Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 juli 2020

Väntar en våg av Digerdöden efter Corona?




Ryssarna reagerar snabbt i sina östra provinser efter att någon kines som ätit småvilt insjuknat i den fruktade Digerdöden, även känd som Spanska sjukan som skördade särskilt unga människors liv i början av 1900-talet.

Medan struntviktiga sakkunniga snart nog markerade i medierna mot slafsigt likställande av covid-19 och "pesten" använde den här bloggen gärna det senare uttrycket eftersom astrologins symboler härrör från en tid då kategorier definierades på ett annat sätt, inte sämre eller otydligare än det dagens vetenskapsfascister insisterar på, utan bara annorlunda.

Hur ställer sig det här pestfyndet mot Världshoroskopet 2020, vad som i ett extremt scenario skulle kunna vara Naturens Hämnd, andra akten?


Världshoroskopet 2020:


 Böldpestfallen i Mongoliet:
 

Först kan konstateras att Böldpesthoroskopet är värsta möjliga för SPRIDNING AV GOTT OCH ONT. Det är en kulminerande fullmåne som involverar de globala resornas Skytten - händelsen/företeelsen har alltså potentiellt global räckvidd. Missa inte att pestplaneten Mars från Fiskarna angriper ena änden av fullmåneaxeln, den solära ände som dessutom är förstärkt av den drivande demonen Rahu (norra månnoden).

I årets Världshoroskop leder Liemannen vägen just i globala Skytten (det hinduiska systemets atma karaka - vad Världssjälen vill detta år). Ett mörkt omen, men i linje med astrologisk doktrin att en ny- eller fullmåne som tangerar sol eller måne i nyårshoroskopet aktiverar dess omen.

Det är därför signifikativt att det högvälborna kvinnliga sexmonstret Ghislaine Maxwell greps under denna fullmåne, hon som servat superrika torsken Epstein. Hennes karta har en överbetoning av Skytten som starkt påminner om Världshoroskopet:


Väljer man dessutom den utagerande Solen som ascendent landar hennes sinnelag + giriga Drakhuvudet i 8e  sex- och korruptionshuset. Kartan blir av lägsta och mest sensationalistiska typ (jagar emotionella kickar). Eld och Vatten + perversion, för en privilegierad medlem av den globala eliten verkar en solascendent ge tydliga budskap!

*****

Använder man öppningen av dygnet för rapporten från Kina, påminns man ännu en gång vad den här bloggen föreslagit som år 1 av Vattenbärarens tidsålder. En naturlig följd av brutala nystarter är att det gamla måste skördas eller ryckas bort av Saturnus/Liemannen för att få människorna att söka nya lösningar framåt.

Som arbetssökande kan man t.ex. se hur Arbetsförmedlingen i mars i mars bytte ut bekräftelsen på att den arbetssökande rapporterat om sin ansträngningar. Det äldre utskicket var "smart" (som Af älskar att kalla sin teknik) och infogade arbetsökandens första namn i det automatiska mejlet.

Att öppna med en personlig hälsning känns trevligt. Men det förstår man först efter att någon okejat att ta bort denna lyx och istället formulera ett hotfullt mejl som sedan mars går ut till de jobbsökande. Det stinker borgerlig mentalitet med hot från den statliga myndigheten om repressalier för den som inte sköter sitt jobbsökande.

Tidigare, en human ton:

Hej Siwert!
Din aktivitetsrapport för januari 2020 med id xxxxx har inkommit till Arbetsförmedlingen.

Vänliga hälsningar
Arbetsförmedlingen
Fr.o.m. mars 2020 har dataprogrammeringen förenklats och det anses oviktigt att låta rutinen skräddarsy enskilda mejl. Istället skickas ett standardiserat mejl ut, med misstänksam och uppfordrande ton som ger en dålig smak trots avslutande "vänliga hälsningar":
Tack för din aktivitetsrapport! Vi kommer att granska om ditt arbetssökande följer regelverket samt din planering. Om du inte aktivt söker lämpliga arbeten kan det påverka din rätt till ersättning och då kommer vi att kontakta dig.

Vänliga hälsningar
Arbetsförmedlingen
Antingen har Af anlitat mer oskicklig personal i samband med det borgerliga kravet på privatisering eller också bytt attityd till "kunderna". Myndigheten kommer hädanefter att leka detektiv som med ljus och lykta försöker beslå "kunderna" med lättja eller fuskrapportering. 

Det är väl att minnas att dessa potentiella kriminella bara är medborgare som redan farit illa pga. statens kapitulation inför den själviska och rent onda marknadsekonomin. Staten och Kapitalet sitter i samma båt och utvecklar nu fritt sin sämre sida. De arbetslösa tycks vara lika misstänkta eller rent av hatade av den framväxande arbetsförmedlingen som, säg, invandrare, eller kommunister, för att bara ta två identifierbara minoriteter. Sverige har blivit en usel pöbelnation och skiten kommer från högsta ort.

Lustigt nog drabbades introduktionen av en klassiskt borgerlig nedlåtenhet  genast av bakslag: corona. Arbetsförmedlingen står nu så upp till halsen av inströmmande arbetslösa att man kan misstänka att de inte ens har tid för pennalistisk petnoga STASI-kontroll av de arbetslösa. Hela rapportsystemet lades faktiskt åt sidan strax efter att meddelandet ändrats från vänlig till ovänlig ton och upptogs först efter några månader.

*****

Åter till horoskopet för de mongoliska Digerdödsfallen. Ascendenthärskaren Saturnus (representant för de första rapporterade fallen) står maximalt olycksbådande i det grekerna kallade den onda daimonens 12e hus, i västtradition känd som sektorn för terminalvård och i Indien för "förluster i denna världen", dvs. i princip samma innebörd.

Det 12e huset har också en olustig koppling till självmord, vilket kan förklara att huset var så tydligt förekommande när jag tog stickprov på några transindivider, dvs. individer duperade av sitt undermedvetna/den onda daimonen (12e) att tro de har fått fel kropp/kön i detta liv.

I termer av Digerdödskartan ser man att Mänskligheten (Vattenbäraren) överväger kollektivt självmord. Kanske Naturen inte alls sysslar med hämnd för mänsklighetens våld mot planeten utan bara följsamt börjar föda pandemier och pester för att tillmötesgå artens suicidala beteende? Naturens intelligens tar sig in i den mänskliga bubblan där människa och natur som varandra som närmast, som på avlägsna ställen som Mongoliet eller där gränsen mellan vild och tämjd natur möts...

En ascendent i Vattenbäraren anknyter också den till Världshoroskopet 2020 eftersom den plockar upp Månen i Vattenbäraren attackerad av pestplaneten Mars. Se den omstartade bloggens tidiga inlägg i år.

*****

Om så ryssarna lyckas mota Olle i grind är resten av världen knappast säker från en ny våg av Spanska sjukan, sjukdomen kan söka sig andra vägar, eller uppstå på andra ställen där vild natur möter människa. Det blir kanske precis som bloggaren i sitt mest dystopiska ser som enda möjligheten att få ett slut på roten till det onda, kapitalismen som ju gått in i it-teknologin och utvecklad en sådan kontroll över ländernas medborgare att några folkliga uppror inte längre är möjliga. Men Naturen ser och hör (!), och sänder i respons sådana farsoter att den rike mannens värld kommer att största samman.

Den avgörande frågan är därför: hur länge dröjer det innan USA (redan på knäna) startar storkrig (förmodligen via proxy/spratteldockeland) någonstans i världen? Kommer de den förra stormakten ens att hinna innan landets inre upplösning är ett faktum?


4 kommentarer:

Susanne sa...

Ghislaine Maxwell är född samma dag som den fransk-colombianska politikern Ingrid Betancourt som var Farc-gerillans fånge i sex år. Den senares ascendenttecken är känt: Väduren.

Seaward sa...

Det var ett intressant fall, inte minst för att Månen med överdriftens Rahu i 4e huset under förtryck av en ren symbol för makt (Sat Stenbock 10e) håller "vardagslivssidan" (Månen) nere i harem (avskilt utrymme) i 4e. Att sitta gisslan så långa borde rimligen synes rätt tydligt någonstans i horoskopet och det tycker jag det gör.

Vad den väldigt komplicerade Skytten (med krig och fred, Mars och Venus) gör i 9e samvetshuset är en större gåta som kanske har att göra med hennes politik eller högsta föresatser...

Jag hittade en född dagen innan (samma måne) i egna samlingen: General Motors första kvinnliga VD Mary T Barra, indragen i skandalen där bolaget försökte mörklägga ett problem som gjorde en bildmodell livsfarlig.

Susanne sa...

Man kan ju också se hennes politiska intresse och ambitioner i Stenbocken i hennes 10:e hus ("De gröna" är hennes parti). Och dessa ambitioner stäcktes av kidnappningen - oppositionen med månen och Ketu i 10:e. Hon kampanjade för att bli vald till president när kidnappningen skedde, trots att hon var medveten om kidnappningshot från Farc (kanske ett tecken på Vädurens dumdristighet.)
Hennes 9:e hus med bl a ascendenthärskaren Mars får man väl se som att hennes bevekelsegrunder för det politiska engagemanget var goda - enligt engelska (och franska) wikipedia är hon engagerad i kampen mot politisk korruption. Hon har dessutom börjat läsa teologi på senare år.

Intressant nog finns det omdömen om henne från medfångar där en del säger att hon var kontrollerande och manipulativ, medan andra beskriver henne som omhändertagande och modig. Någon påstår även att hon räddade hans liv. Det första omdömet kanske passar på Stenbocken (iaf kontrollerande), det andra på Kräftan och Väduren :-)

Seaward sa...

Motstridiga omdömen kan nog ses redan med en distansblick: Passion! Väduren, Kräftan, Stenbocken i hörnlägen. Olika röster beroende vilket av dessa framträdande drag folk "fastnar" på. Stark passion blir verkligen den "drivna" människotypen.

(Stenbocken _har_ passion fast tecknet är "kallt" och saturniskt - den gnetar sig till toppen eller inflytande, vad saken än gäller. Se även "kvinnohatarens arbetsgivare" i ett senare inlägg)

Mars är ju verksam välgörare när Väduren stiger så den blir en medfödd disposition till 9e husets högre lärdomar och konjunktionen med Solen gör detta närmast övertydligt.

Ett klockslag på hennes mindre lyckosamma "tidstvilling" Maxwell blir du dubbelt intressant eftersom ditt exempel så tydligt visar hur politikerns ascendenthärskare tar sig företräde framför mycket av underligheterna på denna himmel. De faktorer som drev Maxwell tycks här istället vara platshållare för sådant Betancour bekämpar.