Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 21 juli 2020

IT-fascismen dikterar användarnas medvetandenivå


Likt en dödlig cancer sprider sig ena techjättens idéer till nästa - den som tillfälligtvis halkat efter plagierar. I det "valfria" väst ser allt lika dant ut, överallt. Jag har inte ens tittat till det senast omskrivna fanskapet TikTok förrän nu. En total banalisering av artistyrket, visar det sig. Den duperade kallar det säkert "demokratisering": "Var och en sin egen videoregissör":

"Nyheten kallas ”Instagram Reels” och ska likt appen TikTok tillåta sina användare att göra 15-sekunders videor till musik och ljudinspelningar." (Expr)

Som så ofta i Expressen hittas nyheten inte i en avdelning där den hör hemma, säg "tekniknyheter" eller "popkultur". Istället är den inlagd under "dina pengar". Bara duperade idioter som jag läser alltså texten på ytan, men denna "artikel" är i själva verket en signal till de som bestämt sig för att brinna i helvetet och - i tron att de är smarta - börja köpa och sälja värdepapper. (Ett svenskt folknöje, sägs det. Var och en sin egen lilla kapitalist.)

Budskapet från Expressen är i själva verket: Köp Instagram-aktier nu och sälj dem i rätt ögonblick, just som andra vågens köpare anländer. "Din granne är din fiende i statusklättringen" (även kallat "Hungerspelen"), sådan är marknadsekonomins sinnessjukdom som blivit det svenska normaltillståndet. Vi kallar oss människor man tänker ut planer som mest påminner om primitiva rovdjurs lister.

Hur kan svenska småkapitalister syssla med detta tarvligt låga spel? Har de ingen kreativ skaparkraft i sig? Har samhället i marknadens ledband reducerat alla till Räknenisses mentala nivå?

Min subjektiva gissning är att vi blivit ett inavlat folk, bofasta i det här hörnet av världen några tusen år för länge. Jag har många gånger i livet upplevt att den här svenskodlade hjärnan jag givits att agera genom inte går på högspänning. Medvetandet (i en synnerligen klar dröm) var så mycket observant för tvåtusen år sedan som fruktodlare i Palestina (ingen vet hur vinden blåser, hur anden välja sina återfödelser...)

Men allt tjänar som en själens upplevelse, och till skillnad från helförvirrade transor gillar jag läget, accepterar min halvdana hjärna, även i ett land vars medborgare sedan länge fått lära sig att det är bäst att inte med ord röja hur tankebanorna ser ut:

Beredskapstiden skapade - inte olikt corona -
en olycklig självstrypning hos svenska folket


Se hur det gick för Olin, Stormare med flera. Svenskars engelska duger på sin höjd till filmroller som vrickade öststatare i Hollywood. Är det därför Sverige försöker ta död på sitt eget språk genom ämnet engelska redan från skolstart? För att i framtiden exportera svenskar som är perfekta kopior på amerikaner?

Den nya Instagram-funktionen kommer att röra sinnena på miljoner duperade människor som lär leva och dö utan att ha förstått att Systemet måste knäckas så att något nytt kan uppstå. Men svenskarna har, undantaget pålästa Greta-typer, inte en antydan till hur ett egalitärt samhällssystem skulle se ut. Så från detta land kommer ingen revolution att komma. Här köper istället den växande generationen med hull och hår "15 sekunder" av kreativ frihet med Instagram.

Det här fiskbetet har hull men saknar hår


FEMTON SEKUNDERS SKOJ MED BILD OCH LJUD, det är vad er slavdrivare till Överhet tycker är lagom. Sen tillbaka till skitjobbet. Inte undra på att svenskarna helt hört upp möta varandras blickar ute på gator och torg. De skäms över vad de blivit.

Inga kommentarer: