". Men den hinduiska astrologin avslöjar tydligt hur "märkt för framgång" Oprah var.

Dessa är då de djupare nycklarna till hennes enorma framgång och som visar ”predestination i praktiken”. Och radioprogrammet på P1 noterar också att unga Oprahs vändpunkt (eller en av dem) var när hon första gången såg den glamorösa svarta sångtrion The Supremes på tv.

*****


Här var Oprah-kommentaren klart men så kliver skam upp och går på torra land”. (Varför bor skammen i vatten men "går på land"? Studera Oprahs 12e hus och dra egna slutsatser om Vattenelementet som markör för instinkter under homo sapiens tänkta särart som rationell varelse.)

Radion småskvalade i bakgrunden intill Oprah-programmet, då jag vred och upp och lyssnade intresserat. Men efter det börjar morgonradion om igen! SR återanvänder intill vansinnets gräns sitt material för att Staten som med skattebetalarnas pengar bekostar utsändningen ska vara så LÖNSAM som möjligt.

Att producera en timma kostar och jag begär inte non-stop nyheter i  flödet. Men svenska folket tvingas utstå program som går i repris med bara timmars mellanrum. Uppenbarligen har tablåkonstruktörerna rätthjärnor som inte klarar att lägga pussel med mer än ett fåtal bitar! Detta är ren och skär lättja, det staten kräver att lyssnarna betalar för.

Tanken är förstås inte att svenska folket ska sitta hemma och lyssna på radio under någon längre stund. De ska snabbt förtära frukosten och sen ge sig ut på arbetslinjen. Pensionärerna kan få lida av dessa eviga repetitioner. Men nu är det faktiskt rekordhög arbetslöshet och coronapandemi. Inte ens det tar SR som skäl att tänka till lite hårdare kring programläggningen.

Som en av de arbetslösa hinner jag lyssna mycket på radio och går det inte som nyss bara timmar mellan reprisen av ett program där en kunnig kvinna berättar om Charlie Normans boogiepiano som ”dödsskallemärktes” av Sveriges Radio, så handlar det om att samma material körs till leda under loppet av en vecka.

På P2 hörs samma infantila programläggning med saker man hörde bara ett par dagar tidigare. Jag vågar inte ens tänka på hur det EGENTLIGEN låter för detta är intrycket av bara några timmars radio var dag. Varför inte blanda upp lite mer engagerat med radions ENORMA mängder arkivmaterial?

Samma med de kommersiella tv-kanalerna där jag nyligen råkade skriva om agentparodin Johnny English bara för att nästa dag upptäcka ännu en repris av filmen i tv-tablån. Sen dök filmen upp två gånger till inom ett par dagar, men på  olika kanaler – samma ägare till kanalerna förstås.

Det har slagit mig sen staten införde ovillkorlig tv-skatt och jag sent omsider blev tv-människa för att få något ut av det jag betalar för, hur sjukt ofta långfilmer repriseras. Slutsatsen är att de kommersiella kanalerna nu är till för den absoluta underklassen som inte har råd med ännu fler utgifter för reklamfria kabelkanaler.

Att som jag kunnat göra en tid, lyssna till utformningen av eterbruset har avslöjat exakt den korruption jag tidigare beskrivit att Merkurius är utsatt för i Sverigehoroskopet. Landets arbetsgivande elit (hus 5) är, när det kommer till kritan styrda av en defekt programläggare – Saturnus tillsammans med halshuggna demonen Ketu! Knappast den typ man önskar sig i något administrativt sammanhang (se ovan om de som gallrar fram lämpliga kandidater till ett arbete i Sverige).

Av någon anledning försvinner årtionden av äldre och men bra långfilm som är tidlös just för att det är bra produkter. Istället formligen bombarderas den fattigare delen av befolkningen av oavbrutna repriser av Harry Potter och Batman och film som bara här usel (har börjat knäppa av efter en halvtimma om inte filmerna lyfter. SVT:s filmutbud är bara att glömma - de har fullt upp med att sända film för alla de minoriteter som behöver en fläkt av sina forna hemländer.

Vad man noterar i utbudet i de kommersiella kanalerna är i själva verket ”varumärken” som genom tv-rutan kastas ut åt hundarna på samhällets botten. Ingen frågar vad folket vill ha just därför att man redan förstört folket medels hjärntvättning så att varje opinionsundersökning bara bekräftar vad Sändaren redan beslutat fylla folks medvetanden med.

Folk med bättre ekonomisk status väljer bort all denna anskrämlighet och driver sakta  bort i overkligheten genom evighetslånga tv-serier gjorda av penningkåta skådisar som fattat att livet i ett ”gated community” är det säkra kortet i vår tid.

Dessa filmmakare, deras skådisar och tittarna, kommer att hyvlas bort från toppen av Maslows behovspyramid, bara Naturens Hämnd nått lite längre, sanna mina ord!

Så det här orerandet rör bara om en tidbegränsad period av skitkultur för dem Etablissemanget betraktar som "dåliga konsumenter". Men så länge den här dåliga programläggarförmågan består kan man verkligen likna Sverige vid den vita mannens USA och de slavar som nästan in i vår tid hade så låg bildning och så torftiga ordförråd att de inte ens hade ord för att skilja på alla naturens färger.

Denna hjärntvätt via radio och tv har fått samma effekt på den svenska folksjälen: den totalt tillgängliga intelligensen i landet förblir ostimulerad och sjunker i praktiken. Men så vill makthavarna naturligtvis ha det. I ett land som inbillar sig vara en världsledare i IT, behövs bara en handfull begåvade producenter. Desto fler trycks ner i enahanda slaveriliknande omständigheter och för dem väntar så mer mentalt slaveri i tv-soffan efter ett knäckande meningslöst arbetspass.

Men en svensk tiger och lider, till skillnad från Oprah! Denna nation har rätt eländiga framtidsutsikter, till skillnad från Oprahs själ – synliggjord i det ”indiska” horoskopet.


PS. Jag ser strax att publiceringsögonblicket för denna text blev 10.08 och kikar på Stockholms himmel. I öster stiger vid publiceringen Jungfruns 7e grad, dvs. identiskt med Oprahs tionde hus! Noterar också att Månen (psyket) just gått in i Stenbockens första grad. Stockholmshimlen signalerar samtidigt från sitt 10e hus våldsamt ärelystna Rahu med pengarnas Venus i merkuriska kommunikatören Tvillingarna (bloggarens ascendenttecken)! Gör vad du vill av det.


Inga kommentarer: