Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 31 juli 2020

Sveriges sex- och identitetsproblem (del 1)

 


Nästan direkt på "Regnbågsflagga med fascistiska undertoner" följer här ännu ett inlägg om sexualitet och kön. Varför denna skrivlust i ämnet? Jag behöver inte ens titta på planeternas rörelser över himmelen, jag vet att Solen gick i Krabban för två veckor sedan alltmedan Mars kryper genom Vattentecknet Fiskarna. Och så tid för årets propagandistiska Pride. Fokus dras naturligt mot ämnet identitet, som enligt transiterna ser hotad ut eller i riskzonen att hamna i något simmigt undervattenstillstånd där allt verkar otydligt (ett exempel ges härnedan i bonusspaningen).

Men här blir greppet lite annorlunda. När startade den urartning av folkets attityd till sex som i veckan kan ses t.ex. i formen av tre homoflaggor på vift utanför Stockholms Stad AB:s prestigebyggnad, i vad som förr var den kungliga huvudstaden?

Eller som kan beskådas i svenska kvällstidningars frenetiska skrivande om "polyamorösa" och andra livsstilar?

Eller den aldrig sinande ström av kroppsfixerade artiklar som får en att undra om alla "queera" och snedvridna psyken i landet strömmat till och fått anställning på dessa tidningar?

Aftonbladdret och Sexpressen är skyldiga till mer ungdomsångest och till och med identitetssammanbrott än någon enskild aktör, förutom då Stockholm som helhet. Köpta "influencers" inte att förglömma. I den sociala ingenjörskonsten Sverige skolas man in till att bli en kropp för fortplantning av nya trälar (för att säkra statens skatteinkomster och arbetarna lär sig att bara skrika efter rättvisare monetära villkor - så har en Överhet framgångsrikt lyckats krympa medvetandet på hela den samhällsbärande delen av befolkningen).

Att försöka bli något över ett ekonomins dragdjur kräver antingen geni (och det är ju väldigt vanligt förekommande) eller stora personliga offer och är egentligen Don Quijotes futila kamp mot väderkvarnarna. Sverige har "system" som effektivt maler ner individerna och förringar dem.

Frågan om den abnorma svenska sexualitetens rötter ska jag titta lite på i detta inlägg, där del 2 uppehåller sig vid gamla Sverigehoroskopet (1809), väl medveten om att det finns en sociologisk förklaring som står utmärkt på egna ben och inte kräver några stjärntydare. 

Men jag har alltid funnit att ett fenomen ökat i begriplighet om man studerar det från mer än en synvinkel, ett fel som homolobbyn i Sverige idag gör sig skyldig till: den nativa egocentreringens misstag. Vid 18 mötte jag t.ex. en kinesisk bok jag aldrig hört talas om, men föll pladask för. Först trodde jag bara det var en "spådomsbok" - jagets naiva och ensidiga perspektiv. 

Gradvis gick det upp mig att detta var en sällsynt kombination av furstespegel (lärde ut den nobla människans moralväg) och kosmologi, förutom att fungera som spådomssystem! Det har sagts att den asiatiska intelligensen ligger åtskilligt över den kaukasiska, och att lyckas skapa tre böcker i en och samma text säger lite på vilken nivå av överblick Kinas gamla visa människor verkade! Efter ett dussin engelska översättningar under 30 år av intresse förstod jag dock att arkaisk kinesiska är nödvändig för att någonsin bli mer än dilettant...

Den sociala förklaringen till Sveriges allt mer perversa (tillåtande) syn på sexualiteten är enkel: bildningen i det här landet har varit obefintlig om man slår ut den lilla Elitens lärdom på hela folket, då som idag. Fattiga svenskar förr, kanske inte ens läskunniga och definitivt med inget i livet utom träldom och torftig föda, hade åtminstone sex som gratis nöje. Underklassen, dvs. i stort sett hela Sverige, födde barn i strida strömmar och satte ut nästan lika många i skogen eftersom det tycks vara den enkla människans lott att brista i konsekvensbedömning.

Se tv-program som Lyxfällan som ett sätt att splittra underklassen i det läger som sitter och hånfullt skrattar och sina bröder och systrar som haft ännu sämre omdöme förköpt sig på grund av de lång Djävulen i överklassens skepnad stuckit till dem för att delta mer i konsumtionsdansen.

Men detta flitiga svenska rullande i höskullen var fortfarande naturligt sex (inte minst för att homosexualitet var olaglig i äldre tid) och den naturliga och okonstlade sexualiteten finns även idag i Sverigehoroskopet. Inte minst genom landets rollmask Vågen, där just Venus representerar flera erfarenheter av betydelse för mänsklighetens överlevnad, och främst då (heteroerotiska) Eros. Planeten Mars är sexualenergi men påminner mer om våldtäkt och aggression om riktig sexualitet som relaterar mer till lek - en kär lek. Man skulle t.o.m. kunna misstänka att den patetiskt kroppsfixerade homosexualiteten inte ens är venusiansk till sitt väsen utan enbart ett uttryck för den extremt egoistiska Mars, bortsett från att naturens sexualenergi som syftar till arternas överlevnad kammar hem noll när den uttrycks på det "homo" viset. Mars + Mars ger ingen avkomma, vilket för all del gäller Venus + Venus också.

Det "nya" Sverigehoroskopet har Venus i Stenbocken, visserligen är ett stelt och formalistiskt tecken, men när det fungerar väl också ett okonstlat tecken. Hos den goda Stenbocken finns sexperversion inte på kartan. Säg att den är naturlig men inte särskilt äventyrslysten. Den håller sig till normen.

En Venus styrd av Saturnus kan slå åt två håll: en sexualitet som helt saknar djup och blir beroende av kedjor och raffset och annat för att FORMALISERA AKTEN. Men den kan, som sagt, också bli naturlig och älsklig utan formalism. Hur Saturnus kan visa så olika sidor - form- och regelmässigt styrning som den står för - har att göra med hur prominent den är i horoskopet. Ställs planeten undan i ett svagt (men inte nödvändigtvis dåligt) hus, då minskar styrningen från Venus underliggande ägare. Allt detta bara om Sveriges Venus-i-Stenbocken. Andra placeringar leder till andra funderingar.

I Sverigehoroskopet tycks Venus står prominent i ett hörnhus (4e) medan Saturnus är svagare och tidvis helt frånvarande genom konjunktion med halshuggna Draksvansen och dessutom i ett svagt (men gott) hus som det 9e. Jag säger svagt eftersom det inte är i ett av hörnen. Sveriges Amor i hemma (4e huset) borde alltså vara löjligt "bonnig" ännu 1974, horoskopets startdatum. Stenbocken är ett Jordtecken och dess formalism antyder att den står för det utmejslat enkla, inget av barockens överdrivna krusiduller.

Tänk Ikeas möbler, med åren alltmer rätlinjiga för att vara billigare att tillverka, så får man en bild av det moderna Sveriges erotiska preferens. Stenbocken drar åt arrangemang och byggande så chipsreklamens töntiga om "fredagsmys" är just som svensken fostras att vilja ha det. Inte för att jag vet om svullande av skräpmat är någon bra upptakt till veckodosen sex...

Men detta är inte svenska mediers sexualitet numera! (Efter internet?) Där propageras tvärtom mängder av sjukliga avvikelser från den enkla men rättframma njutningssvensken. Alla dessa varianter är uppenbarligen uppfunna av störda människor som inte har någon sund kontakt med sina känslor och måste gå långa och ibland uppseendeväckande omvägar för att överhuvudtaget i sina liv kunna inkludera "sex", vilket de lärt sig i biologin är ett måste för djur och människor.

Entré den störda Mars i 8e huset för sex men också perversion. Sverigehoroskopets folkliga Måne (nationens kollektiva känslotyp) är inte så fri som Väduren (Barnet) tror sig om att vara (i barnets brist på erfarenhet). Det är en ensidig och opåläst position för känslolivet när DESSUTOM dess ägare Mars burats in i 8e huset för "dålig karma" och ett primitivt tecken som Oxen. Nationen är illa rustad (eller helt oförmögen) att ta fram sina sinnliga bevekelsegrunder i dagsljuset och självrannsakande begrunda. Eftersom Månen också symboliserar hushållen, ser man här det dolda svenska våldet i hemmen, bara en annan form av "homo-sexualitet" eller läderbögeri-tramset. (Faktiskt, är homosfärens lek med attribut sönderbrutna själars försök att distansera sig från sin åkomma?)

Sverige drivs därför av två vitt skilda budskap, och de tar inte ut varandra utan tycks klibba fast vid olika grupper. Det är här man (straight eller homo) måste ta sitt eget horoskop och jämföra hur man samverkar med sitt födelseland (de som kommit hit i vuxen ålder kan också jämföra med Sverigehoroskopet). Ibland finns nästan inga förbindelser alls mellan kartorna, ibland "hakar" man fast i en eller annan del av Sverigehoroskopet och kan då bli en del, ett uttryck av den sidan av den nationella naturen.

Men den hinduiska traditionen - som jag här följer - har också det 12e huset för en inspektion av "sängkammarens hemliga nöjen" vilket vad en lärobok med indisk diskretion kallade sektor för bl.a. sexlivet. Här är Sverige riktigt illa ut. Med jämnmodets och harmonins Våg i 1a huset förpassas hyperkritikens och pedanteriets Jungfru till det 12e som Vågens okända fiende och en störning mot dess hopp om balans. Det blir Merkurius som äger Sveriges inofficiella sexliv och budskapen via husen måste ges prioritet framför bara "Venus i Stenbocken" (som ligger kvar på himmelen i veckor). Vad som händer i 12e när Sverige "återföds" är därför av större intresse.

Och nu kommer en mindre uppenbarelse: det är den svenska handelsmannen som äger våra sexvanor. Allt som sagts som Merkurius inklämd mellan en OND ledande Sol och en OND överflödets Jupiter i 5e huset för samhällets ledare och makthavare, drabbar också landets befolkning och dess försök att idka sex. 

Faktum är att svenska tidningar varje dag skildrar horoskopet - se bara ovan från dagens Expressen. Här finns "miljonerna" (Jupiters stora pengar) kopplat till elitens kroppar och en plats högt upp på skittidningens förstasida. Merkurius vinstlystnad har förstört t.o.m. sänghalmens nöjen i Sverige.

Med fokus på Solen (makthavare) inser man också att politiska beslut avgör hur folk beter sig i sängkammaren och inte minst verkar handelsmännen ovanligt intresserade. Sverige tar med andra ord helt död på den naturliga enkelhet som Venus-i-Stenbocken först tycktes signalera. Till och med om man blundar för att 12e också kallas "den onda/förlustbringande demonen" (i grekisk tradition) berövar de svenska makthavarna i vårt moderna Sverige det sista glädjeämne som rik som fattig kunnat åtnjuta.

Merkurius i bemärkelsen "medier" och "kommunikatörer" är alltså knutet till sex (det merkuriska hus 12) som är en givet offer för medierna att frossa i, perversa i deras val av lönsamhet som ledstjärna. Den svenska "frigjordheten" (en falsk hajp) basuneras ut eftersom 12e sex-huset befinner sig i 5e, ett hus med bra krut i när det kommer till uttryck (detta är Solens naturliga hus).
 
Allt hänger samman och det går inte att förstå det moderna Sverigehoroskopets extrema sjukdomar annat än som ett litet land som tagit över i överkant för att kapitalismens alla välsignelser skulle hjälpa politikerna att tvätta bort stämpeln av ett Lort- och Fattigsverige. 

Därför har vi landet ett mörkertal av medborgare som mot sin vilja indoktrinerats till homoyttringar och andra avvikande beteenden. Själar med svag Sol eller svag Merkurius tenderar ofta att bli besatta av tidsandan och den tidsanda Sverige som nation sprider omkring sig är inte hälsosam. Min gissning är att Sverige har FLER falska homos än de som verkligen bytt kroppstyp från ett jordeliv till nästa. Sverige är sjukligt i sin överbetoning av den sociala dimensionen på bekostnad av högre verkligheter. Förklaringen är att kapitalisterna inte kan tjäna pengar på den högre verkligheten som är fri, som tillhör var och ens inre själ. (För dem med förmåga att släppa det yttres förhäxning.)




Bonusspaning



Tittar av och till på tv-repriser av serien "How I Met Your Mother" som utspelar sig i New York bland mer eller mindre coola 30-åringar. Serien är lång och vindlande men har roliga skådespelarinsatser och ett väldigt välskrivet manus med så mycket infall och smartheter att varje halvtimma kunde fylla halvdussinet svenska långfilmer.

T.o.m. den sociopatiska brudraggaren Barney - som i en akt av gäcksamhet mot publiken spelas av en homosexuell skådis utan intresse för kvinnor - mognar en aning i sin "one night stand"-mentalitet under seriens gång. (Jag förmodar att här finns homosexuella manusskrivare i bakgrunden som visar hur straighta dynghögar till män ter sig - alltid lättare att peka finger åt den andre.)

I ett avsnitt raggar den straighte och traditionellt romantiske Ted ovetande upp Barneys halvsyster, vilket gör Barney spyfärdig. Aktrisen som spelar halvsystern hade så genomträngande blick att jag googlade upp födelsedatumet. Och nog var det Mars i Skorpionen. Den där placeringen ger ibland rent hypnotiska ögon!

Men lika snabbt läser jag i skvallret att hon är lesbisk och hade en tvåårig relation med kända kvinnliga fotomodellen Cara Delevingne. En partnerjämförelse visar hur typiskt människor utan självkännedom kommer samman och t.o.m. bildar familj. Det finns inget alls som länkar ihop dessa två!

Provsticket exemplifierar hur åtminstone celebritetshomosexeualla bara förmedlar en psykotisk yta som de speglar sina grumliga jag i och drar med sig tallösa andra diffusa ungdomar med mediernas benägna bistånd. De här två har egentligen inget med varandra att göra dessa två och så separerade de snart igen. Oklart vem som spelar man i denna travesti på naturens ordning: Ashley är äldre men det är Cara som tar den manliga, omfamnande posen på bilden ovan. Fotomodellen verkar också känslomässigt störd och förmodligen ett kvinnligt rovdjur. Ashley verkar ha  en "mjukare" eller åtminstone mer lekfull natur (Lejonet) enligt horoskopen.




Den här bonusspaningen beror inte på att bloggaren, likt stereotypen, dräglar över "lesbianer i het omfamning." Tvärtom, efter att ha tagit notis om Ashley Bensons födelsedag skrev han en marginalkommentar: "wasted beauty" - bortslösad skönhet. Inte för att jag är i ålder att stöta på en ung kvinna utan jag menar att dagens korruption i västerlandet gör, enligt medierna i alla fall, att kvinnor t.o.m. föredrar egoismen i sig själva och en massagestav än en förbindelse. Redan före corona var män och kvinnor främlingar för varandra tack vare samhällspropagandan som lär oss att alla bara är kropp. Ingen verkar se att medan köpmännen villigt bidrar med bisarrerier dör Väst bit för bit. Att "välja sex" är bara en av många fenomen där samma nedbrytning ses verka.

Tekniska observationer, Ashley/Cara:

Kvinnornas Solar stöter bort varandra i det hinduiska 6-8-förhållandet. Inget ömsedidigt stöd på identitetsnivån eller ens på solens ytliga "kändisnivå".

Fotomodellen Caras Måne är typiskt nog steril och formfixerad genom Månens klena läge i formalistiska Stenbocken och Saturnus hemma i härskar läge. Hon tar "patriarkens roll" på fotot!

Dessutom har hon fullmåneopposition till sin identitetsbärande Sol - närmast ett totalhaveri som antingen var förutbestämt för detta liv eller en potentiell svaghet som samtidens normsammanbrott utlöst. Hon stressades också av hetsen i modellvärlden till en hudsjukdom, och lämnade modellerandet. Det är uppenbarligen den typ av horoskop som tecknar miljöfaktorernas makt över individen. I ett annat samhälle hade Caras öde artat sig annorlunda!

Redan Solen i sårbara Krabban säger att denna själ är här för att låta sin identitet formas av miljön eller psykisk ambiens! Men Månen i Stenbocken med Saturnus visar samtidigt att psykets struktur inte vill formas (eller omformas från ett tidigare liv som patriarkal man). Horoskopet är lite av en rävsax. själen är snärjd av "makterna".

Likväl ser hon Ashley Bensons Venus i Stenbocken och formalisten i henne säger: "se där, en riktig kvinnokropp, den vill jag ha". (Både hennes Sol och Måne står i Passionens kvalitet och Vatten och Jord yttrar sig ibland som låga köttsliga begär.)

Ashley Benson är från ett helt annat universum: Sol och Måne i Eld var just det jag upplevde i tv-rutan trots att hon bara hade några minuter. Eld/Ljus står för "en levande själ" och går rakt genom tv-rutan. Mars i Skorpionen ger därtill en sexuell nerv som inte har sin like i zodiaken.

Men inget i denna mycket lyckligare horoskopkonfiguration förklarar varför hon lät sig fångas in av Cara. Det måste bero på att Eld utan ett värst aktivt intellekt blir ett livslångt frossande i "ögonfägnad" - hon gillade säkert Caras modellkarriär - Benson har Månen i Lejonet, en dramatiserande typ av reaktion på omvärlden. Hon fångade hon upp och förstärkte i sin fantasi fotomodellens Jupiter+Venus. (Kanske ger Eldens positiva eller utåtriktade polarisering och "kvinnliga planeter" som Månen och Venus basen för lesbiska förhållanden, men de kunde också stanna vid varm och hjärtlig vänskap.) Om min tanke kring Bensons överdramatiserande Måne stämmer, byggde kvinnorna - som så många hetereo par - en bräcklig allians från ren yta och fantasier.

Finns några signaler på att dessa två kartor "knäppt av" intresset för män? Modellen Cara är så störd att redan det sagda räcker för att förstå att hon har svåra identitetsproblem. Men Ashley kan ha sitt identitetsproblem just genom att Solen (identitet) har en elak man (Mars) i 12e husförhållande om man räknar Solen som 1a. Och 12e representerar som bekant "dolda sexlivet". Mars i 12e kan vara en omedveten fruktan för män som Olycka eller fara eller några som vållar dem förluster och det kan vara trauman tidigare i livet eller i tidigare liv som driver den här konfigurationen till "samma-sex-förbindelser".

Tidigt i bloggens historia granskades en grupp porrskådespelare och noterades hur Mars stod i detta "bakom ryggen"-läge som förklaring till att de via porrbranschen valt att göra narr av hela ämnet sexualitet. HBTQ är lite av samma resignation inför uppgiften i detta liv. Att skippa en lektion på detta sätt, verkar av hypnoterapeuten Michael Newtons undersökningar av tidigare liv innebära att själen bara står inför samma problem i nästa liv...

Lustigt nog pågår morgonradion och det började just talas om "omvändelseterapi" (ofta i religiös kontext) för de homosexuella. Vinklingen i reportaget går inte att missta sig på: "tvång tvång tvång" tjatar den homo representanten och ser inte att Pride självt börjar likna en propagandakampanj för att öka antalet omvända medborgare.


Inga kommentarer: