Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 1 november 2020

En av de sista kapitalägarkramarna

Så parterna samsades till sist och "lönemärket" sattes. 

[201105: Alls inte. Ett svek inträffade: https://www.aftonbladet.se/kultur/a/0KK0w0/arbetare-blir-slit-och-slang-varor--igen]

Här bara en snabb titt på skaparen av den hemska LAS-rapport som totalt ställde sig på Arbetsgivarens sida vilket skulle ha givit honom rätten att behandla alla Sveriges anställda som disktrasor att ha och kasta lite hur som helst. Centern och Annie Lööf bör ha förlorat folkets tillit för all framtid!

Vad hände egentligen med Sverige helt nyss? Var det någon ännu okänd typ av demon som flyttade in i nationalsjälen?

Det förvånar inte det minsta att Gudmund Toijer är född under Mörkrets Storkors  som utmärkt så många värdelösa svenska politiker som passerat revy sedan den här bloggen startade. Det är nästan löjligt hur vanligt denna indikation om en buffelaktig typ som vägrar följa universums väg och till sist blir den som representerar en civilisations kollaps!

Passerar revy ja... Dålig hållbarhet på det svenska politikervirket. Det verkar sannerligen som de är politiker bara precis så länge de behöver innan de jagar vidare efter materiella privilegier. 

Detta är det västgötaklimax som socialdemokratins ensidiga fixering vid arbete och löning ledde till. Nu ska alla vara kung i Sverige, fiffla eller handla med värdepapper. Nu har vi tagit in så mycket utlänningar att svensken förlorat intresset för landet - de identifierar sig inte med det. Bara egen välmåga gäller. I det läget är tanken om en nation helt död. 

Eftersom det inte går att tala socialism med en svensk längre återstår bara svåra tider för Sverige. Om inte det stabila urberget vaknar upp och spottar ur sig det långtidsförvarade uraniumet (är stavarna nedtrycka i backen än? Glödande het affärsidé!) eller en helt otippad - och stark - jordbävning raserar alla el-slukande amerikanska serverhallar regeringen skänkt de superrika i en obegriplig gest av-- ja vad? Underdånighet? [Det här skrevs bara ett par dagar före jordbävningen i Grekland/Turkiet, och är lättsinnigt eller okänsligt menat.]

Mannen som ville göra den svenska lönearbetaren till ett rättslöst mähä har en karta som visserligen kan utredas på flera sidor (även utan känd födelsetid), men jag har redan skrivit om Storkorsets i Ignoransens Kvalitet tillräckligt ofta. Det blir bara några kommentarer.

Men först ska sägas att även arbetstagare så klart föds under samma mörka omen. Ur underdog-perspektivet tecknar ett kors i Mörkrets kvalitet mest en vanemänniska, som gör sitt som det alltid gjorts och gnisslar påtagligt om någon kommer och vill ändra på något. Alltsom oftast befinner sig arbetaren i en så låst position att arbetsuppgifterna och deras upprepning går hand i handske med hur kapitalismen format våra arbeten. Så Tamas guna eller Mörkret drar människor mot just rutinen.

Man kan tänka sig Arbetsgivaren och facken som två Mörka Entiteter. Inget skulle någonsin komma ur förhandlingarna. Å andra sidan, om Arbetsgivaren var den mörke (vilket den ontologiskt är) och arbetarnas representanter för Ljusa (Sattva guna), så skulle de senare vika ned sig. 

För förhandlingar som på det svenska viset kommer någonstans (och ingen blir nöjd), måste mellankvaliteten Rajas eller passion finns med i bilden. Ger och tar och påverkas av både Ljuset och Mörkret. Typiskt att den forne löneförhandlaren som lutade mot Arbetsgivarens sida, Stefan Löfven helt styrs av denna mellankvalitet som egentligen inte står för något alla förutom som sinnebild för att mänskligheten alltid varit sliten mellan den Mörka och den Ljusa sidan i sina val. 

De flesta väljer Mörkret eftersom Ljuset är sårbart och sällan vinner i den värld många menar är ett verk av Djävulen. Det är alltså mer arbetsamt att tillhöra dem som ständigt tänker eller mentaliserar än dem som aldrig reagerar förrän det är deras tur att bli försnillade av den Rike Onde Mannen.

Toijers karta är lite intressant på ett sätt. Jag tror aldrig jag sett en planet "vinna kampen" om rollen som själens emblem så tidigt i sitt tecken som här atma karaka ger bilden av människans själ. Redan vid 16e graden Tvillingarna tar Venus hem den rollen. Venus? Det är en glad och fridsam själ det här, en som mår utmärkt på Elitens sida där rätterna är delikata och det finns många pengar att spendera. 

Utifrån hans mån-psyke (astrologins måne tecknar en perifer del av själen) är dock AK, den inre själen inget att lyssna efter. Den står ju i Fiendens och Olyckans hus - kanske är det en ateist? Venus hör dock 6e husets många hungriga arbetare, Olyckans barn. Venus är här verksamt god välgörare så uppenbarligen finns det faktorer på kartan som blockerar Venus från att bli arbetarnas vän. Men vad?

Den vulgära och rent vidriga Saturnus (Arbetsgivaren) med hybrisartade demonen Rahu i Skorpionen (en av korsarmar) är en lämplig kandidat. Saturnus ju sinnets disponent och därför det nedsmutsade förstahuset. Saturnus ligger dessutom i 11e idealhuset och Skorpionen är känd för tanklös libido. Den här mannan är helt fixerad i sina behov att kontrollera de ekonomiska (Vatten) utflöden som för en Arbetsgivaren upplevs som rena döden. Toijer gjorde sig till språkrör för de sjukligt giriga bland svenskarna.

Intellektets Merkurius är så påverkbart att det blir som sitt sällskap och står naturligtvis inte emot en opposition från denna demoniska härsklystnad å Arbetsgivarens sida utan skriver ett förslag som är intellektuellt ett förräderi mot hela Sverige. Denna distorderade Merkurius är sedan disponent över Venus. Så värst mycket välvilja mot arbetaren var det tydligen inte i den Venusplaceringen.

 

Inga kommentarer: