Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 juli 2020

USA:s världsrekord i smittade/Sverige och bristen på äkta kunskapsvilja


The Guardian 200717


USA har nu slagit "världsrekord" i antal på ett dygn och man får väl säga att mänskligheten börjar döma ut sig själv som gör sifferexcersis och pengar av precis allt!

En kort iakttagelse som dels stöder antagandet att USA:s nationalhoroskop är det britten Sibly bevarat åt eftervärlden, och dels den här bloggens val att ta kungörandet av Regeringsformen 1974 (som reducerade kungahuset till en turistattraktion) som startskottet för Sveriges gällande karaktär och därmed öde. Typiskt nog är Sverige idag ett Vattenbärarland, kungliga Solen och placerat mittemot sitt eget tecken, det konungsliga Lejonet.

Jag har inga andra länder till hands som på samma sätt stympat kungahuset, men det är troligt att Sveriges ovanligt tydliga symboler är en engångsföreteelse. Oftast ligger berättelsen betydligt djupare inbäddad i symbolkombinationer...

Det intressanta är att båda de föreslagna nationalhoroskopen har Smittan (eller Olyckan) Mars i nationens 8e korruptions- och dödshus. Det är lätt att glömma i coronatider hur svenskarna alltid varit hälsofixerade och ältat sina krämpor som om Intellektet fann det här landet för ogästvänligt och istället förgyllde andra platser.

Trumps anklagande pekfinger mot Sveriges höga dödstal är väl glömda nu när de alltjämt är nummer 1 och den lysande stjärna av dekadens Sverige aspirerar på att också bli. Enligt någon beräkningssätt var vi ju under en period världens centrala Dödsstjärna för vårt sätt att hantera en smitta som rann mellan fingrarna på landet. Att båda länderna toppat skämslistor och båda har Mars i 8e stärker således de valda födelsetillfällena.

Varför USA till sist kan misstänkas bli segrare i tävlingen om värsta hantering och mest död, beror på att deras döds-Mars (som noterat i föregående inlägg och många gånger förr) knyter an till nationens persona.

Trumps Mars stigande i öster är en perfekt representant för ett land som föddes med mordiskhet i sinnet. Gamla plågade fattigeuropéer kunde knappt vänta med att ta ut sin hämnd på vad som än kom deras väg - det blev rödskinn och negerslavar som fick ta skiten den vita djävulen fört över vattnen.

Sveriges Mars i åttonde korruptions- och dödshuset har (som också nämnt) "bara" att göra med den enkla folkmassan (Månen i Väduren) och dess uppdämda och av myndigheterna tillbakatryckta vrede.

Därför har vi på mindre än 12 månader "exporterat" inte mindre än två offentliga personer till USA (f.d. sportkommentatorn och nu skådespelaren) som ertappats med den svenska sexkorruptionen i vårt lands 8e hus.

Eftersom Sverigehoroskopets "naturligt" korrupta sexualitet också berör 10e huset för makthavare kan man påminna sig hur oerhört snabbt medierna släppte frågan om Fredrik Reinfeldt köpt sex av en svart kvinna och hur snabbt han i sin tur sparkade sin minister Littorin för hans fumliga torskbeteende på nätet (en ex-politiker som numera är halvpedofilt tagit sig en långt yngre troféhustru och tror det är kärlek).

Hur Sverige kunnat sänka sig under normal mänsklig kunskapsnivå beror naturligtvis på att också religionen kastas i sopkorgen efter att kungahuset halvt hamnat där. Filosofi som är ett annat måste för människans allsidiga utveckling har överhuvudtaget haft någon betydelse för hur det här landet steg för steg avvecklat sitt existensberättigande på jordens yta. När "arbetslinjen" snart går sönder totalt pga. allt fler arbetslösa, och makthavarna måste sätta sig ner och verkligen börja tänka (vilket de inte gjort så här långt), kommer medborgarlön att vara den enda möjliga vägen. Och socialisering av mängder av arbetsplatser som nyliberala djävlar tillåtits suga ut länge nog på folkets bekostnad.

Men före den nyordningen kommer Sverige att försöka hålla fast vid det gamla så mycket det någonsin går. Vi tror vi är snabba att anamma det nya, men det gäller enbart konsumtionsvanor. Tittar man noga på nationalhoroskopet är det helt fast i den lägre del av medvetenhet som kan beskrivas som mixen av kvaliteterna Passion (Rajas guna) och Mörker/dogmatism (Tamas guna). Dogmatismen kan speciellt ses i de borgerliga partierna som fullt avsiktligt förstör landet eftersom deras ohållbara "för individen" aldrig har fungera och särkilt inte nu, när Naturen harklat sig och ämnar servera en verkligt fet hämnd framöver...


Ett annat sätt att se på Sverige ur de Tre Kvaliteternas perspektiv är att Sverige inte har några förutsättningar att bli ett "kunskapsland". Den lilla nyfikenhet som Ljusets kvalitet ger i "utlandshuset" (9e) mörkas och smutsas direkt av att det bara är penninghungrig elit som med handelsvaror (Merkurius) i tankarna gör dessa nyfikna exkurser i omvärlden för att hitta produkter de kan märka upp saftigt i pris och lura på de oföretagsamma svenskarna. Förstå hur kritiskt Internet visade sig vara för dessa importörer som listat ut att lätta pengar låg i importledet, inte på återförsäljarsidan.

När dessutom "Kinapaketen" skandaliserades med början i SvD och gärna smutskastar en socialdemokratisk regering, såg Staten hur många bäckar små de kunde tappa på avgifter, och beslog de små svenskar som ändå haft ekonomisinne att näthandla utomlands med nolltolerans på den punkten.

Regeringen Lövens nedslag på "Kinapaketen" för några år sedan presenterades rationellt som att Kina red på gamla avtal från då de var ett U-land (i ordets ursprungliga bemärkelse: underutvecklat land). Egentligen var det den giriga  regeringens sätt att visa att de stod på USA:s sida och emot Kina.

Passion (orange tecken) saknas inte i Sverige, nationen och dess befolkning "brinner" faktiskt omotiverat mycket, men bara i en fråga i taget (s.k. "drev"). Och passionen tenderar alltså mot mörkret som tyvärr ligger koncentrerat till det 5e huset för ledare och samhällets lyckosamma och kapitalstarka, särskilt nämnda krämare, ända ner från "ICA-Stig" med lyxiga levnadsvanor och upp till de dubiösa storföretag och banker som i alarmerande takt börjat beslås med korruption och mutor.

Ljuset eller "öppningen" för Sverige skulle via 9e huset kunnat peka mot husets noblare nivåer, filosofi och religion, samt viktig grundforskning, men pga köpmannen Merkurius i slentrianmässigt Mörker i privilegiehuset är Ljuset förspillt på svenskarna. Därmed är också den här bloggen "pärlor kastade för svinen", förutom, förstås, den marginella grupp som hittat hit och är intresserade!
:-)


Inga kommentarer: