Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 28 augusti 2020

Själar och skituppdrag

Lööf 2016: då en arrogant skit som
älskade vårdvinster, dvs. nerbantad personal
och sämre chans rädda liv vid kris

 

En osjälvisk själ har nedstigit från himmelen och givit en ny chans till bot och bättring för Annie Lööf, hon som älskade nyliberalism och själviskhetens filosof Ayn Rand. Jag menar att man bör se Centerledarens katastrofala graviditet med flera operationer, bl.a. till följd av livmodern inte kunde bara det nya livet, vilket resulterat i att barnet fick lyftas ut galet tidigt - allt hela denna härva komplikationer var någon olycka. 

Bara en okunnig biolog tvingas stanna vid teknikaliteter och biologismens peptalk. Det här är orkestrerat från högre ort för att få politikern att stanna till rejält och djupna som människa (vilket hon inte tycks ha gjort efter det första barnet). Idealet vore naturligtvis om hon nu slutade vara ännu en av den döende kapitalismens alla fanbärare och åtminstone återupprättade Centerns äldre och mer jordnära syn. Globalismen i dess nuvarande form måste dö för att jorden ska räddas!

Äldre inlägg om Annie Lööf noterade hur irriterande det är när födelseklockslag saknas och Solen (och ibland även Månen) står och velar mellan två zodiaktecken. Här stod Solen "död" i Tvillingarnas 30e grad för att strax före 20:00 blir en nyfödd Sol i moderstecknet Krabbans 1a grad. Det är sannolikt en döende Sol i Tvillingarna man ser här, men det brustna moderlivet och Krabban är naturligtvis en suggestiv symbolik. 

Dessutom är zodiaktecknets start- och stoppunkter beroende på vilken metod för korrektion som används, så anhängare av en annan "ayanamsha" i Indien skulle kanske anses att Annie Lööfs barnsymbol Solen befinner sig i en själv knappt född moder!

Här är modern i inre kretsen, med hennes sinne och moderliv (Månen) som ascendent och dottern i den yttre:

 


Moderns psyke i Jungfrun upplevde med rätta sin andra graviditet som en ren Olycka - se Saras Måne i mammans 6e fiende- och olyckshus! Kartans "ljus i mörkret" är helt bokstavligt: Månen i Vattenbäraren disponeras av Saturnus i Skytten, i Ljusets kvalitet. I samma tecken som båda de naturliga välgörarna Jupiter och Venus kunde det se ut som de bästa tecken för att klara t.o.m. en olycka till graviditet/förlossning, men då ska man minnas att Annie Lööf älskar kapitalismens onda tillväxttänkande, dvs den "verksamt onda" Jupiter. Tursamt nog är det inte moderns onda Jupiter (samma som Sverigehoroskopets Elit) vi ser i moderskapets 4e hus utan den inkommande själens goda egenskaper! Men själen tecknar vid födelsen fortfarande problem via halshuggna demonen Ketu!

Att barnets "vara eller inte vara" låg i vågskålarna syns ytterligare genom att Solen (livet) vandrar genom dödsskuggans dal - Skorpionen - när det lyfts ur den kollapsade livmodern och även om detta hot som är rent akademiskt får lite extra tyngd av att Solen inte bärs korrekt av dess disponent Mars, som är mycket svag i Vågens tecken. Att Skorpion-Solens fortsatta liv på jorden räddas beror på att den svaga Mars i sin tur vilar på Venus välvilja i Ljusets kvalitet, Skytten igen. Jag tror ganska säkert att den neonatala kunskap Lööf tackade är denna framstegsvänliga och forskningsinriktade Skytt. Hon hade inte överlevt det här i ett tidigare århundrade.

Icke desto mindre föds dottern med en mindre men ändå notabel brytning mellan sin själviska identitet och sin moder/barndomsfamilj. Enligt hinduisk aspektlära intar den västerländska 90-gradersstörningen mellan Sol och Måne bara en mycket underordnad roll. Men hinduerna tillåter även Mars egen störningsaspekt gälla också övriga planeter fast mycket svagare. Eftersom Skorpion och Vattenbärare i sig tecknar "utstötning" (som moderlivet utstöter barnet?) eller socialt särlingskap kan man misstänka att dottern inte kommer att dela Annie Lööfs värderingar, om modern nu är en så lågpannad själ som man ibland kan misstänka, och inte förstår vilket gigantiskt personligt omen hon just genom- och överlevt! 

 

*****

 

En sökning bland 10.000 kartor (i huvudsak utan känd födelsetid) ger 18 träffar på folk som likt Lööfs dotter fötts med Solen i Skorpionen med försvagad disponent i Vågen samt sinnelaget i Vattenbäraren:

  • Esaias Tegner;13.11.1782;12:00; skald
  • Philip Warren Anderson;13.12.1923;12:00, Nobelprisbelönad strängteoretiker
  • Simon van der Meer;24.11.1925;12:00, Nobelprisbelönad fysiker
  • Joanna Pettet;16.11.1942;12:00, aktris från Bond-pastischen Casino Royale
  • Martin Scorcese;17.11.1942; 0:24, filmregissör
  • Jim Davidson;13.12.1953;12:00, komiker, hustrumisshandlare och pedofil
  • Lena Posner-Körösi;23.11.1955;12:00, motvalls röst: fler religiösa skolor! (DN)
  • Dan Ekborg;23.11.1955;12:00, skådespelare
  • Lena Adelsohn Liljeroth;24.11.1955;12:00, moderat f.d. kulturminister
  • Peder Lamm;4.12.1970;12:00, skattesmitande chefred för etablissemangstidskrift
  • Jan Richard Andersson;5.12.1970;12:00, moderat riksdagsledamot
  • Boel Sivia Melin;5.12.1970;12:00, trams i AB: mordisk o extremt irritabel av pms
  • Mark Reckless;6.12.1970; 13:00, tidigare Tory-politiker som började uppskatta väljare
  • Amineh Kakabaveh;6.12.1970;12:00, exkommunicerad vänsterpartist (internt partikäbbel)
  • Ulf Ekberg;6.12.1970;12:00, groteskt nyrik genom plastig pop (Ace of Base)
  • Jonas Fröberg;16.11.1972; 12:00, SvD-journalist, skarp kritiker mot Annie Lööf (händelsevis) och hennes dåvarande syn på utsläppsrätter
  • James Murdoch;13.12.1972;12:00, lögnaktig och skandalös CEO
  • Emil Forselius;23.11.1974;12:00, Guldbaggebelönad skådespelare som tog sitt liv
  • Sara Lööf;3.12.2019;12:00, jämförelseobjektet

Det här säger naturligtvis inget om vad dottern kommer att hamna senare i livet, särskilt som bloggaren samlat namn som medierna presenterar dem: ett övermått av skitstövlar i min samling exempel på födelsedagar.

Samtidigt håller hinduisk astrologi med mediernas urval genom att mollstämma hela det astrologiska systemet: livet på jorden är i själva verket livet i helvetet och det är många gånger lättare att degradera sig under ett liv än rena sin själ, särskilt i en sådan värld som Annie Lööf politiskt förespråkat... Det är här dotterns "sociala utanförskap" (Skorpionen mot samhället/Vattenbäraren) faktiskt skulle kunna vara en tillgång, även om jag oftast skildrat mixturen som problematisk. Men är basen redan sjuk blir den avvikande Skorpionen närmast ett hälsotecken!

PS. Adderar man även dotterns måndisponent Saturnus-i-Skytten som sökkriterium återstår från denna samling bara skalden som myntade "det dunkelt tänkta är det dunkelt sagda" - Tegnér! (Det säger något om hur mycket data som krävs för att ens nödtorftigt appromixera födelseförhållandena för ett  referensobjekt.)


PS2. Längre ned på Expressens förstasida samma dag förväntas ett gäng betalspärrade Annie Lööf-citat locka till prenumeration. Säkert.




Inga kommentarer: