Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 10 juli 2020

Coronas attack mot hjärnan i linje med Världshoroskopet 2020

Folk som får inflammationer i centrala nervsystemet, eller där hjärnan angrips av covid-19 är i minoritet (men hur liten?). The Guardian beskriver som vanligt med tio gånger mer detalj än de svenska artiklar som skrivs efter en rutinmässig skanning av omvärlden efter material att göra referat på till lägsta kostnad. 

(Aktieägarnas utdelning på sina ekonomiska intressen i mediebolagen först och främst, de betalande läsarna därnäst och gratis TT-nyhetsutskicken för allmänheten sist... Det konstigt att inte flera insett att det är dags att lägga ner Sverige och sälja det billigt till något amerikanskt it-bolag att experimentera med hjärntvättningsalgoritmer på befolkningen.)

Den som refererar tillbaka till den här bloggens omstart den 20 mars finner en karta över Världssjälens tillstånd den 1/1 2020, tillika (av konvention) dagen för världens årshoroskop.

Kopplingen till britternas nya fynd av coronas angrepp mot hjärnan till Världshoroskopet kan ingen förstå som inte kan sin Platon och västerlandets gamla historia. Dvs. NOLL NORMALSVENSKAR AV IDAG.

Så illa har våra makthavare (dvs. vi själv via våra politiska representanter) ställt till det. En nylig rapport visar att Sverige för tionde året i följd är en världsledare när det gäller INNEHAV av it-understöd men ingen i landet som kan TÄNKA UT verkligt angelägna saker att använda datortekniken till. Framgångssagan Spotify nämns allt som oftast men den räknas inte då tjänsten bara är ett OPIUM FÖR FOLKEN, en teknik för eskapism så att inte västvärldens kontorsslavar får ångest av de själlösa arbetssysslor de tvingas utföra för att inte tvingas gå från hus och hem och ansluta sig till det växande antal som redan ligger i rännstenen.

Men de promille av folket som faktiskt bildat sig i människans vingliga väg inser lätt kopplingen mellan hjärninflammation (med åtföljande hallucinationer och psykotiska skov) och Världshoroskopet utifrån Platons och den antika civilisationens vetenskapliga upptäckt: det råder en makro- och mikrokosmisk parallellism mellan himmel och varelser på Jorden. 

Astrologin har bevarat Platons tanke (eller också var det tvärtom, Platon plagierade tankar som börjat strömma från Österlandet till västvärlden). Många uppfattar resonemanget som barnsligt när Platon menar att själen måste sitta i huvudet eftersom denna kroppsdel mest liknar den perfekta formen, sfären. Hur barnsligt det är eller om man måste ta texten helt bokstavligt (så som barn gör) får avgöras av den inneboende kvaliteten i Platons tankar överlag, men för att testa dem kan man inte, som en svensk, a priori mena att allt som föregick SmartPhones är meningslös information.

I astrologin är det hjässan, övre ansiktshalvan och hjärnan som sorterar under Väduren, huvudet är komplext indelad och Oxen råder över den lägre ansiktshalvan, mun, svalg och hals. Vädurens härskare Mars har således inte bara med krig och energi (och hat) att göra, neutralt är den också representant, inte för själen men väl för själens säte, alltså hjärnan.

Och se åter hur Mars, med dess mångfaldiga koppling till både hjärna, krig och galenskap och feber, i Världssjälens snapshot 2020 aggressivt attackerar psykets planet Månen. Detta är precis de senaste fynden som nu börjar visa sig om en mer satanisk verkan av corona hos människor som knappt haft några symptom alls av sjukdomen.




Här länkas således pest/virus/feber och andra otrevligheter till den planet som representerar själens lägsta nivå: psyket som har till uppgift att organisera sinnesintrycken från omvärlden i det inre sinnet. Det inre sinnet kan naturligtvis ruva över minnenas arkiv också, och The Guardian beskriver en brittisk kvinna som plötsligt började hallucinera vilda savanndjur är det knappast något något hon sett nere på gatan. Det är helt klart stimulation av gamla minnen, kanske en följd av överkonsumtion av BBC:s oändliga ström av naturprogram, kanske djupa minnen från ett tidigare liv som afrikan och där lejon och tigrar förekommit. 

I vilket fall är det typiska symboler för en fara eller det onda som satt sig i kroppen. En gång när jag råkat köpa färsk men möglig tortellini som jag tillagade hälften av drömde jag på natten att otäckt vitgrå köttbitar fastnat i toalettkröken. Det var tarmarna som fantasifullt levererade stoff till drömmen. Och den som kan sin antika astrologi vet att drömmarna är knuta till Månen eller det sjätte, inre sinnet. Först nästa dag upptäckte jag möglet när jag skulle laga till resten av pastan och insåg vad den egendomliga drömmen handlat om.

För att sammanfatta: Världssjälen och den i hjärnan situerade människosjälen står i ett makro-/mikrokosmiskt parallellförhållande. En gissning är att den minoritet som får psykiska besvär av covid-19 bör ha ett födelsehoroskop som anknyter till kartan här ovan (det behöver inte vara en exakt kopia, en tvärtombild kan också reagera: Mars i Oxen mot Månen i Lejonet). Den enskilda hjärnan återskapar samma VANSINNE som verkar i Världssjälen i år och riktar sig mot Vattenbäraren (mänskligheten).

En annan effekt är rätt uppenbar och jag har säkert nämnt det: Mars är hat och skapar splittring och distans mellan människor (Venus är förening och intimitet). Mars attack på Månen ger det globala påbudet om distansering i kollektiva sammanhang, det där svenskarna verkar lite tröga att förstå (det svenska nationalhoroskopet har mycket riktigt en trög och illa placerad Mars som psykdisponent - inaveln verkar ha gått långt i det här landet). 

Smartheten ligger i att förstå vad Ödet indikerar astrologiskt och sedan själv använder samma metod. Ont fördrivs med ont, dvs. skingra massorna, genomdriv social distansering. Enligt gammal astrologisk logik gjorde således Sverige fel jämfört med andra länder. För makthavarna var ekonomin viktigare än 5000 (räkning pågår) åldringar. 

Den som läste bloggen för 5-8 år sedan kan ha noterat spekulationen att dagens svenska befolkning består att delar av det tyska folket från naziperioden nu reinkarnerat. Dessa f.d. tyskar bär fortfarande samma förakt för svaghet som en omedveten attityd. Dispositionen passar väl i Sveriges moderna historia fr.o.m.1980-talet och "satsa på dig själv"-propagandan. Nyliberalismens onda andedräkt sögs ner i landets respiratoriska system så att pensionärer och gamla-gamla plötsligt hamnade på efterkälken jämfört med yngre som ville leva loppan på det arbete de äldre lagt ner. Konsekvensen av denna långsiktiga dehumanisering av det svenska samhällsklimatet, det är det Tegnell redovisar siffror på dagligen.



Inga kommentarer: