Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 11 juli 2020

Finansborgarråd i Stockholm, mitt i lekstugan



Förskräckta över att ha dabbat sig irreparabelt med sina tomma sjukvårdslager lät Stockholms stad AB trycka ut en PR- och propagandatext i det alltid lika populära formatet "personporträtt". Artikeln fanns säkert i alla gratis lokaltidningar som med små variationer mellan stadsdelarna trillar ner i bybornas brevlådor.

I det här bedårande personporträttet presenteras högdjuret och moderaten Anna König Jerlmyr som rena glamouridolen men med mänskligt ansikte. Hela profileringen är en kopia på den presidentsfrusaura som tidigare omgav nu utskämda Filippa Reinfeldt, överhuvudet för Stockholms landstingsjukvård som krattade för privata vinster inom sjukvården och som tack fick ett jobb hos vargarna.

Det här korta inlägget ska läsas i skenet av det nyss publicerade om den kategoriska egoisten Ayn Rand eftersom flera observationer här återkommer och det är onödigt att dra repriser så tätt inpå...



Är man borgarråd och har "König" i efternamnet är det väl bäst att gå på intelligensen och själens signifikator Solen direkt och placera den i hus 1...

Kollapsen är total och omedelbar. Liksom egoismens härförare Ayn Rand tecknar Solen "upphöjd" i Väduren visserligen ett starkt begär att hävda sig, men inte som själ eller intelligens utan genom något så ytligt som den yttre personen. Väduren är zodiakens debutant och tecknar här verkligen en "ung själ" som inte ens kommit ur mammas hägn och lyckats samla allsidig erfarenhet av stockholmarnas samlade livsöden. Solen disponeras nämligen av en "fallen" Mars i mamma Kräftans tecken. Här finns inget intresse att gå utanför de egna trygga ramar som medföljde modersmjölken.

Helt klart är modern eller barndomshemmet privilegierat och andligt inskränkt: Månen och Venus i andra ekonomihuset visar hur vägen var spikrak från ett välbärgat hem till rollen som FINANS-boss över Stockholm AB (vilken förödmjukelse när huvudstaden blev ett aktiebolag med, förmodar jag, aktieutdelning åt dem som investerat i att göra staden den mest nedrigt penningfixerade och korkade i hela landet).

Eftersom själsvåldiga Solen i Barnets tecken i 1a egohuset är så nära en omogen diktator man kan komma (låt vara en som lyssnar sjukligt mycket på sina vänner i den trygga inre kretsen - hus 4), blir den ohälsosamma bakgrunden extremt negativ för den del av storstadens befolkning som är här för att betjäna den dekadenta över medelklass som inbillar sig ett lite RUT och ROT också gjort dem till medlemmar av den härskande Eliten. 

Astrologiskt syns barndomspräglingens förödande inverkan på hennes "kungliga" kvaliteter genom att Väduren i 1a huset resulterar i att barndomshemmets Måne förvandlas till en verksam illgörare - i tryggheten från modern eller den ekonomiskt trygga famnen utgår en världsbild som snart är så ålderstigen att västvärlden inte längre kan upprätthålla den. 

Oxen representerar resursen för arbete och det är ingen tvekan om att stockholmshöjdaren är fostrad att se på medborgarna som underdåliga arbetsoxar som ska se till att livet får de få blir maximalt njutbart.

Visserligen är Sol och Måne "planetära vänner" och en födelse bara några dagar ger en "verksamt god" Måne eftersom den är i tilltagande, vilket hinduisk astrologi favoriserar. (Se "planeternas verksamma natur")

Varför jag säger att barndomshemmets monetära och materialistiska fixering ändå är en black om foten beror på att Månens underlag, Oxen, INTE fungerar väl ur Solen sedd som arbetsledare. Väduren i 1a är en egocentrisk nybörjare och det märks på vilka planeter som blir "illgörare" ur egos perspektiv:

Merkurius, Venus och Saturnus.

Saturnus är självklar: dessa är samhällets gamla, ett egoistiskt barn har helt enkelt inte utvecklat något intellekt att förstå visheten hos den som redan levt sitt liv. Och Stockholm är i König-Jerlmyrs tid också rena lekstugan för barnrumpor och företag som sysslar med idel ovärdiga ting. Allt för att de ekonomiska hjulen måtts snurra på. Att Vädren som är impulsdriven och naturligt narcissistisk inte har mycket för sakliga resonemang och Merkurius intellektuella precision, är solklart. Med både intellektet och långsiktiga Saturnus som två svagheter är detta ett finansborgarråd med potential att sprätta bort skattepengarna lika skickligt som någon annan skandalös borgare den här bloggaren fått möjlighet att kommentera i detta första och sista liv som svensk. (Själen är nostalgisk och ibland låser den sig vid vissa nationer som den återvänder till gång på gång.)

Men det avgörande problemet är finansborgarrådets "verksamt onda" Venus. Den unga Väduren är zodiakens debutant och här för att "göra en skillnlad", profilera sig, bygga ego och sitt eget varumärke (lokaltidningen är full av foton på det poserande Barnet invid Stockholms stadshus). En "verksamt ond" Venus kan rent av vara en prostituerad enligt en äldre tids synsätt, en karaktärslös figur som säljer sig för minsta lilla visad favör. Och eftersom Venus är Oxens härskare kommer således barndomshemmet Månen att förfogas av denna karaktärslösa materialism. Som solär ledarnatur finns alltså inget värdefullt för Solen att reflektera sig i, spegeln Månen är som Lustiga Huset och ger skeva bilder som är ytterst ohjälpsamma för Barnets försök att bli vuxen.

Eftersom Merkurius är en illgörare och den här är placerad i sitt "fallna" tillstånd i Fiskarna och dessutom med halshuggningens demon Ketu, finns det här ingen hejd för de dåliga omina för hennes hand med pengar. Sinnet för matematik (och budgetar) verkar helt utslaget. Man kan visserligen peka på att det är corona som slår så starkt under hennes tid som finansborgarråd att det denna extrema tilldragelse som finns inskriven i horoskopet. Eftersom vi nu är där vi är och alla stockholmare har detta skämt till ledarhoroskop att förlita sig på, är det meningslöst med tankelekar hur väl K-J på sikt klarat sitt uppdrag utan corona.

Jämfört med ego-predikanten Ayn Rand är även detta ett horoskop som antyder en "ung själ", om än inte fullt lika vurpad. Här är tillväxtens, tursamhetens och elitens stjärna Jupiter en verksam välgörare (den äger tillfälligt det 9e huset för ödesbestämmelse/dharma) och står dessutom i 3e intellektshuset där den kan sprida sina tankar om expansion och framgång. (Låt vara att andra punkter visar att framgång är bisarrt egocentriskt tolkad.) 

Det är nog tur att 3e huset har lite krut i sig, för detta är ett motverkande omen utan vilket budskapen kring Merkurius hade fört tankarna till mental svaghet, drömsk och fantasifull men dålig med siffror. Någon som på outgrundliga vägar lyckas manövrera sig fram till positionen som Stockholms Stad AB tyngsta politiker! 

Jupiter med det flyt som kopplingen till 9e huset ger förklarar förstås mycket av outgrundligheten. Den som orkar söka sig genom spaltmetrar om förre statsministern Reinfeldt kan hitta resonemang hur också han var född med en viktig fingervisning i 9e huset. Också han var i linje med det universella ödet, men i en "ond" roll! 

Att K-J nu har en "verksamt god" Jupiter betyder inte annat än att det förmodligen finns något gott i hennes person som kunde ha kommit till tydligare uttryck om hon inte redan tidigt (likt Ayn Rand) blivit kidnappad av kapitalistiskt tänkande. I K-J:s fall var det inte ens kidnappning, hon föddes in i ett system med en synnerligen korrupt syn på Venus (pengar) och har aldrig ägnat alternativa modeller en enda seriös tanke. 

Det är ett av de intellektuellt svagaste politikerhoroskop som synats, och det säger inte lite med tanke på vad svenska folket väljer som sina representanter! Det här skulle kunna undvikas om vi hade en screening som sorterar bort psykopater, feta egon och allmänna lycksökare. Vilket progressivt land Sverige skulle bli då.


****

För mer galla, se senaste texten av ständigt upprörda stockholmsbon Zina Al-Dewany (men hon har rätt): 

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/zGvmA9/stockholmarna-behover-paus-fran-svenonius

Inga kommentarer: