Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 5 juli 2020

Sverige unikt i sin identitetsförvirring?

JK Rowling har fått mycket skit för att hon som kvinna vägrar mingla i duschen med män som inbillar sig vara kvinnor och kanske t.o.m. låtit kroppskorrigera sig. 

Om man tar ett förhållandevis neutralt perspektiv, som jag nyligen gjorde i den studie av de förvirrade själar som kallar sig "pansexuella" i sin oförmåga att navigera en värld som håller på att bryta ihop (vem kan klandra den som föds till djävlar till föräldrar som jobbar hårt på att söndra världen i fattiga och rika och för penningens skull sudda ut alla andra skrankor?) ...vad ska man då säga om det senaste svenska fallet som fladdrade förbi i en kvällstidning?

(Den enkla förklaringen till mediernas pro-förvirring är förstås att de verkliga problemen, de rika mot de fattiga främst hotar de rika. Så de med medel styr över fokus till de billigaste tänkbara problemområdena och skapar folkopinion om detta. Så lurar Kapitalismen återigen den korkade befolkningen att "sila mygg men svälja kameler".)

Det svenska fall jag såg var en f.d. manlig höjdhoppare som väl likt alla idrottsmän efter avslutad karriär får identitetsångest. "Lyckligtvis" lever han i en lika förvirrad tid där könsbyte kan upplevas som en lösning. Han har inte mer än korrigerat sig "juridiskt" - på pappret - och jag håller helt med JK Rowling för att jag aldrig skulle erkänna den här figuren som "min sort"!

Men objektivt, var det. Det finns en planet i astrologin som beskriver IDENTITET och det är Solen. Notera att Mars (män) och Venus (kvinnor) bara är accidenser för den distinkta själen, i ens förra liv som människan kanske man "händelsevis" eller tillfälligt hade ett annat kroppsligt kön än den här gången. Poängen med könsbyten mellan liven är att själen ska få en allsidig erfarenhet över tid.

Så visst, kör i vind om den före detta idrottaren verkligen ansåg att hans liv var helt slut efter sportkarriären och valet stod mellan att begå självmord eller förekomma reinkarnationssystemet genom att byta kön (andra nöjer sig visserligen med att köpa ny bil eller måla om hemma och får på så sätt en upplevelse av att ha inlett en ny fas). 

Låt oss använda Solen för en solascendent och se vilka identitetsomen Martin Eriksson, numera Veronica, kom till jorden under.




Detta är en extrem himmel! Alla planeter utom psyket befinner sig i onda hus. Solen i 1a räknas inte eftersom det just är identitetsfrågan som ligger under luppen, men det är naturligtvis ominöst i sig att Solen ligger i den "nyfödda" första graden av det rörliga Tvillingarnas tecken. (Minns att hinduisk astrologi inte likt grekisk har färgats av homobeteenden, "tvillingarna" i Indien inte är två unga män utan en man och en kvinna, Mithuna eller det älskande Paret.)

Att identitetsmarkören är så nyfödd den kan bli i första graden är talande för ämnet. Men det blir värre: Solen äger här det fjärde och sista av de onda husen, så att man kan säga att samtliga fyra mörkfärgade sektorer faktiskt är aktiverade.

Bara sinnet och vad det ruvar på går fritt i nionde samvetshuset. Men även detta omen om en frisinnad varelse slår i spillror när man inser att disponenten till Vattenbärarens sinne halkat in i 12e huset för världsliga förluster. Sinnet är med andra ord martyriskt lagt eller t.o.m. självdestruktivt. Den enkla sinnesupplevande människan gillar inte sina egna upplevelser. Självmord har säkert varit en utväg efter det att sportkarriären tog slut. "Nu är jag ingen alls, igen!"

Men det depressivt lagda sinnet har en utväg: Saturnus i förlusthuset kombinerar sig nära med en planet som är en välgörare för Tvillingarna i hus 1: den tillfälliga (accidentella) kvinnan, Venus!

Man kan också uttrycka det som att den här mannen är född med en fixering (Saturnus) vid det kvinnliga och att detta förbjudna läckte in i hans psyke (Månen) från tidigaste år.

Hinduisk astrologi har nu en doktrin om att 12e huset, förlustens hus, huset för det som inte längre ÄR, indikerar närmast föregående jordeliv. Kombinera nu fixeringen vid Kvinnan med det faktum att identiteten står i 1a graden för något nyfött och himmelen säger svart på vitt att Martin Erikssons själ faktisk uttryckte sig genom en kvinnokropp i sitt föregående liv, och i detta är så vanvettigt okreativ att det enda han kunnat komma på är att (hjärntvättad av mediernas ständiga pro-hbtq-propaganda) göra slag i saken och REGREDIERA bakåt till något han egentligen redan är färdig med. 

Något stort brott är det inte, men definitivt kan det verka som att slöseri med de möjligheter den här själen hade att "man up" eller tuffa till sig lite. Istället lämnar själen walkover och låter det omedvetnas influenser (den onda daimonen) påverka de medvetna valen.

Horoskopet beskriver EXAKT vad den här bloggen har misstänkt om en del av HBTQ-fallen. Det är själar som har upplever den defekta omvärlden så förhatlig att de istället skapar sig en låtsaslek med stoff från sitt undermedvetna. Inte konstigt att en äkta kreativ själ som JK Rowling betackar sig för dessa svartbyggen. Sekulära stater som Sverige däremot, tillåter att de rika bygger på naturskyddad mark och att ändra könstillhörighet på pappret kostar ju långt mindre än att sätta dessa svaga själar i mångårig terapi. Sverige spelar således med i denna falska charad och tidningarna sprider "nödlösningen" som om det vore det naturligaste i världen. 

Det är bristen på varje form av andlig vägbeskrivning som har fått västvärlden att korrumperas. Ingen vet någonting längre och de som står stadigt i sin identitet får skatta sig lyckligare över att de byggt något av värde i sina tidigare liv. För att födas till Sverige med dålig karma, det är sannerligen helvetet på jorden!

 *****


JK Rowlings karta är den psykiska hälsan själv. Det senaste (översta) av totalt tre taggade inlägg ser ut att vara en grundlig genomgång av hennes astrologiska "dynamik".



*****

Naturligtvis är den f.d. idrottsmannens karta nästan för perfekt som illustration. Det var nybörjartur att titta på kartan ur perspektiv av IDENTITET och hitta så många problem. Inkl. Eriksson räknar jag till 51 stycken transsexuella kartor (med eller utan fysiska ingrepp för att ändra könet). Jag sorterade fram dessa men minns inte om jag undersökt horoskopen som grupp. Men det är enkelt att ställa om astrologiprogrammet till solascendent och sedan manuellt gå igenom några potentiellt betydelsefulla placeringar. (Det är mer tidskrävande att skriva instruktioner till datorprogrammet som tar hänsyn till de 12 möjliga solascendenterna än bara öppna horoskopen och summera på papper!)

Ta t.ex. idrottsmannens disponent till solascendenten, Merkurius. Även denna står i 12e huset för självmordsinstinkt eller att göra sig en ogärning. Följer man idén att rejält fantasilösa människor som alltid tror att "gräset eller grönare på andra sidan" och väljer könsbyte framför självmord (det är väl känt att könsbytarna är lika olyckliga efter ändringen och ett tidigare liv i annat kön är som sagt inte längre relevant - det representerar "världsliga förluster" eller det som redan är avskrivet,  och könsbytet ger därför inte avsedd "livskick").

En sortering i åldersföljd visar att de tre första och äldsta har så många problem (om än intressanta) att jag lägger ned planen att studera samtliga 51 och gör som i ett nyligt inlägg, snabbgranskar de första och sista (yngsta) i listan!


De tre äldsta alla "male 2 female" (redovisningen något förenklad):
  • M2F: So.0.Sa.PIS - Ju.h11, Mo.h8.180.Ve.ARI
  • M2F: So.ARI - Ma.0.Rahu.h8 Mo.CAP Ve.0.Sa.h12
  • M2F: So.LIB - Ve.0.Ju.h12 Ve.PIS

Fisken har förvisso soldisponenten i Stenbocken i 11e huset, men detta knyter tillbaka till 1a solhuset och ett jätteproblem: Solen och Saturnus i samma tecken är fiendskap om vilken norm som gäller. Och psyket (Månen) står i balanskonstnären Vågen men korruptionens 8e hus och i påfallande instabil opposition till Venus mittöver. Är också detta en variant som leder till ohälsosamma drömmar om att vara "det andra könet"?

Väduren har sin sol disponerad från en abnorm Mars med överdriftens Rahu och dessutom i korruptionens 8e hus. Psyket har fastnad på ytliga formalisten Stenbockens nivå och disponeras av Saturnus som slagit sig ihop med kvinnliga Venus men i 12e huset för saker denne man gör till sin egen förlust.

Vågen har disponenten Venus med Jupiter i 12e huset och även psyket/Månen i Fiskarna har samma omen, men nu via psykdisponenten Jupiter.

Det är ingen tvekan om att dessa transsexuella män alla är rejält röriga i sitt inre när det kommer till IDENTITET, antingen är det onda 12e eller onda 8e (som också har med sexualitet att göra) som bidrar till oredan.

Tre de tre yngsta, är alla mellan 20 och 27 när detta skrivs. Det är två "male 2 fem" och en kvinna till man:

  • F2M: So.SAG - Ju.h10 Mo.0.Ket.TAU Ve.h3
  • M2F: So.CAP - Sa.h2.180.Ma.h8, ond daimon här Ju: Ju.0.Ve.h11
  • M2F: So.0.Ket.CAP - Sa.0.Ju.ARI Mo.0.Ve.h12

Först kvinnan "med penisavund", den expansiva och föränderliga Solen i Skytten har en disponent i patriarkala makthuset nr 10. Penisavund var det... Psyket står med halshuggna södra månnoden i normalt stabila Oxen, men uppenbarligen gör Ketu att den traditionella kvinnorollen inte tilltalar denna maktlystna kvinna.

Den första Stenbocken har disponenten Saturnus neutralt i andra huset och jag ignorerar här att grekerna kallade det "dödsrikets portal". Däremot är det av intresse att IDENTITETENS disponent befinner sig i avskyvärd oppositionskonflikt med manliga Mars i 8e korruptions och dödshuset. Den här figuren gillar inte att manssläktets spelregler! Istället en tung post som luktar kvinnlighet genom Venus och välgöraren Jupiter i 11e huset för ideal (dvs man är inte detta men idealiserar det). Tyvärr är Jupiter också ägare till den onda daimonens 12e, den sektor som vi nu på allvar börjar ana har med närmast föregående liv att göra. 

Den andra Stenbocken har en störning i identitetsfrågan redan i kombinationen av Solen och halshuggna demonen Ketu. Och det blir ännu värre: soldisponenten Saturnus står "fallen" i Väduren (sol eller identitetstecknet) och angriper Stenbocken vida sin långa 270-gradersaspekt. Den fallna Saturnus är också konjunkt Jupiter, likt förra solascendenten i Stenbocken tillfällig ägare till den onda daimonens 12e och därför en sorglig bas för Mån- och Venuskonjunktionen i jupiteriska Skytten, dvs inne i 12e huset!

Dessa sju fall är en nästan förödande indikation om att den i stort sett helt opersonliga Solen (ens eviga atma) inte är helt oberörd av sina nedstiganden i olika kroppar. I antiken rådde diskussion om själen var helt oberörd av sitt låga världsliga tillstånd eller om det jordiska habitatet faktiskt påverkade eller i värsta fall förorenade själen.

Jag har alltid tyckt denna diskussion bland främst platoniker var underlig eftersom man tog själavandring för givet. Det ser ut som att grekerna inte riktigt fått kläm på eller kunde acceptera den hinduiska karmaläran!

Det här lilla testet är inte entydigt i frågan om själens apatheia eller "impassivitet" (immunitet mot att röras eller grumlas av passion). Astrologins Sol borde per definition odelad eller hel i sig själv, oförmögen att släppa in ett "andra" eller något väsensskilt (det var också platonisten Plotinus tanke). Kringbudskap som tydliga betoningar på 12e men också 8e i just identitetsfrågan säger egentligen inget om själen infekterats in i själva sin essens av att byta kroppen. Det är enklare att säga att dessa sju fall alla har misslyckats att hitta vare sig mental styrka eller kunskaper i detta liv för att hålla "läckaget" från tidigare liv borta. De har sugits in i en värld de inte har kontroll över, och det är naturligtvis "dålig karma" som tyder på en själ som kan ha gjort snedsteg vilka kanske berör relationen mellan könen. 

Men eftersom en satanisk kultur som den svenska inte ens informerar befolkningen om hur livets processer ser ut (så långt de skarpaste snillen som existerat på denna jord har funnit ut), så landar transorna istället i en oöm värld VERKAR vara förklaringen till deras problem. Det är samma gamla vanliga vägran att gå till roten med problemen och istället komma med "hitte-på"-lösningar som ytterst inte löser något alls.

Att de komplex som noteras ovan inte alls är ovanliga, följer att könsbyten mellan två jordeliv kan vara ganska vanligt. Därmed inte sagt att samhället gör ytterst gör rätt i att så totalt abdikera att befolknngen får lov hitta på vad vilka fantasier som helst för att klara ett sataniskt värdeurholkat jordeliv. 

Observera att en solascendent ger illusionen att alla under en hel månad, skulle kunna vara ombytingar (om soldisponenten landar i hus 12 eller kanske 8). Det faktiska horoskopet väger dock tyngst (och ännu tyngre om solascendenten som "andra omdöme" instämmer). I verkliga livet glesas identitetsominat ut rejält genom de tolv fysiska ascendenterna. Den egna personen (ascendenten) kan ofta reducera frågan om identitet till en icke-fråga.
*****

Se även en studie av transhoroskopen från 2018. Upplägget där skiljer sig en smula från det som just redovisats. Det här testet med identitetsmarkören Solen gav tydliga utslag och jag ser att den äldre studien sysselsatte sig med planetaspekter som jag allt mer tvivlar på att de har något att göra i kvantitativa studier.

PS. I samlingen med 51 fall ingår många namn som förekommit i kvällstidningarna. Eftersom dessa människor inte fattar hur de skyltar med sitt pinsamt kortsiktiga "tänkande", avstår jag från att uppge ens födelsedatum för de redovisade fallen.

Inga kommentarer: