Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 18 juli 2020

Trump och plagiatören Zuckerberg



Dubbelkartan på två amerikanska makthavare analyseras en bit in i texten.

Flera år efter lansering gick jag med i Facebook men har aldrig skrivit ett inlägg. Grundarens brist på karaktär och nivån på pladdret fick mig genast att inse att mänskligheten under IT:s inflytande degraderat sig ännu ett steg. När kommunikation sätts på pränt blir det plågsamt tydligt vilka "angelägenheter" folk fyller sina liv med. Och detta var innan skitrännan började fyllas med betald reklam, vilken de dummaste i befolkningen frivilligt bidrog med att expandera: "Titta jag har varit på den här konsumtionsinrättningen [tagg/koordinater]!"

Jag tar inte i FB med tång numera, vilket lett till närapå självvald eremitism. Västerlänningen av viss ålder före corona hade redan förslöats maximalt umgås via tomt tjatter över nätet hellre än i verkliga livet. Detta är ett släkte som gör sig redo att utplånas i takt med att IT-fascismen "virtualiserar" - skapar hopsydda kopior av mer och mer av "verkliga världen".

Vad all teknikutveckling i dag handlar om (det finstilta): att friställa mer och mer människor för att öka inströmningen av pengar i de rikas konton. Den som är inne i en sån lek kommer naturligtvis förr eller senare att börja planera för hur man gör sitt kvitt allt överflödigt dödkött,

De superrika vet naturligtvis redan hur man skattesmiter t.o.m. från staternas slimmade och allt sämre välfärdssystem. Det blir istället de smårika övre medelklassarna, ett betydligt större samhällsskikt, som likt nazistiska lägervakter överväger hur man mest effektivt kan sparka nedåt och bli kvitt barlasten. Vem vill inte lyfta mot solen och mingla som tillhörde man de verkligt superrika? Så mycket smörja dessa meningslösa människor skaffat sig för att inbilla sig att de lever livet "med guldkant"!

En hel del talar mot den breda massans överlevnad och det blir demonerna inom släktet som kommer att förgöra sin egen art. Om inte Naturens Hämnd hinner först.

The Guardian har denna helg två intressanta texter om Trump, dels hans tidigare presschef Scaramucci (en f.d. vidrig bankman hos Goldman-Sachs som efter sin rekordkorta tjänst hos Trump - sparkad efter 11 dagar - börjat förstå en del om patopsykologi). Dels en text som beskriver "mannen" som stal idén till Facebook som Trumps osjälvständiga springpojke:
Som företag ger Facebook incentivet till alla sorters felaktigt beteende. Men det kommer direkt från Zuckerberg som hämtar näring från den trumpska modellen för ledarskap. Han agerar som han har alla svar och inte behöver lyssna till någon annan. Han agerar som han enbart har all makt, men utan ansvar, och med rätt att förneka att de problem existerar som han själv bär har svarat. Zuckerberg själv är den enda domaren över vad som är sant och vad som är fejk, trots varningar från tallösa rättsinstanser...
Det här sådana här egenskaper som skapar palatsrevolutioner och en kniv i ryggen på den verklighetsfrämmande ledaren... Gissningsvis är det därför IT-branschen bygger övervakningssystem som besatta: de har flyt tack vare idiotregimer som vår svenska som tror på "innovation" men framför allt saknar moral då statens inkomster är den enda motiverande faktorn (fast med ett öra mot massorna för att inte dabba sig totalt)

Dagens rörelse mot digitalisering av allt och kontroll av massorna sker också därför att IT-folket satsar på att vara morgondagens överherrar och de vill inte sluta som Julius Caesar. Därav övervakningsvansinnet som väller in över oss.

Horoskopen för Zuckerberg (utan känd tid) och Trump (med Lejonascendent) har kommenterats tidigare, men här kombineras horoskopen (med Trumps innerst och hans dominerande persona i öster) för en träffande iakttagelse. Den stannar vid astrologins allra mest grundläggande byggkloss: läran om universums tre kvaliteter (ett slags hinduiskt svar på Demokritos gamla atomlära).

Som bilden överst visar gillar båda auktoritet: de prickar både in födelsen under Solen i envisa gränsande till oresonliga Oxen ett år då Oxen också gästas av äregiriga Rahu - som gränsar till hybris om inte denna norra månnod bärs upp starkt.

Oxens tendens att agera utifrån attityd och humör snarare än intelligens, förstärks av Rahu som i båda männens har dålig underbyggnad. Oxens härskare Venus avgör kvaliteten på ambitionen och nog finns ambition alltid: Venus står i båda fallen i Passionens kvalitet. Trumps Venus mår tjyvens i 12e huset för den förlustbringande demonen och bloggen har tidigare kommenterat denna placering med anledning av hans usla och förnedrande kvinnosyn. Men Zuckerbergs Venus fungerar inte, den heller och nu beror det på att Venus opponeras av Lilla Illgöraren Mars i passionerade Vågen.

Båda de emotionella Mars och Venus står i motsatt läge till tecken där de härskar och borde leda till manisk obalans, en omöjlig människa att leva med. Men istället ser de ut att leda till den sjuklig försvagning av alla känslor så som man ser i Zuckerbergs själva uppsyn och kraftlösa personlighet.

Om Mars och Venus tar ut varandra genom att ömsesidigt "stå fel", vad blir det då kvar av Solen/Rahu och den härsklystnad som är så tydlig hos Trump? Jag gissar att den finns där även hos Zuckerberg, men väl dold under den Stora Illgöraren Saturnus. Denna dragg utövar extrem repression på det emotionella vansinne som Mars och Venus i opposition indikerar.

Kanske är det så att Zuckerbergs freudianska Överjag (Saturnus, när planeten inte har något högre uppdrag) håller järnkoll på sitt inre vansinne! Det är alltså Saturnus som gör att man inte ser den emotionella obalansen som inte vet vilken stol den ska sitta på och i Zuckerbergs fall gör att Oxen -"göra ingenting åt all kritik" - får sista ordet. Solen är dock den aktiva, ibland renat av proaktiva handlingsmänniskan.

Under den flegmatiska Solen pågår alltså repression i Passionens kvalitet men passionen är där i botten och den exekveras iskallt. Jag har redan påpekat hur lik Zuckerberg är Hitler, men utan diktatorns vansinnesutbrott i talarstolen. Man skulle gott kunna föreställa sig att detta är hur Hitler blir ett jordeliv senare: från emotionellt utagerande till emotionellt inbunden.. Härskarambitionen lever kvar men uttrycks nu inom dagens trend: IT.

Räkna med att en försvarlig del av Europas datanissar är gårdagens nazister i nya värdkroppar. De vill alltjämt bli Herrefolket men för en immateriell nation. De uttrycker sig genom datakod den immateriella nationen öppnar sin (virtuella) dörr för alla som gjort en succéapp. Rörelsen går inte längre att stoppa, bloggaren är inte naiv. Vi kommer att se ett Tredje Världskrig som inte utspelas via spionerande appar som journalister älskar att skriva om.

I hinduisk astrologi och samhällslära fanns redan i antiken en typologi, och individer som likt Trump är helt driven av Mörkrets kvalitet och likt Zuckerberg av en mix av Passion och Mörker, sorterar i samhällets enklare skikt. Det inför för de kriminellt obildade hantverkarna Trump vill briljera och där Zuckerberg mer allmänt (och slugt) söker binda upp bottenskrapet av mänskligheten - det som sträcker sig långt upp i medelklassen - till sitt sociala system för tomprat.

Ingen av männen har en knivsudd av Ljuset kvalitet, nyfikenheten på sanningen. Det mest dräpande i intervjun med Scaramucci är att att han fann det omöjligt att få Trump att lyssna till morgonrapporten om han inte stoppade in bilder på Trump själv i materialet! Det är den nivån vi talar om. Människor som inte alls kan relatera till intellekt utan vill ha bilder att TITTA PÅ - gärna bilder på sig själva.


Dagens mänsklighet är ett projekt som gick käpprätt åt helvete. Den där då, kommer att se vad överlevarna som startar om i Vattenbärarens tidsålder prioriterar.

Det hinduiska samhällssystemet:
  • Brahmaner (präster, lärare och intellektuella ) – Sattva, Ljuset eller godheten
  • Kshatriyas (polisen, soldater och administratörer) – Rajas, Passionen, samt Sattva
  • Vaishyas (jordbrukare, handelsmän och detaljister) – Passion och Tamas, Mörket eler okunnighet
  • Shudras (arbetare och hantverkare) – Tamas, Mörkret eller okunnighet

Det kan tyckas fördomsfullt att skildra hantverkaren som "okunnig". Men hinduismens kunskapsbegrepp rör inte förmågan att memorera (ofta med kroppsminnet) hur man spikar ihop en stol eller t.o.m. monterar element i ett prefabricerat flervåningshus (eller rättaret, utför sin lilla avskilda del eftersom överhetens vinst på arbete bygger på att arbetaren har så lite överblick som möjligt).

Hinduismens "Mörker" bland arbetarna kan därför betraktas som en induktion av de med något högre medvetande men med egoistisk ondska i själen. Kunskap eller medvetande (Sattva) handlar alltid om att bli medveten om och bryta slentrianens rundgång. Hantverkaren som sätter ihop samma gamla stol vareviga dag är vidare medvetslön i meningen att man bara kopierar Platons Idé-stol istället för att ta sig rätten eller ges chansen att designa eget. Helvetet bland helveten måste ändå vara att hänvisas ett monotont jobb vid ett löpande band. Män har traditionellt satt kvinnor på de jobben!

8 kommentarer:

Ken sa...

Hej!
Jag tror det hinduiska kastsystemet har gjort det lite enkelt för sig (eller så har jag missförstått). Det kan vara så, att den enklaste hantverkaren i vissa fall är mer högt andligt utvecklad än en högboren "fin" brahmin. En högt utvecklad själ kan givetvis göra en synlig gärning i världen, men kanske också kan "dölja sig" i det enkla livet, i en människa som ingen som är besatt av status någonsin skulle lägga märke till.
Med vänlig hälsning

Seaward sa...

Du har rätt, 4-kastschemat är en förenkling på individplanet och även i andra avseenden. Och detta trots att förr rådde större individuell frihet för hantverkaren (som i mitt husbyggarexempel mer eller mindre reducerats till en montör av prefabricerade betongelement eller köksinredningar att bara skruva fast). Kapitalismen fördummar arbetsuppgifterna och håller konsumentens sinnen låsta vid jakten på varor som ger "valuta för pengarna".

Lustigt nog hade jag publicerat inlägget kort innan morgonradion på låg volym berättade om AI och jobben. Där drevs exakt samma tes som jag just knackat ned (IT/effektivitetstvånget förstör yrken och all glädje i hantverkskunnandet som kan vara nog så passionerat om man ska tro Stormares roll i en pågående reklam för något byggvaruhus).

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1526187?programid=5371

Å andra sidan är hinduismens samhällshierarki baserad på läran om själens karmiskt betingade återfödelse någonstans i samhällshierarkin. KARMA besämmer hur själen förpackade i de 3 kvaliteterna och de 4 elementen (totalbilden av en individ är således nog så komplex).

Skulle ett barn av LJUSET födas i MÖRKA omständigheter, skriv upp att den människan snabbast möjligt gör en karriär- eller klassresa om samhället tillåter det. Råder total blockering i samhällssystemet, eller mycket snäva möjligheter (som i det svenska där den ekonomiska överheten alltid är numerärt liten då socialdemokraterna hade dumheten att förledas av den högsta kasten plus köpte samtidens den socialdarwinistiska tanke på att de starka har företräde framför de mindre kapabla, vilket ledde inte bara till den skamfulla rasbiologin (så utarbetad att t.o.m. Nazi-tyskand fann inspiration av svenskarna), till det helvete som alltmer börjar synas i Sverige när det gamla välfärdssamhällets tunna fernissa nu flagnar eller skrapas av).

En annan möjlighet för ett ljudhuvud i mörk miljö och ett land utan möjligheter är att starta revolution eller en upplysningskampanj bland arbetare och den lägsta kasten som trodde ett liv av enbart arbete och löning på fredag var hela berättelsen. Se hur Ghandi passivt drev den brittiska kolonialmakten ur Indien, ett brittiskt system lika rasistiskt och förtryckande som någonsin den indiska varnaläran enligt dess belackare.

Här finns dock problem: är ett land så orienterat mot Mörker lär befolkning vara väldigt svår att entusiasmera! Se föregående inlägg...

https://siderisk.blogspot.com/2020/07/usas-varldsrekord-i-smittade-sverige.html

...där jag ritade in de 3 kvaliteterna i Sverigehoroskopet. Det mörker som ses där attraherar inga filosofer, landet tar inte emot något som inte går att tjäna pengar på och det innebär att befolkningen är helt snedvriden mot materialism!

Ken sa...

Ok. Hoppas för övrigt att du blivit frisk från den misstänkta coronan du skrev om tidigare någon gång!
mvh

Seaward sa...

Ja, om det alls har varit covid och om det inte är någon av de där varianterna som aldrig går över, som några enstaka tidningsartiklar givit antydningar om!

Människan berömmer sig i ena sekunden om otroligt vetande bara för att i nästa egentligen inte ha någon koll alls... Extremister som nu i många år misstrott "main stream media" har rätt.

Tidningarnas främsta uppdrag är att stödja staten i kontrollen över folket (var tog demokratiklyschorna vägen?) och redan det gör att man måste fundera noga över vad som publiceras.

Men i coronatider har tidningarna lika vagt grepp som någon om vad de ska skriva. Därför läcker det igenom uppgifter om att coronas skilda sidor, även om någon "expert" givetvis står i ridån, redo att kliva fram och förklara hur ovanlig varianten är. Politiken idag är som om den var från 1200-talet och riktad mot ett folk av enbart omyndiga analfabeter. Mörkrets kvalitet får saker att knappt alls röra sig framåt.

Havsörnen sa...

Den 4 februari 2004 meddelade Pentagon att man avslutat projektet LifeLog, som administrerades av DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency).

https://www.military.com/defensetech/2004/02/04/lifelog-dead

Samma dag lanserades TheFacebook på Harvarduniversitetet av Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz och Chris Hughes. Zuckerbergs huvudämne på college var psykologi, inte datavetenskap. Steve Jobs kodade ju aldrig en rad för Apple, men han var en visionär. Zuckerberg framstår mer som en marionett.

Datumet ger Solen och Merkurius i Stenbocken samt Månen och Saturnus i Tvillingarna. Månen byter dock till Kräftan 08:07 på förmiddagen. Dygns-AC i Vågen, Mars med Rahu i Väduren.

https://api.time.com/wp-content/uploads/2018/04/mark-zuckerberg-hearing.jpg

https://thumbs.dreamstime.com/b/deer-headlights-full-head-portrait-144819533.jpg

Seaward sa...

Underförstått finns alltså en koppling mellan nedläggandet ett projekt och starten av ett annat? FB som ren militär- eller statsangelägenhet? I sådana här lägen är en exakt ascendent viktig som den enda genuina markören för "ämnet ifråga" - man kan söka kopplingar mellan "dödsögonblicket" för LifeLog som av namnet verkar vara ungefär samma loggning av användare som FB sysslar med och ed ögonblicket FB gick online på universitet. (Såg filmen för några år sedan men minns bara att systemet i filmen startade upp på kvällningen) Psykologi och Zuckerberg stämmer bra, Väduren/Vägen har en psykologisk anstrykning, och Zuckers brustna relation som säga ha fött idén (skröna eller ej) om ett socialt nätverk att hålla koll på andra matchar axeln som är lite skakig i relationer eftersom både Venus och Mars skapar en "relationssvaghetens ömsesidiga relation". Illustrativa bilder!

Havsörnen sa...

Mellan 15:08 och 17:42 stod AC i Kräftan, kanske för tidigt för kvällningen? Folkmassornas Måne i härskarläge, då med Solen och onda daimonen tillika tredjehusägaren Merkurius i sjunde, i överhetens tecken. "Viktigt för karriären" med Fejsbook, via relationshuset, med kontrollplaneten Saturnus som disponent i dolda tolfte. Dessutom lägger Mars sin 90-graders mot Månen/AC från Stenbocken hus.

Om nu sjunde har med sociala nätverk att göra.

För att få en Våg-AC hinner klockan bli 23.

Seaward sa...

Jag skulle inte fundera så mycket över hur filmen beskriver. Dramatiska hänsyn kan ligga bakom just den scenen. Det räcker nästan med att luttrat konstatera att Storebror äger den lilla människan och har så gjort i många tusen år (med de verktyg propagandan och övervakningen haft från tid till tid...)