Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 juli 2020

Regeringen Löfven har släppt loss Sveriges banemän

Igår hade jag noterat en liten blänkare i medierna att e-handelsjätten Amazon nu etablerar sig i Sverige med "prispress" på befintliga svenska handlare. I brevväxling med bekant senare på dagen fyllde ämnet mitt sinne men jag plagierade också en favorit, den smarta kängan åt EU:s kolosspolitik från skaparna till gamla Bond-parodin "Johnny English". I filmen smider den franske skurken planer på att göra om England till en monokultur i ett hyperrationellt Europa: hela landet får tjäna som fängelse.

Så jag skrev:

De onda tiderna har kommit till världen, corona är bara ”första vågen”. Överklassen kommer nu stänga sig inne och bara möta tjänarna i dörren (om ens det) – cykelbuden får hänga delikatesserna på dörrhandtagen. De med feta konton kommer att flytta sina rikedomar ur landet (om de inte redan gjort det). Sverige förfaller till en enda yta av lagerlokaler (Amazon kommer nu hit) och vinstdrivande fängelser för Europa. Hit kan västvärldens drägg skickas och svenska vinstdrivande ”vårdinrättningar” lovar att förvara dem ”säkert” till lägsta kostnad.

Jag undvek i min politiska korrekthet att inkludera tankefiguren "Sverige som en nordeuropeisk soptipp som villigt tar emot hopplöst lågutbildande skaror från andra länder", men det är naturligtvis en del av berättelsen om ett Sverige som i en ond spiral av allt sjunkande kompetens i befolkningen ger it-fascismen fritt utrymme att använda ytan till det enda landet nu klarar utan att lägga en förmögenhet på vuxenutbildning. Sveriges saga är all nu när Spotify alstrat ett generöst antal miljarder åt en enskild teknikplagiatör. Landet är ljusår efter t.ex. forna Sovjetunionen i matematik och vi har inte mycket mer än lite raketer och enklare övervakningsteknologi att erbjuda världens krigsherrar.

När Amazon flyttar in sina lager till Sverige kommer även den typen av jobb att lämna landet och Sverige abdikerar varje inbilskhet om att tillhöra "de stora". Allt större delar av medelklassen blir, som jag tidigare sagt, lagerarbetare och börjar betjäna sina aningen mer välbeställda grannar. Landet faller slutligen ihop fullständigt och Orten kommer att ta sin chans att revoltera mot Sveriges fixerade struktur av rasism och klassegregation. Tillverkare av tjuvlarm och säkerhetssystem kommer att gnugga händerna av förtjusning och Sveriges folkvalda politiker kommer som vanligt att ås utvecklingen relativt passivt. Grundmodellen - kapitalismen - verkar ju orubblig att byta ut. Topparna i näringskedjan kräver att pyramiden förblir.

Dagen därpå skriver AB:s relativt nya ledarskribent, den sylvassa Lotta Ilona Häyrynen att det förhåller sig tvärtom med Amazon. De har algoritmer som likt en galning spekulerar i tillgång och efterfrågan. En brittisktillverkad pocketbok jag köpte för ett år sedan för bara 3 pund (några pund under snittet) plus frakt, kostar nu 14 pund på e-handelsplatsen. Ängsliga och penningkåta småkapitalister på Amazons "allmänna marknadstorg" tittar och sätter samma priser som alla andra och resultatet blir att hela platsen tillintetgör sig själv. Snart har ingen råd att köpa något, bubblan spricker eller priserna går ner igen.

Häyrynen beskriver ett annat scenario, att Amazon ertappats med att använda en annan typ av inprogrammerad "intelligens" som censurerar säljare som håller för lågt pris. Men det kanske var det jag nyss upptäckte när jag tittade till samma begagnade boktitel igen (alltjämt tillgänglig hos många handlare).

Om inte Satan ägde den här planeten och dess märkliga halvintelligenta liv innan människosjälarna trasslade in sig (karma) i det här systemet, så kom den Onde med oss. Det är vi som är parasiterna på Jorden och människan kommer inte att reda ut det här. Naturens Hämnd kommer att rulla in och decimera mänskligheten långt mer än den modesta minskning av befolkningen som förklarats med att moderna kvinnor tagit kontroll över sin fruktsamhet.

Att sia om framtiden är så osäkert att det när närmast lönlöst. Jag har tvekat om den här bloggens prognos är för radikal: Sveriges sammanbrott på bara 15 år och med början redan detta år. Men så kommer nyheten om att Amazon kommer hit 2020 och enligt AB hotar hela den svenska arbetsmarknaden. Häyrynen påminner om att Amazon ÄR världens rikaste kapitalist, herr Bezos, och att etableringen kan liknas vid den moderna rovkapitalismens vapenlösa erövringskrig.

Dumbommarna i regeringen Löfven är ännu en svensk skara nollor som bokstavligen bjudit in ockupationsmakten genom att t.ex. ge Google ytterst förmånliga villkor för att husera datorhangarer här. Det är inte utan att man måste se hela vår svenska överhet som landsförrädare av värsta sort. De visar i akt och mening att de inte tillhör landet utan flyger med jet-setet som tycker sig äga världen. Jag tror vi ska vara tacksamma för att Corona förblir med människan för överskådlig tid. Naturen håller i detta ögonblick på att koka ihop ett ännu starkare gift mod detta ogräs som värdens superrika och hela dess entourage i medelklassen utgör.

Vattenbärarens tid (Vattumannens tidsålder) HAR BÖRJAT, det insisterar jag på. Men i dess första fas är det svårt att skilja på det gamla och utgående och det helt nya. Det blir en destruktiv period, när gamla paradigm faller. IT kommer t.ex. att finnas kvar, men under en övergångsperiod på några årtionden kommer den att vara ond. Först när Naturen pucklat på människan tillräckligt kommer en ny ANDA att fylla mänskligheten och IT istället ställas i de mångas tjänst. Teknologin blir god.

Vattenbäraren har dock Saturnus som sin herre och denna planet är i allra högsta grad förknippad med ingenjörskonst och systemskapande. Se bara Sverigehoroskopet. Skillnaden blir att Vattenbäraren inte som i Sverigehoroskopet kommer att vara elitens emblem. När militärens vapenrök - vapen på Överhetens order riktad mot allt mer desperata massor väl skingrats blir Vattenbäraren den globala mänsklighetens emblem.

Bäraren av vatten har nu lärt sig vårda sitt substrat vatten - emblem för det blott biologiska livet. Men för att nå denna mognad måste - som symbolen antyder - människan växa sig större än sin nuvarande och extremt destruktiva självbild: att man enbart är en biologisk organism. Den låga medicinska bilden hindrar den verkliga Människan och hennes enorma Intellekt att göra entré i historien... (OBS. Vattenbäraren symboliserar inte att "AI" tar över där människan inte längre mäktar. Artificiell intelligens är per definition inte mer intelligent än de människor som konstruerat den och dessa människor använder inte mer än sina intellekt - vilket inte är detsamma som vad antikens tänkare menade med Intellekt eller Intelligens.)

Mycket talar för den här bloggens spekulationer under gångna år, att "bara en bråkdel" av den nuvarande jordbefolkningen kommer att tillåtas en återfödelse till Jorden i Vattenbärarens tidsålder. Men det skrevs långt innan corona var över oss som en påminnelse att Naturen har sina metoder för dem som är till mer besvär än nytta...

De gamla grekiska stoikerna hade dock rätt i sin extrema predestinationslära: det är inte varje individ givet att gå från arbetare till kung, USA:s "dröm" är inget annat än den största lögn som framgångsrikt svepts över jordens yta. Var och en har en ödeslott (synliggjort i horoskopet) och allt som återstår, insåg de visa stoikerna, är att göra sin lott som gott som möjligt. Därför BÖR kapitalister fortsätta att grisa sig för att framföda allt större harm i folkdjupet så att senare DESTINERADE REVOLTÖRER skapas som ett nödvändigt motdrag från en värld som alstrar sin egen energi genom tvära kast. (Det är därför Jorden sägs vara Satans hemvist, han som ingen egen substans har utan får energi av att ständigt käfta mot eller kasta käppar i hjulet. Ondskan som en nödvändig del i helheten.)

Världens dolda fundament utgår, som kineserna tidigt förstod, av ljus och mörker, yang och yin och deras interaktion. Hinduerna hade en distanserad blick till all denna fåfänglighet och kallade världsskådespelet för Guds lila, Guds lek. Inte för att de var cyniker eller känslomässigt avtrubbade utan för att denna kultur haft "turen" att betrakta naturen på ett fruktbart sätt.

I själva verket är det Den Enda som via otaliga facettögon fördjupar sin egen medvetenhet. Men den storslagna insikten flyger ringar över huvudet på ett land som sätter EGO och dess "individuella valfrihet" t.o.m. över systemlogik (Naturen). Ett sådant land avslöjar sin predestination till förlorare och måltavla för mången besk kommentar i övriga världen.

Bloggen brottas själv med frågan vad han gjort fel i ett tidigare liv för att bli svensk i detta. Men den frågan är felställd och avslöjar att egot ännu infekterar. Enligt stoicismen är världen som ett självspelande piano. Själarna, utanför tid och rum, kan alltifrån deras del i Ljuset överblicka allt från ett par myrsteg till ofattbara historiska sträckor ungefär som människan betraktar ett kuperat landskap bort till horisonten. Människornas fantasier om "evolution" och förutsättningen "tid" har en helt annan funktion på själens nivå.

Detta är också förklaringen till att ateister så omöjligt kan förstå forskare som noterar förekomsten av "intelligent design" i naturen. De mest intelligenta forskarna lever partiellt på den andliga nivån och ser mer än ateister, som är hänvisade till sina myrsteg. Det är väl känt att lägre människor envist hävdar att de är "alltings mått". Det misstaget gör inte deras äldre syskonsjälar.

Så vad om den braskande rubriken på detta inlägg? Tja, det var en publikfriare för att någon kanske skulle läsa detta till slut. Naturligtvis var även detta skede predestinerat. En analytiker kan se hur ofrånkomligt det var att en genomkorrumperad socialdemokrati med enbart pengar som "bottom line" såg sig tvingad till Löfven, denna överkompensation, efter att talanglöst "råkat" sätta en verklig socialdemokrat (Juholt) som partiledare.

Hela Etablissemanget larmade rött inför denna motståndare till dem som vill föra vinst t.o.m. på barn och både Aftonbladet och andra högertidningar startade drevet som tvingade bort honom. Nu skickas han i exil mellan länderna, först Island och senast Sydafrika! Det är som under Romarriket eller vilken annan dekadent maktkultur som helst. Det är helt enligt plan att ett sådant här land går under i de smärtsamma strukturomvandlingar Vattenbäraren inledningsvis för med sig för jordmänskligheten.



Inga kommentarer: