Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 augusti 2020

Ord ord ord: IT-fascimens träffsäkra synonym

När jag myntade uttrycket "it-fascism" för några år sedan hade jag inte förväntningar om att hamna i Svenska Akademins nyordslista. Kanske har filosofen Jonna Bornemarks långt senare och betydligt snällare "pedanterna" större chans än "it-fascisterna" att gå hem i det konfliktskygga Sverige?  

Visserligen är Bornemarks term en eufemism gränsande till lögn, men hon har naturligtvis sin karriär i Sverige att tänka på. Att säga saker som de är i detta land leder snart till exkommunicering. Sveriges hela framgångsmyt bygger på att alla för att nå inflytande går med på den jolmiga svenskheten som skriver "lite" framför precis varenda beskrivning. Så förstorar man sig själv i Sverige - genom satt förminska allt annat - och kan göra det utan att riskera att få jantelagen över sig. Tvärtom tycker svenskarna att litet är rart, och duperar sig ännu en gång. Allt för att slippa studera sina djupare bevekelsegrunder.

Att kalla it-fascisterna "pedanter" är felaktigt också för att de slarvar som imbeciller - idag har jag återigen sökt ett arbete genom en ny rekryteringsbyrå vars sprillans nya gränssnitt var trasigt och ansökningsprocessen inte kunde slutföras. Det har länge varit regel att lansera trasiga it-produkter och sedan lappa och laga dem i åratal därefter. Se bara SWISH och det banksystemets sammanbrott varje månad. Detta är unik vår tid, att it-prästerna levererar ren skit.

Jag ser hennes beteckning "pedanterna" som samtidigt anknyter starkt till tillmälet "räknenissar" för första gången i en synnerligen läsvärd artikel i Expressen om teknokraternas och politikernas drömvärld där datorintelligens vakar över massorna och t.o.m. arresterar potentiella bråkmakare innan de hunnit göra något. "Smarta" eller "heuristiska" datoralgoritmer kan ju på grundval av det du redan shoppat på nätet göra förutsägelser om vad du tänker ta dig till härnäst... 

Texten innehåller kanske inget nytt i sak, men den summerar väl den vidriga värld riskkapitalister och tekniker utan verklig intelligens tillsammans kokat ihop i dessa de Yttersta Tiderna. Gissa om ansvaret för teknologi kommer att fråntas låga varelser som dessa efter den Stora Smällen. Det kommer att göras tester i teknikers etiska medvetenhet och moral för att hindra mer dåligt "it-stöd" för alla oss andra.

Teknologi kommer förvisso att hjälpa människan i Vattenbärarens tidsålder - säg om 75-100 år och framåt. Men vår är den sista epoken i hela mänsklighetens vistelse på Jorden som ser vissa människor förslava och utnyttja andra, det är den framväxande symbolen Vattenbärare garant för. Sannolikt kulminerar "projekt mänskligheten" i Stenbockens tidsålder, om cirka 2000 år. Reservdelsmänniskor och extraordinärt liv är rena barnmaten vid den tiden. Stenbockens tid är när gudarna åter går på jorden och den tidens mänsklighet för första gången är mogen att glänta på Tidens mysterium. 

Detta innebär således att Vattenbärarens tid mer kommer att se mänsklighetens globala organisation, och läsare som sett mig försöka knyta tecknet till den grekiska filosofins NOUS, det universella Intellektet, får nöja sig med att kosmiskt medvetande ännu dröjer för denna halvfärdiga art.

Farten har accelererat  från 1800-talets industrialisering till kartläggningen av människans genom. Allt detta är ändå bara myrsteg jämfört med genombrottet i Stenbockens tidsålder när detta hybriddjur bestående av en vattenlevande del och en jordgående GENOMSKÅDAS och människan blir en transcendental andevarelse, en ny kull av odödliga gudar. Ingen mer reinkarnation på denna Jord. 

Vi kommer således INTE att glida tillbaka evolutionärt, till hinduismens symbol för Stenbocken, den dödliga Krokodilen (Makara). Denna representerar livets äldsta och primitiva rovmentalitet och som ännu efter ett halvår med corona är officiell doktrin i Väst (se inte minst Amazons etablering i Sverige). Stenbockens tidsålder innebär att HELA den biologiska världen är fullt begriplig och Fader Tid upplåter nu hemligheter om det Eviga. Symboliskt är Sankte Per vid himlaporten Saturnus som ger tillträde till den eviga världen varifrån åtminstone några av oss på Jorden i detta ögonblick skriver den jordiska historiken. 

Människokroppen är bara ett passivt verktyg, hur mycket de djupast fallna själarna har blivit helt identifierade med den och inte längre har någon medvetenhet om att de egentligen har makten över den här billiga såpan. De bygger kropp på gym och angriper under svettning sig själva istället för att rikta den formativa kraften mot att ändra världens spelregler. Det är fallet ner till EGO som gjort dem så rent ut helkorkade!

Wikipedia visar hur lite västerlänningen hann lista ut om det gamla tvåflodslandets skilda kulturer innan vi blev fullt upptagna av två världskrig och Irak lämnades därhän som i princip "förklarat".

"Det tycks finnas en koppling mellan ... Stenbocken och En-Ki, den sumeriska gud som rådde över vishet och vatten och som också hade getens överkropp och en undre del som slutade i en fiskstjärt. I den senare babyloniska mytologin en intelligensens (bokstavligen: "örat"), skapelsens och hantverkets gud." (förkortat)

https://en.wikipedia.org/wiki/Capricorn_(astrology)

Närmast vår nuvarande tid kommer visserligen kommer lågt utvecklade varelser, evolutionära eftersläntrare, att uppleva den iscensatta Vattenmannens era som ren kommunism, men gradvis kommer dessa bromsklossar att dö ut och en ny mänsklighet ta form, med större perspektiv på sin egenart än det slav-ego som Arbetsgivarna via sina manipulativa reklammakare har inplanterat i de som lever idag.


Inga kommentarer: