Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 9 juli 2020

Agnes Wold, Sveriges senaste Överstepräst

Med corona fick Sverige några nya kändisar i kategorin "Rent Blod i Nationen". Folkhälsa har ju alltid varit en märklig svaghet i folksjälen och den har bara blivit värre sedan fitness och gym där knull- och workout-partners möts och skiljs i lokaler som i Sverige både hyllar kroppslig svett och nazistisk renlighetsdyrkan i ett och samma tempel för missriktad ambition.

Dessa träningspalats är en märklig arvtagare till Lingflickorna (Linggymnastiken) och äldres tiders svenska påbud från Överheten till Arbetsslaven att trälarna måtte hålla sig i form. Större intressen än den enskilde kräver att vi blir onda diktatorer över våra egna kroppar. Skicklig propaganda får alla att vilja se ut som stansade ur samma mall. Teknokrati och maskintänkandet har slagit ut det svenska intellektet inom snart alla områden.

Jag tittade först nu på Agnes Wold, professor i "bakteriologi" (Djävulens småkryp) fastän namnet förekom livligt i medierna just i början av coronakrisen. Hennes horoskop besannar återigen hur fantastiskt väl astrologin faktiskt fungerar även utan personens födelseklockslag, åtminstone om man nöjer sig med att studera samhällets mest prominenta medborgare, de som uppenbarligen förverkligat sitt potentiella öde bäst.




Här ser man nämligen i Wolds sinnelagshoroskop hur hon har bakterier på hjärnan redan från födelsen: Mars (feber, pest, bakterier - "you name it")  kröner hela kartan och gör så från den världsligt viktigaste positionen (10e huset). 

Men det som verkligen sätter sprätt på den LÅGA NATUREN på denna himmel är att celldelningens Jupiter står "upphöjd" i Krabban för en välvilja att skydda och främja de små cellerna och enligt hinduisk lära ensam har förmågan att bygga den stora trigonen som här råkar innefatta den välvilliga Venus som tyvärr befinner sig i Fiendens och Ohälsans 6 hus.

Nej, detta är inte en fantasifull läsning: hela himmelen skriker ÖVERBETONING AV BIOLOGISKA SYNSÄTT (Vatten är nära förknippad med den osynliga Naturen just bakom natur med litet n som illustreras av Jordelementet och den synliga, materiella verkligheten). I antiken fanns inga mikroskop så "smådjävlar" som bakterier och virus som vi kanske kallar materiella kan med samma rätt beskrivas i termer av den fördolda Natur som vålar mänskligheten gråt och lidande.

Den kände brittiska astrologen Charles Carter t.o.m. varnade för stortrigonen (oavsett element) och menade att den ledde individen till för mycket inblandning i andras göranden och låtanden, här då i frågor om Mars/ohälsa. Som sagt: Sveriges senaste Överstepräst i svenskarnas besynnerliga urartning till kroppen och dess grad av "duglighet" (fitness) som en bisarr pseudoreligion.

Att detta är en forskarnatur syns på den akuta fullmånen där Ljusen ockuperar två tecken av typen Sattva Guna, Ljusets, medvetenheten eller kunskapssökandets kvalitet. Ingen plats för mörka, attitydslåsta eller lögnaktiga påståenden här! Att Wolds Sol är i Skytten och därmed har Jupiter som disponent understryker hennes utforskande och kunskapssökande natur. 

Auktoritetsplaneten Saturnus faller i Vågens 26e grad vilken bara är 5 grader från Sverigehoroskopets jämvikts-ascendent. Det måste anses som en hyggligt  stark konjunktion med nationens Persona (självbild) och indikerar också typen av påverkan (om någon) på nationen. 

Eftersom Sveriges egen Saturnus är så flängig och ostadig råder uppenbarligen extrem brist på folk som verkligen kan sina saker i det här landet och antingen är Wolds typ svaret på denna vår inbilskhet att ha koll på saker vi inte är särskilt bra på, eller också representerar hon det Svenska Problemet när hon nu drygt avfärdar WHO:s medgivande att coviddar kan färdas i luft. 

Jag håller med Wold om att ren luftburen smitta (likt nazisternas gas mot "icke-ariska folk") skulle ha märkts från första början, och då hade naturligtvis sprindningsprocenten varit närmast total. Men hur stor del som är smittad har åtminstone inte jag blivit klok på. Något annat Wold inte talar om, är hur den osynliga Naturen via mutationer skapa ännu bättre vapen mot den obotfärdiga mänskligheten. Kanske en muterad bomb som med lätthet hänger "timmar i luften" pga. vindens vajande utomhus och väntar på ett mänskligt värddjur.

*****

Vänder man kartan för en solascendent blir för Skytten i 1a välmågans Jupiter en verksam välgörare än som i ovanstående karta ett problem. Triangeln i sinnelags-/månkartan beskriver kort och gott Mars och Jupiter som en våldsam bakteriehärd extremt utbredd i sina negativa verkningar. T.o.m. den goda Venus var som noterat fångad i ohälsohuset och ÄGDE därifrån Auktoritetsplaneten Saturnus. Där var det horoskopets livlina: den goda Venus rop på hjälp från det onda huset som motiverar Saturnus i Vågen från ledarskapets 5e hus att söka gjuta olja på Vattenelementets onda vågor. 

Allt detta pågår alltså "inne i psyket" på Wold, i hennes fantasier som hon uppenbarligen förverkligat enär hon stiger fram och tidningarna tacksamt hittar en ny svensk på kroppsnivån att förgudliga. 

Med Solen i 1a och Jupiter i sitt eget tillstånd som naturlig OCH verksam välgörare landar Vattentriangeln istället i hussektorer motsvarande de naturliga positionerna för Vattentecknen. Jupiter är nu en sann välgörare men brottas i 8e huset, "Dödsskuggans dal" vilket skulle kunna innebära en heroisk kamp men utan seger. 

Lyckligtvis ÄGS Jupiter av Månen och i fullmånetider lyser de lägre förståndsgåvorna klart via förhållandet till den verkliga Intelligensen (som som INTE KOMMER FRÅN EMPIRISKA STUDIER UTAN DIREKT FRÅN SJÄLEN - innan Sverige återupprättar denna urgamla kunskap kommer vi knappt att producera några stora vetenskapliga rön, landet är för sitt bidrag till världen hänvisat till vad nu skattesmitande it-miljardärer kan tänkas uppfinna för nya sätt att lura pengarna av vanligt folk).

Ur Skytt-Solens perspektiv blir istället Venus en illgörare men tappar inflytande till följd av placeringen i 12e förlusthuset. Wold som karriärist har fått henne att lägga bort sin kvinnlighet, vilken hon förmodligen ändå tyckte var mest till besvär (Venus har frågetecken oavsett om god men i 6e eller ond och i 12e - gissningsvis en klassisk usel mor-dotter-relation.)

Bakterie- och olycksplaneten Mars är av eldig natur (fast elden är vänt inåt i dess härskarläge i Vatten-Skorpionen). Det gör att "smittan" eller Olyckan står riktigt illa i det privata och skyddade 4e huset (Krabban, huset och värnets naturliga sektor). Eftersom detta är ett solärt horoskop som indikerar handlingsmänniskans väg blir Mars i 4e en bild av var hon objektivt "placerar" Olyckan - i det personliga inre. Månens inre fantasier var alltså besatta av Mars sjuka som dominanten i världen (10e makthuset) men ur hennes aktivistiska sol-perspektiv blir Mars istället det som ligger i djupet (och måste utrotas).

Jag tror att det MÅSTE se ut så här för en vetenskapsman i den komplexa och djävulska Naturen. En gång i bloggens början fascinerades jag av hur brottmålsjurister hade lika allvarliga störningar på sina himlar som brottslingarna, och kunde bara föreslå att stjärnorna på detta sätt visar hur ens vardagliga arbetsmiljö ser ut. 

Jag kollade aldrig advokater i material- eller egendomsrätt. De kanske tenderar att halka in under borgerlighetens mer själviska horoskoptyper: mycket energi i 2a pengahuset, kanske Oxen i opposition med Skorpionen. (Tecknen motsvarar "mitt innehav" medan den avundsjuka Skorpionen representerar död och tenderar att sukta från "andra sidan", från 8e döds- och korruptionshuset. Glöm inte att 8e också tecknar arv, vilket understryker dess indirekta relation till den egna ekonomin i motsatta 2a.)



Bonusspaning

Så ofta har svensk folkhälsa med dessa mekaniska- och sifferbemängda inställning till levande människor förts på tal på bloggen att det är ett rent under att Pehr Henrik Lings horoskop aldrig kommenterats. Linggymnastiken är definitivt en tillfartsled för svenskarnas senare kollaps i rasbiologi (ren nazism i finare bostadsområden) och fram till dagens kroppsfixering hos de allt fler medborgare som den rika minoriteten skjuter nedåt i samhällsstegen.

(Vi påbörjar 2020 en femtonårig destruktion av vad tidigare passerat som "ett jämlikt Sverige", fast det egentligen inte alls var det. Men det var ändå himmelriket jämfört med de förhållanden Eliten kommer att lura på massorna genom it-tekniken, mer effektivisering och övervakningen av de allt mer råttlika medborgarna - skuggliv en fantasi signerad de teknokratfascister som lindat regeringen runt sina fingrar.)




Ett par korta kommentarer räcker för den här hurtbullen. Månen i Lejonet (sannolikt) förstärker Solen i Skorpionen - liv och död kan ge fruktansvärt krampande människor, livrädda för att dö och gympande som besatta för att hålla sig på livets bräckliga sida. 

Ling hade nu en Skorpionsol i opposition till en extremt passiviserad Jupiter i Oxen, och det är möjliga denna medfödda lathet som han utgick från i sitt "aktiveringsprogram". 

När ett horoskop blir alltför primitivt upphör Eldelementet att teckna intelligent klarsyn (t.o.m. gudomlig intuition) och blir istället en flängig hurtbulle, en rastlös typ som vill vara i ständig rörelse. Eld bara som "livsandar". Här finns den möjligheten. 

Mars står för en grundläggande men föda intelligens energi och i Skytten i 5e nöjeshuset får man ett budskap som i princip bara säger "gillar att vara i rörelse". Det finns alltså två motsatta tendenser i horoskopet, den sataniska gyttjan mellan Vatten och Jord och så Mars/Månen i Eld.

Jag misstänker intelligens så låg att man idag ser dess motsvarigheter i såna där outhärdliga tv-program där någon programledare vrålar GO! GO! GO! och några avdankade idrottsmän försöker verka engagerade i töntiga hinderbanor. Eller nåt. Tur att även barnsjälarna kan hitta till lekar de känner sig hemma i.

Inga kommentarer: