Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 13 juli 2020

Kelly Preston, den Sårbara, död i cancer



Genom åren har jag tyckt mig se en tendens för olycksplaneten Mars "fallna" position i Cancer, det latinska namnet på Krabbans tecken. Och slump eller ej, så visade sig placeringen vara även för Kelly Preston, just död i bröstcancer (den riktiga bröstvävnaden bakom de ansenliga låtsasbröst hon förefaller ha skaffat sig någon gång innan sjukdomen upptäckte).

Hon lär väl bli mer hågkommen som John Travoltas prövade fru än för sina smågulliga men inte särskilt tunga skådespelarinsatser. Att efterlevande kallar henne en ängel passar bra, någon snällare och även utseendemässigt sötare kvinna får cynikern bläddra rejält på Tinder för att hitta.



Dödstillfället på morgonen (gissningsvis i Houston, vars cancerklinik de efterlevande tackar - se AB) syns i yttre cirkeln och Prestons månascendent i inre.

Månen står med all sannolikhet i Väduren och disponeras av den "fallna" Mars i Krabban - jag har sett den här "ömsesidiga receptionen" tidigare och i flera fall förundrats över hur bra personerna såg ut, söta och gulliga som om Barnet Väduren och Mamman Krabban här håller om varandra och bildar ett extra tryggt och obekymrat litet liv i världen. Men i andra fall har det istället varit svåra problem med bl.a. alkoholism. Minns Månen som en begärlig planet och eldiga Mars i Krabban som "eldvatten" - alkohol.

Sedan finns udda fall som kapten Klänning som låtsades vara en polischef i kvinnornas tjänst men förbröt sig sexuellt mot dem. Fallen Mars som obefintligt stöd för den starka Solen i Väduren. Den låtsasfigur som just nu innehar statsminister posten så att högersossarna i bakgrunden kan bedriva sin rikemansstöttande politik är ett annat exempel på, dels Prestons oerhörda snällhet men dels också att kombinationen Barn och Mamma inte alltid fungerar. Tänker på Löfvens väl nötta historia som det bortadopterade barnet. Han har mamma Månen i Väduren och en fallen Mars, precis som Preston.

Men jag har också sett flera fall av cancer eller bröstcancer i anslutning till den fallna Mars i Krabban (olyckan har letat sig in i det sårbara och därmed skyddade tecknet). Tillräckligt ofta för att man skulle kunna misstänka att detta är en verklig svaghet som kräver viss bevakning om man är född kvinna. Möjligen gäller även samma med Mars i Krabban men Månen i det andra martiala tecknet, Skorpionen.

Hinduisk astrologi har färre aspekter men nog är det träffsäkert att Preston lämnar tiden exakt det dygn då den transiterande Solen enligt västastrologin direkt ställer sig i 90-graders konfliktläge med den medfödda Sol som utifrån månascendenten har haft oturen att hamna i den Sårbaras tecken (Jungfrun) och i det 6e huset för olyckor och ohälsa.

Som mor (Månen) fick hon uppleva ett barn dö till följd av någon sjukdom, och Solen ärr en bit ned på listan symbol för den egna avkomman. (Att Solen anses "upphöjd" i Väduren, Barnets tecken, kan uppfattas som att Barnet för den egna livskraften vidare, även om Solens djupa symbolik går djupare och står för den egna själen - det inkommande barnet har förmodligen en egen själ att realisera).

Prestons dödsdag innehåller mer: på samma sätt som hon föddes med Månen och Mars i starkt (eller svagt om man vill) "ömsesidigt mottagande" - som enligt hinduismen är jämförbart med en konjunktion - så befinner sig Månen och Mars i konjunktion vid dödstillfället. I förhållande till månascendenten dessutom i 12e huset för "världslig förlust" som bland annat också innefattar en sista tid i terminalvård - just det som hände här.

Mer allmänt men i sammanhanget kanske viktigt är att tidmätaren Saturnus hade nått åter till starttecknet Stenbocken ("60-årskrisen") och naturligtvis natalt opponerar den olycksbenägna Krabban. Extra komplex blir denna axel för världslig strävan från osynlighet i hemmet till en offentlig position genom att månnodsaxeln löper mellan samma tecken. Äregirighetens drakhuvud ligger med Olyckan (Mars) i Krabban och kanske förklarar att kvinnas byst ser många gånger större ut på ett premiärfoto på IMDB.com än från gamla filmer med henne.

Går det att utesluta att bröstcancer kan ha med bröstförstoringar att göra? Det skulle vara värt att forska i när nu mänskligheten är så infernaliskt korkad att den skapar sig nya problem så fort den upptäckt och eliminerat gamla. Se här den förfärliga historien om hur kvinnor för använde VITT BLY för att sminka ansiktet med under långeliga tider. Drottning Elisabet I:s tänder ruttnade av den tilltagande blyförgiftningen och hon verkar ha varit helt oförmögen till vettiga beslut under årtionden av sin rekordlånga tid på tronen. (Äregiriga män bland drottningens närmaste hade i praktiken tagit över rikets affärer.)

Beskedet om Prestons död berättar också att cancern upptäcktes två år tidigare men alltså inte kunde botas. Om "två år" är en förenklad avrundning vet man inte, men backar man exakt två år från dödsdagen visar stjärnorna ytterligare sin hypnotiska makt över sinnet (Månen) och t.o.m. intellektet (Merkurius):

Den 12 juli 2018 (året för Prestons sista filmroll) har äregiriga södra månnoden (Rahu, Drakhuvudet) åter placerat sig i Prestons Krabba. Dessutom upprepar sig födelsehoroskopet genom att olycksplaneten Mars just passerar, extra stark och "upphöjd" i opposition till Krabban i Stenbocken. Och det är gradtalen som får mig att höja på ögonbrynen: Den kombinerade Mars och halshuggna Ketu befinner sig i intervallet 13-14 graden Stenbocken, alltså så när som på en grad exakt motsatt Prestons medfött ömma punkt: den rasande Rahu som bara driver på i Passionens Kvalitet (Krabban, Stenbocken, Väduren och Vågen tillhör denna kvalitet).

Är ostoppbar cancer måhända förknippad med Passionens kvalitet, med Rahu, eller med en kombination av flera faktorer?

Inga kommentarer: