Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 8 juli 2020

WHO viker sig: covid-19 svävar i luften





WHO medger att det finns tecken på att covid-19 virvlar runt smittade som en aura - exakt vad bloggaren föreställt sig i månader redan... (Se nyliga inlägget om det första kända coronafallet ur ny synvimkel.)

"Historiskt har det rått hätskt motstånd inom den medicinska professionen till uppfattningen av luftburen överföring och ribben för övertygande bevis har satts högt. En viktig anledning har varit att man befarar panik i samhället."

https://www.theguardian.com/world/2020/jul/08/who-says-evidence-emerging-of-airborne-coronavirus-spread

Mänskliga halvgudar i vit rock, ja... Men även politikernas främsta angelägenhet är knappast den enskildes väl om någon trodde det. De är främst intresserade av kontroll av hela system eftersom slapphänthet på den punkten återverkar negativt på dessa enskilda människors renommé. De pejlar varandra och befolkningen är bara ett problem att åtgärda eller valboskap för deras fortsatta liv i gräddfilen.

Relationen folk och politisk överbyggnad är en ekvation som är omöjlig att lösa - tänk på hur det går när regeringarna inte längre förmår mota in folk som flyr sin karantän för att proviantera - ska militären få börja skjuta ihjäl de smittbärande då? 

Platon insåg demokratins relativa värdelöshet och såg knappast de mer utvecklade själarna välja politikerliv. Den mäktige filosofen konstaterade istället att SVANEN representerade det bästa livet på jorden, en symbol för konstarterna. 

Astrologiskt: ett liv där Venus eller jämviktens och identifikationen med helhetens princip dominerar. Konstnärer, om de inte bara är i branschen för att bli kända eller tjäna pengar, är alltså av naturen socialister, de ser sammanhanget enligt Platon.

Det är därför inte så underligt att världen ser ut som den gör: politik är de lägst utvecklade och mest makthungriga själarna och positionerna fylls med makthungrande själar med erfarenhet från tidigare liv av känslan av maktlöshet. Inte konstigt att politiker tänker och agerar så undermåligt. 

Sverige tycks vara en "hot spot" för just det här dramat i dramat. Från maktlöshet till maktmissbruk och ner på botten igen. Som jag upprepat flera gånger liknar Sverigehoroskopet en ren "korruptionsmaskin" som förstör människors själar i takt med att de avancerar den officiella karriärtrappan. Den här tendensen började gry just som socialdemokratin var klar med byggandet av välfärdssystemen och marknadsliberalismen låg i luften - också denna smitta var luftburen, som Sverigehoroskopet antyder. 

Liberalism kommer från LIBRA det Lufttecken som sägs vara mest benäget att råka ut för obalanserat tänkande om det inte är rotat i den högre världen - just den "okränkbara punkt" som ensam ger en balanserad utblick. Men Sverige tar officiellt inte ställning till metafysiken bortom det fysiska och därför är landet så benäget till dessa ständiga pendlingar från ett drev till ett annat. Landet är en extremist under de moderiktiga kläderna.

Bloggaren är förstås part i målet men allt mer tycks tala för för att Vågen fungerar perfekt som symbol för nationens rollmask, och det tecknet ges endast med den antika sideriska zodiaken och valet av nationens senaste återfödelse vid midnatt - det datum som anges på kungörelsen av Regeringsformen 1974.

Och det här är nytt för bloggen: Varför svenskarna är så stela (internationellt sett) tycks inte stämma med Vågen, men dess härskare Venus står faktiskt i det allra mest privatas sektor (4e huset) och i det absolut känslolösa Stenbocken. Och det i sin tur, var ascendenttecket på 1809 års nationalhoroskop. Ränderna går visst aldrig ur den svenska TIG-ern! Eller som normännen hånar de förtegna och konflikträdda svenskarna genom Schibsteds företag Lendo ("Utlånaren"): "pruta utan att prata".


Inga kommentarer: