Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 15 juli 2020

Biancas antikroppar


Shhkål, hick

Några dagar efter att Sveriges Bianca med generationstypisk själviskhet motiverat sitt alko-partajande med att hon minnsan har skyddskroppar mot corona och en sosse-ministers lika töntiga pekfinger, kommer nu en läkare med en andra uppmaning till alla privilegierade svenskar som upplever sig stå över lagen att inte bete sig så här. Bianca skildras i medierna ömsom i devota termer och ömsom avslöjanden (tagna direkt från hennes sociala inlägg) om hur trasig och bekymrad hon är. Det är en sjaskigt profiterande som pågår och här ansluter sig Sideriska (som få har märkt att den startat om).

Överexponeringen av klanen Wahlström är total och jag hade tänkt lämna ämnet ifred. Men "Biancas antikroppar" är en så kul ordkombination att jag inte kan låta bli att ställa ett intelligenshoroskop, inte garanterat korrekt eftersom solen i hus 1 bara är ett av flera perspektiv. Men det visar sig att Bianca ur intelligensperspektiv har en rejäl antikroppp att dras med i formen av ett välfyllt 12e hus.

Alla som upplevt att de är större än det som kommer över läpparna vet vad själen är. Hjärnan KAN till föjld av naturens variationer vara fjättrad i en mer eller mindre högklassig radiomottagare för det verkliga Jaget som i sig är så långt från denna kropp och hjärnan man kan komma. Vi är inte ens barn av den här planeten utan bara gäster som lånar en modifierad ap-kropp, en så kallad "människa".

Eftersom även djur har själar måste man precisera. Diskussion om intelligens rör bara människans själ. Huruvida en själ kan följa kvällstidningarna och allsköns kroppsrelaterad reklam tills själen degraderat sig och återföds som ett djur, är en öppen fråga.

Både Platon och hinduerna trodde det. Vad romaren Plotinus som förnyade platonismen tänkte, har jag faktiskt glömt, tio år efter att jag plöjde hans samlade texter. Ett är säkert, det är en egocentrisk västkultur mycket nära vår egen tid som hittat på "regeln" att människosjälar absolut inte kan återfödas som djur.

Vad jag minns av Plotinus rätt tråkiga och torrt resonerande analyser var att han inte hittat något logiskt hinder för ett antikt (och numera nästan bortglömt) antagande att själen kan befinna sig i fler än en människokropp samtidigt (själen suger i sig mänskliga erfarenheter på bred front!). Så det skulle inte förvåna om han accepterade återfödelse till lägre former för dem som missbrukat sina möjligheter som människa.

Givet hur lätt Bianca tappat förmågan att relatera till verkligheten inifrån sin födelse till den del av Etablissemanget som sinsemellan delar upp intäkterna från folknöjeskakan mellan sig, bör man få mycket dubiösa budskap av det här förenklade intelligenstestet. Kort sagt, om horoskopet ger "bättre" indikationerna än den nu 25-åriga kvinnan uppvisar finns det anledning att misstänka något fel i metoden.

Så kallad solascendent, för studiet av bl.a. femte naturligt solära huset för lek och kreativitet:



Detta resultat är fascinerande! Gud älskar denna kvinna och hon har förmodligen varit nunna i ett tidigare liv. Det är därför hon vill societetsröja i detta liv, typ munkarnas eskapader i Carmina Burana. Massor av självdegradering som själen har att uppleva innan den rättar upp sig.

Detta får jag genom tvåstegsbudsskapet Solens ägare Jupiter och Jupiters ägare Mars (som i sin tur leder tillbaka till Solen igen).

Det är sant att Solen ägs av Jupiter i den onda ängelns 12e hus - det finns en självdestruktiv sida hos Bianca Ingrosso. Dessutom ger 12e huset inte några värst skarpa sinne, huset är för drömskt för det. Men den onda ängeln representeras här av sex- och förgiftningsplaneten Mars - och se hur tjusigt den står i Guds och filosofins rena 9e hus.

Gud representeras här av Solen själv och det leder tillbaka till Solen som Atman (Gud i världen), till atman (den enskilda själen) och den intelligens som var målsättningen att undersöka. Det går inte att förneka att sambandet mellan Solen (Bianca som ledande offentlig personlighet) och "det bästa huset" (som hinduerna kallar 9:an) på en nivå antyder gräddfil och en sanktionerad sådan. Biancas tillgångar räcker för en ledande roll i ett rejält efterblivet land som Sverige. Det hon respresenterar är religion för den stora anhängarskaran.

Men framför allt: här syns självdestruktivitet (något korkat!) eftersom hennes undermedevetna 12e är solkigt, men det större sammanhanget visar att hon är ett av de avfallna barn Gud ännu älskar, för att tala ett kristet språk ingen längre i Satans drömland Sverige.

Problemet är att Mars intensitet kulminerar vid 28 enligt hinduisk astrologi så när den sedan försvagas och med det den onda skorpionängelns inflytande över Biancas intelligens, då avtar också kontakten med det nionde huset för intuition och högt samvete All Biancas ungdomsångest (som skräpmedierna skrivit spaltkilometer om) avtar eftersom det var berättigad ångest - onda ängelns perversion av den goda energin från 9e!

Kvar som budskap för intelligensen, nu och i framtiden, blir bara det naturliga solära femtehusets budskap som är just Mars men därtill den inneboende Ketu, en planet som minimerar allt den kommer i beröring med. Så nej, femtehuset är inte ett briljant hus enligt denna metod att bedöma utifrån solascendenten.

En annan sak är att Biancas Sol i nämnda bemärkelsen "officiell" person eller ledare avslöjar vilken normsättare hon är i fråga om skönhet och ytlig formalism. Formplaneten härskare i Vattenbäraren och kvinnlighetens Venus härskare i Vågen. Båda Luftplaceringar som har allt i världen att göra med mindfucking, ursäkta, påverkan av konsumtionsbeteendet hos dem som aldrig ens nått Luft i bemärkelsen intellekt och klok tanke.

Biancas Venus med den ärelystna demonen Rahu (Drakhuvudet) beskriver i hennes solhoroskop för den aktiva handlingsmänniskan hur hon jobbar på att bli en idealkvinna (Venus i 11e idealhuset), och jobbar som Rahu - ohälsosamt ensidigt. Uppenbarligen är hon missnöjd med sig själv som kvinna eftersom Venus ligger i 11e huset för ideala strävanden. En harmonisk människa hade inte ens brytt sig om skönhetsindustrins alla lister för att få folk att må dåligt och sedan köpa spackel att måla över eländet med.

Varför hon bränner ut sig ett par gånger i månaden (av rubrikerna att döma) beror på att Sol och Måne inte spelar ping-pong med varandra. Den första text som nämner att planeter i angränsande tecken är som totala främlingar för varandra ("inkonjukta" är ordet som används) är TETRABIBLOS av egyptiern Ptolemaios. Detta främlingskap kan vara kritiskt när det handlar om de stora Ljusen när man läser dem som hur välsmorda  de intrapsykiska processerna är.

Någon form att responsivitet mellan den solära "utåtriktade" människan och den luära "inåtvända" är naturligtvis det bästa skydd man kan ha mot idiotruscher och utbränning och alla de andra eländen som uppstår när psyket (Månen) slutar lyssna på själen (Solen) och bara ser Solen i termer av objektiv omvärld.

Ja, Solen är både intelligensen bakom våra psyken men också symbolen för vår aktivitet i världen. Och i detta fall står alltså psyket i den onda daimonens sektor vilket troligen gör Biancas upplevelsevärld plågsam som en ond dröm. Psyket vanställer och överdriver nämligen allt som händer: den sensitiva Vattenpsyket ägs av en planet i Eld och den turbulensen (Vatten och Eld i fräsande konflikt) är närmast i sig en garanti för utbränning, kanske till följd av överdriven sensationsjakt.



4 kommentarer:

Susanne sa...

I ett tidigare inlägg om Bianca Ingrosso spekulerade du i att hon varit manlig kunglighet i ett tidigare liv, och i det här att hon varit nunna. Ja det är väl inget som hindrar att hon varit både och, fast knappast i samma liv förstås... :-)

Seaward sa...

Absolut inga hinder. Man kan tänka sig att motsägelsefulla människor faktiskt har ett eller flera olika liv aktiva samtidigt. :-)

Idén om nunnan kommer från kriget mellan onda och goda änglen och 9e huset. Vad som gav tanken och en fd kunglighet har jag glömt och orkar inte läsa om min egen text...

Samtidigt räcker det inte att rita upp en solascendent, notera att en eller ett par planeter saggar efter solen i 12e och utifrån det gissa på ett andligt förflutet. Den spridningen är väldigt vanlig. Onda daimonen (Mars) i Guds sköte (9e) är snarast budet om en AntiKrist och därav referensen till munkarna i Carmina Burana som drar ut i livet för att njuta den andra sidan.

Jag har blivit en smula skeptisk till västtraditionen som petat in "kloster" i 12e, det är dock, vilket jag avsåg, rena "antikroppen" jämfört med med 1a kroppshuset. Förvisso är Jupiter naturligt kopplad till 12e men religion och återkoppling till det högre är ju Jupiter i naturlig koppling till 9e!

Västtraditionen kommer närmare i beskrivningen "house of self-undoing" som ju i värsta fall är självmord, återigen "anti kropp". Man kan tänka sig att transproblematik har att göra med ett starkt och problematiskt 12e (t.ex. ägaren i ett "ont" hus istället för Biancas fina 9e). Mot det står den allmänna tanken att två onda faktorer nollställer sig mot varandra! (Astrologin lämnar således mycket spelrum för tolkningar.)

Susanne sa...

Det var Mars vid Regulus, ihop med "utstötningssyndromet", inte minst "onda Saturnus" i opposition... som du ville se som ett ont och motspänstigt folk, som kanske t o m avrättade sin härskare.

Apropå ett tidgare liv som nunna så har jag en släkting som gick till ett medium och fick veta att hon varit buddistnunna i ett tidigare liv. Det lustiga i sammanhanget är att hon i detta liv haft rätt god aptit på män, om man säger så. Tyvärr känner jag inte till hennes födelsetid.

Med ett fullproppat 12:e hus själv får jag säga att det är tur för mig att "ägaren" Merkurius är god... och så opponerar jag mig förstås mot att 12:e inte skulle kunna ge skarpsinnighet... :-)

Seaward sa...

Horoskop är proppfulla av indikationer. Går att skriva volymer om varje karta. Mars med Regulus som ledarindikator är förstås en stark indikator på något... varför inte en krigarkonung? Människan är förstås stridbar redan i detta liv, kan ryta till rejält.

Min handfull tidigare liv-fragment ser ut som det troligen fungerar: på ytan som rena lotteriet (både slavar, maktfigurer och genomsnittliga livsöden). Jag ser en tydlig trend i dessa "semesterhälsningar" från själen men det är en annan historia...

Skarpsinne ska du inte söka i 12e, för huset representerar helt enkelt inte den frågan. Däremot finns flera andra hus som har med intellekt att göra: tredje, femte - eller deras tillfälliga ägare.

En god ägare till något av dessa i ett dåligt hus kan, om stark i övrigt ge ett ljus som inte skiner för världen eller kanske inte har behovet att glänsa. 12e dimmar t.ex. och minskar det världsliga inflytandet men säger i sig inget om skärpan. Bloggen skiljer ofta på Merkurius logik och generell intelligens (Solen) så det finns många nyanser att följa upp i just detta ämne.