Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 31 juli 2020

Svensk storhet via association



Expressen måste ha en intressant ordergång. Någon sommarvikarie sitter på botten av propagandaapparaten och mottar instruktion om att under den fantasilösa semestertiden skriva något som smeker svenskarna medhårs. Framförallt för att staten i coronatider kanske oroar sig för kontrollen över massorna.

Det är det Tegnell är till för om någon missat det - en sövande daglig närvaro för att stilla och trygga folket. En kontroll av massorna som är listig och högst bedräglig. Detta är inte främst för folkets skull utan för makthavarnas. Måttet på makthavarens duglighet internt mellan dessa infama typer är nämligen enbart kontrollen över makten, inte hur bra folket per se mår av maktutövningen.

Lustigt nog har konkurrenten AB just en text som beskriver statens maktutövning i samband med corona: geriatrikprofessorn vars sommarprat inte godtas pga. hans allmäna kritik.

Fast regeringen Löfven behöver inte sticka åt tidningsägarna instruktioner under bordet att förmedla till redaktionscheferna och vidare till slavarna på botten. Alla i det kapitalistiska systemet sluter upp vid pumparna närhelst skutan tar in vatten.

Men visst är det något av ett journalistens verkliga lågvattenmärken när man måste slå ett slag för svenskheten genom att påpeka att berömda utlänningar visst väljer oss!

Det hela ser ut som ett listigt men ändå plagiat av den här bloggen som en eller två gånger på sistone börjat diskutera om 5e kreativa huset i Sverigehoroskopet alls har någonting att komma med, om det inte först visat sig framgångsrikt och plagierbart i 9e utlandshuset, där Sverige har sin formalistiska trendbedömare Saturnus som står i intimt förband med medieplaneten Merkurius i sagda 5e.

Den här lilla Expressenforskningen (om man kan kalla det forskning), vilka svenskar som gängat sig med en utlänning som är tillräckligt berömd eller tjänar tillräckligt mycket pengar för att vara passabel som världskändis, är ett perfekt exempel på Sveriges vedervärdiga hackordning, skapad av "myndigheten" Saturnus med tveksam begåvning i 9e huset.

Se vad jag skrev bara häromdagen om plagiatörerna Gessle och Johnsson och Saturnus vid gränsen mot utlandet:


Några förströdda själar läste faktiskt det inlägget och parallellen till Expressens lilla studie finns där, för den med vasst sinne att se med (det sjätte sinnet eller föreställningsförmågan motsvarar väl astrologins Måne, varav även talet om att ha ett "inre öga").

Saturnus som en trendspanare om vad som rör sig i utlandet och vad att hämta hem för att bygga den svenska elitens globala status har förstås också en mer sinister betydelse. Håll ögonen efter ett inlägg (ännu inte skrivet) om hur Tidsåldersägaren Saturnus kan tänkas fara fram med Sverige under dess planetära cykel 2036-2055.


Inga kommentarer: