Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 12 juli 2020

Sofias ängel




Det är sorgligt att läsa i AB om hur tv-personligheten Sofia Wistam på klassiskt svenskt undersätsigt maner inför de prästliknande doktorerna i vita rockar baxade sin 9-åriga dotter till vaccination för att skydda det nordiskt rena blodet från svinpesten (som jag envisades att kalla det när den här bloggen var nystartad). Dottern blev en av femhundra svenskar som fick narkolepsi av vaccinet.

Men detta var ännu inte känt när jag skrev ett av bloggens tidiga inlägg (april 2009) om tv-kändisen, och det är väl tur eftersom texten annars kunna verka helt hjärtlös. Rubriken var "Tecknen på frosseri och arbetsnarkomani" och första stycket lyder:

"Sofia Wistam berättar i Expressen på det svenskt aningslösa sättet allt om sin odisciplinerade natur. Om arbetsnarkomanin som ledde till att en hjärninflammation kom tillbaka, en matglädje som gör att hon gladeligen sätter i sig flera portioner, om missbruket av Treo."

Jag konstaterar att hon bjudit på rikt material för att få kött på benen till horoskopet. Tänk, det är bara ett årtionde sedan svenskarna var totala amatörer på att "kontrollera sin offentliga profil"! 
  
Moderns ånger är märkbar över att inte ha praktiserat mer av individualitet och kritiskt omdöme mot BigPharma - ett svävande väsen högt ovan huvudena som alltför många svenskar betraktar som Gud själv.

Wistam var alltså som "arbetsnarkoman" uppslukad av den demoniska svenska "arbetslinjen" och intellektsdödarprocessen när svinpesten kom. Hon hade sannolikt aldrig reflekterat över det samhällsmaskineri hon var en kugge i. I en parallell publicering i AB som kritiserar hennes sommarprat i P1 och nämner hennes program "Sofias änglar", ger åtminstone mig en ny förståelse av. 

Texten citerar Expressenjournalisten Marteus slående formulering, att svenskar hejdlöst under många åt importerat ren "röta" - reality-tv från anglosaxiska länder - och att Wistam den vägen blivit lika förstörd i sitt materialistiska programupplägg i "Sofias änglar" som dottern blev av vaccinet.

Importen av ytlig och materialistisk amerikanism har väl även den här bloggen tjatat om, men man ska inte minnas att svenskar var hypermaterialister långt innan det konsumistiska USA tog fart. Se Sverigehoroskopet från 1809 och notera att soltecknet Oxen (pengar, ägande) är nästan lika illa infekterat av Satans stjärna som nuvarande Sverigehoroskopet måntecken är. 

Går man till Sofia Wistams solascendent (Solen som "ledande offentlig personlighet") kan det kanske vara till någon tröst inför den gradexakta konjunktionen mellan Solen (livskraft), hetsens och äregirighetens demon Rahu och den senare i gradexakt konjunktion med satansstjärnan Algol att tänka tanken: detta är ett predestinerat öde med dramatisk grundton.

Wistam föddes under en av några få dagar detta år som är "öronmärkt" för dem som ska testas till fullo av Vedersakaren Satan.

Åklagaren är utsedd av Gud enligt Bibeln, som här indirekt medger att tanken på en allsmäktig och god Gud skär sig mot de många olyckor som kan drabba en människa på jorden. Således förklaringen att "själen ska prövas". Det är märkligt att judarna inte verkar ha nåtts av betydligt smartare lösningar på teodicé-problemet - buddismen med karmalära och själavandringsteori hade missionerat långt in i Levanten flera århundraden före vår tid, men den officiella judendomen klängde sig fast vid fädernas enkla föreställningar.

(Den judiska avhoppargruppen i Döda havet tycks ha påverkats av "uppståndelseläror", varifrån de också letat sig in i Nya testamentet. De verkar dock inte ha satt tankarna på pränt i Dödahavsrullarna i någon högre utsträckning. Kanske var läran om själens uppståndelse (från de döda) något som bara överfördes muntligt till de värda eller kapabla att ta till sig mysteriet. Rullarnas antagningsregler nämner just att sektmedlemmar graderas utifrån deras grad av inneboende förstånd och förmåga att omfamna Visdom. Det finns antydningar att astrologin användes för att utröna aspiranternas kaliber...)

Att Wistam enligt AB kallat sig "hela Sveriges gråterska" passar bra med den tandagnisslan satansstjärnan är kapabel att utlösa (jfr. bibelberättelsen om den naiva och självrättfärdiga Job som testas av Satan och förlorar allt han höll kärt).





Bloggen har diskuterat intelligens förr, inte som något personligt som en ego-kultur likt den svenska skulle förstå saken, utan en fråga om individen, dvs. själen. Andevarelsen som nyttjar kroppar för sina fördolda syften bryr sig inte på samma sätt om njutning och smärta som de stackars människor som bara har sina kroppar att interagera med, sinnesbundna varelser som blockerats i "vertikal" riktning.

Eftersom själen ÄR intelligens och väljer att födas i ett visst liv för att som det tysta inre vittnet - Observatören - inhämta erfarenheter utan att identifiera sig med vare sig njutning eller plåga, är ovanstående karta rätt talande:

Solen motsvarar Wistams själ och den väljer, som sagt, att födas i linje med Algol och Rahu (den senare "sinnesdemonen" som kan förvrida den lägsta nivån av mänsklig varseblivning, den rena sinnliga). Här tecknas således på himmelen en störning mellan själen och dess jordiska förpackning alternativt värderingen av det materiella, av näring för den lägre kroppsliga varelsen.

Oxen är unikt illa lottad som "förstafiol" i hinduisk astrologi eftersom den får sin egen härskare Venus emot sig. Venus som "verksam illgörare". Det är förmodligen det som lett till att Oxens tecken dras med ett dåligt rykte om att vara slapp och passiv, vara ett dragardjur som lätt kan lockas in i slaveri och överherrarnas tjänst. Venus åtrår bara jämvikt och sinnesfrid och Oxen ber inte om mycket för att livet ändå ska kännas rätt bra.



Varför den gamla hinduiska traditionen förklarar att Venus inte är av godo förstår man bättre om man studerar svensk hälsofascism i medierna. Aldrig tröttnar Överheten på att hitta på nya vetenskapliga bevis för att det gör en människa gott att arbeta med sin kropp och hålla den i rörelse. Nyligen hörde jag på morgonradion argumentet att kroppslig exercis stärker minnesförmågan.

Bilden visar hur svensk tv köper in dubiös engelsk "populärvetenskap" när den passar vår kroppsfascistiska metod att trälbinda svenska folket i ett ganska lågt medvetandetillstånd där man enbart lyssnar till kroppskemiskt rus. Detta skapar pseudolycka vilken effektivt blockerar mot den verkliga lyckan som (tillsammans som andra trevliga effekter som intuition eller ren klärvoajans) uppstår ur psykets kontakt med själen. Jämför att skaka loss lite kemi i hjärnan (som samtidens myt vill ha det) och förnimma några minnesbilder med den i princip ändlösa kognition som en aktiv själ har tillgång till! Det är en aktiv själ den kristna aposteln Paulus beskriver på det sätt som får ego-centriska människor att rysa av obehag: "för nu lever inte jag längre utan Kristus i mig". Paulus upplevde att hans medvetande expanderat bortom ego-horisonten. 

Han valde att kalla sin högre ängel "Kristus" men namnvalet är fritt. "Logos" är ett antikt filosofiskt begrepp som ofta upprepats på den här bloggen, låt vara ett som är svårt att identifiera i hinduisk astrologi eftersom planeterna i individuella horoskop turas om att ta olika roller beroende på det stigande tecknet i öster. 

Det 11e husets tillfälliga ägare, som grekerna kallade "den goda daimonen" är en bra kandidat till Paulus "Kristus" eller det som mjukmysig svensk nyandlighet gillar att kalla den personliga "ängeln", trots att hinduistisk astrologi tydligt markerar att den högre ängeln ALLTID står i strid med personen eller ego-perspektivet: ascendenten har utan undantag 11e husets tillfälliga härskare - emblemet för den goda daimonen/ängeln - som en VERKSAM ILLGÖRARE. Ängeln vill alltid något annat än egot och ängelns ambition upplevs alltid främmande och, som hinduerna "något ont", något som i värsta väl grusar egots banala ambitioner om ett gott liv för sig själv. 

Egot ÄR identiskt med själens värdkropp och hjärnan som skapar ytterst sett en illusion av världen som ett otal människokroppar. Detta är en intressant motsättning mellan "det låga köttet" och människobarnets högre principer. Vi är färre verkliga individer "en trappa upp" än det antal kroppar som syns röra sig över jordytan. Den västerländska astrologin tycks inte ens känna till motsättningen mellan andevärlden och "köttet", och det visar i sin tur att vår kultur har regredierat jämfört med äldre tider, har "förlorat sin själ bara för att vinna den materiella världen".

Hursomhelst verkar Sofia Wistam eller vem som hittade på hennes program Sofias änglar ha slagit huvudet på spiken på ett djupare plan: hennes solascendent (som vi kan kalla en specialstudie av hennes bakomliggande själ) har som sin överton eller högre instans disponenten Venus och ju är den Lilla Välgöraren även om dess verksamhet enligt hinduerna är ond så att resultaten inte är något vidare. Som den ena AB-artikeln säger om hennes variant av själasörjande vem behöver ett nytt kök i sin sorg?!

Som om inte det räckte finns en dubblering av budskapet eftersom "ängeln" Venus med en solascendent också hamnar i den goda ängelns domän (11e huset). Men budet står fast om att Wistams typ av godhet inte har några goda effekter, för Oxens tecken i öster är så märkligt att BÅDA de naturliga välgörarna är meningslösa för den som åtrår ett alltigenom stagnant och materialistiskt liv av den typ Djävulen i en annan bibelberättelse söker locka in Jesus på. Den hinduiska astrologin tar alltså implicit avstånd från den materialism och ser istället till själens bästa. 

Här kan man nu återvända till frågan om det som upplevs "ont" för den låga köttmänniskan ändå är ett uttryck för den goda daimonen/ängeln: Wistam har en "verksamt ond" Jupiter i Tvillingarna. Om man bortser från det korkade och låga köttet är Jupiter-i-Tvillngarna ett fascinerande budskap som egentligen säger: "se, jag gynnar på Luftelementets nivå, på den merkuriska eller intelligenta sidan av din kroppsliga natur". Man skulle till och med på ett maximal okomplicerad nivå beskriva Tvillingarnas tecken (i Indien, "Paret", en man och en kvinna) som att socialt samkväm gör människan gott. Ängelns råd till slöa oxar är alltså det enklast tänkbara: rör på dig och börja umgås med folk! Och är det inte socialt mingel Sofis team eller "änglar" bidrar med hos sörjande familjer? Bytet av köksluckor är bara ett svepskäl och det tycks inte kritikerna i AB ha fattat.

Samtidigt... Min gissning, för gissning är det, är att denna själ från Åklagaren fick sin dotters sömnsjuka för att vakna upp och börja tänka. Sömnen är ofta en symbol inte bara för döden utan framför allt för ett sovande liv i materien. Tarot-kortet Domedagen tycks visserligen påverkat av kristna föreställningar om de dödas uppståndelse på den Yttersta Dagen, men kan lika gärna representera vilken basunstöt som helst som väcker upp den loja oxen ur dess cirkelformade rutin där den saktmodigt gått i evigheter för att pumpa upp vatten för byns basala behov. I bilden överst får man en levande föreställning om varför hinduerna inte anser att Venus i bemärkelsen stillastående eller vila är bra för Oxen. 

Detta zodion, detta axiom beskriver en kontinuerlig rutt (eng: "route") i innötta spår. Slentrian eller inertia kanske också kan beskriva denna "andliga grundlag", en grundbult som bara finns utan att kunna förklaras ytterligare. Så om man ändå ger hälsofascistiska Sverige ett halvt rätt, hälsa är en nödvändighet för den kroppsliga människan, är det då inte extremt oroande att landet inte har utvecklats en millimeter under flera hundra år utan fortsätter att tänka som om det handlade om att sätta arbetsoxarna i rörelse? 

Oxen figurerar, som sagt, som en nyckel i 1809 års Sverigehoroskop (i samband med Solen eller nationens essens), och lika viktig är Oxen i det rådande horoskopet från 1974, men nu som beskrivning av överhetens syn på befolkningen: den är bara här för att vara arbetsdjur åt Eliten! Något hämmande tog vid någon tid över landet och började hålla tillbaka folkets medvetandeutveckling.

Oxen representerar via Jordelementet tendensen att se på andra eller sig själv som objektiva ägodelar, ett verktyg som får göra slitgörat. Oxen är den fattiga ROT eller RUTaren som först bygger och sedan underhåller den vita ursvenskens flotta hem. I bra exemplar vaknar Oxen till medvetenhet och börjar se hur människor utnyttjas som djur. 

Se t.ex. Bob Dylans horoskop eller det för Karl Marx, som gjorde en så skarp analys av arbetsvillkoren under kapitalismen att ekonomiämnet tagit över många av hans insikter. Marx var visserligen Vädur (Mars som i bra exemplar kan bli en revolutionär), men hans djupa och mänskliga känslor (hus 4) var fyllt av "oxiga sentiment" och den progressiva Väduren inom honom gillade inte alls hur människorna behandlades som arbetsdjur.

Inga kommentarer: