Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 3 augusti 2020

Sean Penn bjuder på insikter om gubbsjukan



Substanslös karriärklättrare?


Född i Vågens tecken har jag alltid reagerat starkt på obalans i konst eller verkliga livet - t.ex. det systematiska klasskaparsamhälle som uppkomlingarna i Sverige på senare år gjort så uppenbart.



Därför intresserar Senn Penns senaste äktenskap. Diskret har han föryngrat sig själv genom yngre fruar varje gång men tredje gången definitivt tagit steget in i den gubbsjukes deliriska föreställningsvärld.

59 år och 28 för senaste frun är absolut ett tecken på att den en gång så skickliga karaktärsskådisen bakom all sin Demokratiska medvetenhet blivit eller alltid varit en narcissist med så stark dödsskräck att han måste upprätthålla lögnen om sin evighet genom att dagligen få sin attraktion bekräftad genom en... ja, är hon en guldgräverska? Aldrig hört namnet Leila George tidigare.

Men hur hårt Sean Penn än rufsar med sitt hår kommer han aldrig att bli en värsting som Keith Richards. Mannen ser helt borta ut jämfört med hustrun som står på höjdpunkten av sin livslystna energi (Mars "peakar" vid 28 säger indierna, men det är bara en tumregel. Vissa föds utan libido och andra behåller den livet ut).

Jag noterar att även kvinnan är skådis men från Australien. Kan vara därför namnet var obekant. Det stärker dessutom tanken att det är en guldgräverska som tar genvägen till Hollywood genom att låta en gammal silverhanne som Sean Penn förföra henne. Han tror han fortfarande har "det" och hon lyckas i sina planer. Alla är nöjda.




Primär nyckel till Penns gubbsjuka är att han sexualitetens Skorpion som persona och Mars i liderliga (rent av simpelt köttsliga) Oxen i opposition. Han ser alltså sin egen sexualitet via 7e partnerhuset. När kvinnor har den här konfigurationen kallas de nymfomaner eller sexmissbrukare. Inte ovanligt men ändå rätt sjukt...

I just detta fall förvärras mannens egostörning - att använda andra för att höja sin självkänsla - genom att tecknen bildar den antika sataniska axeln. I sjundehusfrågan kommer hans världslighet i huvudsak att fokusera på att erövra sexiga kvinnor.

Se nu på tionde huset för ära i samhället. Penns Sol-Lejon är nog den värsta klättrare jag sett och ju högre teaterapan klättrar, dess värre blir dess fall. Detta är definitivt en sociopat som lagt hela sin själ på den yttre rollen som seriös samhällskraft. Att verka i Hollywood där allt bara är sken (Eld, synlighet men inte substantialitet) gör hans horoskop som mycket mer lämpat för just det han blev: en skådespelare.

Ur Penns perspektiv är därför kvinnans Jupiter i Lejonet ett mått på hans framgång som brudjägare. Det är en troféhustru.

Denna planet, rikedomens Jupiter, har inte ett dyft med kärlek och partnerskap att göra men är särdeles vanlig i Holllywood-äktenskap förklarade en astrolog för amerikanska journalisten Jeff Stearn i den första bok om (västerländsk) astrologi jag någonsin läste, "A Time For Astrology" (1972).

Att Leila Gorge har sin Jupiter i mannens tionde säger nu inget om hennes ev. lycksökartendenser. Men ser man på enbart hennes karta finns den starka ömsesidiga receptionen mellan Solen-i-Fiskarna "nollan" eller förloraren i zodiaken och Jupiter i det framgångsrika Lejonet.

Det ser faktiskt ut som att kvinnan inte kunde förneka sig att söka bli någon i Hollywood, och sängvägen är naturligtvis gammal som gatan. I synnerhet en födelse under fullmånen skapar rastlöshet, och Fiskarnas tecken, där Venus kallas "upphöjd", resonerar just med "sängkammarens hemliga nöjen". Det det är astrologiskt rätt tydligt vad äktenskapet med Penn handlar om.

Jag tror här inte ett dyft på att kvinnans sinnelag (Månen i Jungfrun) gör att hon ärligt söker en "husbonde att tjäna", det är mixen av Lejon-Eld och Fisk-Vatten som gör henne till en viljelös slav under sinnen och sensationalism. Hon lever genom drömmen om att få bli en av de stora.


Inga kommentarer: