Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 27 augusti 2020

Konsumtionslystna svenskar har hört framtiden

 

Svenskarna fortsätter skuldsätta sig för billiga kopior från Fina gatans boutiquer och tänka "vi har det ändå lite (diminutiv) bra, ändå", men lyckas ändå spara mer än någonsin enligt SCB enligt Expressen. 

Medborgarna har med andra ordet fingret i vinden och märker att det blåser snålt från framtiden. Det är ju den gamla världens sista tid. Men kommer den Nya Frugaliteten att räcka?

I gårdagens tjuvstart för Världshoroskopet 2021 syntes hur all tillväxt stannat av och Liemannen (Saturnus) skördade friskt, i synnerhet från "socialgrupp Jupiter". Från denna grupp, även känt som Etablissemanget, kan vi direkt exkludera de som uttrycker Jupiters essens, filosofer och präster. Några rena jupiterianer finns knappt i det officiella Sverige. Kyrkan har blivit en tillflyktaort för homosexuella som nu använder kyrkans kärleksbydskap för att kräva upprättelse inte olika andra identitetsyttringar i vår tid, inte minst Black Lives Matter-rörelsen.

Svenska präster, utvikning: Kristendomen var redan tidigt en romersk förfalskning av vad som nu tilldragit sig i det revolutionslystna Palestina. För många religionsforskare är det mycket sannolikt att inte mycket av den kärleks-Jesus och hans all-kärlek som evangelierna skriver om, yttrade sig så i verkligheten.
Den samtida rörelse fredspredikanten mest påminner om, esséerna, hade en uttrycklig lära om att HATA och ÄLSKA, men i rätt sammanhang. Det ser ut som att den framväxande och maktlystna kyrkan i Rom skrev om judarnas historia och bara sparade halva historien om Jesus. Hatet hade nämligen varit riktat mot ockupationsmakten Rom, så kristendomen hade efter, säg 200 år blivit en anpassling och stöpte om sig själv i pro-romersk riktning.)

Däremot har den svenska "socialgrupp Jupiter" en del medlemmar av låg typ, folk som gjort sig rika på pengar. Lägsta bland de låga här måste vara de som profiterat på skolbarn och sjukvården och vars uppstartade verksamheter de nu sålt till Globala Monsterkapitalister. (Rik på "influence" räknas inte - det är en pervers form av Merkurius, kommunikatören. Reklamfolk kan f.ö. liknas vid en vanställd och prostituerad kombination av Merkurius och mjuk och insmickrande Venus - "för det är Jag värd".)

Det är när nästa års världshoroskop, där Saturnus slagit ut Jupiter och denna extrema åtstramning ställer sig på Sverigehoroskopets Venus-i-nationens-alla-hushåll (hus 4), som folk kommer att tvingas börja tära på sina besparingar. När de rika hämmas av Liemannen, då kommer det att smärta hushållens Venus (mindre summor pengar, men tillräckligt för att man ska klassas som välmående).

Man man med lite god vilja se att det svenska sparandet ökat i 2020 års världshoroskop, I förhållande till den förra kartan råkar Sverige ligga bra till eftersom dess Venus-i-Stenbocken också är Sveriges placering. Den här tautologin som kartorna inbördes bildar kan man läsa som "Venus på Venus" eller de berömda svenska "ladorna" vars ackumulationer kom till pass när coronakrisen var ett faktum. (Att Stenbocken är ökänd för sin långsamhet har också visat sig i Sverige där krisbistånd av alla de slag tar en evighet att nå mottagaren.)

Att Venus i Stenbocken är en samlare och lagrare är sant men också att positionen ibland är pinsamt statuskåt. Sverige är ett helt land av små maktlösa rikemans-wannabees. Det kanske är därför folk fortsätter låna tror coronakrisen. Nationens styrande i säng med marknaden har skapat en officiell arbets- och konsumtionslinje som ärligt talat fördummat folket. Det är Sveriges fixering vid "System" som gör att de låter individerna förfalla på detta sätt. 

Samhällets syn på individen är naturligtvis bara den av en "produktionsenhet" utan själ eller personlighet, och Siffernissarnas tyranni kommer bara att tillta i Vattenbärarens tidsålder. Men då kommer siffrorna och de sifferdrivna datasystemen att betjäna världens återstående befolkning och inte som nu de redan rika.


Inga kommentarer: