Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 31 augusti 2020

Dan Brown, frikänd plagiatör plågad av "oekonomisk" ex-fru


Författaren som plagierade det centrala uppslaget Michel Baigents bästsäljare om den Heliga Graal och fick en egen hit med DaVinci-koden, vann visserligen rättsprocessen men har nu istället fått en girig fru på halsen.

Expressens avskrift av en engelsk tidning innehåller ett och annat smålustigt, och när Brown citeras om sin fru: "Äktenskap är svårt. Vissa människor kan inte hantera pengar heller", då går mina tankar från hans eget pengakåta och slappa horoskop (de tre filmerna med Tom Hanks som professor Langdon är nog de tråkigaste i mysteriegenren som gjorts), till några svenska kopior som mycket väl skulle kunna funka som mysterieförfattarens ex-fru...

Utifrån Dan Browns sinnelagsascendent borde han kanske aldrig gift sig. Massor av ofullbordad dålig karma i 8e dödshuset, ett 7e äktenskapshus med krigiska Mars i sig. Mars här behöver inte dödsdöma äktenskapet men här hittar man, nedsjunken i fiendens zon (6e huset) de stora pengarnas planet vilken baserar sig på partnerns krigiska förehavanden i 7e. Snacka om föredettingen som blev en ärkefiende! 

Men det beror på att det finns så mycket själviskhet i Brown själv, även om han "projicerar" sin sataniska axeln från egna psyket på partnern. Sinnelagsskorpionens disponent menas tillhöra partnern i 7e - ett klassiskt knep från SJÄLEN att välja en partner att projicera mot för att lära sig mer om sig själv.

Denna, "den sataniska axeln" som skapar en så toxisk bekvämlighet att man inte räds att stjäla andras idéer och för den delen gifta sig med någon av samma sort. Skurkar finner varandra.

Och så här skulle några andra tänkbara ex-fruar till Dan Brown kunna se ut:

Isabella Löwengrip, samma självefterlåtenhet och penningfixering, så extrem att man kan tala om ett psyke som dukat under för Djävulen eller denna världens falska värden, likt Brown en Sol i Luft, tyvärr begravd i ett Vattenhus så att intellektet är simmigt och smått invaderat av orealistiskt drömmande (minns hennes planer om att med New York som bas ta över världen innan hela drömslottet föll i bitar):


Bianca Ingrosso ser mer och mer ut att bli en diva som lever sitt liv styrd av narcissism och föreställningar om sin egen kunglighet:


Nu är det inte den genommateriella Oxen som smutsar sinnet med penga- och allmänt ha-begär utan attacken mot det begärsfyllda Skorpionsinnet från sin härskare Mars i rät vinkel i Lejonet. Scenisk och överspelad. En vanlig sensationalist eller dramadrottning.

Medan Jord/Vatten-typen kan överkonsumera till den spricker, har Biancas version istället ikontroll över de banala människorna: de som låter sig förledas av lite eldiga bilder. Lejonet är ett visuellt tecken och inte värst intresserad av teorier eller intellektuella överbyggnader till livet - det är tonvikt på ett "levande djur" inte på en "rationell själ". Och hon lyckas, psykets fantasi om att vara en dominant - sinnelagsdisponenten Mars med kungamakaren Regulus - går i uppfyllelse i ett "se mig på scenen"-tecknen som Lejonet, central i officiella (spelade) 10e huset.

Nu såg jag i någon tidning att hon, plagierande  någon annan ytlig kändis, också vill föda barn inför kameran och hela svenska folket. Mars drar iväg med henne så att inte en promille begåvning finns i det hon häver ur sig, allt beroende på humöret den timman. 

Vid närmare eftertanke kanske inte det här var någon potentiell ex-fru till Dan Brown, hon är alldeles för stark-svag - överspelar och går sönder omvartannat. Dan Browns sataniska axel vill bara ha lugn och ro och skulle troligen inte stå ut med ett slikt yrväder. 

Man kan t.o.m. misstänka att det är mamman som är Biancas ankare  4e huset: Saturnus i organisatorisk luft. I realitysåpans Wahlströms spelade i begynnelsen Bianca den ordningsamma som fick fnatt av mammans samlande på allting, men på en djupare nivå är det mamman som radiostyr dottern mot sin roll som nästa generation "wahlströmare". Det märks hur starkt auktoritetsplaneten Saturnus i Hemmet (hus 4) låser psyket hos dottern Bianca. (Saturnus är negativ i fjärde och den unga Bianca verkade ha en rejäl isklump i magen från sin uppväxt med ett par som inte drog jämt.)

Saturnus opposition upp till 10e celebra offentlighetshuset är således det arv Bianca fått med sig, sin gratisbiljett till kändisskap och finansiärer nog för hennes sminkprojekt och allt vad hon nu kränger. Samma berättelse ger sig förstås genom Hemmets Måne på (sinnelags-)ascendenten och rotat i 10e via Mars och kändisvärldens kungamakare Regulus... 

Kort sagt: familjen är institution (Saturnus), en självgående egen broilerkändismaskin där varken mamma eller dotter tycks intresserad av att gifta sig till ännu mer pengar med någon Dan Brown-typ. (De svenske lirar för övrigt i en alltför låg division av celebritet. Globalt går det tretton på dussinet av sorten.)

Det säger något om återtillväxten i denna nation att Bianca och en nyrik f.d. knarkare med olika bokstavsjukdomar som Joakim Lundell tillhör dem med landets största skaror följare. Det är bottenlöst dum underhållning för folk utan framtid. Hur kunde Sverige haverera till den gränd att såna här typer tilltalar landets barn? Är ointelligens det nya heta? Då har "marknaden" lyckats väl i sitt uppsåt och kapitalkramande mediefolk kommer att lyckas bita sig fast i Sverige ända fram till Domedagen (när hela världen tvingas till ett "omtag"). Det blir en tid när ingen längre är intresserad av Lundells och Ingrossos skrytiga hem eftersom vettiga värdeskalor grävts fram av arkeologerna och slagit ny rot.

*****

Här är några andra potentiella ex-partners till Dan Brown, alla med den självtjänande axeln mellan Mån-Skorpionen och Mars-Oxen (enligt devisen "lika barn leker bäst"). För att inte få en överskådlig lista begränsade jag sökningen till skådespelare, musiker eller allmänna celebriteter.

Jag låter männen stå med i träfflistan:

  • Mauritz (Maurice) Stiller;17.7.1883;12:00 - regissör, talangscoutade Greta Garbo
  • Albert Finney;9.5.1936;12:00 - skådis med väldigt jordnära och puttrig stil
  • Bruce Dern;4.6.1936;12:00 - skådis, företrädesvis i onda skurkroller
  • Derrick Morgan;27.03.1940;12:00 - Jamaicas populäraste sångare tidigt 60-tal. Hade samtidigt 6 av 10 låtar på Topp 10-listan. Ett övermått av kåta sexlåtar genom åren
  • John Cale;9.3.1942;12:00 - musiker, klassisk skolad, mycket släpiga och letargiska (gränsande till depressiva) nummer
  • Allan Clarke;5.4.1942;12:00 - brittiska 60-talsgruppen Hollies sångare
  • Peter Greenaway;5.4.1942;12:00 - filmskapare med fysiskt, sensualistiskt bildspråk
  • Roger Waters;6.9.1943;12:00 - musiker i legendariska Pink Floyd, droger, droger
  • Kevin Ayers;16.8.1945;12:00 -  rödvin, rödvin - bohemisk brittisk singer-songwriter
  • Olle Waller;27.7.1947;12:00 - f.d. sexrådgivare i tv
  • Anne Sofie von Otter;9.05.1955;12:00 - operasångare
  • Joakim Thäström;20.3.1957;12:00 - en gång droger, droger, ljusskygg musiker
  • Linda Lusardi;18.9.1958;12:00 - brittisk "glamourmodell" (strippa)
  • Kari Kennell;21.6.1964;12:00 - amerikansk nakenmodell i Playboy
  • Chris Cornell;20.07.1964;12:00 - musiker i Soundgarden - självmord (det ultimata autotoxiska uttrycket för den sataniska axeln)
  • Bill Callahan;3.6.1966;12:00 - mörk och "jordig" singer-songwriiter med bara natur och socialrealism i texterna, ateist, bloggaren gillar honom trots den sataniska axeln! Redan de gamla platonikerna hävdade i opposition till de hårdföra stoikerna att människan behövde en gnutta jordiskt välmående, men bara en bråkdel av den idioti som fyller dagens sjukliga Elit
  • Julie Benz;1.5.1972;12:00 - aktris (minns inte vad som fick mig att ta notis)
  • Linda Bengtzing;13.3.1974;12:00 - svartsjuk sångerska med näsa för lukrativa företagsspelningar (intill coronakrisen)
  • Kalin Olson;29.12.1975;12:00 - ännu en utvikningsbrud från Playboy (sataniska axeln som lätta pengar - bara sälja kroppen - när kassaflödet är lågt?)
  • Rachel Uchitel;30.12.1975;12:00 - nattklubbsägare, fick 72 miljoner kronor för att tiga om Tiger Woods sexuella eskapader
  • Madison Welch;27.8.1990;12:00 - ännu en "glamourmodell" (jag måste påminna om jag gick igenom en mängd Playboy-strippor vilket kan förklara ett flera av sorten dyker upp - eller också är det ett tecken på att den sataniska axeln leder till materiella överdrifter
  • Miriam Bryant;8.03.1991;12:00 - sångerska med trasig barndom och ett helvetes massa svärande hon tränat bort efter kändisskapet

Inga kommentarer: