Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 augusti 2020

Högersosseriet lurat av IT-fascister! Och fler prövningar å färde...

Ibland kan man misstänka att kvällstidningarna kommer med de största avslöjandena först när Sveriges "folkvalda" redan klantat till det ohjälpligt och låst sig till idiotsatsningar. Som när IT-jättarna grundlurade de dumme svenskarne. De fick gigantisk rabatt på elen och ingenting alls gav de Sverige tillbaka, förutom en handfull ytterligare slavjobb i själsdödande lagerarbete! (Aftonbladet)

Nu är skiten redan här och då är det ju lätt att spela grävande och provokativ. Inget annat än en folkrevolution kan driva ut de omoraliska profitörerna på korkade politiker och hur många svenskar har intelligens nog att organisera sig mot sin regering? De flesta svenskar tror ju verkligen att det är deras folkvalda som styr skutan ungefär som folket velat. Istället sysslar politikerna med fjäskat för varjehanda överhet, där IT-företagen förvisso står för någon form av "brain power" - och makt gillar ju politiker, det var därför de gav sig i leken, inte för att hjälpa folket om någon trodde det. Och hur många svenskar finns det kvar att ta strid mot kapitalismen, som är vad denna utsugning av det stora folkflertalet egentligen ska kallas.

Men var lugn. Sverige har nu samlat en så stor kollektiv skuld ur Himmelens perspektiv att dess infantila tid är över. Genom den mest förunderliga koincidens har coronapandemin drabbat världen samtidigt som Sverige genomgick sin "planetära cykel" av Mars typ. Mars är Olyckan personifierad men Damberg och andras smygande med löften till Amazon redan 2016 (företaget hölls hemligt då) sorterar förstås under en tidigare ödescykeln. 

Att Mars period primärt utspelade sig i det hus där den låg vid nationens (åter-)födelse är inget konstigt och jag har redan noterat flera gånger att Mars-i-åttonde är en hemsk placering, då huset i antiken enbart användes för att uppskatta livslängd. Under senare år av häftigt ökande klassklyftor har det betonats hur mycket längre folk lever där Stockholms tunnelbana passerar de välbeställda kvarteren jämfört med den del av linjen som går igenom det fattiga Stockholm. Ändå är de fattiga så dumma att de bränner bilar i sina egna kvarter istället för att ta en tur med tricken och ställa de ansvariga till svars!

Men vad jag inte gjort är att knyta läran om de planetära cyklerna till astrologins lära om hälsa, och det för att jag aldrig varit intresserad av ämnet. Men naturligtvis kan även Sverigehoroskopet betraktas ur det perspektivet, och då handlar det förstås om nationalhälsan. Nu är 8e huset ett av de värsta tänkbara för hälsan och det förklarar i mycket varför tidningarna nu i månader knappt innehållit annat än coronaartiklar. 

Jag knöt de höga dödstalen bland landets äldre till 8e huset som just indikerar det skröpliga och fallfärdiga och som shoppinggalna Sverige med dess hunger efter det senaste naturligtvis fnyser åt. Det är självklart att när ett folk blir så fördummat och begränsat att det helt dansar efter Marknadens och försäljningschefernas pipa lärt sig förakta förra årets modell. Här är en psykologiskt skrämmande förklaring till varför folk börjar avföras från svensk arbetsmarknad redan vid fyrtio och tjugo år senare inte är vatten värda. 

Så klart hela samhällskroppen är förgiftad av detta vansinniga marknadstänkande och först stryker pensionärerna med och i punch två kommer superdominanta Com Hem och berövar dem deras "omoderna" analoga TV eftersom någon lönsamhetsexpert kommit på att det behöver röras om i grytan i coronatider. TV-branschen behöver sälja mer och Com Hem bygger och stuvar om i sina "tv-paket" för vem vet vilken gång i ordningen. Detta är bara "marknadens" sätt, samma gamla vanliga "döda gamla årsmodellen" och tvinga på alla en annan version av samma vara - dyrare och med några meningslösa detaljer ändrade. Så har alltid kapitalismen fungerat. Det är därför varorna nu blivit kritiskt usla eftersom så mycket råmaterial sparats in på fysiska produkter.

Utvikning. Efter att råmaterialet inte kan sparas ned ytterligare (varorna blir alltför pinsamt sköra) flyttar samma girighet över i den digitala världen. Försämringarna fortsätter för att öka vinsten. Ett baspaket från Com Hem är nu så överfyllt av tätt återkommande (billiga) reprissändningar att kunden i desperation ska "drivas" till dyrare betalalternativ för att slippa se Jason Bourne, Batman och Harry Potter för tiotusende gången. (Det är bara dåliga succéfilmer för den breda massan som misshandlas och överexponeras på detta sätt, kvalitetsfilm tenderar att försvinna för gott efter en par visningar). Det ruttna beteendet kan också förklaras med att annonsörerna bara är villiga att betala för reklampauserna om de vet att det finns en stor publik. ERGO: värsta och mest uttjatade filmerna om och om igen, förutsatt att de en gång var publikframgångar.

Det är löjeväckande hur tydligt landets mindre bemedlade folksegment behandlas. Hårt jobb och sedan sekunda underhållning. Staten ville vara med på det här lurendrejeriet och införde nyligen skatt för hushållen för deras tv-tittande - även skatt för den som inte nyttjade tv. Något parodiskt solidaritetsargument anfördes om att man "hjälper" samhällets illa informerade till nyheter och kunskap. Löjeväckande! Det finns ingen väg ur det här samarbetet mellan stat och kapitalism, "valfrihet" är en chimär.

Com Hems argument är att teknikbytet ger bättre bildskärpa. Visst imponerar högupplöst bild ... i några minuter. Sen är det som det alltid varit. Jag hade en Sony 21-tums tjock-tv från vem vet när innan Com Hem högg kunderna i ryggen. Bildkvaliteten var helt överlägsen vad jag sett hemma hos andra med storbildsskärmar (det lilla formatet 21" ger upplevelsen av skarp bild). Tänk vilken merkostnad för den som bytt tv varje gång till följd av de allt hetsigare teknikskiftena under senare år! Det verkar vara en oskriven regel att varje teknikförbättring gör förra tv:n oanvändbar. Detta är också en form av Ondska, bara att sekulära människor inte längre förstår den termen.

*****

Den planetära cykel som väntar från i höst enligt den hinduiska astrologin är 15 år av enorma bakslag för inte bara den svenska välfärdsstaten utan också de guldgrävande gangsters som utnyttjat de folkvaldas låga intelligens. (Kommer något ofördelaktigt att hända med det som nyligen talades om som Amazons lager men nu kallas serverhallar - droppen som får det att rinna över i frågan om dumhet hos politikerna?

Vi har som nation blivit allt mer korkade med åren, hög som låg, särskilt sedan apparaterna började kallas "smarta". Regeringen Löfvens tjat om "innovation" (IT) i början av regeringsinnehavet visar sig enligt AB:s scoop effektuerat av en riktigt medioker politiker, näringsminister Mikael "Brunkolsaffären" Damberg som nu har mycket skit på sitt samvete. Skämtstrippen i AB för några dagar sen bär faktiskt på två skämt i en teckning. Hoppas ansvariga ursäktar att jag repriserar den:

 

Fröken: Hur många pennor ser du?
Eleven: Får jag ringa en vän?

 

Dubbelsmockan mot statens handfallenhet inför den vinstdrivna skola som en tidigare regering öppnade för består i att eleven inte ens klarar att räkna till ett, men också att "smart it" gör att man idag ringer någon vuxen som gick i den skola där man ännu lärde sig något. Jag kommer också att tänka på hur vanan numer är att inte lära sig någonting alls utan istället googla fram ett svar (korrekt eller ren fejk tycks för många kvitta lika).

Jag tittade på lite hinduiska webbsidor på mer eller mindre knackig engelska häromdagen och märker att de förrädiska indiska astrologerna söker locka till sig besök och kunder genom att friskt blanda in västerländsk astrologi i sina system. Då och då ser man Uranus, Neptunus och Pluto trots att dessa fullständigt spräcker både det antika västerländska och hinduiska schemat så att en enda villervalla resulterar. Detta är ännu ett exempel på den globala galenskap kapitalismens fört med sig i den Yttersta Tiden. 

Få individer klarar att tänka klart när det blir för mycket information (se seriestrippen!) och psyket utan intellekt (Månen utan Merkurius) packar bara ihop allt i en salig röra som gör tänkande människor mörkrädda. Den kaotiska slaven under enbart sinnenas begränsade intelligenser (varje sinne har en egen intelligens!)  tror naturligtvis han-hon tänker klart, så här har han/hon alltid fungerat. IT-branschen verkar mer eller mindre ha monopoliserat ämnet logik och eftersom Filosofi är ett ämne för så ytterst få i Sverige, får vi dessa lättlurade politiker som framtonar ur en massa av lika lättlurade och logiskt omedvetna medborgare. 

Eftersom ingen politiker skulle medge att de är helt inkompetenta finns det heller inget tryck på att reformera skolan och svenne banan har naturligtvis sin situation klar för sig: "en annan är väl lika god som nån". Alltså har Sverige förblivit på någon enklare papegojnivå och kapitalister som läst lite logik har kunnat berika sig på folkets bekostnad. Precis som nu senast Facebooks, Googles och Amazons etableringar. Hade aldrig hänt om inte svenskarna haft ett sånt mindervärdeskomplex gentemot USA och varit så ytliga att det trodde förmånliga villkor skulle ge dem något tillbaka. Vi talar ju om världens mest demoniska kapitalistföretag nu. 

Jag har sagt det förr: detta är alltså hur Sveriges regeringar lyckats förvalta det som en gång kallades "det svenska it-undret". Vi bjuder på gratis el åt några USA-jättar för att de ska ställa en massa datorer i en lokal nånstans i vårt avlånga land och sen flyga in egna amerikanska specialister för alla mer kvalificerade uppgifter. En handfull svenskar fick vaktmästaruppgifter. Skandalen är redan ett faktum men bra att AB lyfte fram den!

*****

Jag uppehåller mig vid skandalen eftersom den avslöjar HUR SJUK NATIONEN ÄR. Bara en helt döende maktapparat skulle fatta sådana här beslut för landet. De skänker bort allt och läger sig raklånga bara föra att IT-Sverige ska kunna stoltsera med...ingenting. Och nationens uppenbara senil-demens för vidare till det andra stora ämnet: höstens kommande prövning, sett som en attack mot folkhälsan. Här enligt hinduisk medicinsk astrologi tycks det inte bara vara fråga om välfärdsstatens pyspunka under 15 år (det är ungefär så långt jag tittat på ämnet hittills förutom att jag nyligen hoppade över hela Jupiter-cykeln och granskade Saturnus karga tid fr.o.m. hösten 2036).

De medicinska husen i ett horoskop berörs kritiskt av att Sverige går in i Jupiters dasha i oktober i år:

"According to Vedic Astrology, planets that are in the 2nd, 7th, 8th and 11th houses become highly [sic] fatal in their Dashas"

https://timesofindia.indiatimes.com/astrology/zodiacs-astrology/health-astrology/articleshow/68205114.cms

Om ett astrologiskt hus är dödligt - som en buss kan vara fylld av coronavirus - kan det knappast vara "högst dödlig", det finns inte något som ännu dödligare än döden själv. I sin önskan att nå så många läsare som möjligt skippar den här indiske astrologen främmande facktermer, men de dödande husen kallas på sanskrit Maraka (slut-a alltid stumt). 

Det är uppenbart att tidningsartikeln följer en annan och kanske djupare tradition än den i introduktionsboken LIGHT OF LIFE där enbart hus 2 och 7 är "dödarna", men där diskuteras å andra sidan bara husen som sådana och inte husens egenskaper under sin egen planetära period. Det är alltså två helt olika frågor. 

Tvåan och åttan som "dödare" går att ana sig till om man minns att grekerna kallades tvåan för "Hades port" medan sjuan är där den dagliga solen (människans livskraft) sjunker i väst (dagens död). Kanske därför den kristna äktenskapsformeln "tills döden skiljer oss åt" - partnerskapet (hus 7) är något mer än vällustigt vältrande i krog- och ragglivet (eller hur det nu ska yttra sig när Väst fjättras av en corona som biter sig fast och på sikt kommer att ändra vår genetik - skapa tåliga monstermänniskor som kan överleva livet på Jorden efter Naturens Hämnd)?

Det är lustigt hur nära "dödaren" Maraka ligger Makara (krokodil), hinduismens namn för Stenbocken (vars härskare Saturnus också sprider död omkring sig för att inte tala om att redan tecknets latinska namn påminner hur Makten har något godtyckligt och våldsamt över sig). Det är möjligt att en stavelse kastats om någon gång under sanskrits historia... Som indo-europeiskt språk anar man svagt att svenska "murken" kommer nära den ursprungliga ordstammen, det murkna är fallfärdigt, moget att dö och latinets mors är förstås vårt näraliggande "mord". Måhända "mörk" har ett samband med svartnat, murket trä?

Här översätter jag ungefärligt Times of India om husen när deras tillfälliga ägare står på tur som dasha-härskare:

Om hur 7e huset kan påverka via planetära positioner: Med t.ex. Krabban i öster blir Jupiter en lyckosam planet [verksam välgörare] ... Men om Jupiter själv står i 7e kan en Jupiter Maha Dasha blir kämpig för individen, kan dra sin ryktbarhet i smutsen eller ha svåra köld- och förkylningsproblem.

Så avvek tidningen direkt från det som skulle beskrivas. Dels genom att beskriva ett särfall som förutsätter planetens "verksamma natur" och som i ett av "dödar"-husen ändå bara beskrivs som en period av svåra förkylningar! Det här är ungefär nivå på hinduisk astrologi på nätet. Det är ofta väldigt dålig styr på tankeförmågan, och det kan bero på att de bra astrologerna har stängd in sig bakom betaldörrar och inte skänker något fritt. Andras hälsa har ju blivit något att sko sig på.

När inga planeter finns i 2a huset kan den planet som är konfigurerad med husets tillfälliga ägare döda individen [nationen] i dess dasha-period.

Den virriga presentationen fortsättter med det andra verkliga "dödar"-huset och nu kommer ett nytt särfall: "när INGA planeter finns i huset". I och för sig är det korrekt att då söka upp husägarens allmänna situation och det är väl det allmännyttiga här. Som presentation av dasha-herrarna över dödliga hus råder förvirring genom mixen av de dödande husen och allmänt onda hus. 

För Sveriges 2a hus (tillfällig ägare Mars) har jag tidigare noterat att doktrinen om 2a som varelsens nästkommande inkarnation. Sverige står redan 1974 på "svarta listan" över stater som kommer att få någon ny chans. Dödarhus nr 2 har sin herre i 8e huset för "de redan döda" och i opposition till dörren till Hades (hus 2). Det blir aldrig någon ny stor reform eller grundlagsändring som motiverar ett nytt Sverigehoroskop. Nationen kommer att upphöra av någon anledning och aldrig mer återfödas (tidpunkten inte given).

Det 8e huset representerar livskraften [biologiska sex-Mars] och livslängden. Tillfällig ägare av detta hus måste vara stark för att långt liv, men platsen [8e] ska också vara fri från dåliga influenser för ett bättre och hälsosamt liv.

Se kommentar till föregående läropunkt. Men den tillfälliga ägaren till 8e dödshuset är INTE stark i Sverigehoroskopet, trots att Venus dessutom är ascendenthärskaren. Död och spelad jämvikt är tydligen ett sammanlänkat problem för nationen. Jag har ofta pekat på landets cyniska export av krigsvapen - tanklös för att politikerna inte vet vad denna export innebär i termer av dålig karma för landets som en samling själar och därför också kollektiv karma som smutsar varje själ som slappt faller in i rötan! Det är möjligt att problemen med både 2a och 8e huset bör läsas som en av de värsta tänkbara SATANISKA AXLAR (en elak axel i horoskopet som noterades redan av romarna).

Att denna axel finns i Sverigehoroskopet fast indirekt och synlig bara genom samläsning av två faktorer är helt nytt för mig. Ändå har jag glatt petat in Satans stjärna Algol mången gång invid Mars i 8e dödshuset. Det är ytterligare ett belägg för att Satan får svenskarna att agera tvärsemot universums högre lagar...


Det 6e huset är känt för lån och skuldsättning men också sjukdom. Är den tillfälliga ägaren svag och har en förminskad elakartad kraft, då är detta bra för individen [nationens] liv och hälsa. Det anses gott för hälsan om en illlvillig planet befinner sig i 6e [ont kvittas mot ont].

Lån och skuld är nytt åtminstone för mig. Men mycket logiskt eftersom detta är ett arbetarklassens hus, servicearbetarens och i antiken, trälens miserabla sektor. Arbetaren är den som duperas av reklamen till att vilja låna sig till samma lyx som Överheten har enligt de färgglada bilderna. Men för sina banklån och sin skuldsättning får de bara sketna imitationer eftersom allmänheten ofta drivs till hunger att ha ALLA de saker som reklamen säger att man måste äga och därmed rusar som besatta efter lågprisvarianterna - obeskrivlig smörja för den som vet vad att titta efter inom varje produkttyp. Och den breda kollen har inte de flesta. Konsumenterna blir grundlurade.

Att 8e dödshuset är dödligt (fastän inte ett marakahus) är uppenbart och Sverige har under gångna månader visat att det är ett dödshus, även om Mars bara är husets ockupant och inte dess ägare. Men var en planet befinner sig är en lika viktig tolkningsparameter som vilka hus som hinduerna traditionella kallar "dödare". Att 11e skulle vara så orienterat har jag aldrig hört om, men så är min kunskap om hinduiska traditioner florstunn... Men uppmärksamhet nog har jag att notera att tidningen saknar text om 11e, så åter får den här tidningen underkänt för sin slafsiga och ologiska introduktion till de livsfarliga husen under sina egna dashas.

*****


Jupiter i en aura som går från gult till svart beskriver
den svenska elitens missbruk av rikedom och inflytande.
Jupiter som kunde gjort landet så gott stannar i den
charmerade inre kretsen - Ledare och Etablissemang.
Är detta verkligen horoskopet för en demokrati?

Se nu åter Sverigehoroskopet med och med ett särskilt öga på hur dess "verksamt onda" Jupiter inte bara verkar där den står i Elitens 5e hus. Där den nu befinner sig antyds att rika eller celebra svenskar verkar ha en väl utvecklad förmåga att misslyckas i affärer. (Man måste här jämföra Sveriges Elit med andra nationers Eliter. Det räcker att inse att Eliten i ett land med bara 10 miljoner inte kan generera så mycket pengar på deras landsmäns bekostnad. Sveriges överhet är och förblir fattiglappar på den internationella arenan.)

En verksamt ond Jupiter är enkelt uttryckt omotiverade förhoppningar, bubblor som brister, t.ex. IT-satsningar som inget ger tillbaka så som Damberg och anhang nu bör inse efter att ha bjudit in verkliga reptiler i tron att få något tillbaka av ett rovdjur, en rovkapitalist! Det är faktiskt kriminell stupiditet från den svenska regeringens sida.

Ur den verksamt onda Jupiters perspektiv är alltid Sveriges 3e it- och kommunikationshus skadat av Överhetens jakt på mer "välstånd". Det är här högersossarnas kapitala fiasko med Google, Facebook och Amazon ska placeras. Jag minns att jag många gånger skrev om detta sårbara hus under den tidigare Rahucykeln där den hybrissjuka och äregiriga demonen Rahu faktiskt ligger i 3e. Det är här vi ska placera Dambergs och kompani hjärnsläpp, den förödande perspektivlösa Rahu kanaliserar nämligen rikemansplaneten Jupiter då den är 3e husets tillfälliga härskare (via Skytten).

Det är fullt möjligt att de tre it-fascisternas inbjudan till Sverige kommer att bli en draksådd för Sverige under de närmaste 15 åren under Jupitercykeln. För nu är det inte bara Rahu som förstärker överhetens galna hets efter tillväxt i 5e ledarhuset (ett privilegierat hus). Nej, nu är det Jupiter själv som ligger i blickfånget och det är inte utan att man börjar inse att svenska politiker sålt ut landet till utländska intressen. Eliten i 5e huset är inte ens svenskar längre det är mänsklighetens avskum, sådana som Zuckerberg och Bezos! (Att dessa "Nya Pengar" - it-miljardärerna dyker upp nu, tyder på att vi nått den sista tiden - något stort och till del otrevligt kommer att ända planeten.)

Under Rahucykeln låg fokus mest på svenska skolans sjunkande resultat, usla it-satsningar som inte fungerade bättre än tågen eller posten. Allt tydliga tredjehusämnen som rör kommunikation i någon form. 

Frågan nu, med coronapandemin, om 6e sjukdomshuset kommer att kicka igång på ett våldsamt sätt när Jupitercykeln startar i höst. Av medierna får man inga ledtrådar, det är rena hönshuset av kacklande och åsikter hit och dit. Jupiter som "snabb och lätt rikedom" (moraliskt förkastlig eftersom det blir skit av människor som uppnår den som lottovinnare eller influencers) eller Jupiter som "spruckna bubblor" säger mig att vi kan se i stjärnorna efter ett fungerande vaccin, åtminstone under den första Jupiter-Jupiter-fasen (Jupiter inleds med en sub-cykeln av samma slag, alltså en skrällande inledning av vad saken än rör).

Vimshottari Dasha:

 Jupiter Maha Dasha  2020-10-05  -  2036-10-05

  Antardashas in this MD:

  Jup:  2020-10-05  -  2022-11-22
  Sat:  2022-11-22  -  2025-06-02
  Mer:  2025-06-02  -  2027-09-11
  Ket:  2027-09-11  -  2028-08-16
  Ven:  2028-08-16  -  2031-04-14
  Sun:  2031-04-14  -  2032-02-01
  Moo:  2032-02-01  -  2033-06-02
  Mar:  2033-06-02  -  2034-05-08
  Rah:  2034-05-08  -  2036-10-05

Vad händer den charmerade lilla svenska Eliten i hälsohänseende från i höst? Jupiter som härskare över Sverigehoroskopets sjätte hus för ohälsa har alla förutsättningar att nu börja spridas i de välbärgade kvarter som hittills hållit sig skyddade från "pöbeln". Hur kommer detta att ske? Någon måste rimligen hända med smittvägarna eller viruset självt. Här står jag mig slätt som hobby-siare. Kanske är det inte specifikt Eliten utan Sverige som klappande hjärta, som levande nation som drabbas av hälsoproblem (Solen/Jupiter - under många år ett sjukt välmående land med allt mindre lust att engagera sig i omvärlden). 

Som ett parallellt omen som understryker allvaret vandrar f.n. förklenande Saturnus (Sveriges Sols disponent) genom Stenbocken, genom de svenska hushållen (hus 4). Att denna Saturnus är värre däran än jag under många år velat tro, skrev jag nyss om i ett annat inlägg:

https://siderisk.blogspot.com/2020/08/hinduisk-vy-men-ar-det-sveriges-elit.html

Vi har i flera år till verkligt onda krafter som verkar nedsättande på både Elit, Hushållen (ofta rejält fattiga efter nidingsdåden signerade av borgarna) samt landets egen uppvisade personlighet (Vågascendenten).

Det är bara så typiskt att Damberg och anhang bjuder in en ockupationsmakt under en sådan här tid! Regeringens brist på intellektuell skärpa understryker totalt den här bloggens analyser som är så långt från demonisering man kan komma. Det är landet som styrs av närmast demoniskt besatta makthavare. Folket skulle sköta det här landet mycket bättre, men nu har de givit upp all sin makt till de uslaste av sin sort.

Den enda trösten i det här skedet av Sveriges öde mot total upplösning är att Jupiter, för Sverige ond i sina effekter, som annalkande cykelhärskare inte aktiverar något av dödarhusen. 

Visserligen äger Jupiter två ONDA hus men det 3e intellektshuset går att böja till ett bättre hus genom att lära tjuven Merkurius lite moral - men inbjudan till de 3 IT-fascisterna är ungefär som när en naiv flicka blir ihop med en knarkande värsting "hon ska hjälpa rätt". Innan hon vet ordet av är hon också helt nere i skiten. Jupiters andra hus är ohälsans sektor och här kommer det naturligtvis att rumla rejält framöver även om det inte är ett "dödarhus". 

Jag menar, det går att tänka ut hur ett horoskop ser ut, där nästan hela befolkningen utplånas. Den som hellre vill ha ett exempel hur det sett ut i historien, kan t.ex. kika på kejserliga Kina som USA droppade två atombomber på. (Jag har inte gjort det horoskopet, men rimligen borde landet ha haft en vidrig dasha-härskare när bomberna föll och kanske något av "dödar"-husen hyperaktiva.)

Sverige dör istället den långsamma döden, där Överheten alltmer knyter sig till teknologin där pengar numera finns att hämta och låter de svenska folklagren sjunka nedåt, nedåt... Det kan vara så att den död för Sverige horoskopet antyder helt enkelt är att landet slutar att existera och ett steg i taget fogar sig för att till sist bli några globala företags privata egendom. Enligt AB-artikeln har det redan börjat med fotoförbud nära IT-fascistens hangar...

Som en sista fundering. Borde inte Sveriges 6e hus kunna knytas till miljöfrågorna? Ett nationalhoroskop slutar ju så att säga med sig själv och naturen ligger på sätt och vis utanför landsgränserna. Men i den mån Sverige tar emot radioaktiva moln från utlandet, blir ju det en fråga för 6e huset...


Se även: fristående fortsättning om lobbyisterna i halvstatliga Business Sweden.

6 kommentarer:

Ken sa...

Hej,

Trots Sveriges felsteg verkar det som Ödet av någon anledning hållit en viss beskyddande hand över landet (hittills).

MInns självmordsbombaren som råkade spränga sig själv istället för julshoppare i centrum. Eller i början av sommaren då coronavågen överraskande ebbade ut, just när vi stålsatte oss för det värsta (jag jobbar i vården och prognoserna i våras var dystrare än vad som sagts utåt).

Kanske Sverige ändå samlat på sig lite god karma tidigare? Men när tar den goda Karman slut?

MvH

Anonym sa...

Frågan är stor! Den här bloggen slänger sig ofta lika lättvindigt med karmabegreppet som i vardagligt tal (där jag t.o.m hört akut icke-filosofiska bekanta använda ordet).

Karma betyder bara "handling" och frågan blir om "karmalagarna" (om man förutsätter att hinduerna korrekt identifierat någon slags kosmisk balansfunktion) verkar efter individens uppsåt eller konsekvenserna av ens handlingar.

Tillräknas en grovt förståndshandikappad dålig karma om denne av misstag skadar en annan människa? Eller är det den negativa effekten (skadan) som räknas? Ordet "karma"/gärning ser ut som att det är handlingen som sådan som alstrar "karma att betala tillbaka", snarare än det sinnelag som låg bakom gärningen.

Jag har sett alla möjliga åsikter, som t.ex. att det en människa utför misshagliga handlingar men utan passion - för att yrket kräver det - inte samlar egen karma. (Däremot samlar husvärden för ett illa efterhållet flerfamiljshus dålig karma för det han utsätter de boende för.) För landet Sverige är problemet att det på inget sätt är förståndshandikappet. Kalla den klantige självmordsbombaren mer ett varningstecken för Sverige, att dess karma alls var så god att den fungerar som någon ointaglig ostkupa över nationen (inte olikt vakna upp-signalen när statsminister Palme mördades).

Däremot bedömer landet konsekvenser illa, som här när IT-bjässarna mutades att komma till landet eller, som du noterar. Jag har hört samma från andra med insikt i sjukhusvärlden. Landet verkar alltså ha något omdömesfel inbyggt vilket kan beror på att det klartänkta intellektet (Merkurius) står trängd mellan två planeter som vill det stora och ekonomisk tillväxt (i goda karmans 5e hus verkar ha framgång med det). Men Solen och Jupiter för "dåliga effekter" med sig så vi verkar ha god karma med oss men också gradvis förstöra den.

Den uppblåsta "verksamma illgöraren" Jupiter gör också att landet förstorar sin egen betydelse och förträfflighet! Den som inte är på sin vakt blir hjärntvättad av ren propaganda. Svenska Institutet jobbar just för att skönmåla Sverige i utlandet. Statlig propagandaverksamhet. "Allt handlar om skenet, vilket bild man lyckas sätta" Att Sverige ens sysslar med sånt visar hur vår goda karma redan är på minus.

Nu kom corona under MARS dasha-period och underströk astrologiskt just den mest omdömeslösa punkten i Sverigehoroskopet (Mars i hus 8, vilket degraderar folkkynnet som redan från början är lite för personfixerat pga. Vädurens symbolik). Den som inte har förlikat sig med döden tenderar jaga upp sig för mycket och göra dåliga bedömningar. Stressen och tunnelseendet du vet...
/siwert

Ken sa...

Hej och tack för svar!

Enligt Buddhismen (som jag är mest inläst på men långt ifrån någon expert) har jag förstått att avsikten är helt avgörande när en handling bedöms i karmalagen.

T ex om du ger till välgörenhet men pga ett själviskt syfte (som skryt, vinning), får du tvärtom dålig karma och de goda verken du gjort kommer inte bära frukt. Eller varför inte ett rikt land som ger bidrag till ett fattigt land för att sedan kunna kränga vapen?

Så långt Buddhismen, det finns säkert fler tolkningar som du säger och verkligheten är komplicerad...

Mvh K

Seaward sa...

Din/buddismens "sinnelagsetik" som grund för karmalagen låter mer korrekt, eftersom äldre tiders metafysik också menar att universum (och dess lagar - varav människorna inte känner alla) är Intelligent. En rent mekanisk biljardbolls-syn på karma (typ Newtons mekaniska universum) skulle vara banal.

Samtidigt måste det vara någon slags intelligent "Norm" eller "grundposition" som hela tiden jämför individens tankar eller avsikter. Det verkar som om "mord" objektivt sätt alstrar karma även om en "Hitler" tyckte det var en god sak och ärligt trodde på sin ras överlägsenhet. (Ja, buddismen har ju sagt att en "upplyst t.o.m. kan döda utan att dra på sig dålig karma", men den nivån når få.)

Man häpnar när man funderar över hur intelligent hela tillvaron är som "mäter" all data de levande skapar i varje ögonblick. IT-jättarnas "smarta" apparater blir lite fåniga i jämförelse. :-)

Ken sa...

Ja verkligen! Angående Hitler är det precis som du säger, tror jag. Det spelar ingen roll att han trodde på sin sak, om hans avsikter föddes ur egots revanschlust och maktbegär blir det "minuspoäng" från start! :)

Seaward sa...

Minuspoäng från det start kanske är en nyckel till bloggens version av Sverigehoroskopet. Bara nyligen tog jag en hinduisk webbsida till hjälp för infallsvinklar på det som ligger bakom landets Sol i goda karmans 5e hus: det är Saturnus som äger nationens Sol och den också ett i ett gott hus. Då borde ett gott fundament hjälpa Solen, fast klassas som verksam illgörare mitt i gynnade och välmående 5e huset. Landets aktiviteter får får dåliga effekter. (Se regeringsns underdånliga krypande för att få mingla med it-jättarna på skattebetalarnas bekostnad - denna affär säger en hel del om hur Sverige sumpar vad god karma landet har).

Men den indiska webbsidan illustrerade (riktigt bra, tycker jag) hur Ketu invid Saturnus försökr hela basen för nationens solära aktivitet. Horoskop är ofta så här svårbedömda, men det är Ketu, halshuggen och därför huvudlös som skapar en vanartig system-mentalitet i Sverige och så aktiveras Solen utifrån denna sanslöshet och skapar dålig karma i Elitens 5e hus. Visst har Eliten levt gott i Sverige, men grundvalen har sedan 1974 varit "Ketu". Här kan man knyta samman med frågan om hur ansvarig för sina handlingar en grovt förståndhandikappad människa är. För det är just brits på förstånd som Ketu tecknar (om man tar dess huvudlöshet som utgångspunkt för tolkningen.)

Eftersom astrologin sysslar med axiom (sin världsbilds grundprinciper) finns inget djupare att säga om Sverige än som jag tolkat den ömesidiga mottande som råder mellan Vattenbärarens och Tvillingarnas härskare, som att nationen har en inre rundgång, att Sverige är en korruptionsmaskin (mytiska självlögner och falsk information mot omvärlden) som involverar 9e som Ketu-defekt samvete och 5e som Eliten som i djupet är samvetslös.

Inget av detta är några nyheter, men det går att se mer i kartan än bara att båda de goda husen är aktiva. Man ser att landet slösar och förspiller (t.ex. Sveriges abnorma avtryck i miljön räknat per capita)