Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 23 juli 2020

Lag och Ordning intill vanvett

En i all enkelhet otroligt viktig debattartikel i Aftonbladet innehåller det här centrala stycket, vilket blottlägger den sittande regeringen i all dess dårskap:

En annan vanlig invändning mot att ”nedmontera polisen” (omfördela samhällets resurser) som vi också kunde höra närmast från justitieminister, Morgan Johansson, är att boende i så kallade utsatta områden ofta kräver eller välkomnar polisiär närvaro. Polisforskaren Alex Vitale har dock påpekat att vad som utelämnas från sådana påståenden är att lokalsamhällen också efterfrågar bättre skolor, bostäder och jobb, men att sådana tjänster mer sällan erbjuds.

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/70EPOv/vi-vill-inte-avskaffa-polisen-utan-omfordela-resurserna

Det debattörerna säger är självklart, sunt och början på reell jämlikhet i Sverige, men Morgan "Ateisten" Johansson lyckas missuppfatta ärendet fullständigt. Debattörerna borde ha medgivit att deras översättning av engelska frasen "defund the Police" inte var "svåröversatt" (för det är den inte), utan illa vald. Men att Morgan Johansson inte klarar att läsa en hel text utan reagerar på ett par ord, det tyder på att svenska folket nu fallit så lågt i begåvning att inte en
s deras "bästa", de som tar plats i regering och riksdag, uppfyller måttet på en fullt funktionsduglig människa.

Jag tvingas nu betala skatt för ett tv-medium jag aldrig varit intresserad av, men för att se "vad fan jag får för pengarna" tittade jag igår på SVT som snickrat ihop ett timslångt program om Sveriges gamla vikingar. Vilken smörja jag tvingas bidra till genom skatten!

Enda lindringen var att SVT fått några utländska intressenter att delfinansiera tv-teamets sköna resa ner till Medelhavet vilket förvisso ger några exotiska vyer för kameran att fånga. I gengäld tvingas man utstå denna soppa av nationalistisk propaganda i en tid när Sverige vittrar sönder inifrån.

Visst ryser programledaren på ett konstlat sätt inför att så mycket som 25% av vikingasamhället bestod av slavar som ägarna kedjade fast nattetid, men varför rysa? Det är ingen skillnad nu, tusen år senare, med hela Orter som sätter sig var morgon på coronafyllda kommunala färdmedel för att reda till Stockholms centrum och betjäna den inbillat rike mannen. Sverige praktiserar alltjämt slaveri men nu skickligt maskerat för en medelklass som älskar att gömma sig bakom allsköns självlögner.

Just faktabiten om 25% fastkedjade RUT-arbetare under vikingatiden talar emot dokumentärens karaktär av propaganda, men lyssna på hur programledaren presenterar perioden! På andra ställen skildras vikingarnas slavhandel som den naturligaste handelstransaktion i världen, med ett alldeles för glättigt och tonläge. Produktionen är amatörmässig för att vara SVT. Kanske är vi inte bättre än så här. Kanske har jag sett för mycket med BBC som avsändare...

Den hurtiga men inte värst spontana programledaren läster ur minnet upp ett manus som både lyckades vara stelt och byråkratiskt och samtidigt på en nivå för barn (eller nysvenskar som behöver veta vilken fenomenal historia deras nya land har). Framställningen klickade inte och borde kanske ha lämnats till en professionell skådespelare (utom Persbrandt och förvandlar allt till ett skämt av pompösa brösttoner). Enda gången hon - mycket olyckligt - själv bejakade något var det en gammal svensk vikingasanning där det ansågs bra att tillhöra den mediokra massan medan intelligens ansågs som suspekt och avvikande!

Herregud! tänkte jag. Så låter det fortfarande i Sverige, tusen år senare. Minns Svenskt Näringsliv som 2011 hetsade mot "olönsamheten" i "hobbykurser" som högskoleämnet filosofi - just det ämne som lyfter medborgaren från det mediokra och genomsnittliga till en vassare typ av medborgare. Det har sagt att jantelagen inte alls är ursvensk, men det där citatet bekräftade verkligen den svenska förtryckarmentaliteten.

Det intressanta är således att vad som var en kollektiv självrepression hos vikingarna, att inget må skilja sig från laget ("lagom"), i modern tid avslöjar att några likafullt agerat själviskt (vikingahövdingens ätt) och genom historien utbildat ett övre samhällsskikt som nu söker håller folkflertalet kvar på den mediokra nivå som till följd av den kraftlösa tanken hos trubbiga instrument aldrig riktigt kan hota eliten.

Det är därför jag redan för flera år sedan spekulerade att ett svenskt inbördeskrig är enda möjligheten för djupgående demokratisering av Sverige. Men den utvecklingen avstår begripligt debattartikeln i AB från att prova, dels för att tidningen vägrat ta in en sådan tanke, dels för att den ger en skrajset herrefolk rätt: det behövs mer poliser och skräckregim för att hålla Orten på plats.

Och den medskyldiga övre medelklassen röstar därefter - med bieffekten att en dag Sankte Per prompt kommer att avvisa dem från Efterlivets bättre kvarter. De fick ut sitt goda på Jorden och nu väntar något betydligt värre. Den synske grundaren av antroposoferna, Rudolf Steiner, förklarade att livet på Andra Sidan är det egna psyket som vänds in och ut där så att smutsfläckar i det inre - tankar och attityder som bryter mot den Universella Morallagen - nu förfaller Spöket som onda attacker  som kommer utifrån. Många korrupta borgare inklusive Morgan Johansson förefaller med andra ord redan döda och i tron om att deras egen djävulskap kommer från andra än dem själva!

Vikingadokumentären kan ses på SVT Play (en produktion från 2017 ser jag nu). Notera särskilt hur gärna den här propagandafilmen gjord med våra skattepengar i syfte att blåsa upp svenskarna med samma gamla myt om vår unikhet och tekniska finurlighet. Här adderas också en diffus koppling till normanderna. Vi var dom! Detta för att likt fejknyheter placera en ännu större fjäder i hatten på den patriotiska svensken. Det är en tunn indiciekedja i tv-programmet för att normandernas expansion ("ända till Sicilien") kan föras åter på gammal svensk ärelystnad. Vi var rövare och slavhandlare, punkt slut.

Se bara nationens långsiktiga karma i det nuvarande Sverigehoroskopets "onda elit", handelsmannamentaliteten (Merkurius) i elitens 5e hus med en "ond" Sol (hövdingen) och en ond Jupiter (rikedomar på ett mindre än ärofullt sätt och den här mixturens koppling till "långväga resor" (9e huset). Visst har svenska företagsledare som flyger som tättingar hit och med med kungen som goodwill-verktyg blivit smidigare än de smutsiga rövare vi var. Nu är det korruption och mutor som gäller för att dra hem kontrakt och sköna pengar åt aktieägarna och kanske lite till staten. Men när man ser på landets inre ojämlikhet - många svenskar utnyttjar ren slavarbetskraft - då förstår man att väldigt lite har hänt. Att stirra på siffrorna och tala om den globala konkurrensen håller inte. Dessa ättlingar till vikingarna är rena patrasket och innerst inne vet de om det.

Dokumentärens sista halvtimma, om de mer civiliserade och toleranta normanderna är uppenbarligen där tittaren ser utländska intressenters delfinansiering av dokumentären. Det skulle vara spännande att veta vad speakerrösten i dessa versioner hade att säga om normandernas koppling till vikingasvenskarna! (Redigeringen och ordningsföljden i manus är inte bra, man ser tydligt hur det här egentligen var tänkt som två halvtimmarsprogram.)

Dunkla fakta och nationsboostande dumpropaganda från SVT i en halvdan produktion. Det blir allt mindre tillfredsställande att tänka på sig själv i termer av svensk skolning.

Inga kommentarer: