Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 augusti 2020

Isabella Lövins omöjliga roll i ett dött Sverige

Lövins avgång visar hur uppenbart omöjligt det varit att som en framtidsmänniska arbeta i regeringen Löfven och kanske särskilt under statsministern som är Kapitalets lydiga knähund. Den perversa alliansen med borgerliga partier som definitivt vill jordens undergång genom överutnyttjande för Räknenissarnas skull, ska vi inte tala om. Det är verkligen något för historieböckerna, det Sverige upplevde under sina skymningsår! Det är en nations sammanbrott som mellan raderna signaleras varje dag, även om det inte går att säga det utan att klassas som foliehatt. 

Dock kom Lövins meddelande om avgången lite för snabbt för att bloggen ska kunna skryta med en infriad prognos! Så sent som dagen innan förutspådde jag att den annalkande fullmånen skulle aktivera Sverigehoroskopets Sol: "Det lär väl handla om det svenska ledarskapet, som vanligt." Det är möjligt att Lövins avgång kommer att resultera i en infekterad debatt under fullmånen, eller att hennes beslut sätter igång en kedjereaktion.

På en punkt har dock Lövin fel, trots att hon sökt jobba för en god sak, för en ny hushållande mänsklighet mer lämpat att få stanna kvar på den här planeten. Hon är i grunden duperad av den västerländska inbilskhet som snabbt slog ut kulturens störste tänkare, Platon, och hans insikter som med smärre modifikationer kan anses giltiga än idag.

https://en.wikipedia.org/wiki/Plato%27s_five_regimes

Demokrati var tvärtemot vad Lövin lärde sig i skolan och sedan dess oreflekterat trott på, är nästan det sämsta styresskick som går att tänka ut. Se bara Sverige, vars befolkning väljer - ja, t.o.m. personröstar på människor vars intellektuella insufficiens är uppenbar. Platon var ytterst medveten om att alla inte är födda jämlika och att låta kreta och pleti nå maktställnng...ja, som man bäddar får man ligga. Platons gamla tanke om att samhällets allra mest förståndiga medborgare ska ha makten är mänsklighetens enda möjlighet.

Tanken själv "don efter person" fanns i det gamla Kina där livet på landsbygden gick sin gilla gång. Men i extraordinära tider valdes områdets mest betrodde man (som redan visat sin duglighet) till en slags tillfällig ledarfigur över byalaget för att organisera för vad problemsituationen nu handlade om.

Alla utom de helt ideologiskt duperade har alltid vetat att alla inte spelar violin lika virtuost! Platon själv var naturligtvis vis nog att inse att borgarna kunde få leka demokrati på en lägre nivå, på samhällets produktiva nivå.

Nu kan det tycks att det är exakt så Sverige gör låter medborgarna rösta för syns skull, men istället för ett råd av filosofer (visa människor) har vi överlåtit makten till multinationella företag som knappast har medborgarnas bästa för ögonen. Att Stefan Löfven och hans mannar är på väg att sälja ut Sverige till gigantiska techbolag bevisar bara hur rätt Platon hade. 

Folket - om det är en representativ grupp som sitter i regeringen kommer garanterat att leda samhället käpprätt fel. Människan som art är nämligen inte speciellt klok och en alltför stor del för att demokrati ska fungera är dessutom så lågt utvecklade mentalt - själviska i sina själar - att de skulle rösta som röstfiskespecialisterna (en hel yrkeskår!!!) manipulerar dem till. Demokrati är skit och inte ens "det bästa vi har" som en del säger som förstått något om den mänskliga artens låga snittnivå.

Intressant nog verkar Lövin även i avgången från det onda system hon tjänat inte vilja berätta hela historien. Istället kontrasterar hon demokratin mot diktaturen (det av Platons statsskick som han såg de största problemen med). Berodde Lövins skeva avgångsanförande för att hon är lika mycket en politisk idiot som alla andra i regeringen eller för att hon har en fantasibild av mänsklighetens förmåga till gott?

Se även:

https://www.expressen.se/kultur/ulrika-karnborg/snart-har-ingen-langre-tid-att-vara-intellektuell/

 *****

Lövins horoskop har granskats tidigare, men några slutord går det säkert att klämma ur det:


Ett sinne som söker vila i det jordiska måste ryckas upp och väckas! Oxens tecken har enligt hinduerna en verksam illgörare i sin härskare Venus (normalt god). Kanske är det insikten att dödkött som bara ligger och latar sig urartar. För Oxen finns inget annat än fysisk aktivitet. Det är en arbetare som plöjer fält och drar upp vatten ur tekniska läsningar där människan okat besten till mekanik.

Lövins onda Venus står samtidigt i det onda 8e dödshuset och enligt hinduisk lära neutraliseras ont av ont. Jag följer inte alltid denna regeln, för vad kan en Venus göra som är inspärrad i dödens sektor. En dålig plats att söka ändra världen från. Uppenbarligen fattade inte Lövin det onda Kapitalets natur, då hade hon för att värna naturen hellre valt någon typ av miljöaktivistisk rörelsen än att bli politiker i Sverige!

Att hon idealiserar samhället är uppenbart: i maktposition (10e huset) vill hon ha Vattenbäraren vilket är gott nog. Men Jupiter däri gör inte ett bra jobb, för Oxen är dess tillväxtfilosofi enbart av det onda. Det är också en Jupiter som drabbas av motgångar pga. ogrundade glädjekalkyler. Vattenbäraren/samfundet är inte så gott som hon inbilliar sig i ideologisk självsuggestion.

Att hon känt starkt för naturvård är dock sant: 9e huset för samvete är fenomenalt här via den ohygglit anala och återhållsamma Stenbocken - en verklig renlighetsivrare när den är stark. Den sargade och förstörda naturen illustreras av det både hennes själ och regelkänsla vänder sig mot: Mars i livets substrat Vatten mittöver (Krabbans tecken). 

Men det är nog snarast kombinationen förstöraren Mars och hungriga Rahu som beskriver den skövling som Rovkapitalisterna bedriver och som partier som sossar, center och moderater - om inte fler - inte vågar störa. 

Det saknas visionärer i Sverige som kan börja bygga en annan sorts ekonomi. Vi är så fast i det globala skruvstädet och har gjort oss så beroende av import utifrån att det troligen bara är undergången som återstår för landet. Veka och okunniga människor som fortfarande några minuter före Midnatt desperat hyllar Demokratin...Människor som viker ned sig för System tillverkade av människor. Hur inavlat är inte det?

*****

Inga kommentarer: