Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 30 juli 2020

Regnbågsflagga med fascistiska undertoner i Stockholm

Redan när jag startade bloggen 2009 var det med insikten att hbtq-folket är en intressant skara att studera ur astrologiskt perspektiv. Med åren tvingades jag inse att varje stjärnhimmel är så unik och trasslig att det är i stort omöjligt att dra ut några generella regler. Till skillnad från de omogna dna-forskarnas synsätt finns det helt enkelt inte någon "astrologisk faktor X" som per automatik ger homosexualitet. Det är ett sammanflöde av flera indikationer som bygger upp en fantombild man som betraktare måste få grepp om.

Jag har vid några tillfällen ventilerat min misstanke att Sveriges moderna extremism har att göra med att nazityskar från Andra Världskriget nu återvänder till jorden och i hög grad väljer en återfödelse i sitt ariska favoritland Sverige (en gång föregångsland i rasläror). Den gamla naziorienteringen tvättas sakta bort med efterföljande liv, hos en del sitter den dock i. Eftersom det ofta bara rör sig om en dimmig attityd som vandrar vidare (buddisterna förnekar t.o.m. att det finns en själ som bär dessa anlag, de ser hela universum som ett självspelande piano),  kommer denna attityd ofta nog att hitta nya sätt att manifestera sig.

En del bussar i Stockholm kör utan Pride-flaggor och det visar sig att Stockholms lokaltrafik praktiserar flaggfascism och den enskilda chauffören har inte rätt att välja om han ska köra runt och propagera för det sekulära västerlandets nya sätt att förvirra barn redan i unga år. Expressens text pekar med hela handen: chaffisen är oförskämd medan Stockholms Lokaltrafik som tar emot klagosamtalet beter sig finfint.

Jag upprepar. Det är ett återkommande faktum enligt läkaren Ian Stevensons 30-åriga forskning med barn som minns tidigare liv, att människor som dör abrupt eller våldsamt återvänder ovanligt snabbt till ny mänsklig värdkropp, och när den kroppen inte är av samma kön som senast blir det ofta homoproblem. Den av dödstraumatiserade själen kör blint på och vill leva mer, men på gamla kroppsidentitetens sätt.

Synske amerikanen Edgar Cayce prickade under 1900-talets första hälft in så många förutsägelser rätt att man gärna kan lystra till hans medgivande ur trans att "ibland gör universum fel". Vad han menade med att naturen kan fela och ställa till det utan att själens individuella karma ligger till grund, har aldrig förklarats i någon av de böcker jag läst om denne unike amerikan.

Kanske överstressade själar i dödskamp som snabbt återvänder till nya och "fel" kroppar är ett av dessa naturens misstag. Det är alltså den FRIA SJÄLEN själv ("Att vara eller inte vara?") som i affekt ställer till det för sig genom ett förhastat val av en ny värdkropp (själen verkar se en del möjligheter från Andra sidan enligt amerikanska hypnoterapeuten Michael Newton). I vår tid i det sekulära väst förnekas själens existens, vilket bäddar för att själen ska kunna begå ytterligare misstag efter sitt första när den väl anländer till en så herrelös skuta som dagens Sverige uppenbarligen är:

Att ungdomar experimenterar...ifrågasätter normer och låser in sig...för att läsa om rättigheter och identitet låter normalt...

...lite pinsamma experiment hör den prepubertala perioden till.

Men när barnen, som ofta befinner sig på autismspektrat, lämnar nätforumen och går till vården för att skapa sitt jag med kirurgiska hjälpmedel adderas en grad av verklighet som en omyndig inte kan förväntas hantera ensam.

Här borde de vuxna göra sitt, och det gör de, men inte på det sätt man hade kunnat förvänta sig.

https://www.expressen.se/kultur/j-k-rowling-har-ratt-i-att-vuxenvarlden-svikit-ungdomarna/

Texten, som liknar det jag sade för åtskilliga år sedan, noterar också den psykiska epidemi i England av ungdomar som vill vara i vilket kön som helst utom de de föddes i. Västerlandet har ett tydligt problem här och har uppenbarligen tappat alla riktlinjer. Dagens ungdom är helt psyksjuka av de marknadskrafter deras föräldrar hejat på. Expressen-inlägget är så exakt att man kunde tro repliker var överflödiga, men likväl inkommer ett genant mothugg:

https://www.expressen.se/kultur/ide/anna-bjorklunds-forsvar-av-j-k-rowling-ar-genant/


En spontan tanke är att en del nazityskar valt att bli homosexuella svenskar i detta liv och tack vore landets nymornade "tolerans" kan gamla nazifasoner blomma upp igen, nu riktade mot vår tids judar, de som ser falskheten i Judith Butlers med fleras resonemang att "kön bara är en social konstruktion". Till England kanske allmänna krigsoffer från Andra världskriget återvänder men med samma resultat: själar som dör på slagfältet är virriga i det psykiska skikt som fjärmar Solen (själen) från den nya värdkroppen (födelseögonblicket / ascendenten). Britterna harfått en mer generell psykisk epidemi på halsen, men utan att tendenserna i Sverige att skapa drev av allt.

Man kan också se skillnaden i nationalhoroskopen: britterna har "smartness" via Månen i Tvillingarna, svenska nationalpsyket tecknas av ett svårt fall av Väduren. Egoprincipens tecken gör det lätt att förstå att det kan uppstå identitetsstörningar i kombination med diktatoriska tendenser (Vädurens ägare Mars står instängd i onda karmans 8e hus, vilket innebär att hela landet har någon slags köns-fuckup).

Väduren är Lilla Barnet och det vill upphöja sina upprörda känslor till allmän lag. Stockholms Lokaltrafik, helt förblindad av nationens självlögn om det "jämlika Sverige" (vår Vågascendent), ser inte hur homolobbyn själv faller kort om Vågens goda vilja. För rättvisetecknet Vågen kan en busschaufför visst bära turban eller neka en flagga för en sak som strider mot hans/hennes innersta övertygelse eller vishet.

*****


En del intressant material från den reinkarnationsforskning som gjorts och görs utanför Sverige men som det här landets "sataniska" orientering mot enbart det fysiska inte tagit notis om annat än i små specialistkretsar:

  • dr Ian Stevenson - Children who remember previous lives
  • dr Ian Stevenson - Where reincarnation and biology intersect
  • dr Arthur Guirdham - Cathars and reincarnation
  • dr Arthur Guirdham - We are one another

Sagde terapeut som arbetade med hypnos är lite lättsammare läsning (och på bättre engelska än Stevenson som verkligen inte var någon stor stilist), men hans böcker innehåller tillräckligt mycket uppgifter jag känner igen från egna upplevelser för att uppleva att Newton varit något stort på spåren:

  • Michael Newton - Journey of souls
  • Michael Newton - Destiny of souls
  • Michael Newton - Life between lives (mer teknisk - vad som hypnotisör göra när patienten går i baklås och inte längre svarar på tilltal?)
  • Netwon Institute - Memories of the afterlife (andra som jobbar med Newtons speciella hypnosteknik beskriver memorabla fall)

Om den hyperklärvoajante Edgar Cayce har det skrivits MÅNGA böcker, och dessa tre är kanske inte ens de viktigaste:

  • Mary Ann Woodward - Edgar Cayce's story of karma
  • W.H. Church - Many happy returns: the lives of Edgar Cayce
  • Gina Cerminara - Many mansions (denna bok från 1950 var första gången en legitimerad psykolog studerade fenomenet Cayce och hans självhypnotiserade tillstånd)

Arhur Guirdham har nämnts tidigt i den här bloggens historia. Han var en brittisk psykiater som tog på allvar en "knäpp" patients ovanligt detaljerade fragment om en fransk kvinna. Via kontakter med franska historikern lyckade han under en period på flera år under 1960-talet klarlägga att kvinnan var helt frisk men extremt påverkad att "långt minne". Hon beskrev ett tidigare liv som kättarkristen i Frankrike på 1200-talet och i Frankrike fanns Inkvisitionsprotokoll bevarade med vars hjälp det gick att verifiera det familjedrama hennes minne tvingat på henne med början i tonåren.

Patienten, dr Guirdham kallar henne "Mrs Smith", bryter mot Stevenson som normalt såg sina barn "tystna" vartefter socialiseringsprocessen i "detta liv" kickade in. Vid senare återbesök mindes de knappt barndomens klara hågkomster - eller ville inte längre tala om dem. Men undertecknad kan skriva under på att "långt minne" inte är hänvisat till några få år efter att barnet lärt sig tala. Tvärtom har "semesterfoton" från andra  tider och platser tittat fram genom hela livet. Några har jag forskat på och några har ett frågetecken i kanten eftersom det verkar omöjligt att säkerställa drömmarna som autentiska hågkomster från en anonym borgare i Frankrike under revolutionens tidiga fas, en i borgerskapet som jublade åt att se aristokratins huvuden falla!

PS. Har på nätet noterat rent tarvliga försök att förklena dr Guirdhams eftermäle. En brittisk tv-kanal sände t.ex. 2008 en förlöjligande dokumentär om hans arbete med nämnda fall. En annan störd (?) person har skrivit en hel bok som nominellt forskade i personerna bakom aliasen i Guirdhams skildringar och som sökte ta heder och ära av psykiatern. En recension av boken på UK Amazon bestrider  "grävet" och menar att inget av värde finns där, inget som väger tyngre än Guirdhams noga dokumenterade presentation.

Psykiatern var själv synsk (men hur synsk väntade han med att avslöja till sina sista böcker i livet, särskilt en där han knöt ihop sitt själskollektivs identiteter över flera olika liv - den boken är nästan för krånglig att följa med i, men förmågan till komplexa sammanhang framgår av psykiaterns Sol i det Stora Lufttecknet).

På bloggen finns horoskopet ritat för den hypersynska Edgar Cayce. Det är bara att jämföra med Arthur Guirdhams karta - den uppehåller sig helt i den suprlunära sfären, Eld och Luft. Det är fascinerande att upptäcka hur Guirdhams karta påminner om "Shakespeare" (se även blogginlägg om Edward de Vere) som har Sol och Måne i ombytta tecken. Även han älskade sociologiska framställningar och interaktioner mellan människor!



Så stor betoning på "klarsyn" och "tankeförmåga" kan resultera i "extremism" men i det här fallet alltså en intellektuell klarhet som få människor blir utrustade med. Majoriteten av mänskligheten har helt enkelt inte tillräckligt god karma med sig in i sina liv från "Andra sidan". Majoriteten kanske inte ens ser dessa "time slots" och kommande jordeliv som därför bara vissa själar kan välja mellan. Det var mänsklighetens genomsnittliga mognad, kan man misstänka, som hinduiska astrologer noterade och mollstämde astrologin för att korrekt representera Ondskans dominans på denna planet med reguljära inbrytanden från Ljuset.

I det första inlägget om Guirdham använde jag ännu kl. 00:00 för kartor utan känd tid. Det gav ett psyke/Måne i sena Fiskarna vilket rimmar väl med ett intresse för det "förvirrade psyket", Fiskarna är dualt tecken som står mellan inkarnation till kött och återvändande till vännerna i andevärlden.

Efter ändringen till 12:00 för alla utan känt klockslag hamnar istället psyket i jagets tecken Väduren. Ska sanningen fram stämmer detta lika bra, för se hur Guirdham nu blir en vänlig och god Väduren, med både Lilla och Stora Välgöraren invid sitt sinnelag och en opposition med Olyckan i Vågen för att markera hans arbete som psykiater - den obalanserade Vågen kan beskriva mental obalans hos den Andre (patienten). Den ömsesidiga receptionen mellan Venus och Mars indikerar överföring/motöverföring och Guirdham skrev faktiskt en hel bok om telepati mellan läkare och patient!

Men det som absolut spikar Månen i Väduren hittade jag häromdagen när jag sent omsider fick tag på en begagnad av hans storsäljare om Mrs Smith, "Cathars & Reincarnation" från 1970. Där medger han riktigheten i Mrs. Smiths rekollektioner från 1200-talets Frankrike där Guirdham var del av den själsgrupp som kollektivt reinkarnerat i England 700 år senare.  Läkaren skulle enligt Smith ha varit aningen kärv och ganska otålig i sitt franska liv, och det var samma drag som utmärkte Guirdham i detta liv när han tog av sig doktors-rollen: "Min otålighet med detaljer har varit ett handikapp för mig på många sätt, inklusive att få ihop den här boken" (s. 124).

Detta självskattning påminner helt om den otåligt ruschiga Väduren, och även om Fiskarna kan vara lite av en orosande, gäller i lika hög grad att Vattentecknet FÖRSJUNKER i ämnen eller personer och kan bli helt uppslukade av vad de gör. Ingen risk att Barnet Väduren mer än duttar med saker för att i nästa sekund rastlöst BRINNA för något annat.

Guirdham hade definitivt Månen i Väduren, men hans trovärdighet som läkare byggde naturligtvis på den märkliga kombinationen av Solen i intellektuella Vattenbäraren med Lufttecknets härskare Saturnus hemma. (Det ger alltså fienderna Sol och Saturnus i samma tecken, vilken kan förklara "kärvhet" och "butterhet" men man får aldrig glömma är att sinnelagets Måne kan ta udden av en "kärv saturnier".)

Inga kommentarer: