Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 28 juli 2020

Medicinaren Olsen angripen av Åklagaren


Wikipedia ger bara födelseår för experten på pandemier Björn Olsen, som Aftonblaskan döper till Anti-Tegnell. Nätet ger inte mycket att välja mellan. Men arbetar man i Uppsala ligger en Olsen i Stockholm nära till hands och när man ser den födelsedagen finns knappt några tvivel.

Jag delar visserligen Olsens åsikt om att övermedicineringen av slaktdjur för människans vinstlystnad förtjänat vår tids rådande pandemi och kanske några ytterligare (tills mänskligheten inser sin dårskap och eliminerar det kapitalistiska vinstintresset ur sitt civilisationsbygge), men nog tillhörprofessorn vår moderna svenska ersättning för religion: hälsoprofeterna. Han passar perfekt in på nationalhoroskopet med sin nymåne i Vågen (landets rollmask), komplett med den för Vågen kanske inte så värst välgörande Jupiter - tillväxtplaneten skadar Vågen i dess önskan att bara trampa vatten och ha ett jämviktsläge. Det är kanske därför han missionerar mot girighetens alla övertramp mot Vågen och jämviktsläget.



Att professorn har både sin mån- och solascendent på Sverigehoroskopets Vågascendent gör honom till en kvintessentiell representant för den svenska hälsofascismen vars rötter går tillbaka på den häftiga reaktion på Lort- och Fattigsverige som vi idag också skäms över: det rena ariska blodets rasbiologi. Men inget ont som inte har något gott med sig, något har väl ändå Sverige bidragit till förståelse av Djävulens alla småkryp som hans egen planet Jorden sjuder av. Olsen visar tydligt var han hör hemma i sitt grävande i den lägre naturens alla besynnerligheter.

I hans sommarprat i P1 berättar han om sin hjärntumör som lyckligt avlägsnades och den uppgiften spikar närmast födelsedatumet på nätet. Han har nämligen Djävulens stjärna i angrepp mot Mars, där planeten på en och samma gång både lyckas representera "all världens jävelskap" och människans hjärna. Placeringen i 8e korruptions- och dödshuset är dubbelt intressant eftersom härskaren till 8e ligger i 1a ego- och kroppshuset och - tyvärr - minglar med både den illgörande Jupiter och den för Vågen lika hotande Solen (autokrati som rubbar balanskänslan). Detta är exakt hur Sverigehoroskopet mår bakom dess tillkämpade Vågen-roll av måttfull och balans. Landet styrs av extremister, och till dem måste även denna inbördes så haltade samling i Vågen räknas.

Hos Olsen har dock Mars flyttat från Väduren/huvudet till Oxen/ansikte/strupe - vilket kan förklara att Aftonbluddret beskriver hans sommarprat som projektionen av en man som försöker framstå som tuff och stöddig. Oxen representerar nämligen "snack" eller munnens prat (till skillnad från Merkurius som inte nödvändigtvis måste tala - intellektet har fler kanaler än munnen till sitt förfogande.) Att råbusen Mars opponerar Merkurius indikerar också en macho stil.

Även Mars i 8e korruptions-och dödshuset knyter Olsen till Sverigehoroskopet och gör honom till en typisk svensk just genom att nationalhoroskopet beskriver hela landets och folkets hjärna/huvud som "Månen i Väduren" ägd av Mars i Oxen i 8e. Det är som om Sverige fortfarande praktiserade mätning av hjärnan och skallens form för att avgöra kvaliteten på folk. Jag förmodar att en så prominent svensk som Olsen (sommarprat även tidigare, och bok opportunt utgiven i samband med svininfluensan) fick sin tumör som bärare av en viktig del av den svenska nationalkarman.

Och "förmoda" är allt man kan göra eftersom mänskligheten förmodligen kommer att ta kål på sig själv innan den nått så långt som till sätt att synliggöra individers och nationers karma (gruppkarma). Astrologin är det enda verktyg får dessa ting, och den ger varken tidigare namn eller årtal, bara dunkla indikationer att skenbart skilda ting i själva verket är nära förknippade på "insidan" - utanför tid och rum.



PS. Tyvärr går det knappast att lista ut vilken planet som är "själens signifikator" och ledstjärna eftersom båda de partiella mån- och sol-acendenterna är eniga om en viss narcissism vilket ofta gör egot så viktigt att själens budskap inte når fram. Och därtill befinner sig Månen vid lunch i samma gradtal som norra månnoden eller demonen Drakhuvudet/Rahu. Det vore en osannolik slump om han fötts just vid lunch för dött lopp om "själens signifikator". (Dock finns den hinduiska traditionen som ger "segern" till den planet som har högre nordlig latitud på himlen.)

Om så t.ex. sinnelagets Måne skulle vara atma karaka indikeras själens orientering mot det sublunära, naturen med litet "n" (men möjligen också visst intresse för det "psykiska" eftersom tecknet dock är Luft, vilket kan begränsa sig till mellanmänskliga kontakter men ibland höja sig in i den andliga världen - nu verkar fågelskådning vara allt den här Vågen mäktat höja sin blick mot).

Men... psyket (Månen) har problem eftersom Venus visserligen är en god ägare (äkta vilja till balans) men förpestas både av en okänsligt pådrivande Sol och av den verksamt onda expansions-Jupiter. Det är något av en hetsig missionärstyp, detta, även om man ser att fienden finna inom hans eget medicinarrevir och stavas BIG PHARMA, världsföstörare bara för pengarna.

PS2. Tydligen spelar han Dylans "Idiot Wind" i sommarprogrammet, händelsevis också en av mina favoritlåtar av Dylan. Jämför "dårens vind" med mängden planeter på kant med varandra i horoskopets dominanta Lufttecken här ovan! Men det kan lika gärna vara den "sataniska axeln" Dylan sjöng om, och som Olsen och han delar olika versioner av. Det är naturligvis Satans stjärna i rollen som Åklagaren som angripit honom, den skuldfrie Job, och vars anklagelseakter Olsen själv riktar mot inte minst Folkhälsomyndigheten.

Se även en annan med den "sataniska axeln": Tegnell - den oavsiktlige landsfadern

Inga kommentarer: