Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 4 juli 2020

Är Löfven en mordbrännare eller bara Tidens instrument?

Delvis apropå https://www.aftonbladet.se/debatt/a/509Mym/s-har-anammat-hogerns-mytologi
och https://www.expressen.se/nyheter/qs/harda-orden-om-s-pa-slutna-mp-motet/



För varje exempel på ett extremt destruktivt omen man lyfter fram, går det naturligtvis med lite tålamod att skaka fram en mängd exempel där ominat inte givit samma katastrof i verkliga livet.

Häri ligger astrologins bekymmer, det som ser högst dramatiskt ut på den principiella nivån man mycket väl "chockabsorberas" i världen, till exempel genom att bäraren av smittan förpackas i en fysisk kropp (ascendenten) vars egenskaper är immuna mot olyckshärden som befinner sig på annat håll på himlavalvet. Å andra sidan kan det vara som i fallet Donald Trump, där Mars stiger i öster och som "verksam välgörare" i Lejonets tecken blir extremt effektiv på det Mars gör: skapar splittring och till sist krig!


Men vad säga om Stefan Löfven som av ödet lottades till rollen som statsminister i en tid då hela den kapitalistiska västvärldens grepp om Jorden började rasa samman och i princip in i det sista valde att ta de rika och mäktigas parti. "Vem vet väl vad som är vänster och höger?" var ett tidigt avslöjande att denna människa saknade moralisk ryggrad och var så sparsamt utrustad med intelligens att han inte ens föreföll medveten om att nyliberalismen infekterat socialdemokratin, om inte i djupet, så åtminstone bland de baksluga kryp som valt politiken som en karriärväg. (Jo, folkdjupet lät sig också infekteras, som mina återkommande skriverier om nationalhoroskopet från 1974 förklarat.)


Se här hur Destruktionen och Olyckan (Mars) formar exakt samma ömsesidiga reception med sinnelaget och minnets Måne hos Löfven som dagen när megaföretaget Universal pga av oaktsamhet och noll intresse för det mänskliga kulturarvet lät ett stora lagerlokaler med vår tids populärmusik och mängder med film brinna ner. 


"Receptionen" mellan Vädur och Krabba i den förödande branden i Los Angeles är precis som då socialdemokratins baneman smyghöger-Löfven föddes. Eld och Vatten ger kokande överdrift på något sätt, här som brand (Mars) i kombination med hem/säkerhet/lager (Månen). Man kan apropå Krabbans tendens att samla på sig också tänka på hur Sverige lade ned sin lagerhållning av viktiga ting i händelse av kris. Om Löfven än inte själv beordrat skrotning av gamla lager representerar hans horoskop en fortgående förångning eller destruktion.



Löfven, bortbytingen som så ofta använder ordet "trygghet" (jfr. Krabban och 4e huset med den "fallna" Mars i sig) kunde ha blivit mordbrännare. Istället bränner han sitt andra hem - partiet - till grunden i dess skamlösa högervridning. Regeringens felsteg är nu så många och av så "borgerlig" natur att det är poänglöst att räkna upp allt. 

Jag vet inte vad kritiska journalister tror de åstadkommer genom att fortsätta nagelfara de härskande. Landet är dömt att korrumpera sina egna, så i stället för att klanka ned på enskilda är det bättre att inse hur de bara är Tidsandans agenter. Löfven hjälper i sitt lilla pluttland till att krossa den nuvarande samhällsordningen och gör på det sättet förarbetet till det verkliga civilisationshaveri som föregår nästa Tidsålder. 

Löfven kommer sannolikt att efterträdas av en borgerlig statsminister som fortsätter trotsa Ödet i inbillningen att kapitalismen inte dog redan i förrgår. En ond föraning (alltså inte astrologiska symboler) säger att Naturens Hämnd har en speciell överraskning i beredskap för nordligaste Europa...

*****

Apropå det oskattbara musikarkivet som brann ner 2008. Om de få som ännu konsumerar musik via CD-mediet eller t.o.m. vinylskivor tyckt sig höra att musikens ljudkvalitet är undermålig så kan det bero på att megabolaget tvingats leta upp sekunda källor för nyutgivningar. De gamla analoga rullbanden brann inne och i värsta fall används gamla repiga och slutspelade grammofonskivor som dataalgoritmer nödtorftigt "avknastrat". 

Jag har stött på en serie sådana cd-skivor på märket EMI, under sent 60- och tidigt 70-tal kända för att med DECCA pressa Englands och kanske världens bästa vinylskivor. Idag bara en tom LOGO som inte förpliktar till något. Jag vet inte ens vem som senaste köpte rätten att trycka EMI på sina produkter...

Nu har merparten av västvärlden visserligen lurats in i lågkostnadslösningar som Spotify, och givet alla tusen och en andra distraktioner som fångarna inom det konsumistiska systemet "bara måste lägga tid på", har hörsel och intelligens förmodligen sjunkit till så låg nivå att ingen längre hör någon skillnad. Man kanske t.o.m. tror att det burkiga ljud man hör är hur det lät förr. 

Faktum är att det lät bättre om populärmusiken som spelades in på 1960-talet än vad som artister släpper idag, med sina datorbaserade hemproduktioner och dåliga spatiala varseblivning. Musikproducenterna för 50-60 år sedan kunde ställa ut musikanterna perfekt i ett rum och fånga musiken så exakt att den strömmade ut hemmavid som om artisterna var på besök i rummet, dagens inspelningar är inte i närheten av att lyckas med det trolleritricket. 

Det är idag så dåligt ljud att man inte längre behöver en stationär hifi-anläggning i hemmet utan kan nöja sig med en bärbar liten manick. Kapitalismen håller på att förvandla västerlänningarna till hemlösa låglöneoffer som dräller från plats till plats och vars SmartPhone rymmer allt de äger - nämligen appar där slavdrivarnas kast basunerar ut tillfälliga jobbtillfällen enligt "först till kvarn"-modellen. Se åter Löfvens karta: "mordbrännaren av all verklig trygghet, trots att han ideligen talar om att värna den svenska tryggheten. 

Vi har bara sett början på avvecklingen av den gamla livsstilen, och corona har knappt hunnit mutera sig i position för att verkligen börja skörda offer. 

Ungdomen kommer härnäst, liksom Spanska sjukan en gång riktade in sig just på unga. Att kalla det för "straffet" för att de inte respekterade de äldre under den sociala distanseringens tidiga skede är frestande men faller kort. Det här är större, det är ett Tidsåldersskifte om vilket ingen i det lågt tänkande västerlandet längre vet vad det är. Att jaga vaccin är helt lönlöst om Tiden dikterat en helt annan framtida melodi. 

Bättra att likt den stoiska slaven Epiktetus "gilla läget". De mest förrädiska politikerna söker nu höja sina röster för att företag ska ta ansvar och börja tillverka grejer med högre kvalitet och hållbarhet. De tror fortfarande att den kapitalistiska ordningen ska kunna överleva men ekonomiskt leverne för den välbärgade och den fattige med order att lappa sina kläder femtioelva gånger adresserar inte alls vad världen har framför sig...

Det är inte oviktigt, när nu Vattenbärarens tidsålder är på tal igen, att minnas hur tecknet KONTRASTERAR mot den forna elitens Lejon, ett ofattbart slösaktigt tecken, vars standardramsa brukade vara: "för det är JAG värd" och lite tidigare: "kung av GUDS nåde". Solen härskar i Lejonet och det är begripligt hur detta tecken lätt blir uppblåst och börjar tro att människan är alltings mått.

Men den djupare innebörden är förstås att Lejonet bär på en livsprincip - själen - och är en levande själ (som måste födas och dö) i detta kosmos. Att vi nu närmar oss paradigmskiftet där människorna som helhet (även deras högre intellektuella eller andliga sida) kommer i fokus lär innebära ett ras för den som vant sig vid det självförhärligande västerländska livet. Alla andra världens folk som redan har en aktiv andlig sida kommer att jubla. 

Bloggen aviserade av och till redan under första andningen (2009-18) och årets coronakris har stärkt intrycket att

THE GREAT EQUALIZER HAS ARRIVED - den Stora Utjämnaren har anlänt.

Jag talar förstås om Saturnus, Vattenbärarens ombud bland planeterna och tillika dörren in i vårt kosmos. (Minns att babylonierna kallade tecknet "Den Väldige" - väldig som Världssjälens kropp = vårt kosmos, vår värld.) 

Låt se vad "dörrvakten" Saturnus hinner göra under sin tid i sitt negativa och maktcentrerade tecken Stenbocken. Och om världen sedan känns annorlunda när den gör sin passage genom Vattenbäraren... Minns att detta ännu bara är tidiga dödsryckningar vid avvecklandet av den gamla mänskligheten.


sa.cap
25.01.2020 - 29.04.2022
13.07.2022 - 17.01.2023


sa.aqu
30.04.2022 - 12.07.2022
18.01.2023 - 29.03.2025


Saturnus passage utlöser tydligast de medfödda omen som är starkt anknutna i födelsehoroskopet och har sin "egen tid" (planetär cykel/dasha) på olika ställen längs livslinjen hos olika individer. Att studerar Världens eget horoskop är bara att glömma, men man kan naturligtvis jämföra ett antal nationella horoskop och försöka se om de konvergerar mot något som kan vara en global härdsmälta...

Saturnus knappt 30-åriga cykel runt zodiaken utlöser kanske frågan vad som skulle vara så annorlunda den här gången mot tidigare fullbordade varv. Över det funderade jag (ur lite annan vinkel) i inlägget:

https://siderisk.blogspot.com/2020/05/manniskans-stundande-tidsalder.html

Inga kommentarer: