Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 5 juli 2020

Det första kända coronafallet ur nytt perspektiv

När bloggen smög igång utan publik adderade jag horoskopet för dagen då det första coronafallet identifierades i Kina. Dock som "naturlig zodiak" som t.ex. lät döden och 8e huset sammanhänga med Skorpionen. På indirekt väg kunde t.o.m. en så allmän karta visa hur Tvillingarna och 3e huset (luftvägar och lungor) påverkades.

Nu kritiseras Världshälsoorganisationen av 239 forskare för att det inte varnas  för luftburen smitta (Expr). WHO bjäbbar emot fast det är solklart för blotta förnuftet att partiklar kan färdas i luft lika väl som i vätska (i luft). Notera att Skorpionen visserligen står för kontaminerad vätska men även kan läsas som förgiftningstillstånd utan referens till "bäraren"! 

Efter att just ha avslutat förra inlägget som gav suggestiva resultat genom att använda en solascendent vid studiet av identitet och identitetsförvirring, provade jag horoskopet för det första coronafallet med en ascendent och antagandet att dygnets början (00:00) anger dygnets innehåll (upptäckten av corona) i koncentrerad form. Och gissa vad? Horoskopet både bekräftar och stärker den naturliga kartan!




Ett klick på bilden visar texten i det första "identitetshuset" - här är då coronaviruset i egen hög person. Lejonet stiger (förmodligen) i provinsen Wuhan och det gör Solen, identitetens egen planet, till "platshållare" för coronaviruset.

Men Solen är döende i Vågens sista grad och anses därtill "fallen" i Vågen, samtidigt som denna ynkliga livskraft undermineras av att Våghärskaren Venus flyttat in i Skorpionen, korruptionens och döendets tecken, där planeten anses skadad. Och det slår sig naturligtvis på livskraftens Sol och respirationens Merkurius som ligger i 3e huset för lungornas verksamhet! Kan det bli tydligare?

Undertecknad har avstått från socialt umgänge sedan början av mars och skött allt via datorn. Bara promenader som tyvärr måste gå genom fyllda trottoarer i Stockholm för att komma åt stråk som är glesare med folk. Jag har utifrån horoskopet jag gjorde valt att praktisera andpauser medan jag passerar omedvetna stockholmarna som kanske inte springer på varandra men väl kommer i attack bakifrån och rundar med några tiotals centimeter marginal. Mest värda en tidig och plågsam död är den tusentals fitnessanfrätta joggar som svettigt stänkande springer om annat folk på detta sätt. De lämnar en osynlig och flera meter lång mantel av kanhända infekterad luft bakom sig!

Med min andningsmetod har jag ändå känt mig rätt säker och ev. symtom har tillskrivits överdriven fantasi, Ändå har jag haft svårt att andas för ett par veckor sedan men även det tillskrevs inbillningssjuka - det var ju så fruktansvärt hett. Men nu en ny våg och igår läste jag om Lena Endre som haft något som suttit i kroppen i tio veckor innan det lämnade henne. 

Förloppet liknade det jag upplevt, någon halvsläng av corona med konstiga perioder avlösta av dagar då allt känts väl. Även markant intelligensförlust har jag upplevt under den här tiden och t.o.m. som rapporterat, vanföreställningar vilka jag dock hållit under kontroll genom att t.ex. tänka igenom bloggämnen och formuleringar två gånger! Före Endre hade jag noterat enstaka tidningsartiklar som också nämnde personer som fortfarande efter två månader inte blivit friska.

Eftersom jag inte träffat människor på evigheter (och lokala COOP har varit i princip tomt i månader), finns (om det rör sig om corona) ingen annan förklaring att det handlar om luftburen smitta, upplockad på de välfyllda trottoarerna i Stockholm. Kanske den unkna hissen med stillastående luft i huset (som jag dock i allmänhet undvikit förutom några få gånger). 

Riktigt intressant blir det när jag tittar på Lena Endres karta och ser att hon, likt mig, har respirationens Tvillingarna rikligt representerad - precis som i horoskopet för det första kända fallet. 

Vore inte det något, om ett land med större samlad intelligens än något av världens "vetenskapsorienterade" länder undersökte coronas genomslagskraft på skilda horoskoptyper. Kanske är virusets olika svårighetsgrader (eller avsaknad av alla symptom) en fråga om under vilka "stjärnor" folk är födda? Är Tvillingarna eller Merkurius i riskzonen här?

*****


Endre och bloggaren, eventuellt båda med "seg corona":



Endre har en välgörande frihet från direkta angrepp från dödssymboler men kanske är Draksvansen med Merkurius en akilleshäl i hennes cirkel (den yttre)

Bloggaren har en födelse som ger Månen med Tvillingascendenten och han har alltid haft svaga lungor och lätt till förkylningar. Förklaring kan se antingen i att också detta horoskop har den "fallna" vitaliteten, Solen i Vågen, eller i den kyliga Saturnus som direkt opponerar Tvilling-kroppen vilket i sin tur inverkar på respirationens Merkurius. Den senare ligger dock i tursamma 5e huset (som skiljer sig i hälsosynpunkt från det olyckliga 6e huset).

Å andra sidan finns hos bloggaren risker förbundna med partners eller närstående: i sjunde huset ligger en Saturnus VARS DISPONENT befinner sig i det olycksdrabbade 6e huset och dessutom i toxiska eller rent dödliga Skorpionen. Således skulle kontaktsmitta kunna fortplantas här och nå den egna kroppen via Saturnus opposition till Tvillingascendenten.

Den som har haft eller har bekanta som drabbats märkbart av corona kan jämföra med dessa lösa skisser. Jag misstänker dock att det, som vanligt, finns många vägar (symboler som leder till samma mål: coronan.

Naturligtvis kommer jag aldrig att betala en krona för att ta ett test. Den profithungrande svenska sjukvården ska svältas bort från jordens yta och om alla fattade vad de gjort sig skyldiga till i sin iver efter ett luxuöst, pseudo-invididualistiskt liv, skulle det gå fort att få tillbaka något som liknar ett äldre Sverige som faktiskt fungerade, hur mycket de högervridna psykena inom befolkningen arbetar på högtryck för att demonisera och bara minnas ett "Förtryckarsverige" Dessa rabiesangripna hundar är utan undantag de som var barn av en äldre tids Privilegiesvenskar, en inbilsk inre krets som lätt kan studeras i ationalhoroskopets inte speciellt fläckfria 5e lyckohus. 

Apropå 5e elithuset, glöm inte människans förmåga till självlögn - hälften av dem som hatade gamla ofria Sverige före marknadsliberalismen, bostadskarriär och all annan sjukdom som numera angripit befolkningen - var inte ens i närheten av rikedom. Men de hängde garanterat som entourage till någon gammal Storbonde eller företagsledare och trodde sig därigenom själva tillhöra den vinnande sidan. De helt utan kontakter fick nöja sig med att fanatiskt hålla på liberalism som tankemodell. Nu har en ny Era börjat och dessa figurer kommer det att stickas hål på, en efter en. Hela världen väntar på den nya värdeskalan.

Den Store Jämställaren har av allt att döma redan anlänt och den gamla ordningen kommer bara att få fortsätta med sina nidingsdåd ännu en kort tid...

Saturnus äter sina barn
(l'ancien Regime)


Tillägg 200708

WHO medger att det finns tecken på att covid-19 virvlar runt smittade som en toxisk luft - exakt vad bloggaren föreställt sig i månader redan...

https://www.theguardian.com/world/2020/jul/08/who-says-evidence-emerging-of-airborne-coronavirus-spread

Inga kommentarer: