Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 6 augusti 2020

Diktatorn Stalin har fått nytt datum

Av en slump såg jag att Astro.com ändrat Stalins födelseår (födelsedagen manuellt korrigerad från den julianska kalender ryssarna länge höll fast vid). Har därför raderat ett par gamla inlägg taggade med namnet. Ett antal ytterligare nämner honom och innehåller alla felaktiga formuleringar. Men här är alltså den gällande kartan, som dock också den får betyget "tveksam" av astro.com! 


Det känns lite håglöst att ta tag i horoskopet ännu en gång och särskilt som sinnelagsascendenten (Månen) inte är garanterat riktig, annat än att den kanske avslöjar något om den sinnesförfattning människan håller för sig själv. 

Men ett kan sägas, att med Mars i Skorpionen och Solens ägare i Stenbocken bildas just den kombination jag ibland noterat hos extremt hjärtlösa människor. Soltecknets optimism går faktiskt under av den gyttja som det här horoskopet tillhandahåller i Vatten och Jord-kombinationerna. Stalins eldsjäl (Skytt-Solen) hatade uppenbarligen politikens tröghet.

Stalins lunära sinne påminner om en värre version av utagerandet (ascendenten) hos svenska arbetslinjens diktator, Fredrik Reinfeldt. Också han hade Olycksbringaren (Mars) i småaktiga Jungfrun, vilket påminner om Stalin som mördade folk som inte till punkt och pricka levde upp till hans "progressiva linje". Alltså att jämföra med Moderaternas och överlag svenskmentalitetens "arbetslinje". 

Är vi det enda folk i världen som hjärntvättat oss själva att heja på våra slavdrivare och acceptera rollen som trälar?

Stalins sinnelagskarta anknyter till Reinfeldts idiologiska fanatism genom att också här Mars spelar en viktig roll som både "naturlig" illgörare och ur Jungfruascendentens perspektiv dessutom blir en verksam illgörare (duktig på döden med andra ord). Att Mars ligger i det moraliskt tveksamma intellektshuset och råder i ensamt majestät över dödsimpulsen Skorpionen förklarar väl hans sinne och med vilken lätthet han fängslade och mördade folk. 

Och likt Stalins efterträdare har Moderaterna sedan sökt distansera sig från Reinfeldts år... 

Visst är det intressant hur nära man ofta finner borgerliga politiker stå sådana egenskaper som mänskligheten normalt värjer sig mot? Är det något grundläggande fel på Sverige och befolkningens omdöme? Det ska ett kommande inlägg om Sveriges förhållande till de 7 dödssynderna titta på.


Tillägg 15.08:

Bakom SvD:s komfortabla betaldörrar har biologisten Emma Franz snabbt gjort sig ett namn som inflytelserik åsiktsmaskin. Bara trekvart efter den här publiceringen trycker hon ut en text om makt och vad det gör med människor. En intressant koincidens!

https://www.svd.se/emma-frans-makt-tycks-gora-oss-till-skitstovlar


Inga kommentarer: