Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 juli 2020

Besök inte USA med orent mjöl i påsen

Någon svensk skådespelare har erkänt sexbrott i USA och det verkar som grooming över nätet med en amerikansk tjej som tydligen var under 15 år då kontakten initierades.

En snabb blick på torskens karta visar att man ska vara försiktig att ta sitt orena mjöl i påsen till USA. Där kan det snabbt bli katastrof eftersom kapitalismen numera tjänar pengar på att kasta människor i fängelse! USA är jordens värsta hycklare (med Sverige en bit ned på topplistan) och har ett osedvanligt kluvet förhållande till sex och mord, dvs. planeten Mars i astrologin.



Den dömde sexbrottslingen i yttre kretsen och USA:s karta med dödens Skorpion som persona/ascendent i den inre kretsen.

Skorpionen är normalt inte en patologisk ascendent, men läget försvåras för USA när ascendenthärskaren hamnat i "radioskugga" inne i det åttonde sex-, korruptions- och dödshuset, horoskopet kanske "ondaste" hus. Åttonde representerar allt den tänkande människan sett igenom och funnit problematiskt. Vem gillar att dö?

Att också Sverigehoroskopet har en betydelsefull Mars i 8e huset visar att svenskarna lider av samma underliga ologik och dubbelmoral som USA: kvällstidningarna pumpar ut material för att ytterligare binda läsarna i låg begåvning och sexfixering (gärna av homotyp eftersom det tredje könet vill värva fler förvirrade medborgare) och samtidigt är döden det mest bortträngda ämnet för den svenska befolkningen. Det var därför corona så enkelt smög in på ålderdomshemmen eftersom befolkningen är präglad att få gåshud av blotta tanken på rynkig hud och ålderdom!

(Präglingen utförs av sagda tidningar som  anar sentiment i statens påbud, vilka i sin tur i en demokrati sägs uttrycka folkviljan - svenskarna klarar helt enkelt inte att hantera livet bortom de ljuva ungdomsåren och att åldras i Sverige får landet att alltmer förefalla sinnessjukt och utan en enda rättrådig människa på politikernivå. Så länge kapitalismen råder kommer de åldrande med pengar att hålla sig väl med den ännu köplystna ungdomen och förstärka landets destruktiva och biologifixerade människosyn. Sverige skapar sexförbrytare pga. dess enormt låga tankehöjd!)

Nog måste det vara maximalt oflyt att likt den svenska skådespelaren ha den blinda sexdriftens Mars i showiga Lejonet och sen resa till USA. På dubbelkartan visar den röda pilen att hans Mars placerar sig i drygt von Oben-läge vilket USA med sin martianska Skorpionascendent upplever som ett direkt angrepp.

Av sinnelagets Måne kan man förstå att skådisen likt så många svenskar idealiserat detta sjuka jätteland: hans och USA:s Måne står båda i Vattenbäraren och skådisen har därtill den svenska gräddfilsindikatorn Jupiter med sin Måne (se Sverigehoroskopet där den lilla privilegierade Stockholmseliten tecknas av Solen, Jupiter och krämaren Merkurius i Vattenbäraren).

Men skådisens Mars i Lejonet, ger en torskvarning eftersom den bygger på Solen i Krabban, ett rätt fegt tecken när den ska vara offensiv (men desto segare i försvarsläge). Allmänt kan det finnas inre problem att lösa när Sol och Måne står i tecken 150° från varandra. AstrolLogen Johannes Kepler myntade sent i västerlandets historia "inkonjunkt" som namn på detta förhållande mellan två planeter. Indierna hat alltid räknat i hela tecken, så här är det hemliga och små (klaniska, "clandestine") förhållanden mot bryter illa mot den dominanta allmänhetens synsätt. Allmänheten eller hela folket här är kollektivistiska Vattenbäraren.

Den dömde skådisen har alltid haft någon form av klyvnad mellan en liten "säker grupp" (där man kan grooma?) och det som händer ute bland folk. Detta är inte nödvändigtvis en patologisk indikation, hos en del kanske det bara yttrar sig som viss torgskräck. Här vittnar en karriär på scenen om något annat, men så är det också ledarrollens SOL som bjärt önskar kontrastera mot det anonyma folket, MÅNEN, och låtsashärska från den lilla klan som befinner sig avskild, på en teaterscen.

Jag vill härmed inte förklara hela skådespelaryrket bestå av ett gäng socialt störda individer, men hela konstyttringen har dragits med dåligt rykte under århundraden. Redan när teatern tog fart i Elisabets England (1500-talets mitt) var skådespelarna ett suspekt släkte med sexuella utsvävningar och en parodisk tendens att börja se sig om ett högre stående släkte - jfr hur den svenska skådisens Mars-Lejon kommer att fungera i USA. Inte ett land han borde ha idoliserat.


Inga kommentarer: