Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 27 juli 2020

Johnny Depps "karaktärsvittnen"





Johnny Depp har till rättegång kallat in två av sina ex som karaktärsvittnen. Uppgift: tillbakavisa Amber Heards anklagelser om misshandel (och ytterst fälla den brittiska tidningen för förtal).

Har man dejtat så många som Depp, är det säkert inte svårt att hitta någon affär som tog slut innan Depps mörka inre sidor visade sig, eller hur? Problemet är att Ambers föregångare var Vanessa Paradis, och hon hade inget ont att säga om ex-maken trots över ett årtionde som partner.

Nu landar hennes frihetliga Sol-Skytt förvisso i ett obskyrt hus i relation till Depps karta - hon är potentiellt Johnny Depps FIENDE. Hur lyckades hon undvika att under 12 år hålla sig på hans goda sida? Kanske genom att undvika att skina som en sol för egen del (hålla igen den egna karriären) och bara agera hans kuttersmycke och vardagsslav (6e huset är tjänare, åtminstone om horoskopet visar tydliga tecken på att skildra en husbonde-typ).

Att svenska slaskmedier inte kan hålla två bollar i luften samtidigt ses av att Depps våldsamma äldre historia helt försvunnit ur bilden vid rättegångsbevakningen. Här är några notiser jag sparat (troligen från utländsk media, 2005 sparade jag sällan källorna):

Says playing Jack Sparrow helped address anger issues. Always a battle for him due to “conditioning and upbringing”. “I still have a hellish temper,” he said in 2005. “It’s diminished a little, but rage is still never very far away … I still have that stuff in me, the hillbilly rage as it’s been called. I may even break a television set here and there, it just doesn’t get written about because I’m not doing it in a hotel."

Men det som avgjort får Vanessa att locka fram ex-makens goda sida (förutom att två gemensamma barn närmast kräver det), är att den f.d. fotomodellen (och obegåvade popsångaren) har Månen i Krabban, husfridens symbol. Månen är just den planet som i det hinduiska vänskapsschemat lyckas med det omöjliga att vara vän med alla. Månen i sinnet saknar eget direktiv förutom då Krabbans protektionism och aversion mot våld.

Så när Johnny Depp har samma lynniga Krabba som persona/ascendent, vem är då bättre lämpad än Vanessa att "ride with the punches" ("to maneuver one's body away from a blow so as to lessen the force of its impact")?

Mån-Krabban är t.ex. specialist på att byta ämne så fort det hettar till, och är motparten slötänkt lyckas den taktiken väldigt väl, men förutsätter som sagt att hotet har noll logik och inte märker att han/hon blivit lett in på nytt spår...

Vanessa Paradis borde direkt ha underkänts som Depps karaktärsvittne - en undersätsig Sol och sinnet i Krabban ger inte den opartiskhet krävs för att medge eventuellt obehagliga sanningar om Depp. Det är inte konstigt om Depp dessutom visade sin bättre sida eftersom Månen i Krabben som princip söker trygghet och skydd och värnar mot det farliga. Det kan ge en så följsam och självutslätande typ att Depps mörka sida aldrig ens behövde stiga fram...

En yngre Depp, ännu kanske inte lika förstörd av framgången, betedde sig också klanderfritt enligt exet Winona Ryder (1989-93). Här ska gudarna veta att kvinnan själv är ett aktstycke av social missanpassning - efter åren med Depp togs hon på bar gärning för butikssnatteri (2001).




Men det är möjligt att Winonas mystiskt förföriska Skorpionascendent med den välvilliga och lyckobringande Jupiter tilltalade Depps Krabbascendent, känd för att verka på en mycket låg medvetandenivå (om inte Månens placering lyfter symboliken på något sätt). Det är Krabban som förklarar Depps förkärlek för roller där man får dölja sig under en rejält skyddande mask (tidiga Edward Scissorhands och hans fastklamrande vid piratrollen är bara två tydliga exempel). Det är Mån-Krabban som ofta finns med i bilden när individer svagt dukar under för sinnliga nöjen, kokain, alkohol och allt vad Hollywood nu konsumerar för alla pengar de tjänar på sin publik.

Eftersom hennes psyke, Månen och Mars ("domestic violence"!) kryper in i Depps 8e hus för omedvetna attityder, ser hon dock ut att leva farligt. Här är det dock viktigt att se hur Depps 8e attitydlåsta hus ("dödshuset" men har mycket med omedvetna känsloströmmar att göra) FUNDAMENTALT fungerar. Det är Saturnus som äger huset, och detta är en ytlig och formalistisk planet. Placerad i 7e partnerhuset är det lätt att se hur Depp väljer kvinnor efter deras utseende, på formella grunder. Saturnus är en hämmande och begränsande planet och har inget som helst känslodjup.

Depp tar yta före innehåll och detta är helt tydligt eftersom Saturnus råder sig själv i härskarläge i Stenbocken. (En disponent i ett annat tecken skulle kunna ge den normalt så konventionella Saturnus en intressant skruv). Att Saturnus från partnerhuset opponerar Depps rollmask, understryker perfekt hur han är liten som skådis. "Kläderna gör mannen" eller ett tjockt lager skyddande smink i ansiktet.

Men denna prominent placerade Saturnus visar också att det omedvetna ligger under repression. För sexlivet (Depp har uppenbarligen satt barn till världen) kan det innebära allsköns perversa eller kinky - formella - lösningar för att få upp den. Kvinnorna kanske har tvingats klä ut sig till sjuksköterska eller dominatrix för få den störda Depp att vakna till...

Uppenbarligen har Winona Ryder energi i Vattenbäraren som matchar utan att hota Depps klena självkänsla (han har Månen i 6e, en mycket vek position för självkänslan). Winonas "misshandelshem" ser mystiskt ut och jag skulle inte vara helt säker på att hon inte såg något av Depps mörka sidor, men hon visste tydligen hur att tillfredsställa hans behov av en "saturnisk" kvinna som antingen dominerar honom eller spelar med i hans rollspelsbehov.

****

Med Amber Heard händer dock något (och jag har skrivit om det tidigare). Hon irriterar Djävulsstjärnan Algol i hans horoskop som ingen av karaktärsvittnena gjort.



Hennes Venus är smittad av Satan ("Åklagaren" passar bra här) och lägger sig på exakt rak linje med Depps likaledes infekterade Venus och intellekts-Merkurius. Det här är två penningkåta lycksökare som fann varandra och det är bara att se hur den medvetandenivån slutar!

Men Amber har också astrologiska detaljer som påminner om Winona Ryder: förekomsten av både gruppsociala Vattenbäraren och enslingen Skorpionen i ett horoskop kan ge närmast hatiskt ogillande av vissa folkgrupper eller ideologier - i de fall min inte själv blir marginaliserad av omgivningens värderingar! Jag har knappt hitta det här paret i någon karta där det inte funnits en egenhet av detta slag. Minns bara "Sir" Elton Johns homosexuellt betingade hat mot den heteronormativa kristendomen (utom i Sverige, extremlandet som perverterar det mesta).

Ambers kombination av Skorpion och Vattenbärare kan ha med Depps utbrott att göra, så låt oss reprisera detta med själs- och kroppdualismen- ett inlägg i inlägget.

När själen inte är hemma i sin egen kropp, då handlar det om att intellektet helt misslyckas begripliggöra sin nya kropp och föredrar att leva i minnet av ett annat jordeliv av motsatta könet. Som jag upprepade i det tredelade inlägget om egot och dess goda ängel, är Vattenbäraren i dess högre aspekt inte sociala grupper utan "den himmelska härskaran" - änglar med en annan agenda än de fallna änglar som blivit själar i mänsklig kropp.

Änglar har inget kön så det är lätt att förstå hur just detta zodiaktecken står nära förvirrade tillstånd där man hävdar att kön bara är en social konstruktion. Det är det gudomliga Intellektet, filtrerat genom jordiskt intellekt, som skapar denna dövhet för kroppens egen (ytterst begränsade) intelligens. Jo, skadan är skedd redan innan barnet utvecklat en ego-kärna, störningen sitter en nivå "över" kroppsmänniskan, i psyket, som under hellenismen ansågs vara en bärare eller ett hölje till själen.

Annorlunda uttryckt: Ryttaren struntar i att lyssna till motsignalerna från värddjuret/kroppen eftersom många kulturer inte längre har kvar själen som del av berättelsen om den kompletta människan. Genast uppstår perversa sexualiteter med varjehanda bokstavsbeteckning. Det är arrogans i själen, som kombinerats med det sekulära samhällets sexualperversion och som via lågvattenmedier som Aftonbladet äter sig in i invånarna och blir del av deras falska sociala överjag.

Att föreslå (som jag tidigare gjort) att en själ väljer "fel" kropp för att lära sig stå upp för en sak, kan mer objektiv betraktas som uttryck för själens dåliga karma. Långt ifrån alla homosexuella behöver lära sig modet att "komma ut" och i många fall önskar man att de kröp tillbaka in i garderoben och väsnades mindre. Inga andra former av handikapp har årliga festivaler och ockuperar gator och torg dagar i sträck.

Samverkan mellan ett samhälle som inte står för något alls plus själens hopp mellan liven är så att säga den giftbrygd till ödeslott som förklarar varför så få idag är nöjda med vad de fötts till. Jag skulle vilja påstå de av Aftonbladets redaktioner som spyr ur sig vedervärdiga artiklar varje dag tyder på att tidningen samlat en ansenlig mängd störda människor. Här skrivs det ständigt om kroppen, vältrimmad med sixpack, brännskadade kroppar, kroppar förstörda av misslyckade förbättringar, homokroppar, allt detta försäkrar homolobbyn som fyller tidningen med ett kommande liv i någon verkligt primitiv djurart.

Vad Aftonbladet sysslar med är långt mer än Staten dikterat för något av landets propagandaorgan. Att skriva vinklat för att understryka vikten av folkhälsa så staten minskar sina sjukvårdskostnader är en sak, men det sätt blaskan gör det på, är i sig sjukligt.

Tillbaka till Ambers karta. Jag har ofta sett den ideologiska fixeringen hos Vattenbäraren i mäniniskor och inser att detta är en högre nivå i själen som agerar "diktator" (precis som tecknets härskare Saturnus liknas vid en regissör eller diktator). Detta driv från "högre ort" som tar uttryck på människans konceptuella nivå kan bli ett verkligt problem om sexualitetens Skorpion ansluter på ett problematiskt sätt till ekvationen. "Konceptuella störningar i fråga om sexualiteten." Nu uttrycker sig olika fall olika, men zodiaktecknens grundläggande betydelser pekar ut sannolika uttryckssätt, och Amber har - i förhållande till Johnnys karta - fel syn på sex.

Att Amber Heard har identitetsproblem är uppenbart eftersom hon kört lesbiska varianter (enligt slaskmedierna). Solen i Väduren är "bara för mycket" med äregirighetens demon Rahu och i förhållande till Depps karta och perspektiv beter hon sig som en 10e-hustyp: en makt- och äresökare. Han måste ganska snart ha insett att kvinnan var ett  enda stort fuskbygge. Hon körde med falsk marknadsföring och den ytliga Depp trodde han landat ännu en troféhustru som privat kunde tillgodose hans behov av kinky sex.

I Ambers planetkrets har jag färgat in den 3-ställiga "reception". Hennes klockslag är det enda okända men i förhållande till Depps karta lägger sig hennes iskalla Saturnus som en totalt dödande influens i hans 5e lekfulla hus. Ambers Saturnus iakttar hemmaläget Vattenbäraren och det drabbar Depps 8e hus för sexdrift - kvinnan har gjort honom impotent i sin egen sexuella perversion. I Vattenbäraren har Amber välgöraren Jupiter som blickar mot sitt frihetliga hemmaläge i Skytten, där vi hittar den blinda sexualenergins Mars som knyter ihop 3-ställigheten genom att blicka hemåt, mot sitt sexuella hemmaläge i Skorpionen.

Min gissning är att 3-ställigheten är en extremt svårlöst härva som illustrerar Ambers lesbianism eftersom Mars också är disponent över hennes äregiriga uppvisning av identitet (Solen+Rahu). Nu är de involverade planeterna långsamma (Saturnus, Jupiter och Mars), så många individer föds med samma mönster. Alla lär inte vara hbt-typ eller ens smygavvikare, varje karta måste granskas enskilt. Det jag sade här var bara hur planeterna lägger sig ur Depps perspektiv, i synnerhet den Mars-drivna Solen som hans Krabbpersonlighet tycker tar befäl över honom!

Utvikning. Jag hittar hela 61 kartor av 10.000+ med Ambers 3-ställighet, i princip alla födda 1986 eftersom långsamma planeter med sina varierande omloppstider så sällan återvänder till samma figur. Jag ser en känd undergroundartist som Lykke Li (som mycket riktigt talat ut om sina mörka sidor), den extremt arroganta belgiske Orientalisten Franz Cumont med all den rasism och von Oben-mentalitet som utmärker européer födda under 1800-talets senare del.

Noterar också en tanklös ung vänsterpartist som tweetade om att mörda moderaten Billström, illustratören av sexperversion Lena Durham. Även det tragiskt tröga skådebrödet Megan Fox (där också en väldig massa tröghet i Mörkrets kvalitet) och den tvärilskne norske violinisten Alexander Rybak och lika argsinta och omöjliga skådisarna Shia LaBeouf och Lindsay Lohan, samt många flera jag direkt ser tillhör ett mer udda slag. (Lustigt nog ytterligare en känd violinist, norska underbarnet Vilde Frang som menade sig kunna "se Gud" - ja, underbarnet har vuxit upp nu.)

Pensionärsbluffaren Alexander Ernstberger och pedofilen Richard Huckle är lågvattenmärken som får homosexualitet att framstå som närapå normalt... Amanda Berry, kidnappad i tio år tecknar kanske 3-ställigheten som "externt öde". Löparfenomenet Usain Bolt menar vissa är en skit men jag tycker mest han verkar sur och besvärad av folk. Tvillingsystrarna Ashley & Mary-Kate Olsen måste sägas rätt normala i det här sällskapet... Lady Gaga inte att förglömma! Men groomade Måns Zelmerlöw är också med under 3-ställigheten. Har han kommit ut?

Utöver Amber bara ytterligare några få explicit homo/lesbianer bland dessa 61 så uppenbarligen är inte sexuell avvikelse 3-ställighetens dominanta uttryck. Jag ser dock även AB-skribenter så jag misstänker att det finns flera garderobsfall i listan som jag bara lyft några smaskiga namn från. Här finns också flera till synes helt normala figurer, som den begåvade indiefolksångaren Robin Pecknold och Shabane Barot  initiativtagaren till den humoristiska bussresan till Solsidan där resenärerna kunde beskåda de privilegierade aporna i sina burar.

Nu har jag inte följt Depp-affären, men under det korta äktenskapet med Amber verkar han ha noterat maktutspel (10e huset) från hennes sida, som involverade hennes perverterade identitet. Kort sagt: har han givit henne stryk, har det varit för att ha ertappat henne med lesbisk otrohet. Men det kan han naturligtvis inte säga, för då blir han både hustrumisshandlare och homofob! Stackars ytliga Scissorhands-Johhny, hans egen förvirring i världen kom ifatt honom...



PS. Är det en slump att båda "karaktärsvittnena" har censurplaneten Saturnus i samma tecken som Depps sataniskt påverkade intellekt och kärlekspreferenser?

Är nedkylaren Saturnus en desarmerande faktor som tagit udden av Depps vrångsinne? (Se stjärnan Algol som en skruvad Oxe, redan från början känd som extremt obstinat.)

Saturnus som Kontrollören skulle kunna tyda på att dessa kvinnor (barn av samma "sub-generation" när Saturnus under ett par år passerade Oxen) var hans chans i livet att hänga med en verklig kapten på skutan - eftersom hans egen Merkurius inte har någon riktig koll. Minns att han ville ha en "Saturnus" som partner enligt hans 7e hus.

Enligt denna teori är det alltså avsaknaden av Kontrollören vid hans Venus/Merkurius som förklarar hans usla beteende - besvikelsen över att ha låtit sig luras av ytans falskskyltning, dvs. Amber blev en spegel av vad han själv sysslat med i hela sitt liv. Svårt att säga vem som är mest störd av dessa två...


PS2. Medan den här färdigskrivna texten "låg till sig" publicerar The Guardian en rubrik "Depps ilska rotad i djupt kvinnohat". Den analysen ligger inte långt från den torftiga syn han har på 7e-huspartnern som ren yta (slagpåse?). Men även Venus (kvinnor) under attack från undergrävaren Satan/Algol skulle kunna passa in. Som vanligt i svåra fall hittar man ofta flera indikationer som pekar åt samma håll.




Och det här ur The Guardian är exakt jag jag sade om Depps subjektiva intryck att Heard sökte köra med honom ur maktspelsposition (hennes Sol-Rahu i hans hus 10)l: "Depp also 'created a misogynistic persona of [Heard] as the stereotype of a nagging woman'". Artikeln här.

Inga kommentarer: