Bloggen sade runt maj viruset är luftburet och ett av instrumenten för Naturens Hämnd, och nu talar mer för det. Förståsigpåarna börjar på allvar misstänka det ingen ville tro (eftersom insikten gränsar till paniken): att viruset faktiskt är luftburet , något helt annat än den första fantasin att det bara klänger sig fast vid vattendroppar.
Se Världshoroskopet 2020 med globala indikationer för mänskligheten/Vattenbäraren.
Än tydligare är symbolen Luft i horoskopet från 6 maj där olycksspridaren Mars kontaktar Tvillingarnas luft och lungor.
Men årshoroskopet är förstås viktigast eftersom Vattenbäraren representerar den bägare Luft som inom sig rymmer Vatten, grunden till organiskt liv i ett senare skeda av "själens fall" ner till materialitet, till ett jordeliv. Antikens syn på Luft skilde sig förstår från vår. Det fanns flera modeller och för hinduerna kunde rymden beskrivas som "subtil luft". Greken Aristoteles drog tidigt streck och bortom vår sublunära värld hade luft ändå upp till Månen, bortom vilket Eter tog över (motsvarande hinduismens fina luft). Grekerna verkar inte ha fattat att hinduismens "fina luft" i själv verket är det element som närmast föregår tidens begynnelse och de fyra elementen i deras eviga omvandling.
Etern är således evig och inte lokaliserad i rummet / rymden. Evigheten (eller snarare det världsliga substratet som själar på väg upp kan passera genom) finns överallt i världen och är också den jordmån som registrerar karma/handlingar och genom sin icke-lokala beskaffenhet låta människor så på en plats men skörda god eller ond karma på helt annan plats eller tid (karma kan ligga slumrande i århundraden - Platon menar på ett ställe att själen bara reinkarnerade vart tusende år. Det kan han inte ha trott på själv, och låter som en sifferkod som betyder något annat.)
Men för jordmänniskor i coronas tidevarv är astrologins Luftelement ingen symbol för den eviga andevarelsen utan kan t.o.m. tolkas på Aristoteles låga och naturalistiska nivå, som luften vi andas in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar