Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 7 augusti 2020

Sverige och de 7 dödssynderna

 

När det här kom såg många det som ett 100-meterslopp, men nu börjar vi förstå att det här är ett maratonlopp. Inte bara för Sverige, utan för hela världen. Det kommer pågå under lång tid, säger [en professor i katastrofmedicin] i måndagens Aktuellt.

https://www.expressen.se/nyheter/professorn-sverige-har-inte-natt-peaken/

När coronakrisen kickade igång den här bloggen, hade jag först tanken att skriva på engelska. Astrologi har ingen plats i ett Sverige för modernt och samtidigt obildat för att tro annat än att biologi är det enda orienteringsverktyget i frågor om välmående och hjärntvätt (KBT) för att snabbt få ut haltande själar på "arbetslinjen" igen. Det monstruösa Systemet kräver smörjmedel, kräver mänskliga offer.

Det här kapitalistiska synsättet har nu gått i clinch med corona som utlöser mänsklighetens högre och mer utvecklande tankemönster, sådana vi behållit för att inte framstå som våra förfäder vikingarna: etiska betraktelser och den gamla orientaliska föreställningen om att skydda de gamla, änkor och faderlösa. (Det gick ju som bekant inte så bra när viruset drog in på många ålderdomshem utom och inom Stockholms Stad AB:s räckvidd.)

Men det blev bara ett inlägg på engelska (19 april). I det noterar jag första gången att det här knappast är något 100-meterslopp utan lutar mer åt Saturnus typiskt "kroniska tillstånd" eller ting som varar över tid.

Som ett minimum måste Saturnus nuvarande passage genom Stenbocken gälla, dvs kort in i år 2023. Under denna tid kommer kapitalismen försvagas och tvingas på knä, just det man ville undvika genom "snabb återgång" till badness as usual. Vanligt folk kommer att märka hur de rikas dödsskräck (projicerad på deras pengahögar) tar sig alltmer desperata uttryck. Eftersom svenskarna inte lever i en demokrati kommer folk också att märka allt mer tokgalna beslut från regeringen som sedan länge sitter i näringslivets knä....

Lyckligt den som redan bytt livsstil till den frugala stoikerns, Frossarsverige kommer inte att ha kul från och med hösten 2020.

Den listning över dödssynderna man kan hitta varstans, kommenterades redan 2010 på bloggen:


Obegripligt nog har Sverigehoroskopet kommenterats hur många gånger som helst, utan att dödssynderna dragits in. Men det åtgärdas nu.

Hur illa måste en planet fungera för att den ska verka som omen för en dödssynd? Och måste inte detta omen vägas mot hela horoskopets "drift"? I början trodde jag t.ex. att Vattumannen (numera Vattenbäraren) var ett lyckligt soltecken i Sverigehoroskopet. Det tycktes illustrera det kollektiva välfärdslyft som socialdemokratin åstadkom. Tecknet är mycket sociologiskt och tecknade med Venus som ascendenthärskare ett välfärdsland.

Men det tog inte lång tid att inse hur det lyckosamma 5e huset som härbärgerade Solen (ledare) och Jupiter (stora rikedomar) inte var för alla. Vattumannen tecknade "helheten" av den välbärgade befolkningen enbart. De satsningar på allmän välfärd som lyfta gamla Lortsverige måste sökas i det förra nationalhoroskopet från 1809!

Det nya Sverige föds just i tid att haka på nyliberalismen och detta är alltså ett fruktansvärt land att bo i, även om det tog en Fredrik Reinfeldt och Anders Borg att på allvar synliggöra vad svenskt Etablissemang (hus 5) handlar om. Tänk att fått förmånen att leva som tänkande sinne i en tid och betrakta hur ren ondska i kostym förstörde ett lands själva sammanhållning! Jag känner mig privilegierad och har lärt mig mycket inför nästa jordeliv!

Nu är loppet snart kört för Sverige. Nysvenskar kommer inte att nå mer än en tolvårings uttrycksförmåga pga. språkförbistringen (hemland, svenska och så de kapitalistiska krafterna som försöker döda svenskan till förmån för engelskan). Gammelsvenskar blir själva alltmer ordhämmade eftersom deras älskade it-leksaker styr dem över i en språklös bildvärld och banala knapptryckningar för "ja" eller "nej" på direkta och praktiska frågor. Intellektet förtvinar.

Det är inte svårt att ana att både en och två av nationalhoroskopets planeter ringar in oförlåtliga dödssynder begångna av de beslutsfattande makthavare under påverkan av näringslivet.

Fast Sverigehoroskopet avhandlats till leda kan det vara intressant att resonera ur dess förehavanden ur dess eget honnörsord: rättvisa, eller Vågskålarna, landets nominella ledstjärna (ascendenten).


Venus, ascendenthärskaren: Jämlikhet och rättvisa skulle ha rått i det här landet om inte kapitalismen som system söker någras rikedom på flertalets sämre livslott. Visserligen är Venus en välgörare och förblir sådan i Stenbockens tecken (låt vara att välmående tolkas ytligt och materiellt). Särskilt egna hemmet (hus 4) är en plats för svensk "vågighet" dvs en önskan om att utforma och skapa proportion och harmoni. Långt ifrån någon dödssynd, även om den underliggande formkänslan - tecknad av Stenbockens härskare Saturnus - är en aning svajig invid den halshuggna demonen Ketu (Draksvansen, södra månnoden).

I 9e huset för utlandet verkar detta indikera att vi importerar mycket av vår känsla för stil utifrån men på ett ojämnt sätt. Landets form-, struktur- och principplanet svajar ofta till och 9e huset som gränsen mellan Sverige och Utlandet omvittnar detta: se bara invandringsfrågan de senaste åren när landet befann sig i den andra demonens period: Rahu och överdriften. För mycket nytt folk rasade svenska folket med rätta. Så dags, nu har vi kommunikation på nivå med ett U-land. Hur trevliga postombuden ett kvarter bort än verkar, är det lönlöst att småprata - de har så dålig svenska. Sveriges Vågskålar i obalans, det mycket mänskliga Vågens tecken fungerar inte längre.

Att Saturnus gränsdragning mot omvärlden (via Ketu) är ryckig och inte helt principfast har aldrig kopplats till planetens dödssynd: lättja eller likgiltighet. Men jag har (för många år sedan) noterat att den är en lättviktig regelskapare i termer av det intellektuella Luftelementet. I Tvillingarna är en bara barnet jämfört med det omdöme den allvarsamma planeten i nästa steg uppvisar i Vågen (där den anses "upphöjd" och allvaret tempereras av Venus, som hellre friar eller fäller).

Jämfört med dess solida härskarläge i Vattenbäraren har Sveriges gränsdragare inget att komma med. Vad jag aldrig sagt är att detta visar hur landet är oklart i sin tanke om vilka dess gränser är (BDD - body dysmorphic disorder), Förmodligen för att det jäser gammal ond karma i nationalsjälen och drömmar om "storsvensken" ännu lever kvar. För unga kvinnor syns nationens problem i den extrema utseendefixering som oansvariga "influencers" sprider - de själva är naturligtvis också offer. 
 
Detta är närmast en ond andemakt som genomsyrar landet och ibland har jag kallat den "stor procentsats" av f.d. nazis som återfötts som svenskar och har kvar sina fantasier om "perfekta ariska kroppar". Skattesmitarna och digitala rufflare visar också hur lös och oklar i konturerna det moderna Sverige kommit att bli.

Frågan är nu om Saturnus "senfärdighet" eller rent av "likgiltighet" är en svensk dödssynd, ett oförlåtligt systemfel som många av landets ansvariga kommer att lastas för när de senare återföds som människor (djur?). 
 
Tekniskt sett ÄR Saturnus en tillgång, ett ankare, för Vågascendenten, för landets vilja att se jämnmodigt, balanserat och rättvist ut. Men ett tekniskt klartecken måste vägas mot lättviktigheten i Tvillingarna  som har det i sig att leva dubbelliv och utveckla en sanning för varje omständighet, Ketu som kan få Saturnus att ytterligare tappa inflytande och lämna landet öppet och sårbart för vilka intellektuella styggelser som helst.

Se vapenindustrin som ständigt får ÖB att äska mer pengar till försvaret. Eller se HBTQ-propagandan som väller fram. Under Pride-veckan målades t.o.m. kanalloggorna (den där missprydsamma smutsfläcken uppe till höger i tv-rutan)  i regnbågsfärger. I Stockholm byttes alla ljus vid övergångsställena ut till homoskyltar. Särskilt oturligt i coronatider och social distansering eftersom skyltarna visar samkönade som håller hand medan de går över gatan - knappast 2 meter från varandra. 
 
Som sagt, i Sverige är Saturnus defekt och den ena handen vet inte vad den andra gör. Just nu har vi också kulturjobbarnas situation som exempel på hur rent godtycke tycks styra coronakontrollen.

Men jag ser inte Sveriges Saturnus i sig som en markör för någon dödssynd, bara som varning för att landets styrande försöker ha koll men inte har det. Nationen är väldigt osäker på vilken "form" den är (kanske därför HBTQ blivit så dominant här - det som har spruckit tenderar att fragmenteras ännu mer - strukturen har gått förlorad).

Däremot måste Sveriges Elit anses märkta av dödssynd. Och det för att både Solen och Jupiter i konjunktion är verksamma illgörare, fastän medierna presenterar Överhten i devota ordalag - 5e huset är den goda karmans hus och visst ser premiärfolket vackert ut i skvallerpressen. De själar som kommer till Sverige tar sig till dominanta positioner (ofta nog genom att födas in i Etablissemangsfamiljerna) förslösar på samma all den goda karma de hade genom oriktig hantering av vad Sol och Jupiter representerar. Men ur Vågascendentens, rättvisans perspektiv, är landets Elit bara förbrytare i glamourös förpackning.

Ta Solen. Redan i Vattenbäraren blir planetens dragning åt envälde och dominans ett problem, individuell lyskraft strider mot Vattenbärarens budskap. Tecknets härskare Saturnus, Den Gamle (den vise och verkliga ledaren) och Solen är planetära fiender. Är det därför den svenska jämlikheten aldrig blev mer än en chimär och ett par brödsmulor från den rike mannens bord? 
 
Dådkraften hos Solen är i uppenbar konflikt med tecknets "värdegrund", ålder och erfarenhet. Är det därför Sverige behandlar sina gamla (Saturnus) som skit? Sämsta pensionerna i Norden. Saturnus är som sagt svag i kartan. Det är lätt att förhäva sig och bli en Sol på de gamlas bekostnad i Sverige. Intressant också att alla rapporter är entydiga om att svensk åldersfascism sätter in vid fyrtio - exakt den ålder som Solen innehar i den hinduiska "ålderstrappan". Sveriges arbetsmarknad beter sig exakt som besatt av planeterna, dvs. av onda andar! (Den gnostiska mixen av Platon och främreorientalisk religion runt år 0 betraktade ALLA planeter som onda demoner skapade av Djävulen för att binda människan i denna värld. Den negativa skattningen av världen är också tydlig i Mellan-Platonismen.)

Solen är Ledaren och normalt en inspiration (se hur medierna fokuserar landet typ enda it-miljardär, den där Spotifytypen och hans nyrika imbecillitet), men en dålig Sol ger dödssynden hybris. Kombinera nu den tvivelaktiga soldisponenten Saturnus med Solen och vi har ett par som alltid måste bedömas som ett "dubbelsystem".
 
Den här kombinationen funderar inte bra och bloggen har upprepade gånger frågat vilken djävul Sverige är som drar inom enorma pengar på att exportera dödsvapen till andra länder. Förr var det bara "försvarsvapen" och till "ej krigförande land" men de svenska ansvariga mörkar alltmer sina förehavanden!

Faktum är att hela Sverige börjar se ut som dödssynd! Solen är själen och Saturnus formen. Detta är alltså övergripande domsort om speciellt Luftelementet, Sverige som den mentala kartriktningen. Också rikemansplaneten Jupiter är ond utifrån balanstecknet Vågens preferens då den representerar evig expansion och stor rikedom (vilket triggar Vågskålarna och skapar dålig karma). Att den ingår i dramat i Etablissemangets 5e hus gör att Sverige eller medlemmar därav också drar på sig Jupiters dödssynd "frosseri". (Det hela blir inte bättre av att flocken söker imiitera eliten och genast har vi t.ex. detta okynnesflygande för soliga kortsemestrar. Den kollektiva medskyldigheten är naturligtvis implicit om vi uppfattar Solen som landets själ/atma och Saturnus som dess yttre form.)

Frågan är om intellektets Merkurius - klämd mellan två verksamma illgörare också gör sig skyldig till sin dödssynd som inte är lögn eller desinformation, vilket man kunde tro om kommunikationens planet. Dödssynden "girighet" visar att Merkurius istället ska uppfattas som handelsmännens emblem - och handlare var sannerligen resande kommunikatörer i äldre tider. Av den här bloggens frekventa kritik av svenska medier och informationsteknologierna skulle Sveriges Merkurius kunna uppfattas som skyldig till döden, men det finns fler i landet än de som girigt söker tjäna pengar på kommunikation. Men hur många?

Jag har noterat att enkel kunskap som den gigantiska engelskspråkiga delen av internet gärna delar med sig, en kunnig person till allmänheten, nästan alltid hamnat bakom betaldörrar på den svenska delen av internet. I det här landet finns inte den generositeten - intellekt till intellekt - som i högre utvecklade länder. Förklaringen ligger naturligtvis inte bara i dubbelsystemet Sol/Saturnus utan även i folkskiktssymbolen: Månen i egocentriska Väduren och med en infrusen disponent (Mars) i svaga 8e huset.

Fattigsverige råder alltjämt och driver upp "om sig och kring sig"-mentaliteten. Så fort en svensk gör sig en hacka och kvalar in i de tursammas 5e hus blir det synligt att de är dödsmärkta: nu är det en dödssynd den själviska mentalitet som utgör landets grundläggande känsloläge. Jan Guillou skrev nyligen en skåpmatskolumn (men likafullt värdefull) om just detta: Göran Persson, klasshataren som gick över till klassbevararsystemet.

Naturligtvis finns enskilda medborgare (och kanske en hel del) som avviker från nationalhoroskopet märkliga form av stasis (höll på säga STASI). Men detta är faktiskt landets Gestalt enligt astrologin. Kartan ser så lyckligt lottad ut på ytan, men här finns ingenting värt att spara för eftervärlden. (Detta är faktiskt inte bra ett känslouttryck. Hinduismen läser spekulativt varelsens nästkommande inkarnation i 2a huset och här har Sverige dödstecknet Skorpionen, samtidigt som härskaren Mars redan står i 8e dödshuset). Det finns med andra ord inget "nästa Sverige"!

Jag återkommer med en text om Sveriges Saturnuscykel, på tur fr.o.m. 2036. Kommer svensk överhet att ha något mer överflöd att förlora vid den tiden, efter de närmaste 15 åren av Jupiters spruckna välfärdsbubblor? (Finansministern redovisade häromdagen landets drastiskt sjunkande produktivitet till följd av pandemin.) Kommer de styrande att ha utnyttjat Jupiters tid att gå framåt till och tänka ut och rita upp ett nytt postkapitalistiskt system, eller är landet verkligen dödsdömt, fruset i gamla tankebanor och försöka att lappa och laga långt in på övertid? Ger Sverige upp andan långt innan "Naturens Hämnd" hunnit utveckla hela sitt fyrverkeri av farsoter och klimatförändringar? 
 
Det skulle vara typiskt Eliten att dra järnet som övergav Gud och snabbt förföll till följd av moralplaneten Saturnus bristfälliga moral (uppluckrad av ägaren Merkurius i den korrupta Elitens skruvstäd i 5e). Alla med pengar lämnar Sverige till kaos och inbördeskrig. Nationalism är något för småsvenskarna att ägna sig åt, men de som styr landet är bara bundna till kapitalet som inte känner några landsgränser.

*****


PS. Bloggen har gödslat flitigt med begreppet "moralisk ryggrad" (eller dess avsaknad) sedan den tog sats för ett varv till. Det har använts om Löfven, i samband med gettosångaren Sugar Minott och naturligtvis om Sverige som helhet. Det är denna övergripande brist på ryggrad jag helt missade i bloggens första var, just för att principiella (ryggradsmässiga) Saturnus + halshuggna Draksvansen länge var svår att greppa. Men tänk att själva heders- och principplaneten avförs från dagordningen i ett land vars soltecken bygger på just denna. Det är så sjukt att man bara kliar sig i huvudet!

Nu tar också den fysikerkändisen Max Tegmark samma ord i sin mun, några dagar efter att Vänsterpartiet (i Expressen) anklagat regeringen Löfven för att skamfullt vilja ligga USA:s krigsherrar till lags. DN fiskar efter prenumeranter genom en månads gratisläsning men kräver användardata för att låsa upp sitt "gratis" material, så jag vet inte vad mer Tegmark har att säga. 
 
Men jag noterar i att han kallas "modig" för sitt engagemang mot kärnvapen, som om någon verkligt feg människa här vågat sticka ut näsan och karaktärisera fysikern. För normalbegåvade är Tegmarks hållning en självklarhet. 
 
 
 
Hur som helst är han är född med Solen i Väduren, vars antika dygd var just modet. Men han har därtill den vanvettiga äregirighetens Rahu invid Solen och Merkurius så detta är egentligen inte hans stridbara och modiga Vädur utan det galna Barn den stridande mänskligheten alltid varit och kommer att bli intill deras sista världskrig. 
 
Det är intressant att placera Tegmarks Sol i 1a jag-huset och se hur disponenten (krigaren Mars) därmed hamnar i den personliga olyckans 6e hus! Den överdrivna Väduren ger alltså upphov till Olyckan! 
 
Huruvida hans judisk-amerikanska far var personligen berörd av den nazistiska judeutrotningen vet jag inte, och heller varför inte sonen valt namnet Tegmark istället för faderns Shapiro. Kanske skilsmässa mellan far och mor...

Ska man vara noggrann, verkar antikärnvapenstämningen faktiskt i lika hög grad stamma från Tegmarks sinnelag, där Månen i martyren Fiskarna verkligen antyder en "drabbad släkt" givet att Liemannen Saturnus står i måntecknet. I förhållande till Solen, intelligensen, blir alltså familjehistorien en tolftehusangelägenhet, alltså lidande och försakelse. Notera att krigshetsaren Mars då opponerar sig mot Månen och Saturnus - familjehistoriken. 
 
Månen är familjen på nära håll, när Saturnus blandar sig i blir det också släkten på längre håll (i tiden). Hinduisk mer mer precisa metoder men redan den här översiktliga metoden räcker för att misstänka att Tegmarks pacifism bottnar i släkterfarenheter av Förintelsen. Emotionell energi grundad i kollektiv eller individuell erfarenhet kan bidra till heroism, och Solen i passionerade Eldtecknet Väduren utmärker sig alltid. Det ligger i symbolens själva natur att vilja visa framfötterna, och den Väduren som intar en låg profil har sannolikt Mars mycket obskyrt placerad. (Minns John F. Kennedys dolde talskrivare Ted Sorensen, kommenterad för tio år sedan.)
 
Men känsloenergi kan lika gärna elda på galenskap - se Donald Trumps karta på bloggen! Det som gör skillnaden sägs främst vara intellektet, Merkurius. Med Tegmarks "upphöjda" och extra effektiva Sol i Väduren följer också att Merkurius befinner sig i en märklig situation. Solen "bränner" intellektet, men eftersom så mycket astrologi i västerlandandet är skadeskjuten av modern materialism och ateism (t.o.m. när den lullar runt i diffust New Age-tänkande) missar traditionen att Solen faktiskt är intelligensens och själens symbol.
 
Det betyder att symbolen för något mer fundamentalt "bränner" eller tar över från en smärre symbol. Ren intelligens (visionära gåvor) behärskar futtig räknenissementalitet. T.o.m. sistnämnda är svårhanterlig för Sverige eftersom sifferexercisen sköts utan humanitet eller rättrådighet, skadad av den dåliga Jupiter och blir storsvenskt uppblåst och slarvig i beräkningarna. Man kan misstänka att varje person som blir finansminister är märkt av en skada i horoskopet, som påminner om Sverighoroskopets räknenisse Merkurius. Den är dödligt angripen av de Stora Ekonomiska intressena. 
 
Ta Magdalena Andersson som ett bra exempel: Merkurius för all del bränd av Solen vilket avslöjar att hon likt Tegmark är en "levande själ" (det finns ett hjärta bakom sifferkrusidullerna), men här finns också Jupiter i opposition till Solen/Merkurius. Den kvinnan har jag aldrig blivit klok på. Är detta en korrumperad rikemans- eller förmögenhetsplanet pga. oppositionen och integral i hennes tänkande (svaret ger sig kanske självt)? Är det också en spänning där finansministerns intellekt/räknesinne söker disciplinera den ständigt hungriga Jupiter ("tillväxtekonomi")? Jag är inte övertygad om att hon har något mer i sig än traditionalisten Stenbockens vanliga dyrkan av det formellla, av "hur det alltid har gjorts" och det betyder att även sittande regering rövslickar Sveriges kapitalister och bidrar till nationens sönderfall i de Fattiga och de Rika.
 
Att en bränd Merkurius skulle vara välgörande går tvärtemot informationen i många västböckerna i astrologi: Tegmarks "brända" Merkurius är således den kanske primära indikatorn för det goda renommé han vunnit inom sin profession. Det är hans själ som regerar mer än normalt av vetenskapens kognitiva förmågor. I själva verket ÄR det själen som är den kognitiva förmågan. Den hjälper de flesta människor över den lallande dårens nivå trots Sveriges djävuls- och vapendyrkande kultur inte ens tillerkänner själen dess existens. 
 
 
Not. Inga försök har gjorts av bloggaren att infoga Djävulens stjärna Algol, som så påverkar krigsplaneten i Sveriges kollektivt omedvetna, i tankarna kring de 7 dödssynderna. Satan är total negation, som enbart parasitiskt lever på andra, och korrumperar deras ansträngningar. Ungefär som en energitjuv eller sjuklig politiker som inte kan avhålla sig från att felcitera sin meningsmotståndare.

*****

Not 2. Texten som skrivits pö om pö under några dagar publiceras, och den slumpmässiga (?) publiceringstiden 8:44 visar sig högintressant. Över Stockholm stiger just konungastjärnan Regulus och ascendentgraden är Lejonets nionde. Detta placerar Lejonets Sol (spotlighten, det kognitiva fältet) i 12e huset för "den onda daimonen". "Konungslig betraktelse över den svenska själens/Solens fångenskap på den mörka sidan" skulle vara en uttydning, särskilt som Solen står i näriga Vattentecknet Krabban och där Krabbans härskare Månen befinner sig i 8e korruptions- och dödshuset (med omoralens Mars). Betyder en sådant astrologiskt omdöme att blogginlägget slagit huvudet på spiken i fråga om Sveriges del av de 7 dödssynderna?

Not 3. Patrik Kronqvist skriver i Expressen om att svenskarna fruktar Amazons etablering men blundar för de oligopol som redan finns i landet. Jämför med den rikedomshungrande handelsmannen Merkurius i vår karta. Kronqvists exempel ICA har via figuren ICA-Stig (en maskerad Joakim von Anka) använts flera gånger på bloggen för att beskriva denna uppblåsta svenska krämare.

9 kommentarer:

Havsörnen sa...

Då spinner jag lite sådär gränsöverskridande vidare på att Tegmark använder ordet ryggrad. Människans kotor är ju 33 till antalet.

Max Tegmark 1967-05-05 = 33

Hiroshima 1945-08-06 = 33

6 augusti är 33 dagar efter USA:s nationaldag.

33:e parallellen N (33 grader norr om ekvatorn) går mitt emellan Hiroshima och Nagasaki.

USA:s dåvarande 33:e president, Harry S Truman, nådde 33:e graden inom frimureriet.

Den första atombomben sprängdes på Trinity testområde i White Sands, New Mexico, 33:e parallellen.

Andra intressanta platser på samma latitud är Roswell, Babylon, Damaskus och berget Hermon, där de fallna änglarna ska ha nedstigit enligt Henoks bok.

Seaward sa...

Vad säga om denna digra ssmmanställning ting med talvärdet 33 som beröringspunkt för att återbörda spaningen till ämnet?

Kanske den illusterar huvudtextens fundering om också räknenissen Merkurius under påverkan av kvantitetens Jupiter bör räknas till nationens dödssynder?
:-)

Havsörnen sa...

Jag gick ju humanistisk linje och hade bara Matte A. :-)

Besökte f ö en gång på 90-talet Komvux för att fråga om det gick att läsa in B-kursen (de flesta universitetsprogram kräver det), men fick höra att Komvux inte var till för de med sådana betyg som mina.

Förresten är ju Ruinfeldt 33:a, född 8 augusti, samma dag som bomben i Beirut, ett par mil från 33:e parallellen.

Han fick ju jobb på Bank of America Merrill Lynch. Vad syns i deras logga, om inte 11 11 11.

https://x.cdn-expressen.se/images/66/81/6681e09eac8e4adaa0e0eaafc9d42007/16x9/original.jpg

Seaward sa...

Räknenissen slår klorna i oss från det vi lär oss räkna till tio på fingarna - alla är drabbade från unga år! "Smartheten" skymmer Solen som träder tillbaka och blir den tysta Observatören.

Jag tänkte också kommentera, men förhandsgranskningen har slutat fungera (så jag förlorade det skrivna och summerade bara en del): är detta en ny, utvidgad numerologi? 33 spränger med besked den reduktiva modell som förklarar allt som ett talvärde mellan 1-9!
:-)

Loggan: med bästa fantasi ser jag den säga: "trefaldig dualism" eller Tvillingans symbol i kubik. Räknenissen som något som genomsyrar bankens väsende.

Intressant iakttagelse kring banken, något esoteriskt budskap är definitivt inbäddat i loggan...

Havsörnen sa...

11, 22, 33, 44 kallas mästartal och man reducerar dem inte vidare till ental, även om den grundvibrationen finns med.

Det kan ju vara så enkelt att de vågräta blå linjerna i den stiliserade flaggan ska föreställa ett A och de lodräta röda linjerna ett B:

https://www.adweek.com/wp-content/uploads/2018/11/BoA-logo-comparison-PAGE-2018-600x315.png

Loggan är från 1998 efter en merger med NationsBank. Grundaren Amadeo Giannini hade Månen i antingen Tvillingarna eller Kräftan, men han dog ju 1949. VD när NationsBank köpte BankAmerica var Hugh Mccoll, och han har minsann Solen och Merkurius i Tvillingarna! 1935-06-18.

Nuvarande VD heter Brian Moynihan och drar in en kvarts miljard kronor om året. Här är Sol-Jungfrun med den sedvanliga handposen för ekonomer där de kratsar åt sig ständigt mer.

https://a57.foxnews.com/static.foxbusiness.com/foxbusiness.com/content/uploads/2019/01/931/523/Moynihan-BOA-FT.jpg

Alliansregeringen sålde 2013 oanvända svenska utsläppsrätter för 38,4 miljoner kronor till Bank of America, samma bank där Rensvält alltså utsågs till seniorrådgivare.

Seaward sa...

Se där, Mästartal! Varje dag en ny kunskap. Dagens asgarv: bilden av Brian "handkrattorna" Moynihan! :-)

Susanne sa...

Jag vet inte om du börjat kolla in Språkförsvarets blogg o fått inspiration där eller om det är frågan om synkronicitet... men där pågår sen igår en diskussion om en sak du lite i förbigående nämner här - att många i serviceyrken (främst i Stockholm anar jag) inte kan svenska: http://Språkförsvarets.bloggagratis.se/2020/08/06/116822078-brev-till-citymail-angående-deras-sprakpolitik/#kommentarer

Chefen för City Mail berömmer sig av att de är "otroligt duktiga på att bidra till att människor integreras..." Fan tro't.

Tegnark - såg på Wikipedia att han bytte till sitt svenska namn när han flyttade t USA, lustigt nog. Han ville nämligen inte förväxlas med andra forskare som heter Shapiro. Kanske Vädurens vilja skilja ut sig och synas...
Såg ett referat av DN-artkeln där han dömer ut utredningen som kom fram till beslutet att inte ansluta till kärnvapen förbudet: "den skulle jag ha refuserat så det bara dånade om det om det varit en vetenskaplig artikel."
Vasstungad soldispobent i jungfrun i attack mot solen och sin egen disponent Merkurius. : -)

Seaward sa...

Det är nog mest ett sammanträffande, upplevelsen av att språket förenklats och blivit mindre användbart som kommunikationsmedel - bara för att inte utestänga nysvenskar - delas nog av många som bor i metropoler.

Staten kan ha glömt språkets betydelse som samhällskitt eller hoppats att engelskan tidiga introduktion ska hjälpa. Framtidens språk blir kanske någon blandad rotvälska, ungefär som svarta slavar i USA lät under långeliga tider.

Att födas Vädur med en Mars som i någon mån uttrycker sig som längsmed Merkurius intellektuella kalaler måste resulterat i en Räknenisse av rang och så skarp i formuleringarna att de som drabbas kan uppleva det som snarstuckenhet!

Så även om Mars här hamnar i "olycksrelationen" (1-6) till Solen blir det energi och intensitet. Min utslocknade Mars (bränd eller hållen i ledband av Solen) är ibland lite väl "laid-back" och personer med aktiv Vädur i horoskopet brukar få mig att vakna upp, och bli en livligare typ! Jag vill inte kalla det energiparasiterande utan det "bara händer", som någon mystisk överföring av överflödskraft från Väduren till min Sol i lågenergi-Vågen...

Seaward sa...

Måste tillägga: det språkliga förfallet har utvecklats under Sverigehoroskopets Rahu-cykel, dvs. i det språkliga 3 huset, ägt av Elitens (hus 5) fartblinda och verksamt onda Jupiter.

Så om jag spått sprickande välståndsbubblor för kommande 15 år i Jupitercykeln kan man redan nu se tillbaka på 2002-2020 och under denna tid finna framväxten av det nya språkliga främlingskap som drabbat landet. Tidigare har jag aldrig nämnt nysvenskarnas knappt rudimentära svenska, utan kopplat Rahu-cykeln till andra 3e-husföreteelser, t.ex. tidningskrisen och "it-fascismen".