Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 augusti 2020

Skolverket väljer skydda dem som handlar med barn

I december började eländet i Göteborg enligt Aftonbladet och nu har Skolverket valt att prioritera kapitalistdjävulen framför det öppna svenska samhälle där medborgarna kan begära ut papper på hur skattepengarna förvaltats.

Och jag som ibland tänkt att den här bloggen överdramatiserar korruptionen i det svenska nationalhoroskopet! Detta beslut tar fullständigt andan ur en. Skolverket borde sprängas eller åtminstone upplösas som varning för andra statliga myndigheter som lägger sig så här platt för Mammon och hans smådemoner.

Men sjukan tycks ätit sig in i hela Myndighetssverige: "När Sveriges kommuner och regioner (SKR), som likt Skolverket publicerar skolstatistik, efterfrågade nya siffror om landets gymnasieskolor svarade SCB att de inte var möjliga att lämna ut eftersom de kan vara marknadspåverkande." (Expr) Det var sedan domstol  förklarade affärsverksamhet viktigare än demokrati. När garanten för informerade medborgare (SCB) plötsligt börjar hysa fascistoida åsikter, då har något hänt!

Ovan syns horoskopet för Skolverkets beslut att hemligstämpla friskolornas sammansättning och resultat som "affärshemligheter" och på kuppen "för rättvisans skull" mörka även kommunala skolor. Beslutet är till för att skydda dem som skor sig på barnen och med deras hjälp mjölkar staten på skolpeng. Hur lobbyisterna lyckas korrumpera skolverket är inte svårt att se. Korruptionen är nämligen identisk med "hemligstämpel" som är skrivet i svart på kartan, Mörkrets kvalitet. De ljusgula områdens symboliserar Kunskapens kvalitet och det är dessa barnsligt enkla motiv som här står mot varandra.

Allmän insyn i en fråga är här Vattenbäraren, ett stort och gott tecken som motsvarar änglarna i den Högsta himmelen, alla andeväsen ser rakt igenom varandra som andeväsen och inga hemligheter, inga privata vinstintressen kan existerar på denna exceptionella medvetandenivå som få människor under jordelivet kan upprätthålla.

I det här horoskopet vars Jungfruascendent (Jordelementet) orienterar sig ner mot det praktiska och profitabla går det naturligtvis inte tala om änglar men svenska folket som helhet duger lika bra - samma sak men några oktaver längre! Men utifrån Skolverkets beslut ser vi nu hur svenska folket är Fienden och en förbannad Olycka! Månen står för allmänheten och allt detta befinner sig i ett onda 6e huset. 

Och från 3e huset för grundskola härjar den privatistiska Skorpionen som här är extra toxisk genom att dess egen illgörare Mars är hemma i tecknet. Så Skorpionen förgiftar hela frågan om svenska skolan genom sin attack mot den demoniserade offentlighetsprincipen (Vattenbäraren).

Skorpionen representerar naturligtvis näringslivet (Vatten) och kartan visar hur den klara insynen i det överladdade tillväxt- och kunskapstecknet Skytten gömmer sig i det privata 4e huset (harem) medan den onda Skorpionen aggressivt attackerar Vattenbäraren och folkets rätt att ta del av skolornas hantering av skolpengen - betald av samma folk eller allmänhet som i den här kartan är "Fienden".

Ingvar Persson i AB-länk nummer 2 är för svenskt konfliktskygg som kallar denna akuta Ondska för "en ding ding värld". De på Skolverket som givit efter för näringslivsmaffian ska snarast separeras från sina uppgifter och möjligen måste också Skolverkets byggnader sprängas. En lokal så smittad av Ondska kan inte står kvar. Så resonerade de gamla kineserna och bytte huvudstad stup i kvarten när de attackerats av primitiva mongoler. Skolverkets byggnader resonerar nu av det sjuka som pågått där och kommer att störa tankebanorna hos kommande tjänstemän. Bäst göra en "clean reboot".

PS. Den gamla etiketten "dissociation" passar perfekt på det här debila beslutet. Skorpion och Vattenbärare är nog det av mötena mellan Vatten (närighet) och Luft (mänsklig tanke) som skär sig värst. En utstötning sker och här är uppenbarligen det rätta den svagare parten så att den onda korruptören Mars vinner.

Ur Skolverkets besluts perspektiv, Jungfruascendentens, är Mars en verksam illgörare, dvs. extra självisk, mordisk och framgångsrik (jfr. Fredrik Reinfeldts Mars i 1a huset i Jungfrun som en personifikation av den onda högermentaliteten) och detta visar att Skolverket har fyllts av anställda som är anhängare av läran om att tjäna pengar på sina barn. Gissningsvis har detta förvärrats genom Löfvens regeringsår - numera ledd av en Lööf som inte ens Avgrunden vill ta  emot - denna regeringsröra är den värsta fejkade front för näringslivets intressen som skådats.

PS2. Den här nya given som friskolorna lobbat igenom passar perfekt med bloggens prognos för de onda 15 år som väntar fr.om. den här hösten. Det gamla Välfärdssverige spricker bubbla för bubbla och de Rika inriktar sig i samma takt på att bevara sina (i många fall orättmätiga) rikedomar. 

Nu har Sveriges sotdöd nått ett fortskridet stadium! Det kan faktiskt vara så illa att när Saturnus period vidtar 2036 den planeten visar sig just som Döden, en av planetens grundläggande gestalter. Landet har inte länge kvar att leva. Detta kommer sannolikt att vara en följd av globala händelser...


Inga kommentarer: