Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 9 juli 2020

Stockholmsmoderaten med både hämmad intelligens och skadat samvete

En nylig opinionsartikel i AB levererade en bredsida mot en av Stockholms ansvariga för klassklyftorna i storstaden, men säger i sak inget nytt. För den nyvaknade bloggen däremot är detta tillfället att åter studera det moderata trafiklandstingsrådets karta.

Den här gången ur perspektivet av en solascendent (födelsetid okänd) och med hypotesen att den kommer att avslöja låg intelligens. Ingen normalbegåvad människa skulle ens överväga att verka för Moderat samhällsomstörtande och egoistiska politik (se också en Stockholm är en pinsam snyltare i samma tidning).

2015 ritades kartan upp (två gånger) som ett sinnelagshoroskop men här ska den primära symbolen för intelligens, Solen, placeras i första huset. Därmed fungerar Solen som platshållare och är i stort redan förbrukad. Man kan inte bara rotera en karta till soluppgången och hävda att man hittat en ny Einstein. Praxis är istället att använda det nya förstahuset för att titta på Solens naturliga 5e hus för - på individplanet - lek och kreativitet. Detta hus (och lite annat) blir nu ett spekulativt mått på intelligensen.

Jag säger spekulativt eftersom en känd födelsetid kan avslöja sådana blockeringar mot den fysiska ascendenten att t.o.m. hjärnskada är att befara, värdkroppen är helt enkelt otjänlig för att kanalisera själens rikedom. (För sanningen är att själen och intelligens är synonymer - en inbiten ateist stryper därför mycket av sin begåvning redan genom att inta en så hopplöst idiotisk syn på världens beskaffenhet).




I Kristoffer Tamsons fall bar Solen ändå ett eget omen om intelligensen, och det är den nästan perfekta konjunktionen med aggressiva Mars. Skicklige britten Charles Carter innefattade konjunktionen i några solära mixar som, menade han, höjde intelligensen. (Han nämnde också konjuktionen med Jupiter och Uranus - men Jyotish, vetenskapen om de synliga ljusen, använder som bekant inte Uranus, Neptunus och Pluto.)

Eftersom Solen är den överlägset starkaste ljuskällan "bränner" eller osynliggör här solen dagtid Mars. För astrologin betyder detta att det bor en krigare på insidan men att Solen - själen och människans utagerande sida är starkare så att vilja eller intelligens har kontroll och kan välja sina strider. (Ett alltför Mars-kontrollerat horoskop får raseriattacker t.o.m. för sådant de flesta kan överse med. Se Trumps Mars-Lejon i öster som skapar nya småkrig varenda dag. Han har ingen övergripande kontroll på vad han gör, annat än kanske den "sataniska axeln" mellan Oxen/Skorpionen som tenderar mot självisk materialism.)

Skorpionens tecken kan ha en förfärande skärpa och slagkraft och det visade Tamsons nyligen i en artikel som kan passa på någon blogg men var ovärdig en politiker. Det var värsta sortens pöbelmentalitet avsett att både håna regeringen Löfven och skapa fruktan hos läsarna. Så beter sig terrorister och det väcker frågor om bra den här Sol+Mars-mixen är för intelligensen:



Naturligtvis märker man att det är Skorpionen som är framme, detta just terrorns eller fasans zodiaktecken, förknippat med död, allmänt äckel och förruttnelse som det är. Men jag vill mena att Tamsons perverterade intelligens inte främst kommer från Solen+Mars utan från den "sataniska axeln" som uppstår när en planet mittemot, i Oxen, ingår i en opposition. Då aktiveras Vatten och Jord, individer som orkeslöst sjunker ner i gyttja och vältrar sig i perspektiv och åsikter som ingen vettig människa skulle inta.

Dessutom är det en Jupiter i Oxen som med Solen perfekt illustrerar en materialistisk själ som låter sig ätas upp av Oxens dolda bevekelsegrund: viljan att äga, pengarnas eller demonen Mammons värdtecken. Bloggen har tidigare funderat om inte stjärnan Algol - Satans huvud - i själva verket är en historisk korruption eftersom demonen Mammon passar så väl in på Oxen och dess koppling till dels fysiska förnödenheter (mat) men också Pengarna - en godtycklig enhet med vars hjälp man skaffa sig det mesta (utom evigt liv).

Att satanister eller Mammon-dyrkare hör hemma hos Moderaterna eller borgerliga partier i allmänhet behöver inte diskuteras ytterligare, så snabbt vidare till 5e intelligenshuset i Tamsons solkarta. Här hjälper det att redan ha diskuteras den svullna rikemanssprätten Jupiter och dess angrepp från Frestaren för det är Jupiter som är tillfällig ägare till femte huset. Eftersom Jupiter involverat sig i lergegga uppstår ett budskap motsatt till intelligens. Möjligtvis kan man tänka sig en viss reptilisk smarthet i just frågor som rör jakten på stora pengar och Tamsons har uppenbarligen lyckas situera sig väl i en stad som attraherar landets allra mest själviska medborgare - strebrarna.

En tredje och sista detalj i kartan måste också påpekas. Att ens föra det gudomliga samvetets 9e hus på tal efter att ha sett hur nedgången i gyttjan Solen är, är närmast meningslöst. Det finns kartor som så faller redan på personnivå (ego-ascendenten) eller i den inre individens (själens/Solens) orientering i detta liv, att själens kontakt till högre medvetandenivåer är bruten.

Tamsons karta har som synes en stor svart smutsfläck i det 9e gudomliga huset (mer jordnära beskrivet som högre utbildning, religion och filosofi, eller om ingen verklig utforskning faller på läppen: okynnesresande till avlägsa länder bara för att titta på palmer och annat för den ytliga sinnesmänniskan "exotiska" ting). 

Smutsfläcken i (det gula) ljuset leder tillbaka till den sataniska axeln som utspelar sig på den kosmiska tavelduk som kallas Mörkrets kvalitet (Tamas guna). Horoskopets högsta hus tillhör naturligen Ljusets kvalitet (Sattva guna) men här ägs det gudomliga samvetets sektor av Månen i egocentriska Väduren, som tillhör Passionens kvalitet (Rajas guna). 

Emellertid degraderas psyket eller sinnelaget i detta "intelligenshoroskop" genom att befinna sig i det onda 6e huset för Olyckor eller Fienden. Därför smutsas själens högsta fakultet ohjälpligt av dess lägsta och mest mänskliga del, Månen eller personens sinnelag. Detta är en människa som är rubbad av hatiskhet till det som upplevs som fienden, gissningsvis sossar men mycket möjligt också en antydan om sexuell perversion. 

Född i ett annat land hade bäraren av horoskopet naturligtvis sökt och funnit någon annan obegåvad polarisering att verka inom. (Tidigare inlägg om Tamsons månascendent påpekade, har jag för mig, hur Eld och Vatten skapar onyanserad sensationalism.) 

Paradoxalt visar sol/intelligenskartan att stockholmspolitikern står på kant med sitt eget psyke - för Månen är också en Fiende i förhållande till Tamsons nog så materialistiska och av Satan hotade själ. Inget öde att avundas.

*****

Fundering: Skulle landet höja sig från ynkedom till elegans och begåvning om alla hågade politiker-aspiranter först tvingades genomgå astrologisk "screening" för att sålla bort egoistiska sociopater?

Inga kommentarer: